Sunday 8 December 2013

Πως φτιάχνουμε χιονάνθρωπο - Μάθημα για αρχάριους!!

Ο χειμώνας είναι εδώ και οι χαρές του, που μπορούμε να μοιραστούμε με τους φίλους και τα παιδιά μας.
Μία από αυτές τις χαρές είναι και η κατασκευή χιονάνθρωπου.
Είναι πολύ όμορφος και μπορούμε να τον κάνουμε στο μέγεθος που εμείς θέλουμε.
Υλικά
* χιόνι μπόλικο και καθαρό
* φαντασία
 
Εκτέλεση
Μαζεύουμε μαλακό, καθαρό χιόνι και κάνουμε μία μπάλα που θα είναι το κεφάλι του χιονάνθρωπού μας.
Κάνουνε μία πιό μεγάλη μπάλα που θα είναι το σώμα του.
Τοποθετούμε την μία χιονομπάλα πάνω στην άλλη και έχουμε το σώμα του.
Για να σχεδιάσουμε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα μπορούμε να βάλουμε ό,τι υλικά έχουμε: κλαδιά, κουμπιά, πολύχρωμες πετρούλες, καρότα, κα.
Για χέρια βάζουμε κλαδιά από δέντρα που μπορούμε να βρούμε.
Ίσως του βάζουμε ένα κασκόλ, ένα καπέλο και ΕΤΟΙΜΟΣ!!
ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
fytokomia

«Δεν έχω γάλα για το παιδί μου
και του δίνω νερό με ζάχαρη»

Μητέρες που ζητούν λίγο γάλα για το παιδί τους, άστεγοι που αναζητούν ένα "κεραμίδι", έστω και προσωρινό, παιδιά που χρειάζονται εμβόλια.
.
Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας ξεκίνησαν τη δράση τους το 1990 για την προσφορά ιατροφαρμακευτικής και όχι μόνο, βοήθειας, σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη και οι περισσότεροι εκ των οποίων, πριν δύο δεκαετίες, προέρχονταν από άλλες χώρες.

Η κατάσταση άλλαξε και πλέον οι περισσότεροι που καταφεύγουν στα ιατρεία των Γιατρών του Κόσμου, ανά τις πόλεις της Ελλάδας είναι Έλληνες.

Μητέρες, οικογενειάρχες, άνθρωποι που μέχρι πρότινος, ήταν οικονομικά αυτάρκεις, αλλά είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται ξαφνικά, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η κατάσταση αυτή αποτυπώνεται και στο Ανοικτό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στην Πάτρα, στην οδό Καποδιστρίου 92 και Παναχαϊκού.
Μητέρες που ζητούν λίγο γάλα για το παιδί τους, άστεγοι που αναζητούν ένα "κεραμίδι", έστω και προσωρινό, παιδιά που χρειάζονται εμβόλια.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των Γιατρών του Κόσμου, που έχει στη διάθεσή του το thebest.gr, το τελευταίο εξάμηνο, περισσότεροι από 1726 ήταν οι λήπτες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ενώ πάνω από 1458 ήταν τα αιτήματα πολιτών που απευθύνθηκαν στην κοινωνική υπηρεσία του Ανοικτού Πολυϊατρείο της Πάτρας.
Κι όλα αυτά γιατί αυξάνεται ο αριθμός των κατοίκων της Πάτρας, που είναι αποκλεισμένοι από το Εθνικό Σύστημα Υγείας και πηγαίνουν στο πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου ζητώντας να εξεταστούν, να λάβουν την φαρμακευτική τους αγωγή ή να λάβουν υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης.
Υπεύθυνη του Ιατρείου της Πάτρας είναι η κοινωνική λειτουργός Κωνσταντίνα Κυριακόπουλου, οι οποία μαζί με τους εθελοντές, γιατρούς και υποστηρικτικό προσωπικό, έχουν έρθει αντιμέτωποι με συγκλονιστικές περιπτώσεις, κατοίκων της Πάτρας, που ήρθαν σε μεγάλη ανάγκη.

«Δεν έχω γάλα και του δίνω νερό με ζάχαρη», τους είπε μια μητέρα. Πρόσφατα 55χρονος που έχει μείνει άνεργος και άστεγος, ζήτησε βοήθεια προκειμένου να βρεθεί κάποια δομή να τον φιλοξενήσει.
«Έρχονται πλέον άνθρωποι που είχαν δουλειά, που είναι πτυχιούχοι και πλέον δεν έχουν ούτε τα αυτονόητα. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Έχουμε πλέον και αρκετούς άστεγους κι ας μην είναι εμφανές πάντα» δηλώνει στο thebest.gr η κ. Κυριακοπούλου.
Κάτι αντίστοιχο συνέβη και σε μια ανύπαντρη μητέρα η οποία όταν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της χρειάστηκε να κάνει μια απαραίτητη εξέταση, χτύπησε την πόρτα του ιατρείου των Γιατρών του Κόσμου. Στη συνέχεια όταν έφερε στον κόσμο το μωρό της ,οι Γιατροί του Κόσμου ήταν εκεί για να του εξασφαλίσουν την ιατρική παρακολούθηση, αλλά και το απαραίτητο γάλα...

Όπως αναφέρει η κ. Κυριακοπούλου, οι Γιατροί του Κόσμου προσπαθούν, σε συνεργασία με άλλους φορείς, να προσφέρουν, όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια.
Το Ανοιχτό Πολυϊατρείο προσφέρει πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παιδιατρείο και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. Επίσης καθημερινά προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπών ειδικοτήτων προσωπικό.

Πηγή

Φτιάχνουμε αστείους χιονάνθρωπους

Ηλιοθεραπεία!!
Μπήκε για τα καλά ο χειμώνας και καταπώς λένε έρχονται κρύα πολλά και χιόνια.
Χιονάνθρωποι λοιπόν, που είδαμε στο διαδίκτυο, όμορφοι, αστείοι, φτιαγμένοι με φαντασία.
 

Αστείοι χιονάνθρωποι-6
Διαβάζοντας αθλητικά....
περισσότεροι χιονάνθρωποι εδώ: eimaipaidi.

Φυγή από το σπίτι: Ένα σύμπτωμα εφηβικής κρίσης

Η ξαφνική φυγή κάποιων εφήβων ή και παιδιών στην προεφηβική ηλικία, από το σπίτι, σχετίζεται με την ευθραυστότητα στην εφηβεία και μπορεί να είναι ένα από τα συμπτώματα της εφηβικής κρίσης, εκτιμά ο Ανώτερος Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος Δρ Μιχάλης Παπαδόπουλος.
 
Τον καλέσαμε να σχολιάσει το φαινόμενο, με αφορμή την περίπτωση 12χρονου παιδιού που έφυγε την περασμένη Δευτέρα από το σπίτι του στο Καϊμακλί, μετά από συζήτηση με συγγενικό του πρόσωπο και βρέθηκε την επομένη, σε φιλικό γειτονικό σπίτι, όπου διανυκτέρευσε.
 
Η παιδαγωγική στρατηγική
«Κάθε περίπτωση παιδιού είναι διαφορετική», ανέφερε στη «Σ» ο Δρ Παπαδόπουλος «και εξαρτάται από την προσωπική ψυχοκοινωνική ιστορία του και το ψυχοκοινωνικό οικογενειακό πλαίσιο. Εκείνο που είναι σημαντικό, είναι να γνωρίζουν οι γονείς ότι μπαίνοντας στην εφηβεία το παιδί έπαψε να είναι μικρό παιδί, και έπαψε να έχει τις ίδιες ανάγκες, επιθυμίες και χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που είχε όταν ήταν παιδί.
Πρέπει λοιπόν να αναπροσαρμόσουν την παιδαγωγική τους στρατηγική και την ψυχική τους διαθεσιμότητα, όταν το παιδί φτάνει στην εφηβεία. Να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό στις ανάγκες που έχει η προσωπικότητα του εφήβου.
-Φεύγοντας ένα παιδί από το σπίτι, εννοεί ότι θέλει να φύγει για πάντα;
-Όχι. Στις περισσότερες φορές είναι ένα μήνυμα. Θέλει να πει στους γονείς του ότι «εφόσον δεν επικοινωνούμε, εφόσον δεν μου δίνετε σημασία, φεύγω για να σας τιμωρήσω». Είναι παράλληλα και μια επιθετικότητα προς τους γονείς, προερχόμενη από μια δυσφορία μέσα στην οικογένεια.
-Ένα παιδί φεύγει και το βρίσκουμε. Πώς πρέπει να το αντιμετωπίσουμε;
-Θα πρέπει να μιλούμε μαζί του, να έχουμε ένα διάλογο, μια ενεργητική ακρόαση.
-Πόση πιθανότητα υπάρχει να ξαναφύγει ένα παιδί που έφυγε;
-Αν οι γονείς το αντιμετωπίσουν με θετικό τρόπο, καλώντας το να κουβεντιάσουν μαζί του, σίγουρα θα αποκατασταθεί η σχέση. Γιατί πρόκειται για μια ρήξη στη σχέση. Για την αποκατάστασή της, την παιδαγωγική ευθύνη έχουν οι ενήλικες.
 
-Μπορεί στο σπίτι να υπάρχει αγάπη, αλλά να μην υπάρχει επικοινωνία;
-Μπορεί να υπάρχει αγάπη του γονιού προς το παιδί, ως αντικείμενο και προέκταση του εαυτού του, οπότε αυτού του είδους η αγάπη δημιουργεί προβλήματα. Το παιδί πρέπει να αγαπιέται γι’ αυτό που είναι και να αντιμετωπίζεται με σεβασμό, ως αυτόνομη προσωπικότητα με δικό της ρυθμό, ανάγκες και επιθυμίες, ξεχωριστή από εμάς των γονέων.
Ψυχοσυγκρούσεις και πρότυπα ταύτισης
Σύμφωνα με τον Δρα Παπαδόπουλο, η «κρίση της εφηβείας» μπορεί να αρχίζει από τα 12, 13 ή τα 14 χρόνια του παιδιού και κυμαίνεται χρονικά, ανάλογα με την περίπτωση και το οικογενειακό πλαίσιο. «Είναι μια κρίσιμη περίοδος στη ζωή του ανθρώπου», μας είπε, «γιατί, κατά τη διάρκειά της, ολόκληρο το οικοδόμημα της προσωπικότητας του παιδιού υφίσταται βαθιές και ραγδαίες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα – βιολογικό, σεξουαλικό, ψυχοσυναισθηματικό, κοινωνικό, νοητικό.
Επίσης, η εφηβεία είναι η περίοδος που το άτομο επιχειρεί να μεταμορφώσει και να ξαναφτιάξει την αυτο-εικόνα του, καθώς και το σύστημα των σχέσεών του με το περιβάλλον, μέχρι να καταφέρει να οργανώσει οριστικά την προσωπικότητά του.
Μερικά από τα ψυχοκοινωνικά και συναισθηματικά χαρακτηριστικά της περιόδου αυτής είναι η επαναβίωση συμπλεγμάτων και ψυχοσυγκρούσεων της παιδικής ηλικίας, δηλαδή ξανάρχονται στην επιφάνεια λυμένα ή άλυτα προβλήματα που βίωσε κατά την παιδική του ηλικία το παιδί. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η έντονη ανάγκη για επιβεβαίωση του εαυτού του και η έντονη αναζήτηση νέων κοινωνικών προτύπων για ταύτιση, καθώς και νέων «αντικειμένων» αγάπης, για συναισθηματική παροχή και ασφάλεια».
Τρεις απώλειες, ένα κενό
Ο Δρ Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι η εφηβική ηλικία είναι η ηλικία της απώλειας, σε ψυχικό επίπεδο: «Το παιδί βιώνει την απώλεια του παιδικού σώματος, την παιδική του ηλικία και τους γονείς του. Αυτές οι τρεις απώλειες κάνουν το παιδί να νιώθει ένα κενό, μια μοναξιά και μια ψυχική αδυναμία. Νιώθει ότι χάνει το παιδικό του σώμα και σε σύντομο διάστημα καλείται να κατοικήσει σε ένα αντρικό ή γυναικείο σώμα, κι αυτό δημιουργεί προβλήματα. Υπάρχει μια υπερχείλιση των σεξουαλικών δυνάμεων και μια διέγερση του επιθετικού ενστίκτου. Η σχέση με το σώμα είναι ένα κύριο χαρακτηριστικό της αναπτυξιακής διαδικασίας της εφηβείας.
Ο έφηβος νιώθει αμφιθυμικά με το σώμα του, το αισθάνεται σαν ξένο, του προκαλεί άγχος και ανησυχία. Από τη μια νιώθει ντροπή και θυμό – βλέπουμε κορίτσια να περπατούν καμπούρικα, προσπαθώντας να κρύψουν το στήθος τους που αναδύεται, βλέπουμε αγόρια σε μια επισκόπηση και παρακολούθηση του σώματός τους. Είναι μια σχέση αγάπης και μίσους στο σώμα, μέσα από το οποίο υπάρχει μια συμβολική έκφραση της σεξουαλικής ταυτότητας. Εξ ου και η μεγάλη έμφαση στο ντύσιμο, το κούρεμα, το βάψιμο, τα τατουάζ. Όλα αυτά είναι μια προσπάθεια του εφήβου να μιλήσει με το σώμα του, να το δεχτεί και δηλώνουν μια δυσκολία εσωτερίκευσης των γρήγορων και βαθιών αλλαγών που του συμβαίνουν.
«Σκοτώνοντας» τους γονείς
«Μια άλλη σημαντική απώλεια, είναι η χαλάρωση των δεσμών με τους γονείς, αφού το παιδί, προσπαθώντας να κτίσει τη δική του προσωπικότητα, κλοτσά τις εξιδανικευμένες και παντοδύναμες γονικές μορφές, τις οποίες είχε ανάγκη για να του παρέχουν προστασία και ασφάλεια στην παιδική ηλικία. Αυτή είναι μια φυσιολογική και απαραίτητη διαδικασία, να «σκοτώσει» τον πατέρα και τη μητέρα του συμβολικά, για να γίνει ο εαυτός του.
Χάνει επίσης την παιδική ηλικία, με την ξεγνοιασιά και την ανεμελιά της. Αυτός ο αποχωρισμός προκαλεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα αίσθημα χαμού και μια διεργασία πένθους, στους εφήβους. Γι’ αυτό και τους αρέσουν τα μαύρα ρούχα».
ΠΗΓΗ : sigmalive
το βρήκαμε εδώ: adoptedingr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki