Wednesday 11 December 2013

Η μαμά μου είναι ένας άγγελος!! - My mom is an angel!!

Το συγκινητικό βίντεο «3 Queens», που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, περιγράφει την καθημερινότητα τριών πραγματικών μαμάδων από την Πενσυλβάνια, την Ουάσιγκτον και το Τέξας...
.
«Κάντε πολλή ησυχία... Η μαμά μου κοιμάται... Είναι πολύ κουρασμένη... Μου έφτιαξε πρωινό, φροντίζει για εμένα συνέχεια, φροντίζει τον αδερφό μου...
Η μαμά μου με διδάσκει τα πάντα για τον κόσμο. Η μαμά μου είναι νοικοκυρά. Η μαμά μου είναι γιατρός. Η μαμά μου είναι άγγελος!»


 

Ποιος είναι τέλειος; -«Because who is perfect?»

Ένα εξαιρετικό βίντεο κάνει θραύση τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, βάζοντας κάποιους σοβαρούς προβληματισμούς στο τραπέζι: Tι πραγματικά σημαίνει ομορφιά, πόσο ρατσιστές είμαστε απέναντι σε άτομα με ειδικές ανάγκες, τι συμβαίνει όταν τα ταμπού σπάνε; Δείτε πώς μια ομάδα που στηρίζει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία αρθρώνει λόγο μέσα από ένα συγκλονιστικό project με τίτλο "Γιατί ποιος είναι τέλειος; Ελάτε πιο κοντά!". - See more at: http://www.mama365.gr/13357/poios-einai-teleios-ena-video-anthropias-poy-syg.html#sthash.EgYonmV3.dpuf

Ένα εξαιρετικό βίντεο κάνει θραύση τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, βάζοντας κάποιους σοβαρούς προβληματισμούς στο τραπέζι: Tι πραγματικά σημαίνει ομορφιά, πόσο ρατσιστές είμαστε απέναντι σε άτομα με ειδικές ανάγκες, τι συμβαίνει όταν τα ταμπού σπάνε;


Δείτε πώς μια ομάδα που στηρίζει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία αρθρώνει λόγο μέσα από ένα συγκλονιστικό project με τίτλο «Γιατί ποιος είναι τέλειος; Ελάτε πιο κοντά!».

Η ελβετική οργάνωση Pro Infirmis αποφάσισε να βγάλει προς τα έξω ένα θέμα ταμπού. Δημιούργησε ένα πραγματικά συγκλονιστικό βίντεο που μέχρι τώρα έχει τεράστιο αντίκτυπο στο internet.
Μπορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες να γίνουν πρότυπα ομορφιάς και πόσο μικροσκοπικά αντιμετωπίζουμε την παρουσία τους μέσα στο κοινωνικό περιβάλλον;

polispress

Αξιοποίηση της Γελοιογραφίας στην Εκπαίδευση (video)

Η γελοιογραφία ως εικαστικό είδος έχει συγκεκριμένους κώδικες και, όπως όλα τα είδη τέχνης, για την κατανόηση του νοήματός της απαιτούνται ορισμένα «κλειδιά».

η γελοιογραφία γίνεται αμέσως και απολύτως
κατανοητή από τα παιδιά
Με έναν μαγικό τρόπο, φαίνεται ότι τα παιδιά κάθε ηλικίας διαθέτουν ήδη αυτά τα κλειδιά και αυτούς τους κώδικες, χωρίς να έχουν σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης και χωρίς ίσως να ξέρουν τα ίδια να σκιτσάρουν καλά.

Επειδή η γελοιογραφία είναι από μόνη της ελκυστική, γίνεται αμέσως και απολύτως κατανοητή από τα παιδιά, που την αντιμετωπίζουν στην αρχή ως παιχνίδι, και στη συνέχεια ως πεδίο προβληματισμού και αφορμή γνώσης.

Όπως έδειξε η έως τώρα αξιοποίησή της στη διδακτική πράξη, η γελοιογραφία εξάπτει και διεγείρει τη δημιουργική φαντασία των μαθητών.

EduCartoon από τον καθηγητή μέσης εκπαίδευσης Αντώνη Κουντούρη



Ίδρυμα για να σπουδάζουν παιδιά Ρομά μουσική
προωθεί ο Goran Bregovic

«Δεν γίνεται να βοηθήσετε τους Ρομά αν δεν τους παρέχετε εκπαίδευση, γιατί μόνο ένας μορφωμένος άνθρωπος είναι και ελεύθερος. Στους Ρομά, αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα»

Bosnian Musician to Help Poor Roma Study Music



Θα αποκαλείται «Γκόριτσα»
Ο συνθέτης Γκόραν Μπρέγκοβιτς, το τελευταίο έργο του οποίου, η «Σαμπάνια για Τσιγγάνους», αποτελεί έναν φόρο τιμής στην παραδοσιακή τσιγγάνικη μουσική, ανακοίνωσε σήμερα από το Σαράγεβο ότι θα συστήσει ένα ίδρυμα, αποστολή του οποίου θα είναι να βοηθήσει τους ταλαντούχους Ρομά της Βοσνίας να αποκτήσουν μουσική παιδεία.
«Δεν μπορώ να λύσω όλα τα προβλήματα (των Ρομά), αλλά είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε ένα ίδρυμα που θα βοηθά όσους επιθυμούν να μπουν σε μουσικές σχολές», είπε ο Μπρέγκοβιτς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

 


Το ίδρυμα, που αποκαλείται «Γκόριτσα», από το όνομα μιας τσιγγάνικης συνοικίας του Σαράγεβο, θα αρχίσει να συλλέγει πόρους από τη συναυλία που θα δώσουν στην πόλη αυτή, στις 19 Δεκεμβρίου, ο Μπρέγκοβιτς σε συνεργασία με πολλούς άλλους μουσικούς από χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Ο Μπρέγκοβιτς, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Σαράγεβο από Σέρβα μητέρα και Κροάτη πατέρα, εξήγησε ότι το ίδρυμά του θα στηρίζει αρχικά τα παιδιά Ρομά της πόλης αλλά φιλοδοξεί να επεκτείνει σταδιακά το σχέδιό του σε όλη τη χώρα. «Δεν γίνεται να βοηθήσετε τους Ρομά αν δεν τους παρέχετε εκπαίδευση, γιατί μόνο ένας μορφωμένος άνθρωπος είναι και ελεύθερος. Στους Ρομά, αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα», τόνισε.

Όπως είπε, σε μια χώρα όπου ο πληθυσμός των Ρομά αγγίζει τις 100.000 σε σύνολο 3,8 εκατομμυρίων, μόνο 5-6 από αυτούς φοιτούν σε μουσικές σχολές.

Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, μόνο το 20% των παιδιών Ρομά στη Βοσνία πηγαίνει στο σχολείο.
«Εδώ και αιώνες, οι Ρομά άφησαν τα μαγευτικά ίχνη τους στον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Δεν υπάρχει κανένας σοβαρός συνθέτης, από τον Μπετόβεν μέχρι τον Λιστ, που να μην έχει συνθέσει κάτι επηρεασμένος από τη μουσική τους. Και αυτοί, όλο αυτό το διάστημα, υπέφεραν μαζί μας», κατέληξε ο Μπρέγκοβιτς.
rethemnosnews

Χιονάνθρωπος από πλαστικά ποτήρια!!

Εκτός από το πατροπαράδοτο χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίσατε στο εσωτερικό του σπιτιού σας μπορείτε να φτιάξετε και πρωτότυπα διακοσμητικά για τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας (μπαλκόνι, βεράντα) ή γιατί όχι και για τον κήπο.

Ελάτε λοιπόν να φτιάξετε μαζί μας έναν γλυκούλη χιονάνθρωπο από πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης

Τι θα χρειαστείτε:
πλαστικά ποτήρια
συρραπτικό


Θα πάρετε τα πλαστικά ποτήρια και τα συρράψετε το ένα δίπλα στο άλλο για να δημιουργηθεί μια στρογγυλή βάση.
Εν συνεχεία θα συνεχίσετε με το δεύτερο στρώμα πλαστικών ποτηριών όπως δείχνει και η φωτογραφία ώστε να δημιουργηθεί ένας χιονάνθρωπος.
Μπορείτε να ρυθμίσετε εσείς το μέγεθος και το ύψος του χιονάθρωπου βάσει των ποτηριών που θα χρησιμοποιήσετε.
Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή μπορείτε να τη διακοσμήσετε με κασκόλ, σκουφάκι και ό,τι άλλο φανταστείτε!

πηγή: infokids

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki