Friday 13 December 2013

Τα Αόρατα Παιδιά: 230 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο
δεν είναι δηλωμένα!! -All the Invisible Children

Το 1/3 των παιδιών σε όλο τον κόσμο, ηλικίας κάτω των πέντε ετών, δεν δηλώνονται στις Αρχές -άρα δεν έχουν πιστοποιητικό γέννησης- γεγονός που τους απαγορεύει την πρόσβαση στην εκπαίδευση, τη φροντίδα υγείας και την κοινωνική ασφάλιση, σύμφωνα με έκθεση της UNICEF που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και την οποία επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μια ταινία για όλα «τα Αόρατα Παιδιά» - All the Invisible Children
Στην Ινδία ζει το 30% του παγκόσμιου
μη δηλωμένου παιδικού πληθυσμού.
 
Γκίτα Ράο Γκούπτα: "Όταν το παιδί δεν δηλώνεται, επισήμεως δεν υφίσταται. Το πιστοποιητικό γέννησης σημαίνει ότι μία κυβέρνηση το αναγνωρίζει νομίμως. Χωρίς αυτό, θα αποκλείεται από τις κοινωνικές παροχές, αλλά θα είναι και πιο ευάλωτο στην εκμετάλλευση".
Η έκθεση διαπίστωσε ότι το 40% των βρεφών που γεννήθηκαν το 2012 δεν καταγράφηκαν από τις Αρχές της χώρας, ανεβάζοντας έτσι τον σημερινό αριθμό των παιδιών κάτω των πέντε ετών που δεν υπάρχουν στα χαρτιά σε περίπου 230 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με την Γκίτα Ράο Γκούπτα, Αναπληρώτρια Εκτελεστική Διευθύντρια του Ταμείου για τα Παιδιά του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τα παιδιά δεν δηλώνονται είτε επειδή δεν απαιτείται κάτι τέτοιο από τις χώρες τους, είτε επειδή οι μητέρες τους δεν το γνωρίζουν.
περισσότερα εδώ

Άφησαν το παιδί τους να πεθαίνει από πείνα
επειδή είχαν άλλες δουλειές!!

Οι 21 ετών Τζάστιν και Μπρίτανι Άστον από την Αμερική, καταδικάστηκαν σε 60 χρόνια φυλάκισης γιατί κακοποιούσαν
το παιδί τους και το άφηναν χωρίς φαγητό σε σημείο που το μωρό παραλίγο να πεθάνει.
Δείτε πώς ήταν το μωρό πριν και πώς εξελίχθηκε
παίρνοντας αγάπη και φροντίδα μέσα σε λίγους μήνες...
Το ζευγάρι εξήγησε στις αρχές, ότι δεν τάιζε το παιδί γιατί είχαν καλύτερα πράγματα να κάνουν από αυτό.
Ένας έφηβος είχε πάει σε ένα πάρτι που διοργάνωσε το ζευγάρι στο σπίτι του κι εκεί άκουσε ένα θόρυβο από κάποιο δωμάτιο.
Μπήκε στο δωμάτιο και βρήκε το μωρό σε άθλια κατάσταση.
Ήταν μόνο του πάνω στα περιττώματά του και στον εμετό του.
Αμέσως φώναξε κάποιον ενήλικα στο σπίτι για τις πρώτες βοήθειες.
Το μωρό μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο.
Εκεί, οι γιατροί είπαν πως το αγοράκι, ονόματι Ράιλι, παραλίγο να πεθάνει από έλλειψη φαγητού και πως δυσκολεύτηκαν πολύ να το ταΐσουν.
Τελικά άρχισαν να τροφοδοτούν το μωρό με φαγητό μέσω ενός σωλήνα μέχρι να είναι σε θέση να δεχθεί τροφή από το στόμα.
Ο δικηγόρος της Πολιτείας δήλωσε:
«Δεν ξέρω αν οι γονείς ήθελαν να πεθάνει το μωρό τους, αλλά φαντάζομαι ότι περίμεναν να πεθάνει για να το πετάξουν στα σκουπίδια».
Τους τελευταίους μήνες το μωρό δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια όπου η θετή του μητέρα είναι και νοσοκόμα.
Η ίδια είπε: «Το μόνο που κάνουμε είναι να ταΐζουμε το μωρό και του δίνουμε απλόχερα την αγάπη μας!».
ant1

Χωρίς ρεύμα, χωρίς φως... μισή ζωή... (video)

Συγκλονιστικό βίντεο για πενταμελή οικογένεια
με άρρωστο παιδί, που ζει χωρίς ρεύμα!
Η οικογένεια ζει σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας.
Ο πατέρας ήταν πριν από μία 10ετία επιχειρηματίας που μπορούσε να ζήσει άνετα την οικογένειά του - Η αρρώστια του γιού του και η οικονομική κρίση τον γονάτισαν οικονομικά...

Την ώρα που το κυβερνητικό επιτελείο και η διοίκηση της ΔΕΗ εξετάζουν το ζήτημα του κοινωνικού τιμολογίου και της ελάφρυνσης απόρων νοικοκυριών, χιλιάδες οικογένειες παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Η δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης tv100 εντόπισε μία από τις οικογένειες αυτές και κατέγραψε την κραυγή αγωνίας δύο ανθρώπων που μεγαλώνουν τα παιδιά τους στο κρύο.



Πρόκειται για μία πενταμελή οικογένεια η οποία ζει σε διαμέρισμα στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Ο Γιάννης και η Κυριακή έχουν τρία παιδιά. Ο μικρός τους γιος πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια. Στις 22 Νοεμβρίου η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση του διαμερίσματός τους.
Μέχρι το 2003 η επιχείρηση του Γιάννη ήταν κερδοφόρα. Η αρρώστια του γιού του και η οικονομική κρίση τον γονάτισαν οικονομικά. Τα τελευταία τρία χρόνια το ζευγάρι παραμένει άνεργο. Ζει σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας. Δείτε στο βίντεο που δημοσιεύει το thestival.gr, τις συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων που ζούνε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα...
newsit

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki