Saturday 14 December 2013

Η «Αποστολή» στο πλευρό των αστέγων
της παγωμένης Αθήνας

Δίπλα στους απροστάτευτους, από το κρύο του χειμώνα, άστεγους των Αθηνών βρίσκεται, με εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου, κλιμάκιο του φιλανθρωπικού οργανισμού "Αποστολή", μοιράζοντας τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα και ρουχισμό.
 
Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες εθελοντές και εργαζόμενοι της "Αποστολής" επισκέπτονται γειτονιές του κέντρου της Αθήνας καταγράφοντας τις ανάγκες των ανθρώπων που κοιμούνται στα πεζοδρόμια, στα παγκάκια, μέσα σε χάρτινες κατασκευές, σε πρόχειρες παράγκες και προσφερουν φαγητό,κουβέρτες για να ζεσταθούν κάλτσες, υποδήματα κ.α.
Σκοπός της "Αποστολής" είναι να συμπαρασταθεί και να στηρίξει εκείνους που δεν έχουν σπίτι και ζουν στο δρόμο.

Ταυτόχρονα 1.000 συνάνθρωποι μας, άστεγοι στην πλειοψηφία τους και άποροι, έλαβαν μαζί με τη μεσημεριανή μερίδα ζεστού φαγητού, μια τσάντα γεμάτη φρούτα και ζαρζαβατικά.

Η πρωτοβουλία αυτή της "Αποστολής" χρηματοδοτήθηκε από τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό InternationalOrthodox Christian Charities-IOCC και του The Hellenic Initiative-THI.Τα προϊόντα που μοιράστηκαν ξεπέρασαν τους 4 τόνους.

grnews

Κοιτάξτε τη χαρά στο πρόσωπο ενός πιτσιρικά!!

Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα για τον πιτσιρικά που ζήτησε με το δικό του τρόπο και απέσπασε ένα χαιρετισμό από το ίνδαλμά του.

Ο άσος της ομάδας χόκει των Minnesota Wilds, Τσάρλι Κόιλ, δεν μπορούσε να αρνηθεί στον μπόμπιρα, όταν εκείνος του χτύπησε το προστατευτικό πλέγμα για να τον χαιρετήσει.

Και το χαμόγελο του μικρού, για αρκετά δευτερόλεπτα αμέσως μετά την ανταπόκριση του ινδάλματός του είναι όλα τα λεφτά...

Δείτε το βίντεο...
 


Πάτρα: Αλυσοδένουν 17χρονο με νοητικά προβλήματα

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής – ένα δεκαεπτάχρονο αγόρι αντιμετωπίζει νοητικά και ψυχολογικά προβλήματα.

Πάτρα: Αλυσοδένουν 17χρονο με νοητικά προβλήματαΣύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, ο 17χρονος υποβάλλεται καθημερινά στο μαρτύριο του δεσίματος με αλυσίδες, λίγη ώρα αφότου οι δικοί του τον παραλάβουν από το ειδικό κέντρο στο οποίο πηγαίνει από το πρωί έως τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Όπως γράφει το patrastimes, το επιχείρημα των οικείων του, στις παρατηρήσεις των γειτόνων για την απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι στο παιδί είναι πως όταν το πιάνουν κρίσεις μπορεί να γίνει επικίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τα όσα διαδραματίζονται στο σπίτι του 17χρονου έχουν ήδη ενημερωθεί αρμόδιοι παράγοντες, ενώ από κατοίκους της περιοχής εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει και έγγραφη καταγγελία.

Έχασαν το παιδί τους, τώρα χάνουν και το σπίτι τους

Στον φονικό σεισμό της Ιταλίας, στην πόλη Άκουιλα, τον Απρίλιο του 2009, χάθηκε ο γιος της Βασίλης Κουφολιάς (φοιτητής) και τραυματίστηκε σοβαρά η κόρη.

Έχασαν το παιδί τους, τώρα χάνουν και το σπίτι τους
Η αδελφή του κατάφερε και βγήκε έγκαιρα.
Ο Βασίλης, όχι...
Σήμερα η οικογένεια κινδυνεύει να χάσει και το σπίτι της από ληξιπρόθεσμο δάνειο 20.000 ευρώ που πήρε από τράπεζα για να αποθεραπεύσει την τραυματισμένη κόρη, αλλά δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει τα υπέρογκα ιατρικά έξοδα.

Στην Ελλάδα που ταλανίζεται τα τελευταία πέντε χρόνια από την αδυσώπητη οικονομική κρίση, σίγουρα δεν είναι η μόνη οικογένεια που αντιμετωπίζει τέτοια σκληρή πραγματικότητα.

Ωστόσο, εμείς οι Έλληνες, παρά τα σκληρά οικονομικά χαστούκια που δεχόμαστε καθημερινά, δεν χάνουμε το κουράγιο και την αισιοδοξία μας. Ταυτόχρονα, έχουμε μάθει στις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων που έρχονται να εκφράζουμε την αγάπη και την αλληλεγγύη μας σε αυτούς που δεν μπορούν μόνοι τους να αντιμετωπίσουν τη δυστυχία που τους πλήττει.

Έκκληση για βοήθεια

Μια ομάδα, λοιπόν, ανθρώπων που γνωρίζει την περιπέτεια της οικογένειας του Γεωργίου και Άννας Κουφολιά, με προτροπή της ιατρού κας Λυδίας Ιωαννίδου-Μουζάκα, καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρου της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, πήρε την πρωτοβουλία και απευθύνει σε όλους έκκληση για βοήθεια από το υστέρημά μας.

Επίσης, απευθύνει έκκληση και προς τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Σάλα, γνωστό για την κοινωνική του ευαισθησία και προσφορά, να βοηθήσει από τη μεριά του.

«Ζητάμε, λοιπόν, να ενώσουμε όσοι περισσότεροι τις δυνάμεις μας καταθέτοντας έστω και 1 ευρώ ο καθένας μας στην Τράπεζα Πειραιώς (Αρ. Λογαριασμού 5055048294119. Δικαιούχοι Κουφολιάς Γιώργος, Κουφολιά Άννα), σε μια προσπάθεια να αποτρέψουμε να βρεθεί η οικογένεια Κουφολιά στον δρόμο μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το άσχημο παιχνίδι της μοίρας

Ο Βασίλης Κουφολιάς σπούδαζε στην Ιταλία μηχανολόγος από το 2001. Η αδελφή του, 24 ετών τότε, η οποία νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο, σπούδαζε οικονομικά. Από τον Ιανουάριο του 2009, οπότε άρχισε η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, είχαν ενημερώσει τους γονείς τους και είχαν εκφράσει τον προβληματισμό τους.

Μια συγγενής τους, που ήταν κι εκείνη μηχανολόγος, τους ενημέρωσε τηλεφωνικά για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση σεισμού. Τι πρέπει να προσέχουν, πώς να προφυλαχτούν. Λίγα 24ωρα πριν από τον μεγάλο σεισμό είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και τα αδέλφια είχαν φύγει από την πολυκατοικία όπου διέμεναν και είχαν κοιμηθεί σε σπίτι φίλων τους. Δυστυχώς, όμως, επέστρεψαν στο διαμέρισμά τους. Το συγκεκριμένο κτίσμα που κατέρρευσε ήταν κατασκευής του 1976. Τα δωμάτιά τους ήταν δίπλα δίπλα, στον 4ο όροφο.

Η αδελφή του κατάφερε και βγήκε έγκαιρα. Ο Βασίλης, όχι...
Πηγή

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki