Friday 14 April 2023

Η Δίψα του Χριστού!!

..........................................
«Διψώ»
Τι διψά ή ψυχή του Χριστού μας;
Διψά δικαιοσύνη.
Εκείνος είπε «Μακάριοι οι διψώντες την δικαιοσύνην» (Ματθ. 5,6). Ποιος άλλος αγάπησε το δίκαιο όσο ό Χριστός; και όμως έπεσε πρώτο θύμα της αγριωτέρας αδικίας. Ή καταδίκη του μένει αιώνιο στίγμα της ανθρωπινής δικαιοσύνης. «Δικαιοσύνη μάθετε, οι ενοικούντες επί της γης» (Ήσ. 26,9). Άλλα που δικαιοσύνη; Πάνω απ' το Σταυρό σήμερα ρίχνει το θείο βλέμμα στη γη της αδικίας κι ακούω τη φωνή του: «Διψώ». Διψά δικαιοσύνη, άλλ' οί άρχοντες των λαών βουλώνουν τ' αυτιά τους χειρότερα από τους Ιουδαίους. Άγγλος πολιτικός είπε, ότι επικρατεί όχι ό νόμος της δικαιοσύνης, άλλ' ό νόμος της ζούγκλας, ό ισχυρός καταβροχθίζει τον αδύνατο. Το άνθος του δικαίου μαράθηκε από το λίβα της αδικίας.

«Διψώ»
Διψά τι; Ειρήνη.
Εκείνος είπε «Μακάριοι οι ειρηνοποιοί» (Ματθ. 5,9) και διέταξε την Εκκλησία του να εύχεται «υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου». Ειρήνη διψά ή μεγάλη καρδιά του. Και αντί ειρήνης βρίσκει ταραχή, θόρυβο. Τα έθνη ετοιμάζονται για πόλεμο, τροχίζουν τα μαχαίρια τους πάνω στην ακονόπετρα του μίσους, τρέχουν ακάθεκτοι στο δρόμο του αίματος. Δe βρίσκει ό Χριστός αυτό πού ποθεί, και εξακολουθεί να φωνάζει στον μαινόμενο κόσμο: Διψώ την ειρήνη!

«Διψώ»
Τι διψά; Διψά αγάπη.
Άλλα που αγάπη; Τα λουλούδια της αγάπης σπανίζουν πια στον εγωιστικό μας κόσμο. Το μίσος απλώνεται, ψυγείο κατήντησε ή γη, παγωνιά επικρατεί. Και ό Χριστός βλέπει τα παγόβουνα των καρδιών και φωνάζει: Κόσμε, διψώ αγάπη!
..........................................
ολόκληρη η ομιλία εδώ: vassileia

4 comments:

  1. Ο μεγαλύτερος επαναστάτης ΟΛΩΝ των εποχών!Φωτεινό παράδειγμα δικαιοσύνης Ειρήνης και αγάπης

    ReplyDelete
  2. ...Η λυπη της Σταυρωσης..Η χαρα της Αναστασης..Η Αγια φλογα της λαμπαδας..Το τσουγκρισμα των αυγων..Η Ειδηση...Χριστος Ανεστη...η φλογα του κεριου να φωτισει..να γαληνεψει την ψυχη μας..Ευλογημενη Ανασταση..

    ReplyDelete
  3. Καλή Ανάσταση, χαμομηλάκι μου!
    Και σε όλο τον κόσμο :)

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki