Monday 23 May 2022

Είναι δύσκολα τα δίχρονα; Που να δείτε τα τρίχρονα!!

Πιστεύετε πως όσο μεγαλώνει είναι καλύτερα, ε;
Μία μαμά έχει πολλούς καλούς λόγους για να σας πείσει ότι τα 3χρονα είναι χειρότερα από τα 2χρονα –ή τουλάχιστον σε αυτά τα συμπεράσματα κατέληξε η ίδια, έχοντας μεγαλώσει τρία παιδιά, το μικρότερο των οποίων είναι τώρα 6 χρονών.

Γιατί;
  1. Στα δύο δεν μιλούν ακόμα πολύ καλά. Στα τρία απλά δεν σταματούν ποτέ να μιλούν.
  2. Στα δύο κλαίνε. Στα τρία τα πιάνουν τέτοιες κρίσεις που μερικές φορές νομίζετε ότι δεν είναι το δικό σας παιδί!
  3. Στα δύο είναι πρόθυμα να φάνε ό,τι τους προσφέρετε. Στα τρία, τρώνε μόνο τρία φαγητά (συνήθως κάτι αμυλούχο –π.χ. μακαρόνια με τυρί).
  4. Στα δύο το μπάνιο διαρκεί περίπου 10 λεπτά και το αποτέλεσμά του είναι ένα καθαρό παιδί. Στα τρία το μπάνιο διαρκεί πάνω από μία ώρα και το αποτέλεσμά του είναι ένα WC πλημμυρισμένο, μια μαμά που στάζει και 16 χρησιμοποιημένες πετσέτες.
  5. Στα δύο φορούν πάνες, τις οποίες φροντίζετε να αλλάζετε όποτε το κρίνετε απαραίτητο. Στα τρία μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το γιο-γιό και ο κόσμος όλος περιστρέφεται γύρω από τα τσίσα και τα κακά τους.
  6. Στα δύο τα παίρνετε μαζί στο σούπερ μάρκετ και περνούν την ώρα τους απασχολούμενα με ένα κουτί δημητριακών. Στα τρία έχουν άποψη για κάθε τι που θα (ή δεν θα) αγοράσετε!
  7. Στα δύο σας αφήνουν να τα ντύσετε και να τους φορέσετε όμορφα ρουχαλάκια που έχετε διαλέξει και που τα κάνουν να δείχνουν τόσο χαριτωμένα και αθώα! Στα τρία, επιμένουν να διαλέξουν μόνα τους τι θα φορέσουν: Ρούχα που κατά κανόνα είναι εντελώς ακατάλληλα για την περίσταση και εντελώς αταίριαστα μεταξύ τους!
  8. Στα δύο δεν τους αρέσει να λερώνονται. Στα τρία πασχίζουν με κάθε τρόπο να λερωθούν!
  9. Στα δύο κάνετε εσείς πράγματα για εκείνα, γλυτώνοντας έτσι άπειρο χρόνο. Στα τρία πρέπει να κάνουν τα πάντα μόνα τους και κάθε τους προσπάθεια διαρκεί... ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!
  10. Στα δύο το τελευταίο πράγμα που έχουν στο μυαλό τους είναι το πώς θα σας χειραγωγήσουν. Στα τρία, τους ανήκετε. Και το ξέρουν!!
Πηγή: ScaryMommy
mama365

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki