Sunday 5 January 2014

Κάλαντα των Χριστουγέννων στην Κωνσταντινούπολη!!

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα ακούστηκαν και φέτος στην ιστορική ελληνική συνοικία του Πέρα, στην Κωνσταντινούπολη.
Μαθητές του Ζωγραφείου Λυκείου τραγούδησαν στο κέντρο της Πόλης, ξυπνώντας μνήμες από την ιστορία της ομογένειας.

Με χαρούμενες παιδικές και νεανικές φωνές γέμισαν και φέτος οι δρόμοι της Πόλης και η αυλή της Μεγάλης Εκκλησίας.
Μαθητές των Σχολείων της Ρωμηοσύνης της Πόλης και νέοι πολλοί κάθε ηλικίας ξεχύθηκαν νωρίς το μεσημέρι της παραμονής των Χριστουγέννων στους δρόμους του Πέραν με αφετηρία το Ζωγράφειο Λύκειο.
Το έναυσμα όπως πάντα δόθηκε με την παρουσία του δραστήριου Διευθυντού του Λυκείου Γιάννη Δεμιρτζίογλου ο οποίος με το ακορντεόν στα χέρια ηγήθηκε της ευχάριστης πορείας.
Πρώτος σταθμός της το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Πόλη. Στην είσοδο του ο πάντα γαλαντόμος και αρχοντικός οικοδεσπότης του Πρέσβυς Νικόλαος Ματθιουδάκης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη μας μαζί με την ευγενεστάτη οικοδέσποινα Αικατερίνα Βαρβαρήγου Πρόξενο της Ελλάδος στην Αδριανούπολη της Θράκης. Με χαμόγελο στα χείλη και ευχάριστη διάθεση οι προξενικοί οικοδεσπότες υποδέχθηκαν την μεγάλη παρέα των καλαντιστών που αποτελούνταν από μαθητές. καθηγητές, νέους Ρωμηούς και από την Ελλάδα. Στις αίθουσες του Σισμανογλείου Μεγάρου χριστουγεννιάτικα αιδέσματα, κουραμπιέδες και μελομακάρονα, περίμεναν τους επισκέπτες για να τους ευχαριστήσουν για τη συνέχιση για τέταρτη χρονιά του εθίμου αυτού. Αφού έψαλαν τα κάλαντα και τραγούδησαν επίκαιρα οι καλαντιστές δέχθηκαν τις εγκάρδιες ευχές του Γενικού Προξένου με την κατακλείδα "και του χρόνου με υγεία"! Στη συνέχεια οι ευχάριστες φωνές υπό το απορημένο βλέμμα των χιλιάδων περαστικών πλημμύρισαν την πολύβουη ιστορική Μεγάλη Οδό του Πέραν με επόμενο προορισμό το Φανάρι.


περισσότερα στην πηγή: fanarion

«Wrecking Ball» Miley Cyrus vs Joyce Jimenez ή
Η κατάχρηση των δώρων

Η Miley Cyrus τα πήρε όλα. Ταλέντο, φωνή, ομορφιά και άπειρες ευκαιρίες. Και η όμορφη τραγουδίστρια τα έβγαλε όλα στο σφυρί.
Τα ξεπουλαει για χρήμα και δημοσιότητα. Κακοποιεί τα προσόντα της δημιουργώντας άθλια προτυπα συμπεριφοράς για παιδιά.
Κι έρχεται ένα παιδάκι, ένα τυφλό κοριτσάκι και αναπαράγει για πλάκα το τραγούδι της Cyrus. Το αναπαράγει, χωρίς βοήθεια, χωρίς να το ξέρει, χωρίς ζόρι. Και λέει ένα πράγμα, πόσο ελάχιστοι είμαστε.
Ότι πρέπει να τιμούμε τα δώρα που μας δίνονται και να μη τα καταχρώμαστε.
 Miley - Joyce: 0-1.
------------------------------------------------------------
Η μικρή τυφλή Φιλιππινέζα μαγεύει τραγουδώντας
Ανάρπαστο έχει γίνει στα social media το βίντεο ενός 11χρονου τυφλού κοριτσιού από τις Φιλιππίνες, στο οποίο ερμηνεύει μοναδικά την επιτυχία «Wrecking Ball» της Μάιλι Σάιρους.
Κρατώντας στο ένα χέρι το μικρόφωνο, με το άλλο διαβάζει τους στίχους με τη μέθοδο Μπράιγ, η 11χρονη Τζόις Χιμένεθ....
ερμηνεύει ξεχωριστά την επιτυχία της Μάιλι Σάιρους «Wrecking Ball».
Περισσότεροι από 600.000 χρήστες έχουν δει το βίντεο στο YouTube, ενώ έχει γίνει ανάρπαστο στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter.
Τα σχόλια είναι άκρως εγκωμιαστικά και ορισμένοι προτρέπουν την διάσημη παρουσιάστρια Έλεν ντε Τζενέρις να καλέσει το τυφλό κοριτσάκι από το Νταβάο των Φιλιππίνων στο τηλεοπτικό σόου της για να τραγουδήσει ζωντανά.
 
 i-diadromi.gr

Η Κιβωτός του Κόσμου στην Πωγωνιανή, πήγε... γήπεδο!

Η ποδοσφαιρική αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο Ζωσιμάδες εκτός των κλασικών φιλάθλων στις κερκίδες είχε και επίτιμους λιλιπούτειους καλεσμένους που δεν ήταν άλλοι απο τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου απο το παράρτημα Πωγωνιανής!


Ο Αγιος Βασίλης χάρισε δώρα στα παιδάκια, τα οποία στη συνέχεια πήραν θέση στις κερκίδες για να παρακολουθήσουν τον αγώνα!
Η μεγάλη αγκαλιά της Κιβωτού του Κόσμου εδώ και λίγες ημέρες έχει ανοίξει για παιδιά που στερήθηκαν την αγάπη και όχι μόνο απο τα πρώτα βήματα της ζωής τους στην ακριτική Πωγωνιανή.
Εργο μεγάλο, έργο ανθρωπιάς αυτό που γίνεται και στο οποίο μπορούμε όλοι να βάλουμε ένα λιθαράκι προκειμένου να μην κλείσουν ποτέ αυτά τα χέρια που ανοίγουν για να κλείσουν τις πληγές στις παιδικές ψυχές.
Πως μπορούμε να βοηθήσουμε το έργο της Κιβωτού του Κόσμου ?Με ένα απλό τηλεφώνημα:
Απο σταθερό τηλέφωνο στο 90111170170 (χρέωση 3,50 ευρώ )
Απο όλα τα κινητά τηλέφωνα στο 14849 (χρέωση 2,50 ευρώ)

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki