Monday 13 January 2014

Τα μαύρα μας τα χάλια:
Μάνα 4 ανήλικων παιδιών λιποθύμησε από ασιτία

Πάτρα
Σκηνές βγαλμένες από ταινία που παρέπεμπε  σε ημέρες της κατοχής,  έζησαν την περασμένη  Παρασκευή δεκάδες πολίτες στην περιοχή των Δεμενίκων της Πάτρας,  όταν έντρομοι είδαν μια γυναίκα να λιποθυμά μπροστά στα μάτια τους.

Αμέσως κάλεσαν το ΕΚΑΒ,  το οποίο την παρέλαβε και τη μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν  ότι  πάσχει από ασιτία,  ενώ λόγω της  ελλιπούς διατροφής  εμφάνιζε  στένωση στομάχου.

Η γυναίκα – μητέρα τεσσάρων ανηλίκων παιδιών – λιποθύμησε την ώρα που βρισκόταν λίγα μέτρα πριν παραλάβει δωρεάν τρόφιμα από το πνευματικό κέντρο των Δεμενίκων το οποίο κάθε εβδομάδα κάνει διανομή αγαθών σε αναξιοπαθούντες.

Να σημειωθεί πως λόγω της κακής έως ανύπαρκτης διατροφής της, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η γυναίκα έχει πρόβλημα και με την καρδιά της.

Η  μητέρα των τεσσάρων ανηλίκων παιδιών παρέμεινε στο νοσοκομείο  για βραχεία νοσηλεία επί δέκα ώρες και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο, αλλά εκ μέρους των υπευθύνων του Πνευματικού Κέντρου των Δεμενίκων εκφράζονται φόβοι, τόσο για την κατάστασης  υγείας  της ίδιας όσο και για την  κατάσταση των τεσσάρων  μικρών  παιδιών της.

πηγη www.dete.gr

Τα αρπακτικά έτοιμα να κατασπαράξουν τα ορφανά παιδιά στις Φιλιππίνες

Σεξουαλική εκμετάλλευση ορφανών παιδιών στις Φιλιππίνες
Οι Φιλιππίνες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εμποδίσουν την προσέλκυση παιδιών με στόχο... την σεξουαλική τους εκμετάλλευση στις περιοχές στη χώρα που επλήγησαν από τον φονικό τυφώνα Χαϊγιάν, ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία.

Η μη κυβερνητική οργάνωση «Διεθνές Σχέδιο» εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση πέντε μαθητριών του λυκείου, οι οποίες «στρατολογήθηκαν» για τον σκοπό αυτό μετά το πέρασμα του τυφώνα στις 8 Νοεμβρίου από την Μπάσεϊ και την Μαραμπού, δύο παραλιακές πόλεις στην νήσο Σαμάρ, όπου ο απολογισμός των θυμάτων και των ζημιών ήταν μεγάλος.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις εξέφρασαν ανησυχία για τον πιθανό κίνδυνο να υπάρξει παράνομη διακίνηση ανθρώπων μετά το πέρασμα του Χαϊγιάν, ο οποίος άφησε πίσω του 8.000 νεκρούς ή αγνοούμενους.

Τα παιδιά που έχασαν τους γονείς τους στην καταστροφή, όπως και οι ενήλικες που αναζητούν απεγνωσμένα δουλειά, είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε κάτι τέτοιο, σημείωσαν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις.
Μια επιτροπή κατά της παράνομης διακίνησης ανθρώπων έχει ήδη συσταθεί για να εμποδίσει να πέσουν παιδιά στα χέρια κυκλωμάτων που διακινούν παράνομα ανθρώπους στις περιοχές που έχουν πληγεί από τον τυφώνα, διαβεβαίωσε σήμερα ο Ερμίνιο Κολόμα, ένας εκπρόσωπος του προέδρου Μπενίνιο Ακίνο.
«Οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν ο,τιδήποτε μπορούν για να εμποδίσουν τα εγκλήματα αυτά», πρόσθεσε.
Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων υπολογίζει σε 109 τα παιδιά που έμειναν ορφανά μετά το πέρασμα του Χαϊγιάν μόνον στη νήσο Λέιτε.

Στην έκθεση του 2013 του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την παράνομη διακίνηση ανθρώπων, οι Φιλιππίνες χαρακτηρίζονται χώρα προέλευσης θυμάτων δικτύων παράνομη διακίνησης ανθρώπων που έχουν στόχο την εκπόρνευση ή την καταναγκαστική εργασία, ενώ, σύμφωνα πάλι με την έκθεση αυτή, ο σεξουαλικός τουρισμός παιδεραστών παραμένει εκεί ένα «σοβαρό πρόβλημα».

newsopt

Η Ελιά και οι μύθοι γύρω από αυτή
Ένα video που αξίζει να δείτε


Η περιβαλλοντική ομάδα του 4ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης, ασχολούμενη με την καλλιέργεια της ελιάς δημιούργησε αυτό το βίντεο που αναφέρεται στους μύθους που σχετίζονται μ΄ αυτήν...


© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki