Wednesday 15 January 2014

Καλά, χρειάζεται PIN για να μπεις στον Παράδεισο;

Και τι είναι ο Παράδεισος;
ΑΤΜ για να έχει και PIN;
......................................
και στον Παράδεισο ακόμη πρέπει να δώσεις τον κατάλληλο κωδικό (PIN)για να εισέλθεις.

Να έχεις και το ανάλογο εισιτήριο.
Και ποιο είναι αυτό;
Πολύ απλά!
.......................................
το PIN για τον Παράδεισο θα το μάθετε εδώ
και εδώ

Ρολάκια με κοτόπουλο για το σχολείο!!

Σήμερα ετοιμάζουμε ένα πεντανόστιμο σνακ για να δίνετε στα παιδιά στο σχολείο, να παίρνετε μαζί σας στο γραφείο αλλά και για να σερβίρετε σαν ορεκτικό.

για τη συνταγή δείτε τη μητερούλα

Το παιδί σε θέση συντρόφου - Συναισθηματική
(ή «κεκαλυμμένη») σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών

Μια κρυφή όψη της οικογενειακής ζωής
...................................
Η μητέρα που δεν βρίσκει ανταπόκριση στις προσωπικές της ανάγκες της και ικανοποίηση στις σχέσεις της με τους ενήλικους, θα έχει ασυνείδητα την τάση να στραφεί προς το παιδί της.
 

Εάν δηλαδή δεν μπορέσει να επεξεργαστεί τις δικές της επιθυμίες οι οποίες αφορούν σε αγάπη και φροντίδα, στήριξη και τρυφερότητα, είναι πιθανό να στραφεί αυτή η ανάγκη προς το παιδί της και να τις αναζητήσει από εκείνο.
Η συνθήκη αυτή θα δυσκολέψει ιδιαίτερα την πορεία του παιδιού προς την ανεξαρτησία και θα το έχει επιβαρύνει με ένα αίτημα που δεν του αναλογεί.
Αντίστοιχα ο πατέρας που δεν έχει μπορέσει να βρει τη λειτουργία του μέσα στην οικογένεια- ότι έγινε γονιός δηλαδή και είναι ισότιμος πια και με τον δικό του πατέρα – είτε είναι φυσικά παρών είτε όχι, μπορεί να κρατά ασυνείδητα το παιδί κοντά του για να καλύπτει τις ανάγκες του για στήριξη, αγάπη, αποδοχή.
Σε αυτό το σημείο οι γονείς λείπουν από τη θέση τους, υποκύπτουν σε άλυτα ασυνείδητα δικά τους ζητήματα με τους δικούς τους γονείς τα οποία αντί να τα αντιμετωπίσουν οι ίδιοι, τα μεταφέρουν στην επόμενη γενιά. Σε τέτοιες περιπτώσεις το παιδί μπορεί να παίρνει το ρόλο του εξομολογητή, το «αποκούμπι μου» λένε κάποιοι γονείς, η συντροφιά μου. Αυτό μπορεί να έχει ως συνέπεια ο γονιός να τοποθετεί το παιδί του ασυνείδητα σε θέση συντρόφου και να καλύπτει τις ανάγκες του μέσα από το παιδί.

Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτό μπορεί να συμβεί είτε υπάρχει σύντροφος, σύζυγος, εραστής είτε όχι. Δεν έχει δηλαδή να κάνει με το αν είναι κάποιος παντρεμένος ή μόνος, έχει να κάνει με την ψυχική ανάγκη των ανθρώπων.
........................................
περισσότερα στην πηγή: singleparent
----------------------------------
Η συναισθηματική-σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών
.
Το βίντεο αποτελεί το τέταρτο μέρος της σειράς που ετοίμασε το Χαμομηλάκι
και αναφέρεται στη Συναισθηματική-Σεξουαλική κακοποίηση.
Παρακαλούμε προωθήστε το βίντεο σε όσο περισσότερους μπορείτε,
για την ενημέρωση όλων μας και την προστασία των παιδιών μας.
 


Συναισθηματική (ή «κεκαλυμμένη») σεξουαλική κακοποίηση έχουμε όταν ο γονιός χρησιμοποιεί το παιδί ως συναισθηματικό σύντροφο. Ο γονιός δεν είναι εκεί για να καλύψει τις ανάγκες του παιδιού, αλλά το αντίστροφο.
Ο γονιός δεν καλύπτεται συναισθηματικά από τη σχέση του με τον σύντροφό του (είτε γιατί αυτός δεν υπάρχει είτε γιατί είναι συναισθηματικά απών είτε λόγω άλλων προβλημάτων) και για να γεμίσει τη δική του μοναξιά δίνει στο παιδί (συνήθως του αντίθετου φύλου) τον ξεχωριστό ρόλο του έμπιστου συντρόφου.

περισσότερα εδώ

Γονείς, προσέξτε τι κάνουν οι έφηβοί σας στο διαδίκτυο
Τα on-line τυχερά παιχνίδια τους οδηγούν στην απληστία

Παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί, τις περισσότερες φορές, τα αυτονόητα επισημαίνουν, ας μελετήσουμε την άποψή τους.
Καλό θα μας κάνει
..........................
Η αύξηση των on-line παιχνιδιών στις διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσε να οδηγήσει στην παράλληλη αύξηση της συμμετοχής των εφήβων σε τυχερά παιχνίδια, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.
Τα παιδιά που απασχολούνται στο διαδίκτυο παίζοντας παιχνίδια,
όπως το πόκερ, είναι πολύ πιθανό να αναπτύξουν συμπεριφορές
που σχετίζονται με την απληστία
Ιστοσελίδες όπως, για παράδειγμα, το Facebook εισάγουν τους εφήβους στον ενθουσιασμό και τα οφέλη που προέρχονται από τα τυχερά παιχνίδια, ακόμα κι όταν δεν παίζουν με χρήματα. 
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, δεν υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά την ηλικία όσων παίζουν on-line.
Το πρόβλημα έχει επισημανθεί από τον Mark Griffiths, διευθυντή της Διεθνούς Μονάδας για την έρευνα σχετικά με τα on-line παιχνίδια.
Ο ίδιος θεωρεί ότι ο ρόλος των εκπαιδευτικών είναι καθοριστικός, ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν όχι μόνο τις πιθανές ανταμοιβές αλλά και τους κινδύνους των παιχνιδιών αυτών.
“Όταν αρχίζεις να κερδίζεις, ξεκινάς να σκέφτεσαι ότι, εάν έπαιζες με αληθινά χρήματα, θα μπορούσες να τα είχες πάει αρκετά καλά. Τα παιδιά που απασχολούνται στο διαδίκτυο παίζοντας παιχνίδια, όπως το πόκερ, είναι πολύ πιθανό να αναπτύξουν συμπεριφορές που σχετίζονται με την απληστία”.
Επιπλέον, ο καθηγητής Griffiths επιμένει ότι υπάρχει σημαντική συγκάλυψη ανάμεσα στα τυχερά παιχνίδια και στα φαινομενικά πιο αθώα, σαν το γνωστό και ιδιαίτερα φημισμένο στους κύκλους των εφήβων Candy Crush Saga. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που απαιτεί από τους παίκτες να πληρώνουν χρήματα, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε υψηλότερα επίπεδα.
“Τέτοιου είδους παιχνίδια προκαλούν εθισμό στους εφήβους, όπως ακριβώς συμβαίνει με τη σοκολάτα. Ξεκινάμε να φάμε ένα κομμάτι και καταλήγουμε έχοντας καταναλώσει ολόκληρη τη σοκολάτα. Με τον ίδιο τρόπο, τα νεαρά παιδιά ισχυρίζονται ότι θα παίξουν για 15 λεπτά και συνεχίζουν για 4 ή 5 ώρες”.
infokids

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki