Tuesday 21 January 2014

«Πατέρας και κόρη» (Όσκαρ του 2000)
Father and Daughter - Short Film Oscar Winner

«Πατέρας και κόρη» - μια βραβευμένη με όσκαρ μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων
Μια από τις πιο όμορφες ταινίες μικρού μήκους που έχετε δει.
Μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σ' ένα κορίτσι και τον πατέρα της.
Η ιστορία είναι συγκινητική, και η μουσική καταπληκτική.
Για να μην αναφέρουμε την κίνηση, η οποία είναι τόσο όμορφη.
 

Αυτή η μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων ήταν η νικήτρια των Όσκαρ του 2000 .
Κέρδισε επίσης πάνω από 20 βραβεία και θεωρείται η πιο επιτυχημένη από την σειρά των έργων του σκηνοθέτη Michael Dudok De Wit.
Ένας πατέρας αποχαιρετά τη μικρή του κόρη και φεύγει. Καθώς τα ολλανδικά τοπία ζουν μέσα στις εποχές τους, παρατηρούμε το κορίτσι να ζει μέσα σ αυτά.
Μεγαλώνει, γίνεται μια νεαρή γυναίκα, αποκτά μια οικογένεια και τα χρόνια περνούν, αλλά πάντα μέσα της υπάρχει μια βαθιά λαχτάρα για τον πατέρα της.
 
antikleidi

85 πλούσιοι = 3,5 δισεκατομμύρια φτωχοί!

Οι 85 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχουν συνολικό πλούτο που αντιστοιχεί σε όσα βγάζουν τα 3,5 δισεκατομμύρια φτωχότεροι άνθρωποι του κόσμου, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Ο πλούτος των 85 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, συνδυαστικά, ισοδυναμεί σήμερα με τον πλούτο του μισού πληθυσμού του κόσμου -ή των 3,5 δισ. φτωχότερων ανθρώπων του κόσμου-, σύμφωνα με νέα μελέτη της Oxfam.

Όπως μεταδίδει το CNBC, στην έκθεση που τιτλοφορείται Working for the Few, «Δουλεύοντας για τους Λίγους», ο παγκόσμιος οργανισμός βοήθειας και ανάπτυξης έδωσε λεπτομέρειες αναφορικά με την οικονομική ανισότητα διεθνώς που δημιουργείται από τον ραγδαία αυξανόμενο πλούτο των πλουσιότερων, προειδοποιώντας για τους μεγάλους κινδύνους που αυτό ενέχει για την «ανθρώπινη πρόοδο».

Σύμφωνα με την έκθεση, 210 άνθρωποι έγιναν δισεκατομμυριούχοι τον τελευταίο χρόνο, και εντάχθηκαν στις τάξεις μιας... επίλεκτης ομάδας 1.426 ατόμων με συνδυασμένη καθαρή αξία 5,4 τρισ. δολαρίων.

Ο πλούτος του πλουσιότερου 1% των ανθρώπων διεθνώς ανέρχεται πλέον σε 110 τρισ. δολάρια, ή 65 φορές τον συνολικό πλούτο του χαμηλότερου 50% του παγκόσμιου πληθυσμού.
«Αυτή η τεράστια συγκέντρωση οικονομικών πόρων στα χέρια των λιγότερων αντιπροσωπεύει μια σημαντική απειλή για τα πολιτικά και οικονομικά συστήματα», προειδοποιεί η έκθεση. «Αντί να προχωρούν μαζί, οι άνθρωποι διαχωρίζονται όλο και περισσότερο από την οικονομική και πολιτική εξουσία, τονίζοντας αναπόφευκτα τις κοινωνικές εντάσεις και αυξάνοντας τον κίνδυνο κοινωνικής κατάρρευσης», συμπληρώνει.

Η έκθεση αυτή δημοσιοποιήθηκε εν όψει του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, που ξεκινά αυτήν την εβδομάδα, και η Oxfam απευθύνει έκκληση στους πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες του κόσμου που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο να λάβουν μέτρα ώστε να αντιστρέψουν την ταχύτατα αυξανόμενη ανισότητα.

Ορισμένες συστάσεις περιλαμβάνουν την αποφυγή της μη επιβολής φορολογίας και επίσης την αποφυγή της χρήσης οικονομικού πλούτου ως ανταλλάγματος για πολιτικές χάρες.
Η Oxfam ανέφερε ότι βάσει των δημοσκοπήσεων που διενήργησε σε διάφορες χώρες θεωρεί πως υπάρχουν πολλοί νόμοι και κανονισμοί οι οποίοι σχεδιάστηκαν για να ωφελήσουν τους πλούσιους. «Μια έρευνα σε έξι χώρες (Ισπανία, Βραζιλία, Ινδία, Νότια Αφρική, Βρετανία και ΗΠΑ) έδειξε πως η πλειονότητα των ανθρώπων πιστεύει πως οι νόμοι τείνουν να ευνοούν τους πλούσιους», αναφέρεται στην έκθεση.

Ως παράδειγμα, η Oxfam έδωσε την Ινδία, όπου ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε από λιγότερο από 6 άτομα σε 61 την τελευταία δεκαετία, τα οποία συγκεντρώνουν περίπου 250 δισ. δολάρια.

περισσότερα στην πηγή: euro2day
το βρήκαμε εδώ: mygdalia

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki