Monday 17 February 2014

Μαμά είναι...

Μαμά ειναι να εισαι εκει πρωι, μεσημερι, βραδυ... κι οταν δεν εισαι να παιρνεις τουλαχιστον 30 τηλεφωνα την ημερα...
.
Μαμά είναι να γραφεις ποιηματα την ωρα που το παιδι σου κοιμαται κι εσυ το κοιταζεις...
Μαμά ειναι να το φιλας στο μετωπο και να γνωριζεις ποσο ακριβως πυρετο εχει...
να το βοηθάς να κανει τα πρωτα του βηματα κρατωντας του τα χερια...
υστερα μεγαλο οταν τρωει τα μουτρα του σε λακουβες και κακους δρομους να απλωνεις το χερι και παλι να το κρατας για να σηκωθει και να ορθοποδησει...ξανα...και ξανα...
Μαμά είναι όταν δεν γράφει καλα στις εξετάσεις να το παίρνεις αγκαλιά και να λες δεν πειραζει... δεν με νοιάζει... σημασία έχει να είσαι καλα εσυ παιδι μου...
Μαμά ειναι να το μαλωνεις που παταει ξυπολυτο...που φωναζεις να ντυνεται καλα μη κρυωσει...που του λες να μην εμπιστευεται ξενους..
Μαμα ειναι να το παιρνεις μαζι σου σε συναυλιες... να τραγουδατε μαζι... να μπορειτε να μοιραστητε ενα ποτο οταν εκείνο μεγαλωσει...
Μαμα είναι να κλαις στο δωματιο σου... να της φωναζεις να φυγει επειδη δεν θες να δεις κανεναν κι εκεινη να λεει ενταξει... κι υστερα απο λιγο να ξαναρχεται για να δει αν εισαι καλα...
Μαμα ειναι να σε περιμενει ξαγρυπνη τα ξημερωματα κι αφού ξαπλωσεις τοτε να μπορει να κοιμηθει...
Μαμα είναι να δουλευει νυχτα μερα μη σου λειψει τιποτα...

Μαμα ειναι να μην την ακους, να της φωναζεις, να της λες πως εκεινη δεν ξερει και πως εσυ ξερεις καλυτερα, να κανεις το δικο σου, να την πληγωνεις κι εκεινη να ειναι ΠΑΝΤΑ εκει μολις πεις ή καλυτερα μολις σκεφτεις... ΜΑΜΑ...
Μαμα ειναι να ετοιμαζεσαι να αφησεις την τελευταια σου ανασα... και να χαιδευεις το παιδι σου λεγοντας "μην στεναχωριεσαι...μην πονας..."

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΜΑ...
Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΑΜΑ...

......................................
η πρωτη φορα που χαμογελασα στην εγκυμοσυνη ηταν οταν ειδα πως ενα πλασμα κουνιοταν μεσα μου...
η δευτερη οταν ενιωσα ενα ελαχιστο σκιρτημα στα σωθικα μου...
κατα τ' αλλα δεν χαμογελουσα... δεν περνουσα καλα... δεν μου αρεζε τιποτα σε οσα ζουσα...
οι συνηθειες αλλαξαν... η διατροφη επισης... τα νευρα μου βαρουσαν κοκκινο σε ανυποπτες στιγμες...
το σωμα μου δεν το ελεγχα πια εγω αλλα ενα πλασμα που δεν γνωριζα καλα καλα και που...δεν το κρυβω,δεν ημουν σιγουρη αν το ηθελα...
και δεν μου αρεσε που δεν το ελεγχα εγω... δεν μου αρεσε που μου προκαλουσε εμμετους, φουσκωματα, απιστευτους πονοκεφαλους που με κρατουσαν μερες στο κρεββατι...
ολοκληρος ο χαρακτηρας μου αλοιωθηκε...
δεν μπορουσα καν να κοιμηθω σωστα... ποτε θα τελειωνε αυτο το μαρτυριο...;


Τι σημαινει να εισαι μαμα...;

Μαμα σημαινει οταν σου λενε πως κινδυνευει να νιωθεις πονο στην καρδια διχως να ξερεις γιατι ακριβως...
Μαμα σημαινει πως αυτο γι' το πλασμα που δεν εισαι σιγουρη τι ειναι...τ ι νιωθεις γι αυτο... εισαι ετοιμη να υποστεις ο,τι κι αν σου πουν... απλα εισαι...
Μαμα σημαινει πως βαζεις, διχως να ξερω πως -μαλλον γινεται αυτόματα- τους δικους σου φοβους στην ακρη κι ευχεσαι να γεννηθει γερό...
την ημερα του Πασχα....

..................
περισσότερα στην πηγή μας: daddycool2403

Η κυρία Ανακύκλωση κάνει επίσκεψη στο... Νηπιαγωγείο!!

 
10 αναρτήσεις για την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ θα βρείτε ΕΔΩ,
στο εξαιρετικά ενδιαφέρον ιστολόγιο:
Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο
Η Ανακύκλωση Συσκευών και Λαμπτήρων δεν είναι Παραμύθι!

δείτε τα videos στο πράσινο χαμομηλάκι

Kefallonia Insomnia - «Πού πας; Time to assist »


Μια οικογένεια Γερμανών που ζει στην Κεφαλονιά δημιουργεί αυτό το βίντεο ανθρωπιάς και ζητά βοήθεια για το νησί!


Οι Γερμανοί κινηματογραφιστές Αλεξάνδρα και Ντάνιελ Κούλακ και τα τρία παιδιά τους, ο Νιλς, ο Τιμ και η Μελίνα, αγόρασαν πριν 5 χρόνια γη στο Ρίφι και έχτισαν ένα σπίτι εκεί, με προοπτική να μείνουν μόνιμα.
«Το πρώτο πράγμα που μας ήρθε στο μυαλό μετά τον σεισμό ήταν πώς να βοηθήσουμε τους ανθρώπους στο Ληξούρι. Δεν οδηγούμε φορτηγά και μηχανήματα για να ανοίξουμε δρόμους ή να φέρουμε εφόδια. Μπορούμε όμως να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι οι Κεφαλονίτες χρειάζονται βοήθεια», λένε στο «Έθνος».  
Στο βίντεο αυτό με εικόνες από το χτυπημένο από το σεισμό Ληξούρι, ανταποκρίθηκαν όπως λένε άνθρωποι από όλο τον κόσμο που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν.
Άλλωστε το βίντεο τελειώνει με τη φράση: «Πού πας; Time to assist (ήρθε η ώρα να βοηθήσεις)». Ο 20χρονος Νιλς τελειώνει το ταινιάκι του με αισιόδοξες εικόνεςαπό την αλώβητη Κεφαλονιά. «Θέλουμε να δείξουμε σε όλο τον κόσμο πως το νησί παραμένει παράδεισος», λέει.  
Οι Γερμανοί δεν σκέφτονται να εγκαταλείψουν το νησί. «Δεν θέλουμε να φύγουμε. Θέλουμε να μείνουμε εδώ για πάντα. Και συμβουλεύουμε φίλους, γνωστούς και συγγενείς να έρθουν κι εκείνοι εδώ». Αν και το σπίτι τους δεν έπαθε ζημιές κοιμούνται προσωρινά στο τροχόσπιτο. «Δεν φοβόμαστε και νιώθουμε απόλυτα ασφαλείς. Απλά δεν είμαστε συνηθισμένοι στους μεγάλους σεισμούς»…
Ο Ντάνιελ εργάζεται σε εταιρεία παραγωγής 3D υλικού στο Αμβούργο. Ο 20χρονος γιος του Νιλς ξέρει την Κεφαλονιά από τότε που γεννήθηκε. «Με γοητεύει εδώ η ποικιλία των χρωμάτων και των τοπίων. Η ομορφιά της φύσης και η καλοσύνη των ανθρώπων με συγκλονίζει».

oloigiaolous

Τρεις ειδήσεις πολύ δυσάρεστες

Τον φιλοξένησαν στο σπίτι τους και αυτός κατακρεούργησε το παιδί τους

Γονείς - τέρατα σκότωσαν το παιδί τους με Coca-Cola

Διαλέξεις για τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών
στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης

Η σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών σχολικής ηλικίας, είναι το αντικείμενο διαλέξεων με διακεκριμένους επιστήμονες που διοργανώνει το 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.
 
Οι διαλέξεις  θα διαρκέσουν ως το τέλος Μαϊου και θα φιλοξενούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, στη συμβολή των οδών Γυμναστηρίου 64 & Καλύμνου.
Οι επιστήμονες αναλαμβάνουν να απαντήσουν σε πολλά ενδιαφέροντα ερωτήματα σχετικά με τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών σχολικής ηλικίας που απασχολούν γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλους ενδιαφερόμενους.    
Σκοπός των διαλέξεων είναι η ενημέρωση και η επιμόρφωση όλων των ανωτέρω, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με ειδικούς σε επιμέρους θέματα επιστήμονες με τρόπο απλό και κατανοητό.    
Το εγχείρημα αυτό αποτελεί ευκαιρία για την ανάπτυξη ενός έγκυρου εκλαϊκευμένου επιστημονικού διαλόγου, που θα βοηθήσει να τεθούν σημαντικά ζητήματα για την προαγωγή της ψυχοσωματικής υγείας των παιδιών στις πραγματικές τους βάσεις και να προταθούν λύσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τόσο των παιδιών όσο και του οικογενειακού και σχολικού τους περιβάλλοντος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:    
   
* Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014, ώρα: 18.30΄,
θέμα: "Παιδί και Στρες"
ομιλητής: Αρτέμιος Αρτεμιάδης, Ιατρός - Νευρολόγος, ειδικευόμενος Νευρολογίας, Νευρολογική Κλινική, Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, Αθήνα.
* Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014, ώρα: 18.30΄,
θέμα: "Πότε ένα παιδί είναι σωματικά και ψυχικά υγιές"
ομιλήτρια: Έρη Κεχαγιά, Σύμβουλος Οικογένειας - Ψυχοθεραπεύτρια, Μ.Α. Συμβουλευτικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Keele Αγγλίας.
* Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014, ώρα: 18.30΄,
θέμα: "Ο ρόλος της Παιδιατρικής Νευροψυχολογίας στη μελέτη της ανάπτυξης του εγκεφάλου"
ομιλητής: Ανδρέας Νίντος, Κλινικός Νευροψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, Υπεύθυνος Τμήματος Νευροψυχολογίας του Νοσοκομείου Metropolitan.
* Tετάρτη 9 Απριλίου 2014, ώρα: 18.30΄,
θέμα: "Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητας"
ομιλήτρια: Παναγιώτα (Νένη) Περβανίδου, Παιδίατρος - Αναπτυξιολόγος, Υπεύθυνη Μονάδας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, Α΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».
* Τετάρτη 7 Μαΐου 2014, ώρα: 18.30΄,
θέμα: "Η λειτουργία της μνήμης στα παιδιά"
ομιλητής: Ανδρέας Νίντος, Κλινικός Νευροψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, Υπεύθυνος Τμήματος Νευροψυχολογίας του Νοσοκομείου Metropolitan.
* Τετάρτη 21 Μαΐου 2014, ώρα: 19.00΄,
θέμα: "Η σωστή διατροφή στην παιδική και εφηβική ηλικία", ομιλητής: Χάρης Καλλέργης, Παιδοδιατροφολόγος, Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».
* Tετάρτη 28 Μαΐου, ώρα: 18.30΄,
θέμα: "Γνωρίζοντας και κατανοώντας τη σεξουαλικότητα των παιδιών μας"
ομιλητής: Δρ. Θάνος Ασκητής, Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki