Tuesday 25 February 2014

Ο μπαμπάς σε συσκευασία δώρου! - Dad In A Box


Ένας μπαμπάς στρατιώτης,ο Τζόσουα Καρ, επέστρεψε από το Αφγανιστάν την ημέρα των γενεθλίων της κόρης του, σε συσκευασία δώρου!
Η μικρή δεν είχε ιδέα τι είχε μέσα το πακέτο.





Είμαι παιδί και όχι «ανθρωπάκι»

Είμαι παιδί και έχω θεμελιώδη δικαιώματα, όχι «δικαιωματάκια», δε μου κάνεις καμία χάρη που μου τα αναγνωρίζεις, τα αξίζω. Είμαι παιδί και έχω συμφέρον, που είναι μάλιστα ύψιστο. 


Είμαι παιδί και έχω αυτόνομη προσωπικότητα που χρειάζεται την προστασία σου και την προσοχή σου, για να μπορέσει να εξελιχθεί. Είμαι παιδί και είμαι κορίτσι, αγόρι, μαύρο, λευκό, φτωχό, πλούσιο έχω πάντα τις ίδιες ανάγκες και είμαι πάντα παιδί.

Είμαι παιδί και θέλω να έχω δίπλα μου τους γονείς μου, ακόμα κι αν αυτοί έχουν χωρίσει.
Είμαι παιδί και έχω τις ιδιωτικές μου στιγμές: όταν παίζω, όταν χορεύω, όταν κάνω το μπάνιο μου, όταν περνάω χρόνο μαζί σου.

Είμαι παιδί και θέλω να λέω τη γνώμη μου και να εκφράζομαι ελεύθερα.
Είμαι παιδί και θέλω να σκέφτομαι ελεύθερα.
Είμαι παιδί και θέλω να μορφώνομαι.
Είμαι παιδί και θέλω να ξέρω τι συμβαίνει στον κόσμο.
Είμαι παιδί και θέλω να μαθαίνω όσα με αφορούν.
Είμαι παιδί και έχω τη γλώσσα μου, τη θρησκεία μου, τον τρόπο ζωής μου.

Είμαι παιδί και η υγεία μου είναι πολύτιμη.
Είμαι παιδί και θέλω να ξεκουράζομαι.
Είμαι παιδί και, όταν έχω κάποια αναπηρία, θέλω ακόμη μεγαλύτερη φροντίδα.

Είμαι παιδί και δε θέλω να με φοβίζεις, να με πληγώνεις, να με πονάς.
Είμαι παιδί και έχω μεγάλη ανάγκη τη βοήθειά σου, όταν είμαι μακριά από τη χώρα μου.
Είμαι παιδί ακόμα και όταν βρίσκομαι μπροστά στον δικαστή ή στη φυλακή.
 
Είμαι παιδί και κάποτε ήσουν και εσύ.
Είμαι παιδί και εσύ μεγάλος.
Είμαι παιδί και ξέρω ότι ανησυχείς, γιατί όλα γύρω είναι σκοτεινά.
Είμαι παιδί και βλέπω ότι τρέμεις το αύριο που έρχεται.
Είμαι παιδί και σου πιάνω το χέρι, για να μη φοβάσαι.
Είμαι παιδί και σου λέω ότι τα πράγματα είναι απλά: αν αγαπάς και φροντίζεις εμένα, αγαπάς και φροντίζεις το μέλλον.

Δώδεκα ξεχωριστοί άνθρωποι χωρίς χέρια, μας δίνουν μαθήματα ζωής - Μητέρα χωρίς χέρια αλλάζει πάνες στο παιδί της! (video) -12 AMAZING ARMLESS PEOPLE

Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε ότι κάτι που θέλετε να κάνετε, είναι αδύνατον να γίνει, θυμηθείτε το βίντεο που θα δείτε παρακάτω για να πειστείτε πως όλα είναι δυνατά σε αυτή τη ζωή όταν υπάρχει ψυχική δύναμη και θέληση.
  

Δώδεκα ξεχωριστοί άνθρωποι, οι οποίοι για κάποιο λόγο δεν έχουν χέρια ή πόδια, καταφέρνουν το ακατόρθωτο δίνοντας μαθήματα ζωής σε όλους εμάς που θεωρούμε κάποια πράγματα δεδομένα...



Ανάμεσα στους ξεχωριστούς αυτούς ανθρώπους η Μπαρνάρα Γκουέρα, η οποία είναι μοντέλο, καθηγήτρια φυσικής αγωγής αλλά και μητέρα. Χωρίς χέρια, όμως, τα οποία έχασε σε μικρή ηλικία, όταν είχε ένα ατύχημα με το ηλεκτρικό ρεύμα, η ζωή της θα μπορούσε να ήταν πολύ δύσκολη. Η ίδια όμως, λειτουργεί σαν να μην έχει κανένα απολύτως πρόβλημα αφού μπορεί και κάνει όλες τις δουλειές της με τα πόδια, ακόμα και να αλλάξει πάνα στο παιδί της, ολομόναχη.
Μία άλλη συγκινητική ιστορία είναι αυτή της Ίρα Καπλάν η οποία γεννήθηκε στη Σιβηρία και υιοθετήθηκε από Αμερικανούς γονείς. Η μικρή ήρθε στον κόσμο χωρίς χέρια, όμως δεν εγκατέλειψε ποτέ το όνειρό της να γίνει κολυμβήτρια. Το πάλεψε και όχι μόνο κατάφερε να είναι μόνιμα σε μία πισίνα για να κολυμπά αλλά είναι και μέλος της πολιτειακής ομάδας στο Σιάτλ.
Χωρίς χέρια είχε γεννηθεί και ο Ματ Στούτζμαν ο οποίος ήθελε από μικρός να γίνει σαν τον Ρομπέν των Δασών. Να έχει μόνιμα πάνω του ένα τόξο και να πετυχαίνει τον στόχο του. Τον σημαντικότερο τον πέτυχε και με το παραπάνω αφού κατέχει ρεκόρ στην τοξοβολία καθώς έριξε το βέλος του σε απόσταση 210,31 μέτρων.
Ο Σαμπίνε Μπέκερ, γεννήθηκε στην Ταϋλάνδη με ατροφικά χέρια. Για να επιβιώσει, όμως, στα δύσκολα λόγω της φτώχειας του, αναγκάστηκε να αναπτύξει τη δύναμη, τη δεξιοτεχνία και την ευλυγισία των ποδιών του. Άρχισε, λοιπόν, να τα χρησιμοποιεί και πλέον μπορεί με αυτά να κάνει οποιαδήποτε δουλειά και αν του ζητηθεί.
Χωρίς χέρια γεννήθηκε και ο Ρουμάνος Κορνέλ Μουν. Οι γονείς του τον παράτησαν σε ένα ορφανοτροφείο και εξαφανίσθηκαν. Ο μικρός όμως δεν άφησε να τον πάρει από κάτω. Έμαθε να κάνει τα πάντα με τα ακρωτηριασμένα χέρια του, ακόμα και να παίζει ντραμς που είναι το μεγάλο του πάθος.
Ολόκληρη η Κίνα υποκλίθηκε στο ταλέντο του πιανίστα Λιού Ουέι, ο οποίος συμμετείχε στο σόου ταλέντων «Κίνα έχεις ταλέντο». Όταν ήταν μικρός έχασε, από ατύχημα με το ρεύμα, τα δύο του χέρια, όμως, του άρεσε τόσο πολύ να παίζει πιάνο που έμαθε και χωρίς χέρια να το κάνει.
Βιρτουόζος της κιθάρας ο Μαρκ Κόφενι ο οποίος δεν έχει χέρια αλλά λατρεύει τόσο πολύ τη μουσική που ασχολείται συνεχώς μαζί της. Μάλιστα είναι και μέλος συγκροτήματος στο Σαν Ντιέγκο.
Τέλος, ο Τομ Γούλις, αν και δεν έχει χέρια, ρίχνει μακριά σουτ όταν παίζει μπέιζμπολ, ένα άθλημα που του αρέσει πολύ. Απολαύστε όλους τους ήρωες που ζουν ανάμεσά μας στο βίντεο που ακολουθεί...

mothersblog

Οι γονείς του παιδιού με αυτισμό

Οι υποθέσεις και οι αντιγνωμίες όσον αφορά τη σχέση της συμπεριφοράς των γονέων με την αιτιοπαθολογία του νηπιακού αυτισμού δεν έχουν προηγούμενο στο χώρο της παιδοψυχιατρικής.
.
History of Autism Blame

Αν και η νέα γνώση τις τελευταίες δεκαετίες έχει καταστήσει τις αντιγνωμίες παρωχημένες, είναι σκόπιμο να επιχειρήσουμε μια σύντομη ιστορική ανασκόπηση του θέματος πριν επικεντρώσουμε τη προσοχή μας στις ανάγκες της οικογένειας με παιδί που παρουσιάζει αυτισμό και στην ενίσχυση των γονέων στη θεραπευτική αντιμετώπιση του παιδιού τους.
Παλιότερα οι γονείς, και ειδικότερα ο τρόπος με τον οποίο αυτοί σχετίζονται με το βρέφος-νήπιο, θεωρήθηκαν ότι έφεραν μεγάλο μέρος της ευθύνης για τον αυτισμό του παιδιού και θεωρήθηκαν οι ίδιοι ότι είχαν ανάγκη θεραπείας.
Εμπειρικές μελέτες όμως έχουν δείξει ότι το σύνδρομο του αυτισμού αποτελεί έκφανση νευροαναπτυξιακής διαταραχής με σημαντική γενετική επιβάρυνση ενώ δεν έχουν υπάρξει ενδείξεις για ψυχολογική αιτιολογική επίδραση των γονέων.
Η σύγχρονη θεραπευτική αποβλέπει στην κοινωνική και ψυχολογική στήριξη των γονέων και στη συμμετοχή των στην προσπάθεια ανάπτυξης στο παιδί ικανοτήτων στην επικοινωνία και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Ιστορική αναδρομή
Η θέση των Kanner και Betelheim

 Όταν ο Leo Kanner το 1943 δημοσίευσε τη μονογραφία όπου περιέγραψε με ακρίβεια το σύνδρομο του αυτισμού σε 11 παιδιά, έκαμε την παρατήρηση ότι οι γονείς των παιδιών αυτών ήταν επαγγελματίες με υψηλές κοινωνικές θέσεις και ότι σπάνια κάποιοι από αυτούς είχαν ‘ζεστή καρδιά’.

Έτσι για πρώτη φορά ο Kanner έκαμε νύξη για μια....

η συνέχεια στην πηγή:
thebest

Άμεση ανάκληση πλαστικών πιάτων από τον ΕΦΕΤ

οι καταναλωτές καλούνται να μην τα χρησιμοποιήσουν.

Ο ΕΦΕΤ, κατά τη διενέργεια ελέγχου σε πλαστικά πιάτα και σε συνέχεια εργαστηριακών δοκιμών από το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε ότι αυτά είναι ακατάλληλα για επαφή με τρόφιμα, καθώς στην επιφάνειά τους φέρουν εκτύπωση η οποία δύναται, κατά τη χρήση τους, να μεταφερθεί στο τρόφιμο.
Πρόκειται για πλαστικά πιάτα σε συσκευασία τεσσάρων τεμαχίων, κινεζικής προέλευσης, με αριθμό παρτίδας HDG 279 N, που εισάγονται από την επιχείρηση «JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (Κύπρου 9 & Ύδρας, Μοσχάτο).

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του προϊόντος από την επιχείρηση. Σημειώνεται ότι οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ οι καταναλωτές καλούνται να μην το χρησιμοποιήσουν.

madata

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki