Wednesday 5 March 2014

Εγκυκλοπαιδικά: Αν νομίζετε ότι η Άλγεβρα
είναι επινόηση των Αράβων...

... νέα μελέτη αποδεικνύει ότι παλαιότερα οι αρχαίοι Ελληνες είχαν εφεύρει «αλγεβρικούς» τρόπους επίλυσης πρακτικών προβλημάτων

...............................
όποιος θέλει να ενημερωθεί, ας κάνει κλικ εδώ: hellenica

Προσπάθησαν να αρπάξουν παιδί μέρα μεσημέρι

Το περιστατικό συνέβη στο Ηράκλειο έξω από κεντρικό φούρνο, όταν ένας πατέρας πήγε με το γιο του για να αγοράσουν ψωμί.

Ο πατέρας επειδή δεν είχε χώρο να παρκάρει το αυτοκίνητο, είπε στο μικρό να μπει μέσα, να αγοράσει ότι χρειάζονταν και να επιστρέψει.

Μέσα στο φούρνο όμως υπήρχε ένας μεγαλόσωμος άνδρας πάνω από 120 κιλά, όπως περιγράφει η μητέρα του μικρού με δηλώσεις της στο prismanews.gr, ο οποίος τον πλησίασε του έπιασε σφιχτά το χέρι κι άρχισε να του μιλάει.
 
- Βρε πώς μεγάλωσες έτσι; Η μαμά σου μου είπε να σε πάω μια βόλτα, είπε ο άγνωστος στο παιδί.
- Δεν θέλω να πάω βόλτα μαζί σας. Απάντησε ο μικρός κι άρχισε να τρέχει προς τον πατέρα του. Ο μικρός μπήκε στο αυτοκίνητο και φώναξε στον μπαμπά του ... Πάμε να φύγουμε γρήγορα! είπε το παιδί που φαίνονταν ιδιαίτερα ανήσυχο.

Ο πατέρας του μικρού κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά, όμως ο γιος του τρομοκρατημένος και σοκαρισμένος από το συμβάν δεν ήθελε να μιλήσει. Χρειάστηκε να περάσει μία ολόκληρη ημέρα προκειμένου ο μικρός να διηγηθεί τη σοκαριστική ιστορία στους γονείς του.
Η απάντηση και η ενεργοποίηση τους ήταν άμεση, ενώ πήγαν άμεσα και κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία.
Η μητέρα του παιδιού μάλιστα, κοινοποίησε το περιστατικό στο facebook ώστε να το δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι γονείς και να είναι ενήμεροι της κατάστασης.
Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία του Ηρακλείου και ειδικότερα στη συνοικία που διαδραματίστηκε το περιστατικό, αφού κανείς δεν περίμενε πως κυκλώματα αρπαγής ανηλίκων μπορεί να δρουν και στο Ηράκλειο.

Πηγή: prismanews.gr
το βρήκαμε εδώ: celebrity

«Mr. Hublot» - Το φετινό Όσκαρ στην κατηγορία
«ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους»
Best Animated Short Film (Oscar 2014)


Αυτή η αριστουργηματική ταινία του Laurent Witz, με τους χαρακτήρες του Stephane Halleux, διάρκειας μόλις 11 λεπτών,   η οποία σημειωτέον δεν έχει καθόλου ομιλούντες χαρακτήρες,  κέρδισε το oscar του 2014.
 
Η Γαλλική αυτή παραγωγή χρειάστηκε περίπου 3 χρόνια για να ολοκληρωθεί.
Ο κ. Hublot ένας παράξενος, μοναχικός άνθρωπος που πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή (OCD), φοβάται την αλλαγή και τον έξω κόσμο.  Η άφιξη ενός μηχανικού κουταβιού ανατρέπει τη ζωή του.
 
 

Σε Ευρώπη και Καναδά γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά τους σαν μην έχουν συγκεκριμένο φύλο (!!!)

Άλλο πάλι και τούτο!!
.
ΣΟΚ προκαλεί η είδηση ότι στην Ευρώπη αλλά και στον Καναδά υπάρχουν γονείς οι οποίοι μεγαλώνουν τα παιδιά τους σαν μην έχουν συγκεκριμένο φύλο… προκειμένου, όπως οι ίδιοι, λένε να τους δώσουν την δυνατότητα να αποφασίσουν μόλις μεγαλώσουν ποιο δρόμο θέλουν να ακολουθήσουν. (!!)
.
Πρόκειται για μία νέα τεχνική μεγαλώματος στην οποία πολλοί αντιτίθενται καθώς, όπως λένε οι παιδοψυχολόγοι, κανείς δεν έχει δικαίωμα να καθορίζει τη μοίρα ενός παιδιού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα ζευγάρι από το Τορόντο, που μεγαλώνει το παιδί  του σαν να μην έχει συγκεκριμένο φύλο προκειμένου να μη γίνει επιθετικό!
Το μωρό, το οποίο ονομάζεται Στορμ Στόκερ και είναι μόνο 5 μηνών, σίγουρα θα έχει να αποφασίσει για πολλά πράγματα μεγαλώνοντας, όπως για παράδειγμα, αν θέλει να συμπεριφέρεται σαν αγόρι ή κορίτσι!

Απ’ ό,τι φαίνεται, το να στραφεί στ’ αδέλφια του για βοήθεια μάλλον δεν θα έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα, καθώς ο 5χρονος Τζαζ έχει μακριές κοτσίδες, φοράει ροζ σκουλαρίκια και φανταχτερά ροζ φορέματα, ενώ ο 2χρονος Κίο έχει μανία με τα κολάν, με αποτέλεσμα να τους περνάνε όλοι για κορίτσια.
Οι γονείς τους, ωστόσο, αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα με το τρίτο τους παιδί και να κρατήσουν μυστικό το φύλο του – οι μαίες που ήταν παρούσες στη γέννα του μωρού, επιβεβαιώνουν ότι δεν είναι ερμαφρόδιτο – μέχρι να φτάσει στην κατάλληλη ηλικία όπου θα μπορεί να επιλέξει το ίδιο αν προτιμά να ζήσει τη ζωή του ως αγόρι ή κορίτσι.

Πέρα από τους γονείς, τα αδέλφια, έναν στενό οικογενειακό φίλο και τις 2 μαίες, κανένας άλλος δεν γνωρίζει το πραγματικό φύλο του ή της Στορμ.
Οι υπόλοιποι φίλοι και συγγενείς – ακόμα και οι παππούδες – έλαβαν ένα email από το ζευγάρι, το οποίο λέει: «Αποφασίσαμε να μην αποκαλύψουμε το φύλο του μωρού μας ως φόρο τιμής στην ελευθερία και το δικαίωμα της επιλογής».
Η Κάθι και ο σύζυγός της, Ντέιβιντ Στόκερ, επιμένουν ότι δίνουν στα παιδιά τους την ελευθερία να εκφραστούν. (!!!)
Άλλο παράδειγμα είναι ο 2χρονος Μαξ από τη Βρετανία ο οποίος το πρωί φορά καρό πουκάμισο και κλωτσάει μπάλες, το απόγευμα όμως φορώντας ένα μπλε φόρεμα παίζει με τις κούκλες ενώ η μαμά του, του βάφει και τα νύχια! Η Λίζα και ο Μάρτιν Μπράις, οι γονείς του Μαξ, θέλουν να του διδάξουν να είναι αυτό που θέλει και όχι να μπει σε καλούπι...
star

Το παθητικό κάπνισμα προκαλεί
μη αναστρέψιμη βλάβη στις αρτηρίες των παιδιών

Οι ερευνητές κατέγραψαν μέσω ερωτηματολογίων τις συνήθειες των γονέων σε σχέση με το κάπνισμα και επίσης μέσω υπερήχων μέτρησαν το πάχος των αρτηριών των παιδιών κατά την ενηλικίωσή τους.
Η έκθεση των παιδιών στο παθητικό κάπνισμα προκαλεί μη αναστρέψιμη ζημιά στις αρτηρίες τους, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα ή εγκεφαλικό αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αυστραλο-φινλανδική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη -η πρώτη που παρακολούθησε τις επιπτώσεις του παθητικού καπνίσματος από την παιδική ηλικία έως την ενηλικίωση- δείχνει ότι οι γονείς πρέπει να αποφεύγουν να καπνίζουν μπροστά στα παιδιά τους, π.χ. όταν κάθονται όλοι μαζί για να δουν τηλεόραση ή μέσα στο αυτοκίνητο. Όταν και οι δύο γονείς καπνίζουν κοντά στο παιδί τους, προσθέτουν κατά μέσο όρο 3,3 χρόνια στην ηλικία των αρτηριών του, οι οποίες έτσι είναι σαν να γερνάνε πρόωρα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επιδημιολόγο δρα Σίνα Γκολ του πανεπιστημίου της Τασμανίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό καρδιολογικό περιοδικό "European Heart Journal", σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ, μελέτησαν από το 1980 σχεδόν 3.800 παιδιά ηλικίας τριών έως 18 ετών, έως ότου όλα ενηλικιωθούν.

Οι ερευνητές κατέγραψαν μέσω ερωτηματολογίων τις συνήθειες των γονέων σε σχέση με το κάπνισμα και επίσης μέσω υπερήχων μέτρησαν το πάχος των αρτηριών των παιδιών κατά την ενηλικίωσή τους. Όπως διαπιστώθηκε, η βασική αρτηρία της καρωτίδας ήταν κατά μέσο όρο 0,015 χιλιοστά πιο παχιά σε όσους νέους είχαν κατά την παιδική και εφηβική ηλικία τους εκτεθεί στο παθητικό κάπνισμα και των δύο γονέων καπνιστών, σε σχέση με τις περιπτώσεις των νέων, των οποίων κανένας γονέας δεν κάπνιζε (τουλάχιστον στον ίδιο χώρο με το παιδί). Η αύξηση του πάχους των αρτηριών συνδέεται με μεγαλύτερο καρδιαγγειακό κίνδυνο για τους ενηλίκους.

«Η μελέτη μας δείχνει ότι η έκθεση στο παθητικό κάπνισμα κατά την παιδική ηλικία προκαλεί μια άμεση και μη αναστρέψιμη βλάβη στη δομή των αρτηριών. Οι γονείς και όσοι σκέφτονται να αποκτήσουν παιδί, θα πρέπει να κόψουν το κάπνισμα. Όχι μόνο θα κάνουν καλό στη δική τους υγεία, αλλά επίσης θα προστατέψουν την υγεία των παιδιών τους στο μέλλον», δήλωσε η δρ Γκολ.

Επίσης η μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι έχουν γονείς που καπνίζουν και οι δύο, είναι πιθανότερο να γίνουν και οι ίδιοι καπνιστές, αλλά και υπέρβαροι, σε σχέση με όσους δεν έχουν γονείς καπνιστές.

Από την άλλη, αν μόνο ο ένας γονέας κάπνιζε, δεν φάνηκε να υπάρχει κάποια αισθητή επίπτωση στις αρτηρίες των παιδιών. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι όταν καπνίζει μόνο ο ένας γονέας, είναι πιο εύκολο να βγει έξω για να καπνίσει ή να απομονωθεί σε κάποιον άλλο χώρο, γεγονός που προστατεύει τα παιδιά σε σημαντικό βαθμό από το παθητικό κάπνισμα. Όταν όμως καπνίζουν και οι δύο γονείς, τότε είναι δύσκολο για τα παιδιά να προστατευθούν από μια τέτοια οικογενειακή συνήθεια.

Οι ερευνητές επεσήμαναν πως αν και καταγράφεται μια τάση μείωσης του παθητικού καπνίσματος διεθνώς, αυτή αφορά κυρίως στις οικογένειες υψηλότερου εισοδήματος, πράγμα που διευρύνει τις κοινωνικο-οικονομικές ανισότητες, όσον αφορά το πρόβλημα του παθητικού καπνίσματος. Οι επιστήμονες τονίζουν την ανάγκη να απαγορευθεί το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους και στα αυτοκίνητα, διότι αποτελεί ζήτημα δημόσιας υγείας. Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστραλία έχουν ήδη απαγορεύσει το κάπνισμα μέσα σε αυτοκίνητα με παιδιά, ενώ η Βρετανία ανακοίνωσε ότι σύντομα θα κάνει το ίδιο.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι ο καπνός μπορεί να μείνει μέσα σε ένα κλειστό χώρο έως δυόμιση ώρες, ακόμα και με ανοιχτά παράθυρα. Το παθητικό κάπνισμα έχει ως συνέπεια ο παθητικός καπνιστής να εισπνέει στον οργανισμό του πάνω από 4.000 χημικές ουσίες, από τις οποίες τουλάχιστον 250 είναι επιβλαβείς και πάνω από 50 είναι καρκινογόνες.
Τα μικρά παιδιά που είναι παθητικοί καπνιστές, εκτός από τον αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο, κινδυνεύουν περισσότερο από άσθμα, κρυολογήματα, λοιμώξεις των αφτιών κ.α.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους χρόνιους καπνιστές είναι ο καρκίνος των πνευμόνων. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το ενεργητικό κάπνισμα σκοτώνει περίπου 6 εκατ. ανθρώπους το χρόνο και το παθητικό κάπνισμα άλλους 600.000. Εκτιμάται ότι περίπου τέσσερα στα δέκα παιδιά (ποσοστό 40%) διεθνώς εκτίθεται τακτικά στο παθητικό κάπνισμα στο σπίτι τους και σχεδόν το ένα τρίτο των συνολικών θανάτων λόγω παθητικού καπνίσματος αφορούν παιδιά.

Πηγή: skai.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki