Sunday 4 May 2014

Επιτρέψτε επιτέλους την δημιουργία App
για εντοπισμό παιδόφιλων!

Τους αφήνετε που τους αφήνετε να κυκλοφορούν ελεύθεροι,
ας ξέρουν τουλάχιστον οι γονείς ποιοι είναι και που μένουν...
------------------------------
Το SecNews έχει πολλές φορές αναφερθεί στις επιτυχίες των αρχών αναφορικά με τον εντοπισμό των παιδόφιλων και των βρώμικων κυκλωμάτων τους.
Επιπλέον, ήδη από ενάρξεως της ιστοσελίδας μας, ζητούσαμε επισήμως από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να επιτραπεί η δημοσιοποίηση ονομάτων και φωτογραφιών για την ενημέρωση και προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Κάποιοι ανοιχτόμυαλοι εισαγγελικοί λειτουργοί, ακούγοντας τις φωνές της κοινωνίας και των αθώων παιδιών που έπεφταν θύματα άρρωστων παιδόφιλων, προχώρησαν εδώ και μερικά χρόνια σε άρση του απορρήτου για το ειδεχθές έγκλημα της παιδοφιλίας/παιδικής πορνογραφίας. Φαίνεται όμως ότι αυτά δεν αρκούν για την πάταξη του φαινομένου.
Το SecNews μετά και την ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΗ απόφαση της ΜΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ (!!!) του παιδιάτρου που εντοπίστηκε με σκληρό υλικό(δείτε το κτήνος εδω)παιδικής πορνογραφίας προτείνει, στα πρότυπα των ανεπτυγμένων τεχνολογικά χωρών, να δημιουργηθεί εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Android και iPhone έτσι ώστε όλοι οι γονείς  να μπορούν να γνωρίζουν και να λαμβάνουν μέτρα για πρόσωπα που πιθανόν να θέσουν σε κίνδυνο την οικογένεια τους.

 Επιτρέψτε επιτέλους την δημιουργία App για εντοπισμό παιδόφιλων!
Στις Η.Π.Α η αντίστοιχη εφαρμογή ονομάζεται Predator και περισσότερα μπορείτε να δείτε [εδώ].
 
Το SecNews θεωρεί ότι μια τέτοια εφαρμογή για τα Ελληνικά δεδομένα είναι ΑΚΡΩΣ απαραίτητη και πρέπει να περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο τα παρακάτω χαρακτηριστικα:
  • λίστα όλων των συλληφθέντων για παιδική πορνογραφία που έχουν καταδικαστεί
  • φωτογραφίες αυτών κατά την στιγμή της σύλληψης ώστε να είναι γνωστό το πρόσωπο τους στο ευρύ κοινό
  • Άμεση ενημέρωση της εφαρμογής με κάθε νέα σύλληψη που πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο (αντίστοιχο του Amber Alert)
  • εντοπισμό θέσης κατοικίας μέσω geolocation services ώστε να γνωρίζει ο κάθε γονέας εάν κοντά υπάρχει κάποιος παιδόφιλος 
predatorΗ κοινωνία αλλά και το πλήθος γονέων που έρχονται σε επαφή με την ιστοσελίδα μας τηλεφωνικώς καθημερινά στην γραμμή επικοινωνίας +302111984444απαιτούν την δημιουργία μιας τέτοιας εφαρμογής για να γνωρίζουν εύκολα και γρήγορα τι ακριβώς συμβαίνει, αν κινδυνεύουν τα παιδιά τους στην παιδική χαρά που παίζουν κοντά στο σπίτι τους κλπ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αντίστοιχές εφαρμογές στο εξωτερικό γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθηση και αποτελούν καθημερινό χρηστικό εργαλείο.
Είναι τέτοια η χρησιμότητά τους που για παράδειγμα μια οικογένεια πριν μετακομίσει σε ένα σπίτι ελέγχει μέσω της εφαρμογής αν υπάρχουν κοντά καταδικασμένοι παιδόφιλοι. Ή επιπλέον ο γονέας ελέγχει την καθημερινή διαδρομή του παιδιού προς το σχολείο αν βρίσκεται στην πορεία του η οικία ενός παιδόφιλου.
Κάποιοι θα αναφωνήσουν “μα είναι προσωπικά δεδομένα”. Άραγε ο παιδόφιλος όταν πραγματοποιεί τις άρρωστες πράξεις του σκέφτεται τα προσωπικά δεδομένα του παιδιού σας ή της οικογένειας που με τις πράξεις του στιγματίζει; Δεν νομίζουμε σε καμία περίπτωση να έχει τέτοιες “ευαισθησίες”.
Ας αφήσουμε τις δικαιολογίες περί “προστασίας προσωπικών δεδομένων” (σ.σ. τελικά πίσω από αυτή την προστασία κρύβονται τα μεγαλύτερα εγκλήματα) και ας εστιάσουμε στην προστασία του κοινωνικού συνόλου που είναι και το ζητούμενο της συντεταγμένης πολιτείας.
Αν όλοι ΔΕΝ συνεισφέρουμε από την θέση του ο καθένας για τον περιορισμό του φαινομένου, τότε φέρουμε ευθύνη-είμαστε συνένοχοι για οτιδήποτε συμβεί αύριο σε οποιοδήποτε παιδί (μπορεί και στο δικό μας)

corporate_and_social

Ελπίζουμε κάποιος εισαγγελικός λειτουργός ή οι αρμόδιες διωκτικές αρχές να λάβουν γνώση των παραπάνω και να επιτρέψουν την ΑΜΕΣΗ δημιουργία βάσης δεδομένων στοιχείων παιδόφιλων που θα μπορεί ο κάθε γονέας να έχει πρόσβαση ανά πάσα στιγμή. 
Μόνο μέσα από την ενημέρωση μπορούν να  προστατεύσουν οι οικογένειες τα παιδιά τους, κάτι στο οποίο οι κρατικοί φορείς έχουν χρέος και οφείλουν άμεσα να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν με τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους.
Η τεχνική ομάδα του SecNews αλλά και οι υποστηρικτές μας, θέτουν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ τις τεχνικές γνώσεις και τις πληροφοριακές υποδομές που απαιτούνται στην διάθεση οποιουδήποτε φορέα επιθυμεί να δημιουργήσει μια τέτοια εφαρμογή.Καλούμε επίσης υπηρεσίες όπως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που διαθέτει στοιχεία παιδόφιλων αλλά και οργανώσεις όπως Το Χαμόγελο του Παιδιού, Unicef, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ο Συνήγορος του Παιδιού , Παιδικά Χωρία SOS κ.α. να στηρίξουν και να διαδώσουν την πρότασή μας προς τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

secnews

Τσακωμοί με τα παιδιά: Πώς να ελέγχεις το θυμό σου

Γράφει η Δρ. Λίζα Βάρβογλη,
Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγος
 
1. Δεσμευτείτε στο παιδί σας ότι θα χρησιμοποιείτε την κανονική σας φωνή, με μια γερή δόση σεβασμού και ηρεμίας. 
Πέστε στο παιδί την αλήθεια: μερικές φορές η συμπεριφορά του είναι κακή, άλλες φορές είχατε μια άσχημη μέρα στη δουλειά… Εξηγήστε στο παιδί ότι κι εσείς μαθαίνετε να είστε γονιός και κάνετε λάθη, αλλά βελτιώνεστε κάθε μέρα! 

2. Συνειδητοποιήστε ότι η δουλειά σας ως γονιός είναι να ελέγχετε τα δικά σας συναισθήματα.
Με αυτό τον τρόπο διδάσκετε στο παιδί πώς να ελέγχει τα δικά του συναισθήματα και πώς να αντιδράει.  Αν φωνάζετε, το παιδί μαθαίνει να φωνάζει.  Αν δείχνετε ότι καταλαβαίνετε τη συναισθηματική του κατάσταση και την οπτική του γωνία, το παιδί θα μάθει να φέρεται αντίστοιχα.

3. Να θυμάστε ότι τα παιδιά φέρονται σαν παιδιά! 
Ακόμα και τα έξυπνα ή ώριμα παιδιά εξακολουθούν να έχουν ανώριμες εγκεφαλικές λειτουργίες και βρίσκονται στη διαδικασία εκμάθησης του πώς να εκφράζονται συναισθηματικά και πώς να φέρονται.  Τεστάρουν τα όρια που θέτουν οι γονείς για να δουν μέχρι που τους παίρνει.  Παίζουν παιχνίδια εξουσίας για να μάθουν να τη διαχειρίζονται. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μέχρι την ηλικία των 25 ετών ο προμετωπιαίος φλοιός του εγκεφάλου των παιδιών και εφήβων, δηλαδή το κέντρο της ωριμότητας εξακολουθεί να αναπτύσσεται!  Αυτό σημαίνει ότι το παιδί δεν σκέφτεται ξεκάθαρα όταν είναι στεναχωρημένο και δε μπορεί να ελέγξει καλά τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά του.

4. Μη κρατάτε «τεφτέρι» με όσα σας έκανε το παιδί. 
Αυτή η τακτική συμβαίνει όταν οι γονείς είναι κουρασμένοι ή ψυχικά εξουθενωμένοι και αρχίζουν να σημειώνουν νοερά τι κακό έχει κάνει το παιδί τους.  Όταν μαζευτούν πολλές τέτοιες σταγόνες, όμως, το ποτήρι ξεχειλίζει και ο γονιός ξεσπάει!  Έτσι, αν έχετε μια άσχημη μέρα ή τα νεύρα σας, δεχτείτε ότι αυτό είναι καθαρά δικό σας θέμα, σταματήστε τη γκρίνια και τις φωνές και κάντε ό,τι χρειάζεται για να νιώσετε καλά.

5. Δείξτε στο παιδί ότι κατανοείτε τα συναισθήματά του, ακόμα και όταν δε συμφωνείτε με τη συμπεριφορά του. 
Με αυτό τον τρόπο του διδάσκετε να αποδέχεται τα συναισθήματά του, που αποτελεί το πρώτο βήμα για να μάθει να τα διαχειρίζεται.  Όταν τα παιδιά διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, μαθαίνουν να συγκρατούν και να ελέγχουν τη συμπεριφορά τους. Όταν οι γονείς δείχνουν στο παιδί ότι το κατανοούν, τότε δεν ‘πέφτει’ τόσο συχνά σε αρνητικά συναισθήματα.

6. Δείτε τα πράγματα από την οπτική γωνία του παιδιού. 
Διατηρήστε τη συναισθηματική σας σύνδεση με το παιδί, σεβαστείτε τη θέση του και βάλτε όρια αν χρειάζεται.  Όταν το παιδί νιώθει ότι είστε με το μέρος του δέχεται καλύτερα τα όρια και συνεργάζεται ευκολότερα.

7. Όταν θυμώστε, ΣΤΟΠ.  Κλείστε το στόμα σας.
Πάρτε βαθιές ανάσες.  Μείνετε ακίνητη σαν άγαλμα.  Μην πάρετε αποφάσεις, μην απειλήσετε, μην ουρλιάξετε.  Αν ξεκινήσατε να φωνάζετε, σταματήστε άμεσα!

8. Δώστε στον εαυτό σας τάιμ-άουτ.
Απομακρυνθείτε από το πρόβλημα: βγείτε από το δωμάτιο ή την κατάσταση μέχρι να ηρεμήσετε και να έχετε τον έλεγχο του εαυτού σας.  Μη ξεχνάτε ότι συχνά, κάτω από τον θυμό βρίσκονται κρυμμένα άλλα συναισθήματα: απογοήτευση, λύπη, ανησυχία, φόβος…  Συνδεθείτε με αυτά τα κρυμμένα συναισθήματα, νιώστε τα χωρίς να κάνετε κάτι, και το συναισθηματικό τσουνάμι θα περάσει. 

9. Βρείτε την εσωτερική σας σοφία.
Ανακαλύψτε ένα ήρεμο σημείο εντός σας και φανταστείτε ότι ένας πνευματικός καθοδηγητής, ένας άγγελος, ή ένα αγαπημένο σας «σοφό» πρόσωπο σας καθοδηγεί σωστά στην αποστολή σας ως γονιό.  Τι σας λέει;  Τι σας συμβουλεύει;  Τι προτείνει για να βοηθηθείτε;  Τι μπορείτε να κάνετε εδώ και τώρα;  Έρευνες δείχνουν ότι αυτή η στρατηγική λειτουργεί!

10. Επικεντρωθείτε σε θετική δράση από αυτό το ήρεμο εσωτερικό σας σημείο.
Αυτό σημαίνει ότι ίσως πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη για τη συμπεριφορά σας, ή να ζητήσετε από το παιδί σας να «πάμε πάλι από την αρχή» και να «ξαναπαίξετε» την κατάσταση σωστά, χωρίς φωνές και τσακωμούς.  Επικεντρωθείτε στο να κάνετε το παιδί σας και τον εαυτό σας να νιώσει καλύτερα.

Τα κακά νέα: είναι χρονοβόρο, χρειάζεται μπόλικο αυτοέλεγχο και ακόμα περισσότερη εξάσκηση μέχρι να μην κάνετε λάθη.  Μην τα παρατήσετε! 

Τα καλά νέα: πραγματικά λειτουργεί!  Αν ξεκινήσετε και εξασκήστε καθημερινά, θα δείτε ότι γίνεται όλο και ευκολότερο να σταματήσετε να φωνάζετε, χωρίς να ζορίζεστε!

Τα ακόμα καλύτερα νέα: το παιδί σας θα μεταμορφωθεί! η συμπεριφορά του θα αλλάξει, θα μάθει να έχει τον έλεγχο των συναισθημάτων του και των πράξεων του, θα συνεργάζεται περισσότερο και θα ακούει και θα επικοινωνεί καλύτερα.
 

“Marcelino Pan y Vino” — «The Miracle of Marcelino»

* * * * *
Βασισμένο σε ένα θρύλο του Μεσαίωνα, η ισπανική ταινία του 1955, «Marcelino Ψωμί και Κρασί» (στα ισπανικά: ''Marcelino Pan y Vino'') είναι μία γλυκιά ταινία που υπήρξε πολύ δημοφιλής την δεκαετία του '50. Την ταινία πρόβαλε η κρατική τηλεόραση την δεκαετία του 70.

Η ιστορία, που βασίστηκε στη νουβέλα του José María Sánchez Silva, αναφέρεται σε ένα θαύμα (και για αυτό ο αγγλικός τίτλος είναι «The Miracle of Marcelino») με πρωταγωνιστή ένα μικρό παιδί, τον Marcelino, που το μεγάλωσαν από μωρό οι καθολικοί καλόγεροι σε ένα μοναστήρι τον 18ο αιώνα.

Ο Marcelino είχε μία καταπληκτική εμπειρία. Μίλησε με τον Χριστό και έφαγε μαζί του. Ο Χριστός του έδωσε το όνομα «Μαρσελίνο Ψωμί και Κρασί»......

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Marcelino, ένα ορφανό αγόρι που μωρό βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στα σκαλιά ενός καθολικού μοναστηριού, στην Ισπανία, τον δέκατο όγδοο αιώνα. Οι μοναχοί αναλαμβάνουν την ανατροφή του παιδιού, το οποίο όμως μεγαλώνοντας γίνεται ένα τραχύ και ανυπάκουο παιδί. Οι μοναχοί τον έχουν προειδοποιήσει να μην επισκεφθεί την σοφίτα της μονής, όπου υποτίθεται ότι ζει ένας μπαμπούλας.

Κάποια στιγμή ο Marcelino αποφασίζει να πάει στην σοφίτα, όπου δεν βλέπει κανέναν μπαμπούλα, αλλά ένα όμορφο άγαλμα του Χριστού στο Σταυρό. Παρατηρώντας ότι το άγαλμα μοιάζει πεινασμένο, ο Marcelino του λέει: «φαίνεσαι πολύ πεινασμένος. Θα σου φέρω κάτι να φας», και στη συνέχεια κλέβει λίγο ψωμί και κρασί για να τα προσφέρει στο άγαλμα, το οποίο ζωντανεύει, κατεβαίνει από τον Σταυρό και τρώει το ψωμί και πίνει το κρασί που του έφερε. Το άγαλμα γίνεται ο καλύτερος φίλος του Marcelino, ενώ κάποια στιγμή συνειδητοποιεί ότι το άγαλμα είναι ο Χριστός. O Marcelino ρωτάει κάποια στιγμή τον Χριστό: "που είναι η Μητέρα σου;" και εκείνος απαντάει: "εκεί που είναι και η δικιά σου"...

Οι μοναχοί γνωρίζουν κάτι περίεργο συμβαίνει, καθώς εξαφανίζεται το ψωμί και το κρασί και αποφασίζουν να κατασκοπεύσουν τον Marcelino. Μια μέρα, το άγαλμα ρωτάει τον Marcelino που είναι σκεπτικός με τι θα ήθελε να τον ανταμείψει για την καλοσύνη του. Ο Marcelino απαντάει: "Θέλω μόνο να δω τη μητέρα μου, και να δω και την δική σου μετά". Το άγαλμα τον ρωτάει εάν θα ήθελε να γίνει αυτό τώρα. Το παιδί απαντά θετικά και το άγαλμα – Χριστός παίρνει τον Marcelino στην αγκαλιά του και του λέει ότι τώρα θα κοιμηθεί  και o Marcelino πεθαίνει ευτυχισμένος στην αγκαλιά του.

Οι μοναχοί μέσα από μία τρύπα της πόρτας παρατηρούν το θαύμα, και τον νεκρό Marcelino λουσμένο μέσα σε ένα παραδεισένιο φως. Το άγαλμα επιστρέφει στη θέση του στον Σταυρό, και ο Marcelino θάβεται κάτω από το παρεκκλήσι.

Η ταινία παραμένει μια από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες ισπανικές ταινίες που έγιναν ποτέ και μία από τις πρώτες ισπανικές ταινίες που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ. Η ταινία κέρδισε δύο βραβεία στο φεστιβάλ Καννών το 1955.

Στον ρόλο του Marcelino ο καταπληκτικός επτάχρονος Pablito Calvo (πραγματικό όνομα Pablo Calvo Hidalgo), ο οποίος πέθανε το 2000.  

Η ταινία αναφέρεται σε ένα λαϊκό ισπανικό θρύλο του Μεσαίωνα και είναι γυρισμένη από καθολικούς, είναι πάρα πολύ ωραία και συγκινητική. Άλλωστε η παιδική απλότητα-αθωότητα μπροστά στον Θεό είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

 Όποιος θέλει μπορεί να την δει


© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki