Thursday 8 May 2014

Αρμονική Συνύπαρξη!! - Harmonious Coexistence!!

Ένα περιστέρι ξεκουράζεται πάνω σε ένα άγριο ιγκουάνα στο Seminario Park στο Γκουαγιακίλ του Ισημερινού.
Τα περιστέρια συνυπάρχουν αρμονικά με τα άγρια ιγκουάνα σε αυτό το πάρκο στο κέντρο της πόλης.
.
(Εμείς πως έχουμε καταντήσει έτσι, Θεέ μου;;)
A pigeon rests on a wild iguana in Seminario Park
in Guayaquil, Ecuador.
Όμορφος κόσμος, μαγικός

Σε τι κόσμο ζούμε, Θεέ μου; Νιγηρία - Ουκρανία - Συρία

8 ερωτήματα για τα κορίτσια - θύματα απαγωγής στη Νιγηρία

Η απαγωγή εκατοντάδων κοριτσιών - μαθήτριες στην πλειοψηφία τους- εφηβικής ηλικίας από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει προκαλέσει φρίκη και αποτροπιασμό σε όλο τον κόσμο. Ειδικά μετά την ανακοίνωση του αρχηγού της οργάνωσης ότι αυτές θα πωληθούν ως "νύφες" σε σκλαβοπάζαρα.
περισσότερα εδώ: news
................................................................... 
Ψυχρές δολοφονίες στην Ουκρανία

Σε κόλαση μετατράπηκε ξανά χθες το Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όπου τέσσερα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της σκοτώθηκαν και  περίπου 30 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια νέων μαχών.
Ακόμη πιο συγκλονιστική είναι όμως η μαρτυρία δημοσιογράφου του πρακτορείου Russia Today που βρίσκεται στην πόλη, η οποία επισκέφτηκε την οικογένεια μιας 30χρονης γυναίκας που έπεσε χθες νεκρή στο μπαλκόνι της από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή.

περισσότερα εδώ: gazzetta
................................................................... 
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ. ΚΤΗΝΗ! ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΠΟΙΑ ΔΥΣΗ; ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ;
“Παναγιά μου, σκότωσαν τα παιδιά”. Αυτά ήταν τα λόγια της φίλης που μας ενημέρωσε για το βίντεο που διέρρευσε πριν από λίγο. Οι Ισλαμοφασίστες στο Χαλέπι δολοφόνησαν οικογένειες χωρικών μέσα στο κτήμα τους. Ακόμα και τα παιδιά. Μπροστά στην κάμερα, για παραδειγματισμό των “απίστων”.
Είναι τα ίδια καθάρματα που σφάζουν στην Ουκρανία μαζί με τους ναζί. Είναι τα ίδια καθάρματα που έσφαζαν γηγενείς μαζί με τον Χίτλερ. Είναι τα ίδια καθάρματα που ξεκλήρισαν την Σερβία, το Κοσσυφοπέδιο, την Κύπρο, την Ιωνία, τον Πόντο, την Αρμενία, κάθε σπιθαμή Ελληνίζοντος πολιτισμού που έπεφτε στα χέρια τους.
περισσότερα εδώ: olympia

Το συγκλονιστικό τέλος μιας δύσκολης ζωής :(((

Η 39χρονη Κατερίνα Ντάκου ξεψύχησε μπροστά στα μάτια του 5χρονου γιου της.
Ένιωσε αδιαθεσία ενώ ετοίμαζε το παιδί της για το σχολείο και ακολούθως σωριάστηκε αναίσθητη στο δάπεδο του διαμερίσματος, όπου διέμενε με το πεντάχρονο παιδί της


Νεκρή στο διαμέρισμά της βρέθηκε χθες το πρωί 39χρονη μητέρα από την Ελλάδα. Είχε ξεψυχήσει μπροστά στα μάτια του πεντάχρονου γιου της, ο οποίος αρχικά προσπάθησε να τη βοηθήσει και ακολούθως ενημέρωσε γείτονές τους.

Η άτυχη γυναίκα διέμεινε μόνιμα τα τελευταία έντεκα χρόνια στη Λεμεσό, ενώ, αν και μονογονιός, είχε καταφέρει με υποτροφία να σπουδάζει παιδαγωγικά σε κυπριακό πανεπιστήμιο και αυτόν τον καιρό βρισκόταν κοντά στην απόκτηση του πτυχίου της. Το σπίτι όπου ζούσε με το παιδί της μετατράπηκε σε ακατάλληλο για διαβίωση ανθρώπων, γεγονός που, όπως ανέφεραν γείτονές της, τους ανάγκασε να ειδοποιήσουν τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Το προσωπικό δράμα και οι αντίξοες συνθήκες διαβίωσης της 39χρονης Κατερίνας Ντάκου, αλλά και του πεντάχρονου αγοριού της, φανερώθηκαν, δυστυχώς, μετά τον τραγικό θάνατό της. Ορφανή από μητέρα και πατέρα ήρθε στη Κύπρο πριν από έντεκα χρόνια, με μοναδικό όνειρο να σπουδάσει δασκάλα.

Στα πρώτα της χρόνια αρκετοί ήταν εκείνοι που τη βοήθησαν, χάθηκαν όμως στον χρόνο και έτσι έμεινε μόνη με ένα παιδί και χιλιάδες προβλήματα να τη βασανίζουν.
Το τέλος του μαρτυρίου για την ίδια, που συνάμα αποτελεί αρχή για το παιδί της, γράφτηκε χθες το πρωί, όταν ένιωσε αδιαθεσία, ενώ ετοίμαζε το παιδί της για το σχολείο. Ο μικρός στα πρώτα συμπτώματα που παρουσίασε η μητέρα του, αίμα να τρέχει από τη μύτη της, προσπάθησε να τη βοηθήσει δίνοντάς της χαρτομάντιλα.
Όταν όμως η μητέρα του σωριάστηκε αναίσθητη στο δάπεδο του διαμερίσματος, βρήκε τη δύναμη να καλέσει βοήθεια από τους γείτονες. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο, αλλά στο νοσοκομείο οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το μοιραίο είχε επέλθει. Το αίτια του θανάτου της 39χρονης θα εξακριβωθούν σήμερα, κατά τη νεκροτομή που θα διενεργηθεί επί της σορού της. Σύμφωνα με τον αδελφό της Χρήστο Ντάκο, η άτυχη γυναίκα είχε παρουσιάσει όγκο στον λαιμό της, αλλά δεν προέβη σε θεραπεία διότι δεν ήθελε να παρατήσει το πανεπιστήμιο. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα και με την καρδιά της.
«Ήταν μια γυναικά που πάλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Το μόνο που ήθελε ήταν να σπουδάσει, ήταν να γίνει δασκάλα για να μεγαλώσει το παιδί πιο άνετα. Αυτό ήθελε μόνο», δήλωσε ο αδελφός της. «Προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα μόνη της, άλλα δεν είχε δυνάμεις, τη βοήθησα ως αδελφός της. Είχαμε και εμείς τα προβλήματα… Δυο παιδιά ορφανά, χωρίς γονείς, χωρίς τίποτα», συμπλήρωσε. Για να εκφράσει το παράπονό του: «Δεν ερχόταν ποτέ να τη δει το Γραφείο Ευημερίας. Ως μονογονιός, αυτό που ξέρω εγώ που το έζησα, είναι πως χρειαζόταν το Γραφείο Ευημερίας, διότι της βρίσκανε λεφτά φίλοι και γνωστοί για να πληρώνει το ενοίκιο και το ρεύμα της. Δεν βοηθούσαν για τον λόγο ότι ήταν φοιτήτρια».
Οι συμφοιτητές της
Με τα καλύτερα λόγια μίλησαν για την αδικοχαμένη Κατερίνα και οι συμφοιτητές της. «Περνούσε δύσκολες στιγμές, που ναι μεν τις ζούσαμε μαζί της, αλλά δεν μας έδωσε κάποιο δικαίωμα και ούτε ποτέ μας ενέπλεξε στα προσωπικά της. Αν μας έλεγε κάτι, εμείς θα βοηθούσαμε, θα ήμαστε εκεί γι’ αυτήν», είπε ο Νικόλαος Παπαβαρνάβας. «Ερχόταν στο πανεπιστήμιο με το μωρό», συνέχισε, «διότι δεν υπήρχε κάποιος να το κρατήσει».

sigmalive

«Πιέζω το παιδί μου να αδειάζει πάντα το πιάτο του.
Είναι σωστό;»

 Από τη διατροφολόγο Ευσταθία Παπαδά

Αρκετοί γονείς συνηθίζουν να πιέζουν τα παιδιά τους να καταναλώσουν ολόκληρη τη μερίδα του φαγητού τους από το φόβο να μην τους λείψουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
 
Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να έχετε κι εσείς χρησιμοποιήσει κάποιο γλυκό ή περισσότερη ώρα στην τηλεόραση ως επιβράβευση για να πείσετε το παιδί σας να φάει όλο το φαγητό που έχετε σερβίρει. Είναι όμως σωστή η τακτική αυτή τελικά;
Η αλήθεια είναι πως η άσκηση τέτοιου είδους πίεσης μόνο δυσάρεστες συνέπειες μπορεί να έχει.
Αν μάλιστα πρόκειται για ένα νέο τρόφιμο που δεν έχει ξαναδοκιμάσει το παιδί, τότε αυξάνετε τις πιθανότητες να αναπτύξει έντονη δυσαρέσκεια προς το αυτό. Γι' αυτό μπορείτε να βάλετε το καινούργιο τρόφιμο στο τραπέζι ή μία μικρή ποσότητα στο πιάτο του παιδιού, χωρίς όμως να το πιέσετε να το το δοκιμάσει. Μην ξεχνάτε πως για να δοκιμάσει το παιδί ένα νέο τρόφιμο μπορεί να χρειαστούν έως και 15 προσπάθειες.
Ακόμη, δεν θα πρέπει να σερβίρετε μεγάλες μερίδες στα παιδιά.
Θυμηθείτε πως οι μερίδες των ενηλίκων είναι πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με των παιδιών. Για να μην παρασύρεστε στην ποσότητα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε παιδικά πιάτα με τους αγαπημένους χαρακτήρες των παιδιών που είναι μικρότερα σε μέγεθος.
Ολοένα και περισσότερες μελέτες καταδεικνύουν πως όσο μεγαλύτερη μερίδα σερβίρουμε στα παιδιά, τόσο αυτά συνηθίζουν στις μεγάλες μερίδες, γεγονός που έχει οδηγήσει τα Ελληνόπουλα στις πρώτες θέσεις στα ποσοστά παχυσαρκίας στην Ευρώπη.Έτσι λοιπόν, η υπερβολική προσπάθεια των γονιών να παρέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στα παιδιά, μπορεί να έχει τελικά αντίθετα αποτελέσματα.
Μην ξεχνάτε να προσφέρετε στα παιδιά σας ποικιλία τροφών σε μικρότερες ποσότητες, καθώς θα πρέπει να εκπαιδευτούν έτσι ώστε να τρώνε όταν πεινούν και να σταματούν όταν έχουν χορτάσει.


Πηγή: mothersblog

Ναι, το παιδί μου είναι κακόφαγο. Σεβαστείτε το,
και αφήστε με στη στεναχώρια μου...

Ειμαι η μαμα Ε., μαμα ενος γλυκου ομορφου εξυπνου αγοριου 2 χρονων (ναι, ειμαι χαζοκουκουβαγια), το οποιο ειναι κακοφαγο και λιγοφαγο.
Κατι που πραγματικα με στεναχωρει παρα παρα πολυ, παρ' ολο που το εχω συζητησει απειρες φορες με τον παιδιατρο -και μεταξυ μας και με αλλους παιδιατρους- και εχουμε κανει και ολες τις απαραιτητες εξετασεις και το παιδακι μου ειναι μια χαρα.
 
Παρ' ολα αυτα υπαρχουν φορες που κλαιω απαρηγορητα γιατι δεν εφαγε πολυ ή καθολου. Τωρα ξερω οτι καποιες θα με καταλαβετε κι αλλες θα με κοροϊδεψετε . Και θα καταλαβω ολες σας. Γιατι αν δεν το ζησεις δεν καταλαβαινεις ποσο ψυχοφθορο ειναι.
Αυτο ομως που δεν προκειται να καταλαβω ειναι που συζηταω τον πονο μου με αλλες μανουλες που τα παιδακια τους ειναι παμφαγα και σε κοιτανε σαν εξωγηινη…. και εμμεσως πλην σαφως λενε «Εσυ μαλλον δεν κανεις κατι καλα, γιατι δεν μπορει, πως τα δικα μου και της ξαδελφης μου και της κουνιαδας μου τρωνε και το δικο σου οχι;»
ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ; Δεν μου φτανουν ολα, δεν μου φτανει η στεναχωρια, δεν μου φτανει που καθε μερα πρεπει να σκεφτω και καινουριους τροπους να το καταφερω να φαει εχω και να εξηγησω οτι δεν ειμαι ελεφαντας.
Ελεος!!
Και οχι σε τριτους αλλα σε δικους μου που με ξερουν και ξερουν τι αγωνα κανω καθημερινα.
Α και το αλλο, αφου βρω ενα τροπο να το ξεγελασω να φαει λιγο οπως βαζοντας καποιο παιχνιδι  στον υπολογιστη να ακουω «Κακως το κανεις αυτο!»
Δηλαδη το καλως ποιο ειναι; Να του δωσω λεφτα να φαει εξω; Και νηστικο το εχω αφησει αλλα τιποτα.
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι η παροιμια που λεει «Εξω απ’τον χορο πολλα τραγουδια λεμε» ειναι η σωστη. Σωστοτατη!!!!! Και την επομενη φορα που ακουσετε κατι που δεν καταλαβαινετε, τουλαχιστον ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ!!!!!! 
Αυτα.
Σας φιλω γλυκα
Μαμα Ε.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki