Friday 16 May 2014

- Αγάπη μου, μπορείς να ντύσεις το παιδί;
- Βέβαια γλυκειά μου!
Και να τα αποτελέσματα!! :)))

Είναι άξιοι επαίνου οι μπαμπάδες που έχουν ενεργό ρόλο στην φροντίδα των παιδιών, όμως όταν πρόκειται για το ντύσιμο τους δεν πληρούν πάντα τα standards των μαμάδων, ούτε καν τα κοινώς αποδεκτά πρότυπα.

Ορίστε μερικά παραδείγματα:

mpampas paidi1
Δεν έχει σημασία που το συρτάρι είναι γεμάτο με μπλουζάκια.
Εκείνος θα επιλέξει αυτό που δεν της χωράει πια.
mpampas paidi 2
Προσεχώς τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι.
mpampas 3
Σε λίγο θα φάει. Πιθανόν η πάνα να φύγει από τη θέση της. Ωστόσο το ηθικό του μωρού φαίνεται ακμαίο αν κρίνουμε από το χαμόγελο του.
mpampas 4
Αναμφισβήτητα, είναι της μόδας. Εξάλλου, τα μανίκια
δεν διευκολύνουν την κίνηση.
mpampas paidi 5
Με το εσώρουχο απ’ έξω, όπως η Super Woman.
mpampas paidi 6
Σε ορισμένες περιπτώσεις το μέγεθος δεν μετράει.
mpampas paidi 7
Προφανώς ο μπαμπάς δεν έβρισκε το καπέλο του.
Τι; Να τον αφήσει να βγει ξεσκούφωτος;
mpampas paidi 8
Έτοιμοι για γυμναστική.
Το κούμπωμα είναι προαιρετικό.
mpampas paidi 9
Είναι που είναι ο κόσμος ανάποδος, αν βάζουμε και τα παπούτσια ανάποδα τι ελπίδα έχουμε;
mpampas paidi 10

Πραγματικά… Είναι τόσο δύσκολο;
Πηγή: «mydad.gr»
matrix24

Χρησιμοποιείστε τους πίνακες επιβράβευσης στο παιδί σας

Οι πίνακες επιβράβευσης αποτελούν ένα από τα πιο επιτυχημένα μέσα που έχουν οι γονείς στην προσπάθεια τους να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά τους καθώς βοηθούν τα παιδιά να επικεντρωθούν σε θετικές συμπεριφορές και να βελτιωθούν.

Μπορείτε να εκτυπώσετε
πίνακες επιβράβευσης
εδώ
Το καλό με τους πίνακες επιβράβευσης είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε πολλές περιπτώσεις, από το να μάθει το μικρό σας να πλένει τα δόντια του ή να χρησιμοποιεί το γιογιό, μέχρι να κόψει μια κακή συνήθεια ή να αποκτήσει μια επιθυμητή συμπεριφορά, π.χ. να μαζεύει τα παιχνίδια του κάθε βράδυ, πριν κοιμηθεί.
Για να λειτουργήσει, όμως, σωστά αυτό το σύστημα θα πρέπει να υπάρχουν ορισμένοι κανόνες.
Αποφασίστε για ποιο λόγο θα χρησιμοποιήσετε τον πίνακα. Καλό θα είναι τουλάχιστον στην αρχή, ο πίνακας να αξιολογεί μία μόνο συμπεριφορά, π.χ. την εκμάθησης του γιογιό, για να μην μπερδευτεί το παιδί.
Διαλέξτε μαζί με το παιδί τον πίνακα.
Υπάρχουν έτοιμοι πίνακες με μαγνητάκια ή αυτοκόλλητα, αλλά μπορείτε να φτιάξετε και οι ίδιοι τον δικό σας πίνακα, χρησιμοποιώντας ακόμα και ένα απλό χαρτί.
Συνήθως, οι πίνακες είναι εβδομαδιαίοι.
Εξηγήστε στο παιδί σας πώς λειτουργεί.
Πείτε του πώς κάθε φορά που κάνει αυτό που έχετε πει, θα κερδίζει ένα αυτοκολλητάκι, ενώ αντίστοιχα θα χάνει ένα, όταν δεν τα καταφέρνει.
Μόλις συμπληρώσει όλα τα αυτοκόλλητα, θα κερδίσει ένα δωράκι που θα το έχετε αποφασίσει μαζί.
Διαλέξτε προσεκτικά το δώρο.
Αποφύγετε να ορίσετε ως δώρο χρήματα, γλυκά ή ακριβά παιχνίδια και προτιμήστε πιο συμβολικά πράγματα, όπως μια βόλτα στην παιδική χαρά, ένα οικονομικό παιχνίδι, ένα βιβλίο κλπ.
Είναι σημαντικό να είστε συνεπείς και να προσθέτετε ή να αφαιρείτε κάθε φορά τα αυτοκόλλητα, όπως έχετε συμφωνήσει και όχι για άσχετους λόγους.
Επίσης, θα πρέπει συνεχώς να ενθαρρύνετε το παιδί και εκτός από το αυτοκόλλητο να το επιβραβεύετε και με λόγια, αγκαλιές και φιλιά.
Τέλος, αν και οι πίνακες επιβράβευσης είναι αποτελεσματικοί, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με σύνεση. Το παιδί θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν φερόμαστε καλά μόνο για να πάρουμε κάποιο δώρο, αλλά γιατί αυτό είναι το σωστό. Ο πίνακας και το δώρο θα πρέπει να είναι απλά κίνητρα και όχι αυτοσκοπός.

women

Μμμμ... η μανούλα έφτιαξε παγωτάκια σάντουϊτς!!

Μια συνταγή για πανεύκολα παγωτάκια σάντουιτς

για όλες τις ώρες και για όλη την οικογένεια…

δείτε τη συνταγή στη μητερούλα

Κάντε πιο εύκολη τη ζωή στο σπίτι με τα παιδιά

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η ζωή σε ένα σπίτι με παιδιά δεν είναι πάντα ρόδινη.

Σίγουρα υπάρχει πολλή αγάπη και στιγμές αληθινής ευτυχίας, ωστόσο μέσα στη μέρα δεν λείπουν και τα νευρά, οι φωνές, οι γκρίνιες, τα κλάματα και η γενικότερη ένταση.
Επειδή, λοιπόν, το μεγάλωμα των παιδιών είναι από μόνο του μια πολύ δύσκολη υπόθεση, ας δούμε πώς μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.

-Θέστε τους κανόνες σας και οργανώστε βάση αυτών την καθημερινότητα σας.

Στο σπίτι σας οι ενήλικες είστε εσείς και άρα εσείς είστε αυτοί που αποφασίζετε τι επιτρέπεται και τι όχι. Διδάξτε στα παιδιά σας πως πρέπει να φέρονται, εξηγείστε τους τι θέλετε από αυτά και ποιες αρχές επιθυμείτε να αποκτήσουν στη ζωή τους. Για τα σοβαρά και σημαντικά θέστε κανόνες και επιμείνετε στην εφαρμογή τους, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής όλης της οικογενείας.

-Θυσιάστε κάτι, για να κερδίσετε κάτι μεγαλύτερο.

Αν οι συνθήκες της καθημερινότητας ή οι οικονομικές συγκυρίες δεν σας επιτρέπουν να πραγματοποιείτε όλα όσα θέλετε ή να προσφέρετε στα παιδιά σας όλα όσα επιθυμείτε, μην αγχώνεστε. Τα παιδιά πάνω από όλα χρειάζονται αγάπη. Δώστε τους απλόχερα την αγάπη σας και για τα υπόλοιπα θέστε προτεραιότητες. Ίσως χρειαστεί να στερηθούν κάτι, για να κερδίσουν κάτι σπουδαιότερο λίγο αργότερα.

-Μην ασχολείστε με τους γύρω σας, αλλά μόνο με την οικογένεια σας.

Μην συγκρίνετε τα παιδιά σας με αλλά παιδιά, μην μπαίνετε στο τριπάκι να συγκρίνετε τη ζωή σας με τις ζωές των άλλων. Προσπαθήστε να κάνετε ό,τι θεωρείτε σωστό για την οικογένεια σας με γνώμονα το καλό των παιδιών σας, χωρίς να αναλώνεστε στο τι κάνουν οι άλλοι με τα δικά τους παιδιά.

capitalhealth

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki