Monday 9 June 2014

Αν η αγάπη είναι ο παράδεισος,
τότε το χαμόγελο είναι το κλειδί της πύλης του παραδείσου

Αν η αγάπη είναι ο παράδεισος,
τότε το χαμόγελο είναι το κλειδί της πύλης του παραδείσου!
 

Ένα από τα πιο δυνατά όπλα του ανθρώπου είναι το χαμόγελο. Λύνει χιλιάδες προβλήματα και αποτρέπει πολλά δεινά.
Έτσι λοιπόν φρόντισε ένα εξασκείς το χαμόγελό σου , χαρίζοντάς το με ευγένεια και καλοσύνη και από τα βάθη της καρδιάς σου.
Το να χαμογελάς στους άλλους έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Τα περισσότερα είναι για σένα. Για να δούμε τι «κερδίζεις»;
Το χαμόγελο βελτιώνει την εμφάνισή σου.
Ο πιο ανέξοδος τρόπος για να αλλάξεις την εμφάνισή σου. Για σκέψου πως νοιώθεις ή αντιλαμβάνεσαι έναν κατσουφιασμένο πρόσωπο και πως σου φαίνεται ένα χαμογελαστό – ποιο είναι ποιο όμορφο;
Με ένα χαμόγελο μπορείς να διορθώσεις και να ξεπεράσεις μια παρεξήγηση.
Ξανακερδίζεις τους φίλους σου και τα βρίσκεις με τους εχθρούς σου
• Με ένα χαμόγελο χτίζεις μια βάση αλληλοσυμπάθειας και εμπιστοσύνης και σε συνδέει άμεσα με τον άλλο , ανοίγοντας τους δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας.
• Το χαμόγελο σε κάνει να νοιώθεις όμορφα.
Σκέψου κάτι ευχάριστο, βάλε και ένα πλατύ χαμόγελο και αυτόματα η διάθεσή σου βελτιώνεται αισθητά.
• Το χαμόγελό σου κάνει τους άλλους να αισθάνονται καλά με σένα.Τους καθησυχάζει, τους ενθαρρύνει να σε πλησιάσουν και δέχονται την παρέα σου ευχάριστα.
• Οι ρυτίδες από το χαμόγελο είναι πιο όμορφες από αυτές του θυμού και του κατσουφιάσματος.
• Το χαμόγελο είναι σημάδι επιτυχίας.
Σχετίζεται με την υγεία, την μακροβιότητα, την ευτυχία, την καλοσύνη και της θετικής στάσης ζωής.

Και όπως είπαμε και στην αρχή, το χαμόγελο οδηγεί στον παράδεισο της αγάπης που είναι ο ομορφότερος προορισμός του ανθρώπου.

Γιάννης Αραχωβίτης – Success Mentor

Η 12χρονη Αναστασία πέθανε, επειδή είχε φτωχή μάνα

Η Αναστασία Σταροκόλτσεβα δεν θα κηδευτεί. Πέθανε την Τρίτη, την ώρα των σχολικών εκδηλώσεων, επειδή η μητέρα της, Κοσμάν Ολένα Νικολάου, δεν είχε αρκετά χρήματα για να...
 
Η Αναστασία Σταροκόλτσεβα δεν θα κηδευτεί.
Πέθανε την Τρίτη, την ώρα των σχολικών εκδηλώσεων, επειδή η μητέρα της, Κοσμάν Ολένα Νικολάου, δεν είχε αρκετά χρήματα για να αγοράσει τα ακριβά φάρμακα για την αντιεπιληπτική αγωγή που έπρεπε να ακολουθεί το κορίτσι. Η τραγωδία διπλή. Τώρα η μητέρα δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα έξοδα της κηδείας της 12άχρονης κόρης της.
 
Σοκ και οργή. Η θλίψη μεγαλύτερη.
Μια ζωή χαμένη, τον 21ο αιώνα, από επιληπτική κρίση. Ενα κορίτσι εξόριστο από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας της. Αδιαφορία που ξεπερνάει την αναισθησία. Γίνεται έγκλημα. Τρείς μέρες μετά το θάνατο της μικρής, κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε, ούτε για την ανάπαυση της ψυχής της.
Το 128ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στα Σεπόλια βυθίστηκε ξαφνικά στο πένθος. Συντετριμμένοι οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές της μικρής Αναστασίας Σταροκόλτσεβα, η οποία ήταν μαθήτρια της Στ' τάξης, εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω της οποίας προσπαθούν να μαζέψουν χρήματα για την τέλεση της κηδείας.
 
«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η μαθήτρια της Στ' τάξης, Αναστασία Σταροκόλτσεβα απεβίωσε λόγω καρδιοαναπνευστικής ανακοπής. Το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό» αναφέρει η θλιβερή ανακοίνωση.
 
Μαζί με την ντροπή, την οργή και τη θλίψη για το χαμό του παιδιού απέμειναν τα χαμόγελά της και ένας τραπεζικός λογαριασμός. Η Αναστασία τον πλήρωσε με τη ζωή της
(Εθνική Τράπεζα, 307/613959-01, Κοσμάν Ολένα Νικολάου).
 

Η συμμετοχή νοσοκόμων στα πειράματα του Χίτλερ για μικρά παιδιά

Τον ρόλο που έπαιξαν οι Γερμανίδες νοσοκόμες, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στα πλέον απάνθρωπα πειράματα ευγονικής των Ναζί, φέρνει στη δημοσιότητα ρεπορτάζ της Daily Mail.

          
 
Σε αυτά τα πειράματα περιλαμβανόταν η ευθανασία όσων παιδιών έπασχαν από νοητική στέρηση, ή χαρακτηρίζονταν «ανεπιθύμητοι» από το Γ’ Ράιχ, επειδή δεν πληρούσαν τα φυλετικά κριτήρια.
 
Σε άλλες περιπτώσεις, παιδιά που προκαλούσαν προβλήματα με τη συμπεριφορά τους, στέλνονταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι νοσοκόμες ήταν απαραίτητες, καθώς τα παιδιά ήταν χιλιάδες, χωρίς γονείς και είχαν ανάγκη από καθημερινή «φροντίδα».
Πως θα μπορούσαν να γίνουν τα πειράματα χωρίς τη συμμετοχή τους;
Το πιο πιθανό είναι, ότι συμφωνούσαν και με τους επιστημονικούς σκοπούς, καθώς όταν ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία έκανε συστηματική πλύση εγκεφάλου στη νεολαία και όποιος δεν πειθόταν, εξαφανιζόταν σε κάποιο στρατόπεδο.
Οι νοσοκόμες είναι βέβαιο, πως είχαν πειστεί, ότι έπρατταν το σωστό. Τα πειράματα είχαν ως στόχο τη δημιουργία μίας ανώτερης φυλής, που θα συγκέντρωνε τα χαρακτηριστικά της Άριας, με τελικό σκοπό την κατάκτηση του κόσμου.
Το πρόγραμμα διήρκεσε ως το 1944 και, έως τότε, γεννήθηκαν 42.000 βρέφη, με τα χαρακτηριστικά που τους είχαν δώσει οι επιστήμονες, ώστε να ανήκουν στην φυλή των Αρίων.
Η συλλογή φωτογραφιών της αγγλικής εφημερίδας δίνει μια άλλη διάσταση στον ρόλο της νοσηλευτικής, στα εγκληματικά πειράματα των Γερμανών.
 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki