Sunday 15 June 2014

Χρόνια Πολλά μπαμπά!!
Έχεις γράμμα από τον Πατέρα σου διάβασέ το...

oikohouse


Αυτά που κάνουν τα παιδάκια μας και μας συγκινούν
11 Great Things About Preschoolers

1. Τους αρέσει να μας αγκαλιάζουν
Έτσι, χωρίς λόγο, μόνο για να διασκεδάσουν. Ακόμη κι αν πριν λίγο τους απαγορεύσαμε να φάνε τρίτο γλυκό εκείνα θα μας αγκαλιάσουν.
Ναι, ξέρω κάποιες φορές εκνευριζόμαστε που είναι συνεχώς κολλημένα πάνω μας, αλλά απολαύστε το τώρα που μπορείτε.
Σε λίγα χρόνια δε θα κάθεται ούτε για ένα γρήγορο φιλί στο μάγουλο.


2. Μας θαυμάζουν
Στο μαγαζί με τα ρούχα λένε στην πωλήτρια πόσο όμορφη είναι η μαμά τους. Στο τραπέζι ανακοινώνουν με περηφάνια ότι η μαμά είναι η καλύτερη μαγείρισσα. Μας χαζεύουν όταν πλένουμε τα πιάτα και μας θαυμάζουν όταν τελειώνουμε ένα παιχνιδάκι από Kinder-έκπληξη.

Ναι, είναι οι πιο φανατικοί μας θαυμαστές! Και δε μας πειράζει καθόλου αν είναι και οι μόνοι!

3. Πιστεύουν ότι είμαστε οι πιο όμορφες
Ακόμα και όταν έχουμε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, ακόμη κι όταν είμαστε άγρυπνες, άβαφες και ντυμένες σα να σηκωθήκαμε μόλις από το κρεβάτι, εκείνα πιστεύουν ότι είμαστε οι πιο όμορφες μαμάδες του πλανήτη! 

Και αυτός ο υπέροχος και απρόσκοπτος θαυμασμός τους, ναι, μας κολακεύει πολύ!

4. Δεν ειρωνεύονται
Επίσης δεν ξέρουν τι είναι σαρκασμός, κυνισμός ή υπονοούμενα. Για τα παιδιά υπάρχει μόνο αυτό που βλέπουν! Και καταλαβαίνουν τα πάντα έτσι όπως είναι. Δε θα κάνουν ποτέ υπόγεια σχόλια ούτε θα χρησιμοποιήσουν την ειρωνεία για να σε πληγώσουν.

Αχ, μερικές φορές σκέφτομαι πόσο πολύ θα ήθελα να νιώθω και εγώ τόσο αθώα όσα αυτά

5. Πάνε για ύπνο νωρίς
Και βέβαια αυτό είναι κάτι που δεν το κάνουν για να μας συγκινήσουν, αλλά εμείς πόσο πολύ απολαμβάνουμε εκείνες τις στιγμές που μπορούμε να φτιάξουμε ένα παχυντικό σάντουιτς και να χωθούμε στην πολυθρόνα, χαζεύοντας τηλεόραση,  χωρίς να πρέπει να κάνουμε κάτι γι’ αυτά;

Ναι, είναι συγκινητικό το πόσο όμορφα νιώθουμε όταν χαλαρώνουμε ξέροντας ότι αυτά κοιμούνται δίπλα μας και με ασφάλεια!

6. Μας συγχωρούν εύκολα!
Ναι, κάποιες φορές είμαστε άδικες μαζί τους. Τους φωνάζουμε χωρίς λόγο ή δείχνουμε ανυπομονησία ενώ εκείνα χαζεύουν. Τους απαγορεύουμε να παίξουν στη βροχή, ενώ μας θερμοπαρακαλούν και κάποιες φορές ξεχνάμε να αγοράσουμε γάλα. Όποιο κι αν είναι όμως το λάθος μας εκείνο θα το συγχωρέσει μέσα από τα βάθη της μικρούλας του ψυχής!

Χωρίς ερωτήσεις, χωρίς κακίες. Χωρίς καν να χρειαστεί να του ζητήσουμε συγγνώμη!

7. Είναι πρόθυμα να δοκιμάσουν ένα νέο φαγητό μόνο και μόνο επειδή το τρώμε εμείς
Είναι πολύ συγκινητικό που θέλει να μοιραστεί το σάντουιτς μας, που θέλει να δοκιμάσει το γιαούρτι που τρώμε μόνο εμείς κι ας έχει χαμηλά λιπαρά, αλλά και που σε αντάλλαγμα μας δίνει δύο τσιπς από τα δικά του που είναι μόνο δικά του.

Ναι, η εμπιστοσύνη που δείχνει ένα παιδί στη μαμά του είναι απίστευτα συγκινητική, ειδικά όταν πρόκειται για κάτι τόσο δύσκολο όσο το να δοκιμάζει νέες τροφές!

8. Διαβάζουν φωναχτά σα να παίζουν παντομίμα
Παραδεχτείτε το. Νιώθετε τόσο συγκινημένες όταν διαβάζουν ένα (οποιοδήποτε) βιβλίο, κουνώντας δραματικά τα χέρια τους και  με έκφραση φτασμένου ηθοποιού!

Τα παιδιά ξέρουν να δίνουν ζωή στις λέξεις και να δίνουν στο πιο βαρετό κείμενο μια αρμονία και μια πρωτόγνωρη ένταση!  

9. Όταν είναι χαρούμενα, τραγουδούν
Και εννοείται ότι δεν το κάνουν συνειδητά. Δεν το κάνουν για το χειροκρότημα, ή το κοινό. Το κάνουν για να εκφράσουν τη χαρά τους, την ευτυχία του, για να δοκιμάσουν τη φωνή τους, άρα τις δυνάμεις τους και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Και τη στιγμή που κλαίς από περηφάνια κρυφακούγοντας τα να τραγουδούν εκείνα σου λένε: Μαμά, με άκουσες που τραγουδούσα;

10. Ο κόσμος τους έχει απεριόριστες δυνατότητες!
Τα παιδιά είναι αληθινοί στοχαστές γιατί δεν έχουν στεγανά, μη, ή συγκεκριμένα πλαίσια. Τα παιδιά μπορεί να πιστεύουν ότι ζουν σε έναν ιπτάμενο δίσκο, να βλέπουν Μαδαγασκάρη και να νομίζουν ότι χορεύουν μαζί με την παρέα των ζώων! Έχουν μια  δημιουργική «σπίθα» που δεν παρεμποδίζεται από τα όρια της λογικής. Και αυτή η σπίθα σήμερα είναι που θα τα μεταμορφώσει σε πρωτοπόρους του αύριο!

Και ενώ αυτά φτιάχνουν το μέλλον, εγώ προσπαθώ να ξανά-ανακαλύψω την ομορφιά και την πολυπλοκότητα αυτού του κόσμου, μέσα από τα δικά τους μάτια!

Από την blogger ChanaFrid
imommy

Τούρτες απ' τα χεράκια σας για παιδικά γενέθλια


Απλές τούρτες, αλλά στολισμένες με φαντασία, μεταμορφώνονται σε αρκουδάκια, ψαράκια, πίστες αγώνων αυτοκινήτων και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε.


Όλες τις υπέροχες συνταγές θα τις βρείτε εδώ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki