Wednesday 18 June 2014

Στα όπλα και τα παιδιά στο Ιράκ

Στα όπλα και τα παιδιά στο Ιράκ - Δείτε φωτογραφίες
 
Μέχρι και τα παιδιά ρίχνουν στη μάχη οι Ιρακινοί προκειμένου να ενισχύσουν το μέτωπό τους, ενάντια στους ισλαμιστές αντάρτες της ISIS, οι οποίοι σπέρνουν τον θάνατο και τον τρόμο στο πέρασμά τους και απειλούν να καταλάβουν τη Βαγδάτη.

 
Φωτογραφίες από τη Βαγδάτη και τη Μπάσρα, οι οποίες βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, απεικονίζουν μικρά παιδιά με όπλα στα χέρια δίπλα στους στρατιώτες, την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα παραχωρήσει στρατιωτικό εξοπλισμό σε όσους πολίτες θέλουν να πολεμήσουν.
Όμως, παιδιά στρατολογούν και οι Ισλαμιστές αντάρτες οι οποίοι ανάρτησαν στο Twitter μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ένα μικρό παιδί με ένα όπλο στο χέρι και μάσκα να καλύπτει το πρόσωπό του, ενώ κρατά μία πινακίδα η οποία γράφει «Ο Θεός είναι μεγάλος».
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή ΜΜΕ, πάνω από μισό εκατ. άνθρωποι -κυρίως γυναίκες και παιδιά- έχουν εγκαταλείψει τη Μοσούλη τις τελευταίες ημέρες, αναζητώντας προστασία και καταφύγιο από τους τζιχαντιστές στην πόλη Ερμπίλ, του Iρακινού Κουρδιστάν, μία περιοχή η οποία πασχίζει να φιλοξενήσει τους 220.000 Σύρους πρόσφυγες οι οποίοι έφτασαν εκεί για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο που πλήττει την χώρα τους.
news

Πώς θα αποκτήσουν τα παιδιά μας «πράσινες» συνήθειες;

Η οικολογική συνείδηση διαμορφώνεται από πολύ μικρή ηλικία.
Ας δούμε πώς.

Η κυρία Ανακύκλωση κάνει επίσκεψη στο... Νηπιαγωγείο!!


Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας: προτιμάμε τα βιολογικά προϊόντα, επιλέγουμε πλαστικά χωρίς BPA, αγοράζουμε ρούχα από φυσικά υλικά και ξύλινα παιχνίδια. Σε έναν κόσμο όμως που το περιβάλλον καταστρέφεται καθημερινά, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μάθουμε στα παιδιά μας να το αγαπούν και να το προστατεύουν

Ανακύκλωση: Μάθημα 1ο
Εμείς μπορεί να πετάμε το κουτάκι της μπίρας στον κάδο ανακύκλωσης, για ένα νήπιο όμως ο διαχωρισμός του χαρτιού από το πλαστικό αποτελεί ένα ενδιαφέρον παιχνίδι.

Στα μεγαλύτερα παιδιά μπορούμε να δώσουμε περισσότερες αρμοδιότητες, όπως το να.....

περισσότερα στο πράσινο χαμομηλάκι

Πολύτεκνη οικογένεια σε τραγική κατάσταση
Έκκληση για βοήθεια

Άνεργοι γονείς  με οκτώ παιδιά προσπαθούν να συντηρήσουν την οικογένειά τους ψάχνοντας τα βράδια στους κάδους των σκουπιδιών να βρουν  υπολείμματα τροφών.


Ο πατέρας βρίσκεται στα πρόθυρα αυτοκτονίας και ζητά απεγνωσμένα εργασία (ο,τιδήποτε).
Το μικρότερο παιδάκι είναι στην πρώτη Δημοτικού και είναι η καλύτερη μαθήτρια στην τάξη της, όπως μας ενημέρωσε η δασκάλα της.
Το παιδάκι αυτό το φροντίζει μία χαμηλοσυνταξιούχα κυρία (όσο μπορεί), γνωρίζει δε  πολύ καλά την δραματική κατάσταση της οικογένειας.
Με την άδειά της ανακοινώνουμε το τηλέφωνό της (2610 526612) για όποιον επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες.

Ο Πανεπιστημιακός Ναός κάνει έκκληση για τα εξής.
1)  Αν υπάρχει δυνατότητα εργασίας για τον πατέρα.
2)  Άμεση προσφορά τροφίμων για τα παιδιά.
(Ο Ναός είναι ανοιχτός καθημερινά από 10.30πμ μέχρι 2.30μμ)

3)  Πληρωμή των λογαριασμών (ΔΕΗ 1700 € και ΔΕΥΑΠ 600 €)
Χρήματα μπορεί να κατατίθενται στον λογαριασμό του Ναού στην τράπεζα Πειραιώς:
Αρ. Λογαριασμού:  6319-010291-001 (Απλό Ταμιευτήριο Κ)
‘ΙΒΑΝ’  Απεικόνιση:  GR37 0171 3190 0063 1901 0291 001
Το SWIFT-BIC  της Τράπεζας Πειραιώς είναι PIRBGRAAXXX
Χρήματα μπορούν να καταθέτουν και στον υπάλληλο της οικονομικής υπηρεσίας κ Σταματόπουλο Ανδρέα.


inaosupatras

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki