Saturday 19 July 2014

Safe Place

A little child is playing with his toys in his room, when his dad arrives clearly intoxicated. The child, knowing full well what would follow, is trying to hide in the closet in a hopeless attempt to avoid abuse. His dad inevitably finds him.
Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μία ταινία μικρού μήκους, η οποία αναφέρεται στην ενδοοικογενειακή βία και στην κακοποίηση ανηλίκων.
Το βίντεο δε δείχνει να έχει καμία διαφορά από τις επαγγελματικές ταινίες της Pixar παρόλα αυτά ανήκει στον φοιτητή του ΑΚΤΟ, Άγγελο Ροδιτάκη και η δημιουργία του βίντεο ήταν για τις ανάγκες τις πτυχιακής του εργασίας.
Ο Άγγελος Ροδιτάκης κατάγεται από την Κρήτη, φοίτησε στην Φιλοσοφική σχολή του Ρεθύμνου το πάθος του όμως για τα 3D Animation ήταν αυτό που ήθελε εξ' αρχής να ακολουθήσει. Αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρο του και γράφτηκε σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο για να λάβει τις γνώσεις που πάντα ήθελε. Στα 30 του χρόνια "δικαιώνεται" αφού η πτυχιακή του εργασία αγγίζει το επίπεδο των επαγγελματιών.
«Αρχικά το ενδιαφέρον μου τράβηξαν κάποια 3D cinematics από video games» και συνεχίζει «Σαφώς βέβαια, στην πορεία αγάπησα ιδιαίτερα τις δουλειές της Pixar», αναφέρει σε συνέντευξη του.
Ακολουθεί το βίντεο που δημιούργησε ο ταλαντούχος Κρητικός.

A little child is playing with his toys in his room, when his dad arrives clearly intoxicated. The child, knowing full well what would follow, is trying to hide in the closet in a hopeless attempt to avoid abuse. His dad inevitably finds him.

A short awareness film about child abuse for the last year of a BA (Hons) 3D Animation course.
Created by Angelos Roditakis ©2014

Πηγή: e-kriti.gr

«From Israel with love»… Καμία ελπίδα.... Αποκτήνωση :(

«Ο πόλεμος είναι συμπόσιο γυπών και απώλεια υπάρξεων»
 
 Βύρων

Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο. Όταν η μισαλλοδοξία αντικαθιστά πλήρως την Παιδεία και τον Ανθρωπισμό, τότε όλα μπορούν να εξηγηθούν.

Πριν από μία εβδομάδα έκανε το γύρο του κόσμου η φωτογραφία Ισραηλινών που απολάμβαναν το «θέαμα» των βομβαρδισμών της Λωρίδας της Γάζας με μπύρες στην παραλία. Όπως φαίνεται όμως, δυστυχώς, υπάρχει και χειρότερο.

Η φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου. Ένα μικρό κοριτσάκι στέλνει το μήνυμά του με έναν μαρκαδόρο πάνω στη βόμβα, η οποία σε λίγη ώρα θα προσγειωθεί σε κάποιο σπίτι, προσθέτοντας ακόμα μερικές «παράπλευρες» απώλειες στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς. Οι απώλειες αυτές θα είναι πιθανότατα συνομήλικες της κοπέλας. Αλλά αυτό είναι μάλλον «μικρά γράμματα».
newsbeast

Προστατεύστε το παιδί από τους κινδύνους του διαδικτύου με τη νέα εφαρμογή Cyberkid!

«Cyberkid» είναι το όνομα της εφαρμογής (application) που δημιουργήθηκε από τη διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα παιδιά που χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής πλοήγησή τους στο διαδίκτυο.
Διαβάστε παρακάτω λεπτομέρειες.
Μπορείτε να "κατεβάσετε" την εφαρμογή από εδώ.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «πρόκειται για μία εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones application) με την ονομασία «Cyberkid», η οποία είναι καινοτόμος και παγκόσμιας εμβέλειας.
Η εφαρμογή αυτή δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο (real time) σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της χρήσης μίας καινοτόμου (touchscreen call) διαδικασίας «Cyber Alert», αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος.
Οι αξιωματικοί θα διαχειρίζονται τον κίνδυνο ή την απειλή, η οποία προέρχεται μέσω διαδικτύου με σύγχρονες διαδικασίες και μέσα από ένα Σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών (Cyber Alert), που θα έχει έδρα στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».


Επιπλέον στο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο υπουργείων καθιερώνεται η Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο ως μία διαρκής ενημερωτική δράση σε όλα τα σχολεία.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε και άλλες δράσεις, μεταξύ των οποίων είναι η λειτουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών (Cyber Alert), που θα λειτουργήσει μέσα στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με αξιωματικούς και Ψυχολόγους, καθώς και τη διανομή δέκα ενημερωτικών φυλλαδίων με συμβουλές για την ασφαλή πλοήγηση και χρήση του Διαδικτύου.


από E.I.
Πηγή: cyberkid.gov.gr

Ο πιο τρυφερός μπαμπάς στον καλύτερο χορό της ζωής του

Η McKenzie αγαπά το σχολείο, τους διαγωνισμούς και τον χορό. Και σε ένα πραγματικά υπέροχο βίντεο αποδεικνύει, μαζί με τον μπαμπά της, πως η αναπηρία μπορεί να αποτελέσει πραγματική έμπνευση για όλους μας.


Το 12χρονο κοριτσάκι από την Georgia των Η.Π.Α. διαγνώσθηκε, όταν ήταν ακόμη 18 μηνών, με μια πολύ σοβαρή ασθένεια που επηρεάζει την ικανότητα των κυττάρων να παράγουν ενέργεια με αποτέλεσμα να "πέφτει" όλο το σύστημα του οργανισμού της.
Παρ'όλα αυτά η McKenzie δεν δίστασε να πάρει μέρος σε έναν διαγωνισμό χορού, με παρτενέρ τον πατέρα της, και το θέαμα είναι άκρως συγκινητικό. Δείτε παρακάτω το βίντεο:


Πηγή: mckenzieshope.com
mama365.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki