Tuesday 12 August 2014

Πιλότος έκανε δωρεές σε παιδάκια και μετά τα βίαζε
British Airways faces lawsuit over ‘child abuse’ by pilot

«Βροχή» πέφτουν οι μηνύσεις στην British Airways από δεκάδες γυναίκες και παιδιά που υποστηρίζουν πως έπεσαν θύματα βιασμού από έναν πιλότο της εταιρείας.
article-2408557-1B929F74000005DC-970_306x423.jpgBritish Airways faces lawsuit over ‘child abuse’ by pilot

Τα θύματα θεωρούν ότι η εταιρεία φέρει ευθύνες για τα τραγικά περιστατικά, καθώς όπως ισχυρίζονται κακοποιήθηκαν από τον πιλότο της British κατά την διάρκεια ενδιάμεσων στάσεων του Σάιμον Γουντ στην Ουγκάντα, στην Κένυα και την Τανζανία, όταν ο δράστης πήγαινε να παραδώσει δωρεές της αεροπορικής εταιρείας.

Εν τω μεταξύ, ο πιλότος σκοτώθηκε  κάτω από τις ρόδες ενός τρένου στις 18 Αυγούστου 2013 λίγες μέρες πριν παρουσιαστεί στο δικαστήριο όπου επρόκειτο να κατηγορηθεί για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Βρετανικό δικηγορικό γραφείο πρόκειται ωστόσο να μεταβεί στις συγκεκριμένες περιοχές τις προσεχείς μέρες προκειμένου να βρει ακόμα περισσότερα θύματα να καταθέσουν εναντίον του νεκρού πια, πιλότου με κάποιους από τους πελάτες του να είναι μόνο οκτώ χρονών !
«Τα σχολεία και τα ορφανά συμμετείχαν στην παραλαβή δωρεών από την εταιρεία και ο Γούντ έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην διαχείριση των φιλανθρωπικών πράξεων» υποστηρίζουν.
 
Όπως γράφουν τα ξένα μέσα, ο νεκρός πια πιλότος είχε συλληφθεί για πρώτη φορά το 2001, αλλά σύμφωνα με τους εισαγγελείς τότε δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για την καταδίκη του.
Τώρα, ο φάκελος της υπόθεσης  άνοιξε ξανά με τους πρώην συναδέλφους του Γουντ να δηλώνουν συγκλονισμένοι με τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον νεκρό πιλότο.
«Συμπαραστεκόμαστε στα θύματα. Είναι απογοητευτικό το γεγονός πως η συμπεριφορά ενός ατόμου προκάλεσε τόσο πόνο σε δεκάδες αξιοπρεπείς ανθρώπους που συμμετείχαν σε φιλανθρωπικά έργα» λένε εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας, τονίζοντας πάντως ότι οι πράξεις του Γουντ ήταν «εντελώς εκτός του πλαισίου της εργασίας τους».

madata

Η παιδική παχυσαρκία είναι μια κακή αρχή
«Rewind the Future - Stop the Cycle»

«Υπάρχει ακόμη χρόνος για να αλλάξεις όλα αυτά
με καλύτερες επιλογές!»


Ο Οργανισμός Children's Healthcare της Ατλάντα και το κίνημα Strong4Life.com παρουσιάζουν το «Rewind the Future - Stop the Cycle».
Ουσιαστικά πρόκειται για μία καμπάνια ενημέρωσης για την παχυσαρκία.

Το βίντεο διάρκειας 1,5 λεπτού, γυρίζει το χρόνο πίσω και δείχνει ότι η παχυσαρκία έχει τις ρίζες της στις κακές συνήθειες και στην κακή διατροφή από την παιδική ηλικία.
Στη συνέχεια εστιάζει στις ευθύνες των γονιών, στις λανθασμένες τους επιλογές στη διατροφή των παιδιών, που τρώνε ανθυγιεινά φαγητά και καταλήγουν παχύσαρκα και με πρόβλημα υγείας.
«Υπάρχει ακόμη χρόνος για να αλλάξεις όλα αυτά με καλύτερες επιλογές!» καταλήγει το βίντεο.

newsbeast

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki