Wednesday 1 October 2014

Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου


Η Ομάδα «ΜΥΘΟΣ» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών συμμετέχει στο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που διοργανώνει για πρώτη φορά το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) και υποδέχεται στους χώρους του τους μικρούς βιβλιόφιλους, σε μια τριήμερη γιορτή αφιερωμένη στο παιδικό και το εφηβικό βιβλίο, λίγο μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την Παρασκευή 3, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στον κήπο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, που στεγάζεται στην Έπαυλη Μποδοσάκη, στην καρδιά του Παλαιού Ψυχικού.


Αναλυτικό Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Περισσότερα για το Φεστιβάλ

Παιδοβιαστής οδηγεί εντεκάχρονη σε δωμάτιο ξενοδοχείου

Ο 55χρονος βρίσκεται ήδη φυλακισμένος για ασελγείς πράξεις κατά ανηλίκων και παιδική πορνεία, ενώ περιμένει για την εκδίκασή της υπόθεσης του
Το βίντεο δείχνει τον 55χρονο παιδόφιλο να οδηγεί μία 11χρονη σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Καμπότζης.
Τα πλάνα που τράβηξε μυστικός αστυνομικός, δείχνουν τον άντρα να κάνει βόλτες στα στενά της πόλης Πνομ Πνεχ, ενώ από πίσω τον ακολουθεί το μικρό παιδί.
Στη συνέχεια ανεβαίνουν τη σκάλα του ξενοδοχείου στο οποίο έμενε ο διεστραμμένος άντρας.
Το παιδί δήλωσε αργότερα στην αστυνομία ότι είχε κακοποιηθεί τέσσερις φορές από τον συγκεκριμένο και της έδωσε ως αμοιβή, τρία δολάρια!
Σε άλλο βίντεο, ο Jones φαίνεται να ακολουθείται από τρία μισοντυμένα παιδιά, που ανήκουν σε μία φτωχή οικογένεια.
Οι γονείς των παιδιών είπαν στην αστυνομία ότι ο δράστης, πήρε τα παιδιά τους μαζί του αφού προθυμοποιήθηκε να τους πληρώσει το ενοίκιο.
Εκείνοι αρνήθηκαν αλλά τον άφησαν να περάσει λίγο χρόνο με τα παιδιά.
Λίγο αργότερα ο άντρας συλλαμβάνεται ενώ μπαίνει σε ένα ταξί και στα μάτια της 22χρονης φίλης του από την Καμπότζη.
Αν βρεθεί ένοχος για τα κακουργήματά του, θα φυλακιστεί για τα επόμενα οκτώ χρόνια.

Πηγή: newsbomb.gr

New York Times: Προσοχή στις φωτογραφίες παιδιών
στα social media - Πώς τις κλέβουν οι παιδοβιαστές
και τι κάνουν με αυτές

Στο άκουσμα της έκφρασης «ηλεκτρονικές απαγωγές παιδιών» η πρώτη αντίδραση είναι απορία. Πώς μπορεί να γίνει, άραγε, απαγωγή ενός παιδιού μέσα από τον υπολογιστή; Στην πραγματικότητα ο όρος έχει να κάνει με την κλοπή φωτογραφιών μικρών παιδιών που οι χρήστες των social media ανεβάζουν κατά κόρον.

Από τη στιγμή, όμως, που το διαδίκτυο είναι ανοχύρωτο στη δράση των παιδόφιλων και παιδεραστών κάτι τέτοιο εγκυμονεί κινδύνους, καθώς η... διαδρομή που ακολουθούν οι φωτογραφίες είναι ανεξέλεγκτη.
Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα που αναφέρεται στους New York Times με μια οικογένεια από τις ΗΠΑ που είδε τις φωτογραφίες που είχαν τραβήξει κατά τη διάρκεια των διακοπών της και τις είχαν αναρτήσει στο Facebook, να καταλήγουν σε μια διαφήμιση μπακάλικου στη Τσεχία.
Τα παραδείγματα δεν έχουν τέλος και είναι ανατριχιαστικά. Το αμερικανικό περιοδικό fast company χρησιμοποιεί τον όρο «ψηφιακή απαγωγή βρεφών», για να εξηγήσει το φαινόμενο κλοπής φωτογραφίων βρεφών στο Instagram.
Η πρακτική των παιδόφιλων είναι σχετικά καθορισμένη. Λογαριασμοί που λειτουργούν ως «ψηφιακά πρακτορεία υιοθεσίας» από ανώνυμους χρήστες ή χρήστες που έχουν «κλειδωμένα» τα στοιχεία τους, όπου άλλοι χρήστες μπορούν να «υιοθετήσουν» τα εικονιζόμενα παιδιά των οποίων οι φωτογραφίες έχουν κλαπεί από χρήστες.
«Η Jenny είχε 20 νέους ακολούθους στο Instagram, ένα περίεργο buzz για μια μητέρα τριών παιδιών από τη Ν. Καρολίνα. Τότε δύο γυναίκες της έστειλαν μήνυμα, λέγοντάς της ότι είδαν το μωρό της σε έναν λογαριασμό άλλου χρήστη, ονόματι Nikki. Η εν λόγω γυναίκα παρουσίαζε το μωρό της Τζένης ως δικό της δίνοντάς του άλλο όνομα», όπως αναφέρει το περιοδικό.
Χρήστες όπως η Nikki κλέβουν φωτογραφίες των παιδιών από άλλους χρήστες, τους δίνουν άλλο όνομα και τα πλασάρουν ως δικά τους, ζώντας έτσι μια άλλη ζωή, μπαίνοντας στο ρόλο της μητέρας. Πολύ συχνά δημιουργούν ολόκληρες ψεύτικες οικογένειες. Έτσι άλλοι χρήστες σχολιάζουν τις φωτογραφίες, και υπάρχει διάδραση.

«Αναζητώ ένα δίχρονο κοριτσάκι με ξανθά μαλλιά και πράσινα μάτια», έγραφε μια κάτω από έναν τέτοιο λογαριασμό ο οποίος με τη σειρά του της βρίσκει μια ανάλογη φωτογραφία του μωρού που ζήτησε για να «παίξει» τη μητέρα. Φυσικά όλο αυτό είναι ένα άρρωστο παιχνίδι, παραβιάζοντας την ιδιωτικότητα άλλων χρηστών κλέβοντάς τους τις φωτογραφίες των παιδιών τους. Χωρίς να το ξέρουν, κάποιος χρήστης υιοθετεί το παιδί τους και συνομιλεί με άλλους χρήστες!»

Πηγή: iefimerida.gr 

Tο νέο talent show του Antenna "The voice kids"
Η ευκολία με την οποία η ελληνική οικογένεια «εκπορνεύει» τα παιδιά της είναι εντυπωσιακή.

«Εμένα το παιδί μου θα γίνει σταρ, θέλει δεν θέλει»
Κατά χιλιάδες έσπευσαν, για να προλάβουν, οι γονείς ανήλικων παιδιών, να καταθέσουν μια αίτηση μπας και πάρουν τα βλαστάρια τους στο νέο talent show του Antenna ‘’The voice kids’’.
H απώλεια της κανονικότητα
της παιδικής ηλικίας...
Κάθε, ή σχεδόν κάθε, ελληνική οικογένεια έχει την εντύπωση προφανώς ότι στο σπίτι της κατοικοεδρεύει μια μικρή Μαντόνα ή ένας μικρός Μάικ Τζάκσον, που χάρη στον Άντεννα θα αναδείξει το ταλέντο του, θα γίνει πανελλήνια γνωστό και κυρίως θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της οικογένειας που είναι οξύ τώρα στην κρίση.
Η ευκολία με την οποία η ελληνική οικογένεια ‘’εκπορνεύει’’ τα τέκνα της είναι εντυπωσιακή. Πριν μερικά χρόνια ήταν σαφώς λίγοι οι γονείς που καμάρωναν στις κάμερες των επαρχιακών καλλιστείων για τις κόρες τους που περπατούσαν ημίγυμνες σε αυτοσχέδιες πασαρέλες μπροστά σε πεινασμένα μάτια θαμώνων.
Ο κόσμος εκείνος πολλαπλασιάστηκε και η τηλεόραση νίκησε όλες τις αντιστάσεις. Δημιούργησε την ψευδαίσθηση ότι κάθε σπίτι είναι ένα μικρό εν δυνάμει Χόλιγουντ, ότι στον ήλιο της δημοσιότητας μοίρα έχει ο καθένας. Και πως ο σίγουρος επαγγελματικός προσανατολισμός δεν έχει να κάνει πια με σπουδές, ιδανικά, γνώση, αλλά με το να λες καλά το τελευταίο σουξέ της Πάολα, να κουνάς το χέρι με χάρη σα τη Βανδή, να ντύνεσαι λίγο φτηνούτσικα και να πουλάς τσαχπινιά και ας είσαι μόλις δέκα.
Να μη σε νοιάζει τι θα υποστεί το παιδί μετά ή και κατά τη διάρκεια του talent show, από την ομήγυρη, το σχολικό περιβάλλον, τη γειτονιά. Η αδυναμία του να διαχειριστεί τη δόξα ή την απόρριψη, την υπερέκθεση και την αναγνωρισιμότητα, το πρόσκαιρο σουξέ και την πίκρα αργότερα της λησμονιάς.
Η ελπίδα του να «ξελασπώσουμε» όλοι οδηγεί αυτούς τους χιλιάδες να τρέχουν σαν τρελοί να συμπληρώσουν την αίτηση. Το μετά δεν απασχολεί κανέναν.
H απώλεια της κανονικότητα της παιδικής ηλικίας, το απότομο μεγάλωμα, η προβληματική συμπεριφορά που θα αναπτύξουν απέναντι σε συνομήλικους και φυσικά μεγαλύτερους, η βίαιη ένταξη τους σε ένα κόσμο ενηλίκων, τα εκατοντάδες παιδιά θαύματα του παγκόσμιου σινεμά που κατέληξαν προβληματικοί ενήλικες.
Αυτά είναι πταίσματα. Ας πάρει το δεκάρι στην επιτροπή και μετά θα σκεφτούμε, αν σκεφτούμε, τι κάνουμε. Οι παλιές μαϊμούδες και αρκούδες που χόρευαν με παραγγελιές στα πανηγύρια και με το καμιτσίκι του αφέντη τους βρήκαν τη μεταμοντέρνα τους συνέχεια. Και χωρίς να χρειαστεί να ψάξει κάνεις στο δάσος πρωταγωνιστή.

Του Γιώργου Τούλα για το parallaximag.gr
troktiko2

Στην απόλυτη φτώχεια 5μελής οικογένεια
Άστεγοι για 18 μέρες στην παραλία με τρία μικρά παιδιά

Το δικό της «Γολγοθά ανεβαίνει» μια πενταμελής οικογένεια στο Ρέθυμνο λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, τα οποία την έχουν φέρει στα όρια της επιβίωσης, αφού πέρα από το πρόβλημα της στέγης έρχεται αντιμέτωπη ακόμη και με την πείνα!
01
Η απόλυτη φτώχεια μέσα στην οποία ζουν τρία μικρά παιδιά ξεπερνά ακόμη και τα όρια της φαντασίας αφού η οικογένεια έζησε για 18 μέρες στην παραλία, καθώς δεν είχε χρήματα να πληρώσει το ενοίκιο της!
Σ’ ένα υπόγειο μιας πολυκατοικίας στον Πλατανιά έχει βρει καταφύγιο ο 26χρονος Ηρακλής με την 21χρονη σύζυγο του Μαρία και τα τρία παιδιά τους, τη Γαβριέλα 6 ετών, τη Νεκταρία 4 και την Ευθαλία 2 ετών.
Εκείνο που κάνει εντύπωση με την πρώτη ματιά είναι ότι η Μαρία, παρά το νεαρό της ηλικίας και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει, καταφέρνει από το απόλυτο τίποτα να στήσει το σπίτι τους, αξιοποιώντας ό,τι έχουν καταφέρει να μαζέψουν.
Ωστόσο, μπορεί στα πρόσωπα των τριών παιδιών να υπάρχει το χαμόγελο και να είναι εμφανής η περιποίηση που έχουν από τη νεαρή μητέρα τους, όμως το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό καθώς κανείς από τους δύο γονείς δε γνωρίζει αν την επόμενη μέρα θα μπορέσουν να τους προσφέρουν ακόμη και το γάλα τους.
 
03
 
Η αγγελία που έκανε γνωστό το πρόβλημα
Εξαιτίας μιας αγγελίας που δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο, έγινε γνωστό το πολύ σοβαρό πρόβλημα της οικογένειας του Ηρακλή Μουκάνη, που τις τελευταίες μέρες ζει  σ’ ένα νοικιασμένο υπόγειο στον Πλατανιά. Η αγγελία που αναφέρει: «Άνεργος με 3 κοριτσάκια ζητά να του χαρίσουν babylino, γάλατα, τρόφιμα και ρούχα για τα κοριτσάκια», καταφέρνει να περιγράψει έστω και με λίγες λέξεις το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο άνεργος πατέρας και η σύζυγός του, οι οποίοι δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους ούτε τα βασικά.
Τα τρία τελευταία χρόνια ζουν από τα λίγα χρήματα που ο ίδιος κερδίζει πουλώντας μικροπράγματα στους δρόμους του Ρεθύμνου και από τη βοήθεια κυρίως σε τρόφιμα που τους δίνεται από το Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.
 
18 μέρες ΑΣΤΕΓΟΙ στην παραλία
Με τρία ανήλικα παιδιά 2, 4, και 6 ετών έζησαν για 18 μέρες στην παραλία του Σταυρωμένου, αφού δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν το ενοίκιο τους κι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι που έμεναν.
«Τα τελευταία 7 χρόνια που ζούμε στο Ρέθυμνο, έχουμε κάνει 20 μετακομίσεις, γιατί δεν μπορούμε να είμαστε συνεπείς στο ενοίκιο μας», είπε ο Ηρακλής τονίζοντας ότι η δυσκολότερη γι’ αυτούς στιγμή, ήρθε φέτος το καλοκαίρι όταν χρειάστηκε να «κατασκηνώσουν» 18 μέρες στην παραλία του Σταυρωμένου, όπου επειδή η θέα της άστεγης οικογένειας ενοχλούσε τους τουρίστες παρακείμενου ξενοδοχείου, προσπάθησαν να κρύψουν τη φτώχεια τους πίσω από το ιερό εκκλησίας που βρίσκεται επίσης στην περιοχή.
«Είχαμε στρώσει δυο κουβερτούλες στην παραλία κι εκεί ζούσαμε με τα παιδιά μέχρι να συμπληρωθούν οι μέρες και να πάρουμε το τριμηνιαίο επίδομα για τους τρίτεκνους, το οποίο και δώσαμε προκειμένου να μπούμε στο σπίτι που είμαστε τώρα».
Η οικογένεια Μουκάνη ήδη λαμβάνει βοήθεια από το Φιλόπτωχο, η οποία μεταφράζεται σε μερικές τσάντες τρόφιμα και λίγα ευρώ το μήνα. Μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος επιβίωσης που αντιμετωπίζει, της έγινε εγγραφή και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Π.Ε. Ρεθύμνου.
«Τους ευχαριστώ όλους, αλλά συνεχίζω να ζητώ βοήθεια γιατί οι ανάγκες των τριών παιδιών μου είναι μεγαλύτερες», είπε ο πατέρας τον τριών ανηλίκων.
 
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η στέγη»
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πενταμελής οικογένεια είναι το πρόβλημα της στέγης αφού λόγω της ανεργίας δεν υπάρχει συνέπεια στην πληρωμή του ενοικίου κι έτσι αναγκάζονται να μετακομίζουν συνέχεια. «Σε κάθε σπίτι ζούμε λίγους μήνες, αλλά πολύ γρήγορα μαζεύουμε τα πράγματά μας και φεύγουμε αφού δεν μπορούμε να πληρώσουμε. Αν λυθεί το πρόβλημα της στέγης πιστεύω ότι όλα θα είναι καλύτερα» είπε πολλές φορές ο ίδιος, τονίζοντας ότι ανησυχεί πολύ για το χειμώνα που έρχεται, καθώς φοβάται μήπως για μια ακόμα φορά βρεθούν στο δρόμο…
 
«Δεν είχαμε λεφτά για σχολικά και δεν γράψαμε το παιδί στο νηπιαγωγείο»
 Με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Ηρακλης Μουκάνης, τόνισε ότι πρώτα έπρεπε να εξασφαλίσει στέγη κι ύστερα να σκεφτεί το νηπιαγωγείο που έπρεπε να γράψει την 6χρονη Γαβριέλα. «Λόγω της αγγελίας μου τηλεφώνησαν ότι θα μου στείλουν σχολικά κι έτσι θα πάει το παιδί στο σχολείο» είπε και συμπλήρωσε: «Από την αγγελία έχουμε δεχτεί αρκετά τηλεφωνήματα για βοήθεια, αλλά μας τηλεφωνούν μόνο μία φορά μας ρωτούν και δεν ξαναπαίρνουν. Μάλλον οι περισσότεροι δε μας πιστεύουν», είπε ο Ηρακλής, «το καταλαβαίνω όμως, γιατί κυκλοφορούν πολλοί απατεώνες αυτή την εποχή».

«Το ψυγείο μας είναι άδειο»
«Εμείς δεν είμαστε απατεώνες δε λέμε πως δεν έχουμε, ενώ έχουμε» είπε ο πατέρας των παιδιών και σηκώθηκε από θέση του ανοίγοντας ένα μικρό ψυγείο. «Κοίτα τι έχει μέσα» είπε. Το ψυγείο ήταν σχεδόν άδειο, πέρα από μερικές συσκευασίες  γάλα, μια κονσέρβα ντομάτας και απομεινάρια φαγητού, δεν υπήρχε κάτι άλλο.
Ο Ηρακλής με κόπο έκλεισε την πόρτα του ψυγείου, λέγοντας «είναι λίγο χαλασμένη και θέλει κόλπο…»
Δίπλα του βρίσκονταν η Μαρία που χαμήλωσε τα μάτια και χωρίς να κοιτά κανέναν αποσύρθηκε για λίγα λεπτά. Στην επιστροφή της και συνεχίζοντας να κρατά χαμηλά τα μάτια είπε με χαμηλή φωνή. «Δε θέλαμε αυτό, θέλαμε να ζούμε με αξιοπρέπεια, αλλά είναι δύσκολο. Κοίτα,» είπε, δείχνοντας παιδικές πάνες, «μας τα έφεραν για τη μικρή, εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε γιατί είναι ακριβά».

Πουλάω στυλό και αναπτήρες
Ο για τρία χρόνια άνεργος Ηρακλής πουλάει στυλό και αναπτήρες στο δρόμο προσπαθώντας να εξασφαλίσει μερικά ευρώ, αφού δεν μπορεί να βρει δουλειά πουθενά.
Πριν από τρία χρόνια δούλευε αποθηκάριος σε επιχείρηση τροφίμων για 8 μήνες από την οποία απολύθηκε λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε όταν χτύπησε στη μέση. Για την 8μηνη εργασία του στην επιχείρηση, έλαβε μόλις 8 ένσημα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επισκεφτεί γιατρό.
Προσπαθώντας να ανταπεξέλθει στα υψηλά έξοδα, ξεκινά από τον Πλατανιά και κατεβαίνει στην πόλη του Ρεθύμνου όπου με μερικά στυλό, αναπτήρες και χαρτομάντιλα προσπαθεί να βγάλει κέρδος και να εξασφαλίσει το φαγητό της ημέρας. Για να μείνουν χρήματα για το ενοίκιο, ούτε λόγος, αφού τα έξοδα της οικογένειας δεν καλύπτονται σε καμία περίπτωση.
Πάντως σε ερώτημα για το αν παίρνουν βοήθεια από τις οικογένειες τους, η απάντηση ήταν ότι και στις δύο οικογένειες, που η μία βρίσκεται στα Χανιά και η άλλη στον Πειραιά, η οικονομική κατάσταση είναι εξίσου τραγική.

«Ζητώ τη συνδρομή των συμπολιτών μου»
«Βρισκόμαστε σε τραγική κατάσταση. Ζητώ τη συνδρομή των συμπολιτών μου αφού μόνος μου, χωρίς δουλειά, δεν μπορώ να στηρίξω την οικογένειά μου. Ακόμη και ένα πακέτο μακαρόνια αποτελεί μεγάλη βοήθεια για εμάς», είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας των τριών παιδιών ο οποίος επαναλάμβανε ξανά και ξανά ότι δεν είναι απατεώνας και ότι δε ζητά χρήματα αλλά τρόφιμα ρούχα και πάνες για τα παιδιά του.
Πάντως το τηλέφωνο του Ηρακλή Μουκάνη για όποιον επιθυμεί να βοηθήσει την πενταμελή οικογένεια του, είναι 694 329 36 38.

ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ

Martin Hunt: Έπαθαν σοκ με αυτό που βρήκαν
στο παλιό σπίτι ενός παιδοβιαστή

Ανάμεσα στα παλιά έπιπλα, βρήκαν ένα δίσκο. Όταν τον παρέδωσαν στις αρχές, οι αστυνομικοί που τον εξέτασαν βρήκαν μέσα εικόνες παιδικής πορνογραφίας και ένα βίντεο που είχε τραβήξει ο ίδιος ο 24χρονος, στο οποίο κακοποιούσε σεξουαλικά ένα 12χρονο κορίτσι.
Martin Hunt Child molester

Οι νέοι ιδιοκτήτες του σπιτιού του Martin Hunt έπαθε σοκ όταν ανακάλυψαν ένα κρυμμένο δίσκο στην κουζίνα
Ο 24χρονος Martin Hunt συνελήφθη και καταδικάστηκε όταν στα χέρια των αρχών ήρθε το σοκαριστικό υλικό που περιείχε ο δίσκος.

'Οπως αναφέρει η Mirror, ο Hunt είχε μετακομίσει και όταν το σπίτι του στο Έσσεξ ενοικιάστηκε ξανά, οι νέοι ιδιοκτήτες έκαναν τη φρικιαστική ανακάλυψη που τον έστειλε στη φυλακή.


Ανάμεσα στα παλιά έπιπλα, βρήκαν ένα δίσκο. Όταν τον παρέδωσαν στις αρχές, οι αστυνομικοί που τονν εξέτασαν βρήκαν μέσα εικόνες παιδικής πορνογραφίας και ένα βίντεο που είχε τραβήξει ο ίδιος ο 24χρονος, στο οποίο κακοποιούσε σεξουαλικά ένα 12χρονο κορίτσι.

Οι αρχές συνέλαβαν τον άνδρα που πλέον βρίσκεται στη φυλακή.


newsbomb

Ο χώρος που παίζουν τα παιδιά ΠΟΤΕ να μη γίνεται πεδίο θανάτου - Playgrounds should never be battlegrounds

"Δεν μπορούμε να αλλάξουμε ό,τι έχει συμβεί στη Συρία, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε το τέλος της ιστορίας".
 

Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώνονται καθημερινά στη Συρία. Συντρίμμια παντού από τους βομβαρδισμούς και νεκρά σώματα. Οικογένειες ξεκληρίζονται.  
Το παρακάτω βίντεο δείχνει τι θα είχε συμβεί αν ο χρόνος γύριζε πίσω... Αν στη Συρία ζούσαν ειρηνικά...
Οι εικόνες συγκλονίζουν μέχρι τη στιγμή που έρχεται η υπενθύμιση ότι "δεν μπορούμε να αλλάξουμε ό,τι έχει συμβεί στη Συρία, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε το τέλος της ιστορίας".  
Με αυτό τον τρόπο γίνεται η καμπάνια για τη βοήθεια και τη στήριξη στους ανθρώπους που ζουν με τον καθημερινό φόβο ότι αυτή θα είναι η τελευταία τους μέρα πάνω στη γη...


Take action at : https://withsyria.com/?viewedvideo=true
___________
Πηγή: newsit.gr
antikleidi

Roberto Rivas: Ο Ισπανός πυροσβέστης που έγινε ήρωας
«Δουλειά μου είναι να σώζω τους ανθρώπους,
όχι τις τράπεζες»

Σε εθνικό ήρωα ανακηρύσσεται ο Ισπανός πυροσβέστης Roberto Rivas, ο οποίος είχε αρνηθεί να συνεργαστεί στην έξωση μιας 85χρονης επειδή αδυνατούσε να πληρώσει το στεγαστικό της δάνειο.
περισσότερα εδώ


Κάποιες φορές, ένα απλό «όχι»
μπορεί να αλλάξει τη διαδρομή ενός ανθρώπου.

Η ιστορία μιας ηλικιωμένης γυναίκας κι ενός πυροσβέστη που αρνήθηκε να τη βγάλει από το σπίτι της, κάνει το γύρο του κόσμου.
Η ιστορία που θα διαβάσετε είναι το τρανό παράδειγμα πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αγωνίζονται με κάθε κόστος απέναντι στην αδικία. Ακόμα κι αν κινδυνεύουν να φέρουν «τούμπα» την ίδια τους τη ζωή...    

περισσότερα στην πηγή: newsbomb

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki