Δέκα αποπλανήσεις παιδιών στην Αθήνα από παιδόφιλους διαπίστωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας μέσα από το πρόγραμμα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο των μαθητών των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Μανώλη Σφακιανάκη. Τα στοιχεία αναφέρθηκαν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.


Σύμφωνα με τον Μ. Σφακιανάκη:

-υπάρχουν 10 περιπτώσεις παιδιών, μόνο στην Αθήνα, που αποπλανήθηκαν από παιδόφιλο μέσω του παιχνιδιού «Ντύνω κούκλες» και βρέθηκαν στις τουαλέτες από τους γονείς τους να αυτοφωτογραφίζονται γυμνά .

-την περίοδο 2011-2014 η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έστειλε κατηγορούμενους 1.028 άτομα, εκ των οποίων οι 271 για παιδική πορνογραφία.

-μέσα σε 8 χρόνια αποτράπηκαν 1.060 αυτοκτονίες, εκ των οποίων οι 36 περιπτώσεις πήγαν στην εντατική.
«Ήμουν στην Ν. Υόρκη και μου λένε κάτι γίνεται στη χώρα σου με μια πιτσιρίκα που αυτοτραυματίζεται σε πραγματικό χρόνο. Μπαίνω στο κανάλι και τη βλέπω. Αμέσως ειδοποιώ την μονάδα, εκείνοι την εντοπίζουν και ενημερώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ και το ΕΚΑΒ και προλάβαμε τη μικρή στο παραπέντε. Γι' αυτή την υπόθεση μας βράβευσε το FBI», είπε χαρακτηριστικά.

Στα γραφειοκρατικά προβλήματα εστίασε ο υπουργός Παιδείας αναφέροντας ότι μία καθηγήτρια που είχε αποπλανήσει επανειλημμένως μαθητή της 6ης δημοτικού στα Χανιά, διορίσθηκε φέτος αναπληρώτρια στο Ηράκλειο καθώς ο φάκελος γράφει μόνο «ανάρμοστη κατά την υπηρεσία συμπεριφορά».
Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης επεσήμανε ότι θα πρέπει να προστατευτούν και οι εκπαιδευτικοί έναντι οποιουδήποτε γονιού με κακόβουλες προθέσεις.

Πουλακίδας Κώστας