Monday 20 October 2014

Πού πάνε τα παιδιά όταν… χάνονται;
12 δισ.$ τα κέρδη του Child Trafficking

Η εμπορία παιδιών είναι σήμερα παγκοσμίως ένα από τα πιο κερδοφόρα εγκλήματα και εκτιμάται ότι τα ετήσια κέρδη ξεπερνούν τα 12 δισ. $. Διαβάστε τη μαρτυρία.
 
pou-pane-ta-paidia-otan-xanontai-12-dis-ta-kerdi-tou-child-trafficking
Τα κέρδη από το εμπόριο ανθρώπων ξεπερνούν ακόμα κι αυτά του εμπορίου ναρκωτικών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διεθνής Οργάνωσης Εργασίας, τα παγκόσμια ετήσια κέρδη φθάνουν τα 28 δισεκατομμύρια δολαρίων.
Δεκάδες χρόνια μετά την κατάργηση της δουλείας, το εμπόριο ανθρώπων δρα δίπλα από την πόρτα μας κι όλοι εμείς συχνά, αν δεν το τρέφουμε, υποκρινόμαστε ότι δεν το βλέπουμε.

Για τους δουλεμπόρους, τα θύματά είναι εμπορεύματα που η αξία τους μετριέται μόνο σε κέρδος. Άνθρωποι αδύναμοι, σε απόγνωση, οικονομικά απελπισμένοι, πρόσφυγες και μετανάστες που σύντομα αντιλαμβάνονται ότι αντί για όνειρο θα ζήσουν εφιάλτη. Ανάμεσά τους και εκατομμύρια παιδιά που αποτελούν τον πιο εύκολο στόχο στο κυνήγι της ανθρώπινης σάρκας.
Κάθε χρόνο στις 18 Οκτωβρίου η Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων (EU Anti-Trafficking Day), με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει στόχο να αναδείξει την ανάγκη για πιο αποτελεσματικά μέτρα στην πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, ενός από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Unicef, εκτιμάται ότι 1,2 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύματα trafficking κάθε χρόνο. Σχεδόν 230 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών δεν υπάρχουν επίσημα, καθώς δεν καταχωρήθηκαν κατά τη γέννησή τους. Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου 250 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας δημοτικού, δεν είναι σε θέση να διαβάσουν, να γράψουν, ή να κάνουν βασικές μαθηματικές πράξεις.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, Λάμπρο Κανελλόπουλο περίπου 3.000 παιδιά μετακινούνται μέσω της Ελλάδας στο δίκτυο του trafficking.

Ο κ. Κανελλόπουλος λέει ότι η Ελλάδα αποτελεί κόμβο διακίνησης εξαιτίας της γεωγραφική της θέσης αλλά και των αναποτελεσματικών διαδικασιών πρόληψης αλλά και δίωξης του εγκλήματος. «Το σύστημα είναι γεμάτο τρύπες » υποστηρίζει .
«Συνολικά 250.000 παιδιά εξαφανίζονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη, δηλαδή ένα παιδί κάθε δύο λεπτά», σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διευκρινίζει η  η επικεφαλής της οργάνωσης Missing Children EuropeΝτελφίν Μοράλις. Ανάμεσα σ” αυτά τα εξαφανισμένα παιδιά, η μεγάλη πλειονότητα είναι φυγάδες, αλλά επίσης παιδιά που «απάγονται» από τον έναν από τους γονείς τους κατά τη διάρκεια δύσκολων χωρισμών. Οι ανησυχητικές εξαφανίσεις  αντιπροσωπεύουν το 2% ως 5% των περιπτώσεων, δηλαδή από 5.000 ως 12.500 ανηλίκους. 

Αληθινή ιστορία: «Με πούλησαν οι γονείς μου»
Ο 23χρονος σήμερα Αλμπάν διηγήθηκε την ιστορία του στην εφημερίδα Καθημερινή. «Έχω περάσει όχι καλά», λέει σε σπαστά ελληνικά. «Όχι όπως περνάει αυτός που έχει οικογένεια».
Διαβάστε την ιστορία του Αλμπάν στο

Infokids.gr

John Grisham: «Υπερβολικές οι ποινές για όσους βλέπουν παιδική πορνογραφία.» Μετά την οργή,
αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη

Ας μπουν στον κόπο να τον «ψάξουν» λίγο αυτόν τον διάσημο συγγραφέα...
Ο διάσημος συγγραφέας Τζον Γκρίσαμ αναγκάστηκε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη, μετά τα σχόλιά του για τις ποινές όσων βλέπουν παιδική πορνογραφία.
orgi-apo-sxolio-tou-tzon-gkrisammin-timwreite-toso-sklira-tous-paidofilous
Ο κ. Γκρίσαμ υποστήριξε ότι ότι κάποιοι από αυτούς που φυλακίζονται για παιδική πορνογραφία ίσως απλά να είχαν πιει πολύ και οι ποινές τους θα έπρεπε να είναι ελαφρύτερες.
Ωστόσο, μετά από τον σάλο που προκάλεσε, αναγκάστηκε να επανορθώσει λέγοντας ότι όποιος βλάπτει ένα παιδί για το κέρδος ή για τη διασκέδασή του, θα πρέπει να τιμωρείται με τις αυστηρότερες ποινές.
Οι δηλώσεις αυτές, εξόργισαν φιλανθρωπικά ιδρύματα παιδικής κακοποίησης και εξειδικευμένους νομικούς.

Η απολογία μετά την κατακραυγή
Ο 59χρονος συγγραφέας, ανέβασε την απολογία του στην ιστοσελίδα του.
«Τα σχόλια μου δεν ήταν σε καμία περίπτωση συμπαράσταση σε όσους έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα και κυρίως για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος παιδιών» έγραψε. «Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο κατάπτυστο».
 
περισσότερα εδώ

Η «9χρονη Ελενίτσα» ήταν παιδόφιλος-παιδοβιαστής

Σταυροδρόμι παιδόφιλων η Ελλάδα
Συναγερμός στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος
 

Η σύλληψη του 68χρονου επαίτη με το μπουζούκι ο οποίος ασελγούσε συστηματικά σε ανήλικα αγόρια έναντι χρηματικής αμοιβής 10-15 ευρώ σόκαρε ακόμη και τους αστυνομικούς που του πέρασαν τις χειροπέδες.
Την ίδια ώρα, στο τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει σημάνει συναγερμός, αφού όπως έχουν διαπιστώσει οι αστυνομικοί η Ελλάδα είναι "σταυροδρόμι" των παιδόφιλων.
Μάλιστα οι αστυνομικοί του ηλεκτρονικού εγκλήματος έχουν φτιάξει μια "ασπίδα προστασίας" στο διαδίκτυο καθώς προμηθευτήκαν ένα λογισμικό τελευταίας τεχνολογίας το οποίο έχουν ελάχιστες χώρες.
Αστυνομικοί βρίσκονται 24 ώρες το 24ωρο στο διαδίκτυο και εντοπίζουν όποιον διακινεί υλικό παιδικής πορνογραφίας.   
Από το 2011 μέχρι και το 2014 σχηματίστηκαν 271 δικογραφίες για παιδική πορνογραφία και οι αστυνομικοί έστειλαν στη φυλακή 101 άτομα.
Ο επικεφαλής του ηλεκτρονικού εγκλήματος Μ.Σφακιανάκης υποστηρίζει ότι τα παιδιά πρέπει να εκπαιδεύονται από έξι ετών στο διαδίκτυο, για να μην έχουν άγνοια για τους κινδύνους που κρύβει.
«Μια μητέρα είδε την 9χρονη κόρης της στην τουαλέτα με τα εσώρουχα και το λάπτοπ που την φωτογράφιζε ο παιδόφιλος ο οποίος της είχε παρουσιαστεί ως συνομήλικη  Ελενίτσα ετών εννέα» είπε ο κ.Σφακιανάκης.
Πως μπορούν οι γονείς να προστατέψουν τα παιδιά
Οι υπολογιστές πρέπει να βρίσκονται πάντα στο σαλόνι σε κοινή θέα και όχι μέσα στα υπνοδωμάτια των παιδιών. Ποτέ να μην λειτουργεί  ως μπέιμπι σίτερ  ένας υπολογιστής, ο οποίος μπορεί να ανοίγει παράθυρα στην γνώση, αλλά ταυτόχρονα ανοίγει και την πόρτα σε πολλούς κακοποιούς οι οποίοι μπορούν εύκολα να ξεγελάσουν ένα παιδί. Επίσης οι γονείς πρέπει πάντα να κλείνουν την κάμερα της οθόνης καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που οι παιδεραστές καταφέρνουν να σπάσουν το λογισμικό και να φωτογραφίσουν τα παιδιά την ώρα που ντύνονται στο δωμάτιο τους και μετά τα εκβιάζουν.

“Success Story”!!!
Οικογένεια με δυο παιδιά μένουν στο αυτοκίνητο!!

Τώρα μόλις, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, συμπολίτες μας δίνουν λύση στο πρόβλημα αυτής της οικογένειας!!
Απλοί πολίτες συγκινήθηκαν...
Η περιφέρεια Αττικής, υπόσχεται ότι θα βοηθήσει...
Το Κράτος, που οδηγεί οικογένειες πάμπολλες σε τέτοιες καταστάσεις, μιλάει για πλεόνασμα και “Success Story”!!!

Μετέτρεψαν το αυτοκίνητό τους σε σπίτι, τον σιδερένιο ουρανό του σε ταβάνι, τα καθίσματά του σε κρεβάτια.
Εκεί κοιμάται στριμωγμένο ένα ζευγάρι μαζί με τις δύο κόρες του, ηλικίας 16 και 14 ετών.
Ανάμεσα σε ταμπλό, τιμόνι, χειρόφρενο και πορτμπαγκάζ περνάει την καθημερινότητά της μια οικογένεια που το σοκ της πτώχευσης και της έξωσης την υποβίβασε αιφνιδιαστικά στην ανασφαλή κατάσταση του νεοάστεγου.
..................................
Ο πατέρας εργαζόταν σε αρτοβιομηχανία και η μητέρα ως σχολική τροχονόμος, ενώ στο παρελθόν είχε δουλέψει και ως τηλεφωνήτρια σε ραδιοταξί. Τα έφερναν βόλτα με σωστό οικονομικό κουμάντο, δίχως πολυέξοδες υπερβολές. Κατάφεραν το 2010 να αγοράσουν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο 20ετίας, ένα ταλαιπωρημένο Rover, για κάποιες μικρές μετακινήσεις, μια βόλτα με τα παιδιά.

Δεν φαντάζονταν τότε ότι απειλούνταν από την απόλυτη υποβάθμιση των υλικών συνθηκών της ζωής τους. Δεν διανοούνταν ότι κινδύνευαν, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, να μεταβούν βίαια από το στάτους του μικρομεσαίου στην κατάσταση του νεόπτωχου. Έβλεπαν μεν τα οικονομικά ζόρια να πυκνώνουν στη γειτονιά, στους φίλους, στους συγγενείς που τους προϊδέαζαν για τα χειρότερα, αλλά έλπιζαν. Νέοι και προκομμένοι ήταν, θα τα ξεπερνούσαν.


περισσότερα εδώ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki