Wednesday 12 November 2014

Γεώργιος Δροσίνης: «ΟΙ ΔΥΟ ΦΤΩΧΟΙ»

 Σὲ μιὰ γωνιὰ περαστικὴ
γέρος φτωχὸς ἔχει καθίσει.
Κόσμος, πολὺς περνᾶ ἀπ’ ἐκεῖ,
καὶ ἴσως θὰ τὸν ἐλεήση
καμιὰ ψυχή, ποὺ ἔχει μάθει
νὰ συμπονῆ τὰ ξένα πάθη.
 
Σὲ λίγο ὅλος προσοχὴ
ἔφερ’ ἐκεῖ τὰ βήματά του
κι ἄλλος φτωχὸς-τὸ δυστυχή!
Μὲ ὅλη τὴ νεότητά του
ἕχει στὸ φῶς του μαύρη σκέπη·
εἶναι τυφλός! τυφλός! Δὲ βλέπει! 
 Ἄχ! τί ζευγάρι θλιβερό!
Τὰ νιάτα τὰ δυστυχισμέν
κι ἀπὸ τὸν ἄγριο καιρὸ
τὰ γηρατειὰ τὰ μαραμένα
βλέπει ἐκεῖ ὅποιος περνάει
νὰ ζητιανεύουν πλάι-πλάι.
 
Ὅμως κανεὶς τὰ γηρατειὰ
τὰ χιονοσκέπαστα λυπᾶται!
Στὸ γέρο ρίχνουν μιὰ ματιά,
τὸν ἐλεοῦνε οἱ διαβάται
μὰ οὔτε ἕνας τους δὲ δίνει
και στὸν τυφλὸ ἐλεημοσύνη.
Μὲ πονεμένη τὴν καρδιὰ
ἀνασηκώνεται νὰ πάη...
 Ἄχ! θὰ περάση τὴ βραδι
καὶ σήμερα χωρὶς νὰ φάη...
Γι’ αὐτὸ τοὺς ἄλλους τί τοὺς νοιάζει;
Καὶ ὁ τυφλὸς ἀναστενάζει...
Μὰ ἔξαφνα κάποιος ζητᾶ
μὲς στὴν παλάμη νὰ τοῦ δώση
χρήματα λίγα, μ’ ἀρκετά,
ἕνα ψωμὶ γιὰ νὰ πληρώση.
–Σοῦ εὔχετ’ ἡ φτωχὴ καρδιά μου
τιμὲς καὶ δόξες, ἄρχοντά μου!

Εἶπεν εκεῖνος, επειδή,
τυφλὸς ποὺ ἦταν, δὲν μποροῦσε
μὲ δάκρυα χαρᾶς νὰ δῆ
πὼς σπλαχνικὰ τὸν ἐλεοῦσε
ὁ γέρος, ελεώντας πάλι
καθὼς τὸν ἐλέησαν ἄλλοι.

Τα αντικείμενα που πρέπει πρώτα να εξαφανίσετε,
αν έχετε μικρό παιδί!

Προφανώς, υπάρχουν και άλλα αντικείμενα «προς εξαφάνισιν»
 
Τα μικρά παιδιά όταν διαφύγουν της προσοχής μας μπορεί να κάνουν πράγματα τα οποία να έχουν αντίκτυπο στην υγεία τους.
Όπως για παράδειγμα να καταπιούν ένα μικροσκοπικό αντικείμενο που δεν πάει το μυαλό σας κι υπάρχει μπροστά τους σε κάποιο σημείου του σπιτιού.
 
 
Γι' αυτό λένε οι ειδικοί ότι αν οι γονείς έχουν μικρά παιδιά καλό είναι να εξαφανίζουν ό,τι μικρό αντικείμενο μπορεί να τραβήξει την προσοχή τους και να το καταπιούν κατά λάθος.
 
Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τα 5 αντικείμενα που καλό είναι να μαζέψετε από το σπίτι ή να τα βάλετε σε μέρος που να μην μπορεί να τα βρει το αγγελούδι σας.
• Μικροσκοπικές μπαταρίες.
Αυτές μπαίνουν σε παιχνίδια και σε τηλεκοντρόλ. Γυαλίζουν, είναι πολύ μικρές και τα παιδιά συνηθίζουν να τις βάζουν στο στόμα τους.
• Μαγνητάκια.
Βρίσκονται σε παιχνίδια ή ακόμη και στο ψυγείο. Μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά.
• Χάπια.
Εξαφανίστε τα στο φαρμακείο του σπιτιού σας όπου το παιδί δεν έχει πρόσβαση.
• Βελόνες και καρφίτσες.
Δεν φαίνονται με το μάτι των μεγάλων κάποιες φορές, ενώ αντιθέτως φαίνονται με το μάτι των παιδιών!
• Τρίχες.
Όταν έχετε μικρό παιδί θα πρέπει να είστε με την ηλεκτρική σκούπα μονίμως ανοιχτή. Αν καταπιεί πολλές μαζί μπορεί να του δημιουργήσουν πρόβλημα στο στομάχι.

Πηγή

Γιάννενα: Μαθητές εμφανίζουν
τάσεις αυτοκτονίας και δέρνονται!

Σοκ και ντροπή προκαλεί η επιστολή παραίτησης ενός εκπαιδευτικού από τα Ιωάννινα που αναφέρει ότι μαθητές με ιδιαιτερότητες, εξαιτίας της έλλειψης ειδικά καταρτισμένου εκπαιδευτικού προσωπικού, έχουν αναπτύξει ψυχοπαθολογικές συμπεριφορές, επικίνδυνες τόσο για τη δική τους σωματική ακεραιότητα όσο και των δασκάλων.


Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής δάσκαλος Κ.Δ. στο διθέσιο Δημοτικό Σχολείο, που βρίσκεται σε χωριό των Ιωαννίνων, οι μαθητές εμφανίζουν τάσεις αυτοκτονίας και δέρνονται μεταξύ τους.
Ο εκπαιδευτικός καταγγέλλει την απόλυτη αδιαφορία της πολιτείας απέναντι στους μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου, οι οποίοι προέρχονται από γνωστό Ίδρυμα, και αντιμετωπίζουν ψυχογενή προβλήματα, για τα οποία δεν ήταν ενημερωμένοι οι δάσκαλοι όταν ανέλαβαν τα καθήκοντά τους.
Την παραίτησή του που συνόδευσε με υπόμνημα, το οποίο απέστειλε αρμοδίως προς τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

Διαβάστε ολόκληρο το υπόμνημα
"Ιωάννινα, 6 Νοεμβρίου 2014,
Υπόμνημα, Προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων
Ονομάζομαι Κ.Δ. Και έχω τοποθετηθεί ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70 στο Δημοτικό Σχολείο   ...........ς την 29η Σεπτεμβρίου 2014. Με το παρόν υπόμνημα θα ήθελα να σας παραθέσω εν συντομία την πραγματικότητα που βιώνω μαζί με τους συναδέλφους μου όσο διάστημα υπηρετούμε στο εν λόγω σχολείο και η οποία έχει ως εξής:
Το σχολείο φιλοξενεί κυρίως παιδιά από το Ίδρυμα «.................» που δυστυχώς δεδομένων των ιδιαίτερων δυσκολιών και καταστάσεων που έχουν βιώσει αναπτύσσουν συμπεριφορές ψυχοπαθολογικές, οι οποίες είναι πέραν των δυνάμεών μας να καταστούν διαχειρίσιμες.
Η εκπαιδευτική διαδικασία παρακάμπτεται και προσπαθούμε συνεχώς να κατευνάσουμε τα πνεύματα λόγω των κρίσεων και των επιθετικών συμπεριφορών που έχουν αυτά τα παιδιά. Ενδεικτικά αναφέρω αυτοκτονικές τάσεις, χτυπήματα καθώς και το γεγονός ότι κάποια φεύγουν από το σχολείο. Προφορικά το προσωπικό του σχολείου, σας έχει αναφέρει την ιδιαιτερότητα της κατάστασης για την οποία δείξατε ενήμεροι (παρ’όλα αυτά κανείς από εμάς που αναλάβαμε υπηρεσία δεν ενημερώθηκε εκ των προτέρων για το τι θα αντιμετωπίσουμε) και μάλιστα επιδιώξαμε και συνάντηση με την αρμόδια σχολική σύμβουλο, η οποία προσπάθησε να μας δώσει την όποια βοήθεια.
Θα ήθελα πλέον να σας ενημερώσω ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και αντιμετωπίζεται μονάχα από ειδικά καταρτισμένο προσωπικό.
Εφόσον δε δείχνετε διατεθειμένοι να διορθωθεί αυτή η κατάσταση, η οποία αποβαίνει εις βάρος ημών αλλά και των μαθητών με μοναδική λύση τη μετακίνησή μας από το εν λόγω σχολείο, θα ήθελα να πάρετε εγγράφως την ευθύνη των όποιων περιστατικών προκύψουν και δεν εμπίπτουν στη δική μας αρμοδιότητα. Ο κίνδυνος για τη σωματική υγεία τόσο του προσωπικού όσο και των μαθητών είναι μεγάλος και εγώ προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να πάρω κανένα ρίσκο, όπως άλλωστε μου προτάθηκε προφορικά από μέλος του ΠΥΣΠΕ. Θα ήθελα μέχρι αύριο όπως γίνουν οι απαραίτητες από μέρους σας ενέργειες προκειμένου να μετακινηθούμε σε σχολεία της αρμοδιότητάς μας και τα παιδιά αυτά να τύχουν ειδικής μεταχείρισης από εξειδικευμένο προσωπικό. Θεωρώ ότι πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να αντιμετωπίσετε το θέμα αποκομμένο από τις όποιες πολιτικές και κοινωνικές επιταγές θέλετε να εξυπηρετήσετε και να μην αναζητήσουμε λύσεις μέσα από τη δημοσιοποίηση της κατάστασης. Είμαι στη διάθεσή σας για τις όποιες διευκρινίσεις. Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Με τιμή, Κ. Δ. Αναπληρωτής Δάσκαλος".
Πηγή: epirusgate.blogspot.gr

Έχουν βαλθεί να εξοντώσουν παιδιά, νέους και γυναίκες;


Νεκροί 47 μαθητές από έκρηξη σε σχολείο

Μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε γυμνάσιο και λύκειο αρρένων της βορειοανατολικής Νιγηρίας την ώρα της πρωινής συγκέντρωσης πριν από την έναρξη των μαθημάτων, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 47 μαθητές, όπως δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο μία καθηγήτρια κι ένας γιατρός.
περισσότερα εδώ
 
--------------------------
Σοκ στο Μεξικό από τη δολοφονία 43 φοιτητών
 
Ημέρα πένθους και οργής ήταν το Σάββατο για πολλούς Μεξικανούς, μετά τις ομολογίες τριών υπόπτων οι οποίοι αποκάλυψαν στις αρχές ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με τους θανάτους των 43 φοιτητών τα ίχνη των οποίων είχαν εξαφανιστεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου.
.............................
Οι 43 φοιτητές, ηλικίας μεταξύ 15 και 25 ετών, ταξίδευαν με λεωφορεία όταν αστυνομικοί τους σταμάτησαν στην περιοχή Ιγκουάλα στις 26 Σεπτεμβρίου και φέρεται πως τους απήγαγαν, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Οι συλληφθέντες δήλωσαν ότι στη συνέχεια οι αστυνομικοί παρέδωσαν τους φοιτητές σε μέλη της συμμορίας Γκερέρος Γιουνίντος.
περισσότερα εδώ
 
--------------------------
Ινδία: Τουλάχιστον δέκα γυναίκες νεκρές σε κυβερνητικό πρόγραμμα μαζικής στείρωσης
 
Μετά το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ινδίας για μαζική στείρωση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, δέκα γυναίκες είναι νεκρές και 14 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε αξιωματούχος του κρατιδίου Τσατίσγκαρ της χώρας.

Συγκεκριμένα 83 γυναίκες χειρουργήθηκαν και άρχισαν να αισθάνονται άσχημα μετά την εγχείριση και σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι γυναίκες εμφάνισαν χαμηλή πίεση, εμετούς και άλλα συμπτώματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2009 μέχρι και το 2012, η κυβέρνηση της Ινδίας έχει καταβάλει αποζημίωση για 568 θανάτους εξαιτίας του προγράμματος μαζικών στειρώσεων.
περισσότερα εδώ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki