Thursday 15 January 2015

Τάσος Λειβαδίτης: Τόσα άστρα και εγώ να λιμοκτονώ

Χρωματίζω πουλιά

Τόσα άστρα και εγώ να λιμοκτονώ.
Χρωματίζω πουλιά, χάρτινα πουλιά
και περιμένω να κελαηδήσουν,
και περιμένω να κελαηδήσουν
γιατί χειμώνιασε.

Τόσα άστρα και εγώ να λιμοκτονώ
κάνε λοιπόν Κύριε να 'χει κανείς ένα φίλο.
Δος του ένα σκυλί ή ένα φανάρι του δρόμου,
δος του ένα σκυλί ή ένα φανάρι του δρόμου
γιατί χειμώνιασε, Κύριε,
κι όσο πάει και σκοτεινιάζει.

Πως να προστατεύσετε από τη γρίπη τα πολύ μικρά παιδιά

Χρυσάνθη Λαθήρα - Παιδίατρος

Η γρίπη καραδοκεί. Η πιο ευαίσθητη ομάδα που πρέπει να προσέξουμε είναι τα μικρά παιδιά. Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα βρείτε συμβουλές για προστασία από την γρίπη των παιδιών κάτω από 5 χρονών, καθώς επίσης και των βρεφών που δεν έχουν συμπληρώσει 6 μήνες ζωής και διατρέχουν και τον μεγαλύτερο κίνδυνο...

Έρευνες έχουν δείξει ότι παιδιά μικρότερα των 5 ετών που νοσούν από γρίπη έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιάσουν επιπλοκές όπως πνευμονία (λοίμωξη και φλεγμονή των πνευμόνων), αφυδάτωση (όταν ένα παιδί είναι τόσο άρρωστο ,δεν μπορεί να πιει υγρά και δεν μπορεί να αναπληρώσει τα υγρά που χάνει) επιδείνωση χρόνιων σοβαρών παθήσεων όπως άσθμα ή καρδιακή νόσο, εγκεφαλίτιδα, φλεγμονές των βλεννογόνων και των αυτιών. Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι επιπλοκές της γρίπης μπορεί να επιφέρουν θάνατο.
ΒΡΕΦΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΤΩΝ 6 ΜΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ
Βρέφη μικρότερα των 6 μηνών είναι σε υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές της γρίπης αλλά πολύ μικρά για να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η προστασία από τον κίνδυνο της γρίπης δίνοντας οδηγίες προς όσους ασχολούνται ή φροντίζουν μικρά παιδιά.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΤΩΝ 2 ΕΤΩΝ
- ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ
 
Το εμβόλιο της γρίπης είναι ο καλύτερος τρόπος για να προφυλαχτείτε από τη γρίπη.
Βρέφη μικρότερα των 6 μηνών είναι σε υψηλό κίνδυνο για εκδήλωση σοβαρών επιπλοκών από τη γρίπη, αλλά δεν επιτρέπεται να κάνουν εμβόλιο αντιγριπικό.
Αν ζείτε ή φροντίζετε βρέφη μικρότερα των 6 μηνών πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστείτε.
Το εμβόλιο γρίπης θα προστατεύσει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
- ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.
Πρέπει καθημερινά να λαμβάνετε μέτρα πρόληψης όπως να καλύπτετε το πρόσωπο όταν βήχετε και να πλένετε συχνά τα χέρια σας.
Προστατέψτε τον εαυτό σας και τα μωρά σας ακολουθώντας τις επόμενες οδηγίες.
Κρατηθείτε εσείς και τα βρέφη σας μακριά από ανθρώπους που νοσούν.
Αν κολλήσατε γρίπη μείνετε μακριά από το σχολείο ή την εργασία σας. Νοσείτε; μείνετε μακριά από άλλους ανθρώπους για να μην αρρωστήσουν και αυτοί.
Πλύνετε τα χέρια σας συχνά με σαπούνι και νερό, ειδικά μετά από κάθε φτάρνισμα ή βήχα. Αν δεν υπάρχει κοντά νερό χρησιμοποιήστε αντισηπτικό υγρό με οινόπνευμα.
Αποφύγετε να αγγίζετε μάτια, μύτη, στόμα αφού έτσι διασπείρετε τον ιό της γρίπης.
Απολυμαίνετε και καθαρίζετε τακτικά τις επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με αυτούς που νοσούν.
Προσπαθήστε να μειώσετε τον χρόνο της επαφής σας με το βρέφος στα απολύτως απαραίτητα έχοντας πρώτα πλύνει καλά τα χέρια σας και καλύψει το πρόσωπό σας με μάσκα. Αερίζετε 2-3 φορές το σπίτι και κρατείστε τα μέτρα προφύλαξης 5-7 ημέρες ξεκινώντας από την πρώτη ημέρα εκδήλωσης των συμπτωμάτων.
Επισκεφτείτε τον ιατρό σας για έλεγχο.
- ΑΝΤΙΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ
Τα αντιικά φάρμακα είναι διαφορετικά από τα αντιβιοτικά φάρμακα και χρειάζονται απαραίτητα συνταγή γιατρού.
Τα αντιικά φάρμακα μπορούν να κάνουν την ασθένεια ηπιότερη και συντομότερη. Επίσης μπορούν να προλάβουν επιπλοκές της γρίπης.
Είναι σημαντικό να δοθούν νωρίς (τις πρώτες ώρες έως δύο ημέρες των συμπτωμάτων) σε ασθενείς με βαριά εικόνα ,ασθενείς με χρόνιες ασθένειες, άνθρωποι άνω των 65 ετών, μικρά παιδιά, έγκυες γυναίκες.
Τα συμπτώματα της γρίπης είναι πυρετός ,βήχας ,πόνος στο στήθος, δυσκολία στην αναπνοή, ρινική καταρροή, μυαλγίες, πονοκέφαλος, ρίγη, καταβολή. Επίσης μπορεί να παρουσιαστεί εμετός και διάρροια.
 
iatropedia

Βρέφος στην εντατική λόγω επιπλοκών της γρίπης


Ο ιός Η3Ν2 συνεχίζει να "στέλνει" κόσμο στις Μονάδες Εντατικής θεραπείας αλλά χθες είχαμε και την εισαγωγή και ενός βρέφους...

Αυξητική τάση των κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες, προβλέπουν οι ειδικοί

Δεκαπέντε ενήλικες και ένα βρέφος νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής τις μέρες αυτές μεταξύ αυτών ένας 24χρονος άνδρας και ένα βρέφος που νοσηλεύεται στη ΜΕΝ ιδιωτικού μαιευτηρίου.
Συνολικά η γρίπη έχει "θερίσει" τις τελευταίες εβδομάδες 6 ζωές με τα 5 θύματα να είναι άνω των 75 ετών αλλά το ένα να είναι ένας υγιής κατά τα άλλα 45χρονος.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά αυστηρά μέτρα προφύλαξης (πλύσιμο χεριών, αποφυγή συνωστισμού κλπ) και εμβολιασμό σε όλους όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Εξάλλου συστήνει άμεση αντιική θεραπεία για τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα που παρουσιάζουν τα πρώτα συμπτώματα.

iatropedia

Φιλιππίνες: Φυλάκισαν παιδιά του δρόμου για να μην τα δει ο Πάπας!! - Κολομβία: Βάζουν 8χρονα κορίτσια να διαγωνίζονται με τάνγκα


Ιδιαίτερα σκληρές και απάνθρωπες εικόνες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τη Μανίλα, την πόλη την οποία επισκέπτεται σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος.

Οι Αρχές της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων μάζεψαν από τους δρόμους όλα τα ορφανά παιδιά και τα έκλεισαν  σε κελιά με ενήλικες κρατούμενους προκειμένου να «καθαρίσουν» την πόλη ενόψει της επίσκεψης του Ποντίφικα.
Εκατοντάδες αγόρια και κορίτσια, τα οποία ζουν στους δρόμους της πόλης και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε το φαγητό τους, φυλακίστηκαν από τις Αρχές στη Μανίλα σε κέντρα κράτησης ενήλικων εγκληματιών με πολλά από αυτά μάλιστα να δέχονται καθημερινή κακοποίηση.

περισσότερα στην Πηγή

Σάλος στην Κολομβία για τα καλλιστεία «Μις Στρινγκ»: Βάζουν 8χρονα κορίτσια να διαγωνίζονται με τάνγκα.

Μεγάλη πολεμική έχει ξεσηκώσει στην Κολομβία ένας διαγωνισμός ομορφιάς με τίτλο «Μις Στρινγκ», στον οποίο δεν έλαβαν μέρος ενήλικες γυναίκες αλλά οκτάχρονα κορίτσια με προκλητικά μαγιό.
Ο διαγωνισμός αυτός, που στα ισπανικά αποκαλείται Μις Τανγκίτα (που αυτολεξί σημαίνει τάνγκα -Mis Tanguita), προκάλεσε σάλο στην Κολομβία, σε μια χώρα στην οποία σημειώνονται διαδοχικά κρούσματα παιδικής πορνείας.
Το κύμα αγανάκτησης σάρωσε τα κοινωνικά δίκτυα δύο ημέρες μετά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στο πλαίσιο ενός ετήσιου φεστιβάλ στην πόλη Μπαρμπόσα στα βορειοανατολικά της Κολομβίας.

περισσότερα στην Πηγή

Τα 4/5 των ανθρώπων δεν γνωρίζουν
τι πρέπει να κάνουν, αν δουν ένα παιδί να πνίγεται.
Δείτε στο video τη σωστή τεχνική

Η ομάδα του St John Ambulance στο Ηνωμένο Βασίλειο που παρέχει μαθήματα πρώτων βοηθειών, ανακάλυψε μετά από έρευνα που έκανε, ότι το 40% των γονιών δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν αν δουν το παιδί τους να πνίγεται.
Προκειμένου να αλλάξει αυτά τα αποτελέσματα και να σώσει τις ζωές των παιδιών, ζήτησε τη βοήθεια γνωστών προσωπικοτήτων, για να δημιουργήσει μια καμπάνια που θα προσφέρει συμβουλές για το πώς να σώσει κάποιος ένα μωρό από πνιγμό.
Οι Βρετανοί ηθοποιοί Ντέιβιντ Γουάλιαμς, Ντέιβιντ Μίτσελ, Τζόνι Βέγκας και Σερ Τζον Χαρτ, δάνεισαν τις φωνές τους σε αυτό το βίντεο κινουμένων σχεδίων που ονομάζεται «The Chokeables».

Ένα καπάκι από στυλό, ένα φιστίκι, μια μικρή πριγκίπισσα, ένας βόλος, ένα καραμελένιο ζελεδάκι και μια κηρομπογιά, πράγματα με τα οποία πνίγονται τα περισσότερα παιδιά, δείχνουν σε αυτό το έξυπνο βίντεο τη σωστή τεχνική που κάποιος μπορεί να σώσει τη ζωή ενός παιδιού.

Δείτε το βίντεο και μοιραστείτε το!


mothersblog

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki