Friday 6 February 2015

Ένα υπέροχο τραγούδι και η ιστορία του. Αϊ Γαρούφαλό μου - Gallo Rojo, Gallo Negro

 
Βγήκαν λάμιες στο ποτάμι
σύννεφο έβαλαν γιορντάνι
κι άντρας ζώνει τ' άρματά του
πάει ταμένος του θανάτου
Και ποιος θα σου κρατήσει
άσπρο στο χορό μαντήλι
μαγιάπριλο του κόσμου
πίκρα περπατάει στα χείλη
άι... γαρούφαλλό μου...
άι... γαρούφαλλό μου...


Αϊ Γαρούφαλό μου (εις μνημόσυνον)
(1973, δισκος "Δεν περισσεύει υπομονή")
Διασκευή από τον Αργύρη Κουνάδη του Ισπανικου Τραγουδιου Gallo Rojo, Gallo Negro από τον καιρο του Ισπανικου εμφυλιου. Στιχοι: Βαγγελης Γκούφας
Τραγουδάει (πρωτη της εμφανιση στη δισκογραφια) η Ελένη Βιτάλη


Άλογο φαρί καβάλα
δράκοι του'στησαν κρεμάλα
μπρος στο μαρμαρένιο αλώνι
στέκει και το πεταλώνει
Ανέμη να γυρίσει
παραμύθι ν'αρχινήσει
μαύρο κρασί να πιούμε
το φεγγάρι έχει μεθύσει
άι...γαρούφαλλό μου...
άι...γαρούφαλλό μου...

και στην άκρη, στο ποτάμι
μια φλογέρα, ένα καλάμι
κάνει τον καημό φλογέρα
το παράπονό του αέρα
Και ποιος θα σου κρατήσει
άσπρο στο χορό μαντήλι
μαγιάπριλο του κόσμου
πίκρα περπατάει στα χείλη
άι...γαρούφαλλό μου...
άι...γαρούφαλλό μου...

Ποιος πονεί και ποιος το θέλει
του ανέμου οι Αρχαγγέλοι
του καπνού 'ναι και τ' ανέμου
δεν το βάσταξα ποτέ μου
Ανέμη να γυρίσει
παραμύθι ν'αρχινήσει
μαύρο κρασί να πιούμε
το φεγγάρι έχει μεθύσει
άι...γαρούφαλλό μου...
άι...γαρούφαλλό μου..

Απίστευτο!! Άφησαν ελεύθερο τον 24χρονο παιδεραστή
Οι κρίνοντες κρίνονται...

Για να καταλάβουμε... τι άλλο θα έπρεπε να είχε κάνει για να τον χώσουν μέσα για τα καλά;;;;
Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατά τις έρευνες που πραγματοποίησαν στο σπίτι του βρήκαν περίπου 2.500 αρχεία παιδικής πορνογραφίας (τα παιδιά είναι ηλικίας από 4 έως 15 ετών).
Επιπλέον σύμφωνα με τους αστυνομικούς είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται Έλληνας να «πρωταγωνιστεί» σε υλικό παιδικής πορνογραφίας, αφού μέχρι τώρα είχαν συλληφθεί παιδόφιλοι μόνο για διακίνηση μέσω διαδικτύου.

---------------------------
Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο 24χρονος παιδεραστής από τη Θεσσαλονίκη που ασελγούσε σε παιδάκια 10 και 4 ετών, κατέγραφε τις πράξεις της ντροπής και τις διακινούσε στο διαδίκτυο.

Ο ίδιος, απόφοιτος των ΤΕΙ Πληροφορικής υποστήριξε στην απολογία του ότι έμπαινε σε σελίδες με πορνογραφία ανηλίκων καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Επίσης, υποστήριξε ότι δεν αποπλάνησε τα δύο αγοράκια και ότι το βίντεο δείχνει παιχνίδια που έκαναν μεταξύ τους χωρίς καμία σημασία.

Έτσι, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν πως ο παιδεραστής πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, να παρακολουθείται απο ψυχίατρο και να δίνει το παρών δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα προσκομίζοντας ψυχιατρική
βεβαίωση.

protothema

Μανούλα, θέλω να σου πω μερικά λογάκια
για τη διατροφή μου

1. Όχι μαμά, δεν ισχύει ότι η δύναμή μου κρύβεται στην τελευταία μου μπουκιά.
Αφού νιώθω ότι έχω χορτάσει, θα πρέπει απλά να σταματήσω να τρώω. Βέβαια και εγώ από τη μεριά μου, το υπόσχομαι ότι δεν το κάνω απλά γιατί δε μ’ αρέσει το φαγητό, γιατί σε λίγο το στομαχάκι μου θ’ αρχίσει να γουργουρίζει.
 
2. Μα αφού σου λέω ότι δεν μ’ αρέσουν τα φρούτα γιατί επιμένεις;
Μπορείς τουλάχιστον για αρχή να μου δώσεις αυτά που προτιμώ περισσότερο ή να καταφύγεις σε άλλες επιλογές, όπως να μου φτιάξεις μία φρουτόκρεμα με 2 -3 φρούτα και 2 πτι μπερ που μ’ αρέσουν, να μου ψήσεις τα φρούτα και να μου βάλεις και λίγη κανέλλα ή να μου δώσεις να πιω 100% φυσικό χυμό για να πάρω τις βιταμίνες, που τόσο πολύ επιμένεις ότι θα μου κάνουν καλό.
 
3. Όχι, δε θέλω να με επιβραβεύσεις δίνοντας μου γλυκό.
Θέλω να μου πεις ένα μεγάλο μπράβο και να με πάρεις μια ζεστή αγκαλιά. Κι αν κάποια στιγμή επιμείνω πολύ και σου ζητάω έντονα γλυκά προτίμησε να μου δώσεις κάτι που θα είναι καλύτερο για εμένα όπως λίγο σπιτικό κέικ, ζελέ με φρούτα, γιαούρτι με μέλι, ρυζόγαλο, παστέλι, σοκολατένια μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης που μοιάζει και με γκοφρέτα ή τελοσπάντων ένα μικρό κομμάτι σοκολάτα και όχι μία τεραστίων διαστάσεων.
 
4. Όχι, δεν θέλω να τρώμε παρέα με την τηλεόραση.
Θέλω να κάτσουμε να φάμε ήσυχα, να σου πω τα νέα μου να μου πεις και εσύ ότι θες, γιατί έτσι κι αλλιώς σε λίγο θα φύγεις πάλι για δουλειά και το σαββατοκύριακο αργεί να έρθει.
 
5. Όχι, δεν θέλω να κάθομαι όλη την ώρα μπροστά στον υπολογιστή μου ή στο καινούριο μου tablet, απλά δεν έχω τι άλλο να κάνω.
Αφού φοβάσαι να βγω έξω μόνος μου, πάμε μια βόλτα μαζί να περπατήσουμε; Λίγο περπάτημα άλλωστε θα κάνει καλό και σε σένα και σε μένα. Άσε που μεγαλώνεις και εσύ και βλέπω ότι ολοένα και περισσότερα κιλά έρχονται και σε επισκέπτονται. Αν βάλουμε το περπάτημα στο πρόγραμμά μας θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε πιο εύκολα ένα υγιές σωματικό βάρος, να «κάψουμε περισσότερες θερμίδες» αλλά και να έχουμε καλύτερη διάθεση. Έτσι έχω ακούσει να λέτε εσείς οι μεγάλοι, δεν είναι αλήθεια;
 
6. Και να σου πω και κάτι τελευταίο;
Αφού εσύ δεν τα κάνεις όλα αυτά που μου λες εμένα να προσέξω, εγώ γιατί να τα κάνω;

Καπίρη Ελπινίκη
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

22χρονος με Σύνδρομο Down σπουδάζει τουρισμό,
αλλά βρίσκει απέναντι του το Υπουργείο «Πολιτισμού»

Έχει αποδειχτεί πολλές φόρες, ότι η Ελλάδα είναι αφιλόξενη για τους ανθρώπους με ιδιαιτερότητες. Δυστυχώς, το βλέπουμε να συμβαίνει για ακόμα μια φορά, παρότι έχουμε φτάσει στο 2015.
P

Το αποδεικνύει η ιστορία του Ιάκωβου. Πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο, 22 χρονών, με Σύνδρομο Down. Ο Ιάκωβος κατοικεί στον Άλιμο, έχει τελειώσει το γενικό λύκειο και κατάφερε να περάσει στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Αναβύσσου (Ειδικός Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών και Τροφοδοσίας).
Λογική επιλογή, μιας και ζούμε σε μια άκρως τουριστική χώρα. Πίσω όμως από την πολύ-διαφημισμένη λάμψη του Ελληνικού τουρισμού, το ίδιο το κράτος φαίνεται πως βάζει εμπόδια σε συμπολίτες μας σαν τον Ιάκωβο.
   
 
Το αποδεικνύει η ιστορία του Ιάκωβου.
Πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο, 22 χρονών, με Σύνδρομο Down. Ο Ιάκωβος κατοικεί στον Άλιμο, έχει τελειώσει το γενικό λύκειο και κατάφερε να περάσει στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Αναβύσσου (Ειδικός Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών και Τροφοδοσίας).
Λογική επιλογή, μιας και ζούμε σε μια άκρως τουριστική χώρα. Πίσω όμως από την πολύ-διαφημισμένη λάμψη του Ελληνικού τουρισμού, το ίδιο το κράτος φαίνεται πως βάζει εμπόδια σε συμπολίτες μας σαν τον Ιάκωβο.
 
Οι «τρικλοποδιές» ξεκίνησαν αμέσως. Από την εγγραφή κιόλας του συγκεκριμένου ανθρώπου στο ΙΕΚ. Μια εγγραφή η οποία δυστυχώς κατοχυρώθηκε στο διοικητικό εφετείο, εξαιτίας άρνησης των αρμοδίων του Υπουργείου Τουρισμού να τον δεχτούν λόγω αναπηρίας (η σχετική εγκύκλιος δεν τον απέρριπτε).
Παρ' όλες τις δυσκολίες, ο Ιάκωβος φοίτησε στη σχολή. Ωστόσο, όταν έφτασε η ώρα να κάνει την πρακτική του, βρήκε πάλι μπροστά του το κράτος. Συγκεκριμένα, το περασμένο καλοκαίρι, ο ίδιος επιλέχθηκε από 5άστερο ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος, έτσι ώστε να κάνει την 3μηνη πρακτική του. Και αυτή τη φορά όμως, λογάριαζε... χωρίς το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο του «έφραξε» τον δρόμο, με το πρόσχημα της αναπηρίας.
Ο αδερφός και συμφοιτητής του Ιάκωβου, Παναγιώτης Ανδρεαδάκης, καταγγέλλει με επιστολή του, ότι ακόμα και καθηγητής εντός του ΙΕΚ, βάζει εμπόδια έτσι ώστε να μην καταφέρει ο 22χρονος να αποφοιτήσει από εκεί, για να «μην υποβαθμιστεί το κύρος της σχολής».
Ολόκληρη η επιστολή του Παναγιώτη Ανδρεαδάκη
«Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας αναπηρίας, στις 3 Δεκεμβρίου 2014, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Παπούλιας είπε: «Η ισότιμη συνύπαρξη και η κατοχύρωση του δικαιώματος των αναπήρων να μετακινούνται, να μορφώνονται, να εργάζονται, να ψυχαγωγούνται, να αθλούνται με αξιοπρέπεια, είναι δείκτης πολιτισμού. Συνήθως δεν συνειδητοποιούμε πόσοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν...

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki