Monday 2 March 2015

Τι να κάνετε για να «ανοίξετε»
το μυαλουδάκι των παιδιών σας;

Θέλετε να κάνετε ό,τι μπορείτε για να γίνει το παιδί σας όσο το δυνατόν πιο έξυπνο; Το περιοδικό Time συγκέντρωσε δέκα επιστημονικά εξακριβωμένους τρόπους για να ενισχύσετε την ευφυΐα των παιδιών σας, όσο είναι ακόμα μικρά.
Αξίζει, βέβαια, να τονιστεί, όπως χαρακτηριστικά λέει και το περιοδικό, ότι η ευφυΐα δεν είναι το παν στην ζωή ενός ανθρώπου. Το παιδί χρειάζεται ηθικές αξίες και συναισθηματική νοημοσύνη για να είναι ένας ολοκληρωμένος και ευτυχισμένος άνθρωπος.

Ωστόσο, αν υπάρχουν δέκα απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να «ανοίξετε» το μυαλό του παιδιού σας, δεν χάνετε κάτι να δοκιμάσετε τα εξής:

Μαθήματα μουσικής
Αμέτρητες έρευνες (να μία από αυτές) έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα μαθήματα μουσικής αυξάνουν το IQ όχι μόνο των παιδιών αλλά και ανθρώπων κάθε ηλικίας. Εξάλλου, η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου, πέρα από πιο έξυπνο, θα κάνει το παιδί σας και πιο δημοφιλές!


Μη διαβάζετε ΣΤΑ παιδιά, διαβάζετε ΜΕ τα παιδιά

Αν το παιδί σας μαθαίνει τώρα να διαβάζει, μην το αφήνετε απλά να κοιτάζει τις εικόνες ενός βιβλίου, ενώ εσείς κάνετε όλο το διάβασμα. Πείτε του να προσέχει τις λέξεις και ζητήστε του να διαβάζει μαζί σας, καθώς σύμφωνα με έρευνες, αυτό κάνει το παιδί να βελτιώνει ταχύτατα την ικανότητά του στην ανάγνωση και «ανοίγει» το μυαλό του.

Η έλλειψη ύπνου μεγαλώνει... χαζά παιδιά
Ακόμα και μία ώρα λιγότερη να κοιμάται το βράδυ, μπορεί να γυρίσει το μυαλό ενός παιδιού 6ης Δημοτικού έως και δύο χρόνια πίσω, όπως λέει μία
έρευνα. Για την ακρίβεια, η απώλεια μιας ώρας ύπνου κάθε βράδυ όχι μόνο καθυστερεί αλλά και αναστρέφει την διαδικασία νοητικής ωρίμανσης, τόσο των παιδιών όσο και των εφήβων.

Το IQ δεν έχει αξία χωρίς την αυτο-πειθαρχία
Η αυτό-πειθαρχία «κερδίζει» το ΙQ στην πρόβλεψη του ποιος θα γίνει επιτυχημένος στην ζωή του και ο λόγος είναι ότι, όπως δείχνουν πάμπολλες μελέτες, η δύναμη της θέλησης είναι η μοναδική θεμελιώδης συνήθεια που μπορεί να έχει κάποιος για ατομική επιτυχία. Εξάλλου, λένε οι επιστήμονες, του καλούς βαθμούς στο σχολείο τους παίρνουν κατά κανόνα οι ευσυνείδητοι μαθητές και όχι όσοι είναι απλά έξυπνοι.


Γυμναστική
Το παιδί δεν χρειάζεται να είναι διαρκώς χωμένο μέσα σε μία βιβλιοθήκη. Η άσκηση είναι απαραίτητο στοιχείο στη καθημερινότητά του, καθώς ενισχύει την ικανότητα εκμάθησης του παιδιού. Σύμφωνα με έρευνα, μετά την γυμναστική οι άνθρωποι μαθαίνουν νέες λέξεις από το λεξικό 20% πιο γρήγορα. Επίσης, η γυμναστική βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να ...

Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ και σκότωσαν άστεγο
σε πεζοδρόμιο του Λος Άντζελες
Police shoots Homeless Los Angeles


Το συμβάν τράβηξε βίντεο περαστικός.
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!       



Αστυνομικοί του Λος Άντζελες σκότωσαν έναν άστεγο και εικόνες από το συμβάν αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
 
Το βίντεο δείχνει τη βίαιη συμπλοκή μεταξύ ενός άνδρα πολύ ταραγμένου και αστυνομικών που προσπαθούσαν να τον ακινητοποιήσουν στη φτωχή γειτονιά Σκιντ Ρόου, κοντά στο κέντρο της πόλης. Οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκαν τα πυρά, δεν είναι ακριβείς επί του παρόντος.
"Πέτα κάτω το όπλο", ακούγεται στο βίντεο πριν από τους πυροβολισμούς και πριν περαστικοί αρχίσουν να καλούν σε βοήθεια.

Η αστυνομία του Λος Άντζελες δεν έκανε κανένα σχόλιο, ωστόσο τοπικό μέσο ενημέρωσης μετέδωσε ότι τουλάχιστον ένας αστυνομικός είχε ανοίξει πυρ.
Λίγο μετά τα πυρά, ο θάνατος του άνδρα διαπιστώθηκε σε νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην εφημερίδα Los Angeles Times.
.............................
περισσότερα εδώ

«Δεν ήθελα να αναγνωρίσω το παιδί μου, μέχρι που το γνώρισα…. »

Αγαπητέ φίλε,
Ναι σε εσένα μιλάω που έγραψες ότι δεν θέλεις το παιδί σου. Ότι θέλεις η σύντροφος σου να το ρίξει. Ότι προσδοκά σε οικονομικά οφέλη. Ήμουν και εγώ κάποτε σαν εσένα. Είχα τη ζωή μου, τις διακοπές μου, τις γκόμενές μου. Το τελευταίο που ήθελα ήταν ένα παιδί. Και όταν προέκυψε έβγαλα και εγώ όπως εσύ το χειρότερο εαυτό μου.
Δεν ήθελα να αναγνωρίσω το παιδί μου. Μέχρι που το γνώρισα….
Όταν μου το είπε η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι με κορόιδευε.
Η δεύτερη ότι δεν θα το αναγνώριζα ποτέ, δεν θα έδινα διατροφή ποτέ και δεν θα το γνώριζα ποτέ.
«Εγώ με παιδί; Δεν θα’ μαστε καλά. Να εκεί είναι το νοσοκομείο να πας να κάνεις έκτρωση» της είπα, της πέταξα και 300 ευρώ για να τελειώνει το θέμα της (ναι θέμα της) και έφυγα. Δεν θα μου στερούσε την ελευθερία μου ένα λάθος της στιγμής. Έτσι έλεγα.
Πήγε στο δικηγόρο της και ζήτησε να το αναγνωρίσω. Έγινα έξαλλος, έβριζα και χτυπιόμουν. Ένιωθα εγκλωβισμένος. Είχα και μια σχέση τότε που έριχνε περισσότερο λάδι στη φωτιά. Με πήρε ο δικηγόρος της, με πήραν οι γονείς της. Ήμουν αμετακίνητος.

Όση ευθύνη είχα εγώ είχε και εκείνη. Με ποια λογική θα με αναγκάσει να γίνω πατέρας; Και αν το έκανε επίτηδες για να μου ρουφάει λεφτά; Επειδή δεν φόρεσα προφυλακτικό πρέπει να το πληρώνω μια ζωή; Ναι τέτοιος ήμουνα αγαπητέ φίλε. Ήθελα να οδηγήσω έναν άνθρωπο στο χειρουργείο, να βάλω την υγεία του σε κίνδυνο και να τον αναγκάσω να κουβαλάει ένα τραύμα μια ζωή. Να κάνω το χειρότερο κακό στον άνθρωπο που ερωτεύτηκα και άφησα έγκυο -γιατί ναι εγώ την άφησα και ναι τη δική σου εσύ την άφησες φίλε μου, δεν έμεινε μόνη της- γιατί κατά βάθος ήξερα πως αν το κρατούσε, δεν θα μπορούσα να κάνω τη ζωή μου γνωρίζοντας πως εκεί έξω υπάρχει ένα παιδί δικό μου. Ήθελα να αντέξει την έκτρωση για να μην αναγκαστώ εγώ να αντέξω τις τύψεις.

Όταν είδα φωτογραφία της κόρης μου, ήμουν περίεργος να δω πως ήταν. Και από φόβο ότι αν έπαιρνα τηλέφωνο και ζητούσα να τη δω, η μητέρα της θα μου έκλεινε τη πόρτα, αποφάσισα να πάω ακάλεστος. Την ώρα που πήγα έβγαινε με τη κόρη μας. Και την είδα. Και τότε κατάλαβα το λάθος μου, το τραγικό μου λάθος. Δεν βγήκα από το αυτοκίνητο, έμεινα μέσα και έκλαψα από ανακούφιση που ευτυχώς η μητέρα του δεν με άκουσε και ντροπή που ήθελα να σκοτώσω αυτό το παιδάκι που δεν μου έφταιγε σε τίποτα.
Τότε τα οικονομικά οφέλη που και εγώ κατηγορούσα τη μητέρα του ότι προσδοκούσε, έγιναν «Πάρτα όλα για το παιδί». Μα εκείνη φίλε μου δεν δέχτηκε τίποτα μετά. Ούτε διατροφή ούτε αναγνώριση. Και αυτό το μετά καλέ μου Αλέξανδρε, πίστεψέ με δεν θέλεις να το ζήσεις.
Δεν το καταλαβαίνεις τώρα σε νιώθω, ο άντρας γίνεται πατέρας στη γέννα και όχι στην εγκυμοσύνη.  Δεν θέλεις όμως να ξέρεις πως είναι εσύ που παρακαλούσες να πεθάνει το παιδί σου, να παρακαλάς να πεθάνεις επειδή δεν το βλέπεις. Εγώ που δεν το ήθελα, έγινα αυτός που έτρεχε στους δικηγόρους και ικέτευε να το αναγνωρίσει για να μπορεί να το βλέπει.

Είμαι 40 χρονών αγαπητέ φίλε και αυτό το πλάσμα που κάποτε ήθελα να πετάξουν στον αναρροφητήρα, σήμερα είναι ένας κορίτσαρος 10 χρονών.

Ευτυχώς που την αναγνώρισα γιατί η μαμά της πέθανε πρίν 5 χρόνια και το παιδί αυτό δεν θα είχε στον ήλιο μοίρα εξαιτίας μου. Έχουν δίκιο όσοι σου λένε πως είναι δικαίωμά σου να μην θες να γίνεις πατέρας, να μην νιώθεις και να μην σε νοιάζει.

Δεν είναι όμως δικαίωμά σου να σκοτώνεις δύο ψυχές, μία του παιδιού σου και μια της μητέρας του που θα κουβαλάει την έκτρωση μέσα της μια ολόκληρη ζωή. Αν δεν μπορείς να γίνεις πατέρας, αν δεν θέλεις, φύγε. Μην το αναγνωρίζεις, μην δίνεις διατροφή αλλά μην της ζητάς να το σκοτώσει. Και εσένα κάποτε κάποιος σε κράτησε στη ζωή όχι όμως για να ζητάς από τους άλλους να πεθάνουν!
Φιλικά από κάποιον που θα μπορούσε να είναι αδερφός σου.

Αναστάσης
single parent

«Ένα δέντρο για κάθε παιδί που γεννιέται»

Το να φυτεύει ένας γονιός ένα δέντρο είναι ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσει τον «ερχομό» ενός παιδιού. Είναι μία πράξη που συμβολίζει ένα νέο ξεκίνημα, μία νέα αρχή.
Τα παιδιά γίνονται ανάδοχοι αυτών των δέντρων που φύτεψαν οι γονείς κατά τη γέννησή τους, μέσα από μια διαδικασία που τονίζει την αλληλένδετη πορεία τους.

Επίσης οι δενδροφυτεύσεις αποτελούν μέτρο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και βελτίωσης της ποιότητας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής μας.


Ανακοίνωση του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος αναφορικά με την εκστρατεία: «Ένα δέντρο για κάθε παιδί που γεννιέται»

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki