Thursday 5 March 2015

Αυτή είναι η «άλλη» Ελλάδα: Ελεγκτής σε άνεργο που δεν είχε εισιτήριο: «Δεν πειράζει....»

Δημοσιεύθηκε: 24/12/2014 13:02
 

Πριν δυο ώρες, ο ελεγκτής στο λεωφορείου ζητάει να δει το εισιτήριο του κυρίου που κάθεται απέναντί μου…
-Δεν έχω και ντρέπομαι γι' αυτό, του απαντά και χλωμιάζει από τη ντροπή του ο άνθρωπος
-Είστε άνεργος; Να δω την κάρτα σας; Τον ρωτά ευγενέστατα ο ελεγκτής!..
Του δείχνει αμέσως την κάρτα ανεργίας κι ο άλλος του λέει απλά και χαμηλόφωνα: Δεν πειράζει…
Ο κόσμος που ήταν γύρω ξέσπασε σε χειροκροτήματα!
Δεν ξέρω αν αυτή είναι τακτική πλέον του ΟΑΣΑ για τους ανέργους ή ο ελεγκτής ήταν άγιος άνθρωπος!
Μακάρι να ισχύει το πρώτο. Καιρός ήταν!

enallaktikos.gr
makeleio

Τάϊζε κοράκια στον κήπο της για χρόνια
και αυτά απο ευγνωμοσύνη της έφερναν δώρα

 
Η 8χρονη Γκάμπι Μαν έριχνε τροφή στην αυλή του κήπου της στο Σιάτλ για τα κοράκια της περιοχής. Κάνοντάς το αυτό για περίπου 4 χρόνια, τα κοράκια όχι μόνο το εκτίμησαν δεόντως, αλλά άρχισαν να της κάνουν κι αυτά τα δικά τους δώρα.
Ο,τιδήποτε γυάλιζε ή τους έκανε εντύπωση στον κόσμο κατά το πέταγμά τους το έπιαναν και το άφηναν στην Γκάμπι.
Το αποτέλεσμα είναι η μικρή να έχει αποκτήσει έναν χαριτωμένο θησαυρό από άχρηστα γυαλιστερά πράγματα ως «ευχαριστώ» από τους φτερωτούς της φίλους.

Στον Φουρφουρά της Κρήτης, το πρώτο Δημόσιο Σχολείο
που πέταξε τις καρέκλες των μαθητών

Το Δημοτικό Σχολείο στο Φουρφουρά της Κρήτης είναι το πρώτο δημόσιο σχολείο, όπου οι καρέκλες των μαθητών έχουν κυριολεκτικά πεταχτεί. Ίσως και να είναι το μοναδικό δημόσιο σχολείο στην Ελλάδα, στο οποίο συμβαίνουν προχωρημένα, για τα ελληνικά δεδομένα, πράγματα!
Το πρώτο δημόσιο σχολείο που πέταξε τις καρέκλες των μαθητών
Το εν λόγω δημοτικό σχολείο, πέταξε τις συνηθισμένες άχρωμες καρέκλες από τις σχολικές τάξεις, και τις αντικατέστησε με πολύχρωμες μπάλες για πιλάτες!
Για το ασυνήθιστο εγχείρημα διαβάζουμε στο site του σχολείου, το οποίο δημιούργησε ένας από τους δασκάλους, ο Άγγελος Πατσιάς:
 
«Σε αντίθεση με τις καρέκλες, που εμποδίζουν τη σωστή ανάσα, την καλή κυκλοφορία του αίματος και που επιβαρύνουν το σώμα με τη λανθασμένη στάση, οι ελβετικές μπάλες γυμναστικής ή όπως είναι γνωστές «οι μπάλες για πιλάτες», κρατούν το σώμα σε εγρήγορση, βοηθούν στη συγκέντρωση, ενώ γυμνάζουν, διευκολύνοντας την αναπνοή και την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Δεν είναι τυχαίο που τις μπάλες αυτές τις χρησιμοποιούν σε κέντρα πληροφορικής, σε εργασίες που απαιτούν πολύ καθισιό, ενώ βοηθούν ιδιαίτερα τα παιδιά με αυτισμό».

Το σχολείο είναι τετραθέσιο και δεν ονομάζεται τυχαία, «Το σχολείο της Φύσης και των Χρωμάτων». Είναι το μοναδικό ελληνικό δημόσιο δημοτικό που συμπεριλαμβάνεται στην παγκόσμια λίστα των Σχολείων της Εναλλακτικής εκπαίδευσης «εκπροσωπώντας τη χώρα μας σε μία εκπαιδευτική κοινότητα που θέτει διαφορετικούς στόχους», όπως αναφέρει ο δάσκαλος.

Ο Φουρφουράς είναι ένα χωριό στο Ρέθυμνο με μόλις 650 κατοίκους. Κι όμως εκεί έχει συντελεστεί ένα εκπαιδευτικό θαύμα όχι μόνον εξαιτίας του συγκεκριμένου δασκάλου αλλά και των υπόλοιπων δασκάλων οι οποίοι μαζί με τα παιδιά έχουν δημιουργήσει μία «εκρηκτική παρέα» που έχει φέρει τα πάνω κάτω στα δεδομένα της ελληνικής εκπαίδευσης.
 
enallaktikidrasi

Καταδίκη της Γαλλίας για τη σωματική τιμωρία παιδιών

Με κυρώσεις απειλεί την Γαλλία το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Αιτία, η άρνηση του Παρισιού να υιοθετήσει τους δεσμευτικούς κανόνες του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, που απαγορεύουν ρητώς τη σωματική τιμωρία, ως μέσο σωφρονισμού των παιδιών.


Ο οργανισμός, στον οποίο μετέχουν 47 χώρες, σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «η γαλλική νομοθεσία, αναφορικά με τα χαστούκια και την τιμωρία των παιδιών δεν είναι «επαρκώς σαφής, δεσμευτική και συγκεκριμένη».
Η γαλλική κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν υπάρχει ανάγκη να εισαγάγει νέο νόμο για την προστασία των ανηλίκων.
Αν η Γαλλία δεν συμμορφωθεί, ενδέχεται να της επιβληθούν κυρώσεις, όπως η αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου στο Συμβούλιο.
 

Σπιτικά γιατρικά (γιατροσόφια) για να ανακουφίσετε
το παιδάκι σας, όταν είναι άρρωστο

Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα για μία μαμά από αυτό που νιώθει όταν το παιδί της είναι άρρωστο. Καμία μαμά δεν θέλει να βλέπει το παιδί της να πονάει και δυσφορεί και καθεμία θα έκανε τα πάντα για να αισθανθεί το παιδί αμέσως καλύτερα!

Επειδή, όμως, τα φάρμακα δεν αποτελούν πάντα λύση (και ο παιδίατρος μπορεί να μην είναι κάθε στιγμή διαθέσιμος) οι περισσότερες μαμάδες έχουν βρει τα δικά τους... γιατροσόφια για να ανακουφίζουν τα παιδιά τους κάθε φορά είναι λίγο αδιάθετα.

Συγκεντρώσαμε τα πιο «δοκιμασμένα» και σας τα παρουσιάζουμε γιατί... τέτοιες γνώσεις πρέπει να μοιράζονται!

Για τις ερεθισμένες αμυγδαλές
Οι γαργάρες με αλατόνερο είναι από τα πλέον παραδοσιακά γιατροσόφια, προκειμένου να ανακουφιστούν οι ερεθισμένες αμυγδαλές. Τα παιδιά άνω των 5 ετών μπορούν να κάνουν γαργάρες, αν τους δείξετε πώς. Αρκεί να βάλετε μισή κουταλιά αλάτι σε ένα ποτήρι με χλιαρό (όχι καυτό!) νερό.

Για τον επίμονο βήχα
Αν το παιδί με το που ξαπλώνει στο κρεβάτι έχει έντονο βήχα, δοκιμάστε αυτό το κόλπο: Τρίψτε του τις πατούσες με VapoRub και στη συνέχεια φορέστε του κάλτσες. Δεν έχει εξακριβωθεί το γιατί, πάντως ο βήχας σταματά αμέσως!
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το VapoRub δεν πρέπει να χορηγείται σε παιδιά κάτω των 2 ετών.

Όταν βγάζει δοντάκια
Το κόλπο είναι παλιό και δοκιμασμένο. Όταν το μωρό βγάζει δοντάκια και κλαίει από τον πόνο, βάλτε ένα πλαστικό κουταλάκι του στην κατάψυξη για μερικά λεπτά και μετά δώστε το στ μωρό να το μασουλήσει. Το κρύο και η πίεση που θα του ασκήσει θα ανακουφίσουν το μωρό σας άμεσα.

Μασάζ για τον πονοκέφαλο
Οι πονοκέφαλοι στο παιδί ξεκινούν μετά τα 6-7 χρόνια. Ο καλύτερος τρόπος να τους «διώξετε» χωρίς να δώσετε στο παιδί φάρμακο, είναι να δοκιμάσετε αυτό το μυστικό της ανατολίτικης ιατρικής: Κάντε απαλό μασάζ στο σημείο της παλάμης του, ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα, και ο πονοκέφαλος θα περάσει.

Για τη βουλωμένη μυτούλα
 Μέσα στο ζεστό νερό του μπάνιου μπορείτε να ρίξετε 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου, ώστε να εισπνεύσει το παιδί τους θεραπευτικούς ατμούς και να ανασάνει καλύτερα. Εναλλακτικά, το παιδί μπορεί να κάνει εισπνοές πάνω από ένα λεκανάκι με ζεστό νερό και λίγο ευκάλυπτο, προκειμένου να "ανοίξει" η μυτούλα του.

Για να σταματήσει η διάρροια
Λιώστε μία μπανάνα και αναμείξτε την με 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη χαρουπιού και ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα. Οι τροφές αυτές είναι πλούσιες σε πηκτίνη, με αποτέλεσμα να σφίγγουν τα χαλαρά κακάκια.

Καταγραφή δόσεων φαρμάκου
Το καλύτερο που έχετε να κάνετε για να μην χάνετε ποτέ καμία δόση από το φάρμακο του παιδιού (και να ξέρετε πότε πήρε την τελευταία) είναι να σημειώνετε στο μπουκάλι με έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο τις δόσεις που πρέπει να πάρει.
 
Το διαβάσαμε στο mama365

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki