Wednesday 18 March 2015

Ψυχολογική Υποστήριξη Σε Γονείς Παιδιών με Νεοδιαγνωσμένο Διαβήτη

Η Πανελλήνια ΄Ένωση Αγώνος Κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ), σε συνεργασία με την Ψυχολόγο Υγείας Αθηνά Μαξιμιάδη, προσφέρει δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε όλους τους γονείς των οποίων τα παιδιά /έφηβοι διαγνώστηκαν με Νεανικό Διαβήτη από το 2012 μέχρι σήμερα.
Στόχος του προγράμματος είναι να παρασχεθεί σε κάθε γονέα νεοδιαγνωσμένου περιστατικού, συμβουλευτική υποστήριξη που θα αποτελείται από επτά έως 10 ατομικές δωρεάν συνεδρίες, ανάλογα με τις ανάγκες του.
Η μετάβαση στον νέο τρόπο ζωής που υπαγορεύει η ύπαρξη του διαβήτη στα παιδιά, αποτελεί συχνά παράγοντα ανατροπής των μέχρι τότε συνηθειών και νοοτροπίας που χαρακτηρίζει τα μέλη της κάθε οικογένειας. Η εξοικείωση και αποδοχή των νέων δεδομένων, είναι μια διαδικασία που τόσο τα παιδιά, όσο και οι γονείς καλούνται να αντιμετωπίσουν τόσο στη καθημερινότητά τους, όσο και ψυχολογικά, όταν ο διαβήτης κάνει την εμφάνισή του ως ένας καθοριστικός παράγοντας στις ισορροπίες με το περιβάλλον, αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό.

Οι γονείς, επιφορτίζονται όχι μόνο με την υποχρέωση εκμάθησης των τεχνικών της ρύθμισης του διαβήτη και της εφαρμογής στα παιδιά τους, αλλά και με τη ψυχολογική στήριξη στις αλλαγές που προκύπτουν στη ζωή τους, ενώ συχνά αναζητούν τρόπους για τη δική τους υποστήριξη στο δύσκολο αυτό έργο.

Μέσα από τη δράση αυτή της ΠΕΑΝΔ, οι γονείς νεοδιαγνωσμένων περιστατικών, έχουν την ευκαιρία να λάβουν την απαραίτητη ψυχολογική βοήθεια που παρέχουν οι συναντήσεις με την Ψυχολόγο, γιατί έτσι μπορούν να επεξεργαστούν καλύτερα τα συναισθήματα που προκαλεί η έλευση του Διαβήτη στη ζωή τόσο τη δική τους, όσο και των παιδιών τους, ενώ τους δίνεται η ευκαιρία να τοποθετήσουν την ύπαρξη του Διαβήτη στα σωστά πλαίσια και έτσι να στηρίξουν τα παιδιά τους, στη δική τους αποδοχή και αποτελεσματική διαχείριση της πάθησης, σε συνδυασμό με
τις ανάγκες και τις επιλογές τους.

Οι συναντήσεις θα διεξαχθούν σε εβδομαδιαία βάση (διάρκειας μιας ώρας ανά συνεδρία), με δυνατότητα ταυτόχρονης συμμετοχής και των δυο γονέων, σε συνεννόηση με τη κυρία Μαξιμιάδη, στο γραφείο της (Σταθμός Μετρό Κατεχάκη).

Για να δηλώσετε συμμετοχή χρειάζεται:
  • Αποστολή της βεβαίωσης διάγνωσης από το νοσοκομείο
  • Η διάγνωση του διαβήτη να έχει γίνει από το 2012 έως σήμερα
  • Καταβολή ποσού 50 ευρώ σε έναν από τους λογαριασμούς του συλλόγου (Εθνική 694/48000955 ή Alpha 132002101127620) με το όνομα του μέλους
  • Στα ταμειακά ενήμερα μέλη του συλλόγου (έχει πληρωθεί η συνδρομή μέχρι τη μέρα δημοσίευσης της ανακοίνωσης), το ποσό των 50 ευρώ θα επιστραφεί μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.
  • Για τα μη μέλη που επιθυμούν να συμμετάσχουν, το ποσό των 50€ είναι κόστος συμμετοχής και δεν επιστρέφεται.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει άμεσα με τις πρώτες εγγραφές που θα δεχθούμε και θα έχει συνεχή ένταξη νεοδιαγνωσμένων περιστατικών μέχρι και τον Νοέμβριο 2015.

 
Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται είτε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: peand@live. com, είτε τηλεφωνικά στο 210-7796660 (Δευτέρα-Τετάρτη 5-9μμ, Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 10-2μμ).

Για ενημέρωσή σας, ακολουθεί
βιογραφικό της κυρίας Μαξιμιάδη.
Ένα πρόγραμμα που θα δημιουργήσει ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ Παιδιά και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ Γονείς


Μακριά από τα παιδιά τα αντιβηχικά σιρόπια,
που περιέχουν κωδεΐνη

ΛΟΝΔΙΝΟ
Τα παιδιά και οι έφηβοι κάτω των 18 ετών δεν πρέπει να λαμβάνουν σιρόπια για τον βήχα που περιέχουν κωδεΐνη, προειδοποιούν οι υπεύθυνοι της αρμόδιας βρετανικής αρχής για τα φάρμακα.

Όπως σημειώνουν δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι αυτού του είδους τα φάρμακα βοηθούν στην αντιμετώπιση του βήχα ενώ παράλληλα η κωδεΐνη που περιέχουν μπορεί να συνδέεται με παρενέργειες.

Η συγκεκριμένη ουσία είναι πιθανό να γίνει εθιστική ενώ παράλληλα διαφορετικά άτομα αντιδρούν με διαφορετικό τρόπο στη λήψη της. Οι κύριες παρενέργειες με τις οποίες συνδέεται περιλαμβάνουν νευρικότητα, εμέτους, αίσθημα λιποθυμίας, δυσκοιλιότητα, απώλεια της όρεξης, εξάντληση και προβλήματα στην αναπνοή.

Στη Βρετανία θα εισαχθούν προειδοποιήσεις στη συσκευασία των συγκεκριμένων φαρμάκων τον Απρίλιο του επόμενου έτους και οι αρμόδιοι της Ρυθμιστικής Αρχής για τα Φάρμακα ανέφεραν ότι αυτού του είδους τα σιρόπια θα χορηγούνται πλέον στα παιδιά μόνο με συνταγή γιατρού. Οι υπεύθυνοι της Αρχής συνέστησαν στους γονείς να χορηγούν παρακεταμόλη καθώς και μέλι και λεμόνι για την ανακούφιση του βήχα των παιδιών.
Όπως σημείωσε εκπρόσωπος της Αρχής «πολλά από τα φάρμακα ενάντια στον βήχα που χορηγούνται σήμερα χωρίς συνταγή γιατρού χρησιμοποιούνται εδώ και αρκετά χρόνια και η χρήση τους άρχισε όταν δεν απαιτούνταν κλινικές δοκιμές οι οποίες θα αποδείκνυαν τη δράση τους στα παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι δεν είχαν σχεδιαστεί αποκλειστικώς για τα παιδιά».

tovima

21 Νοε 2010
Ο αιφνίδιος και οξύς βήχας είναι ο βήχας που συνήθως αναγγέλλει κρυολόγημα ή γρίπη και μπορεί να διαρκέσει τρεις εβδομάδες ....
14 Δεκ 2012
Όλα αυτά μόνα τους ή σε συνδυασμό μπορούν να ανακουφίσουν το βήχα του παιδιού. Να θυμάστε βέβαια ότι ο βήχας είναι ένα σύμπτωμα μιας γενικότερης αρρώστιας και να επικοινωνείτε με τον παιδίατρό του για περισσότερες ....
27 Ιαν 2013
Το μέλι είναι το καλύτερο υποκατάστατο αντί φαρμάκων για παιδιά κάτω των 4 ετών καθώς τα περισσότερα φάρμακα για το βήχα ή το κρυολόγημα δεν ενδείκνυται για αυτές τις ηλικίες παιδιών ....
03 Μαρ 2011
Γιατρέ το μωρό μου έχει βήχα!!! Should I call the doctor if my baby has a cough? Το κοινό κρυολόγημα είναι μία ιογενής λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού. Δεν προκαλείται άμεσα από το κρύο, αλλά παρατηρείται κυρίως ....

Έρευνα για τον ρατσισμό στα σχολεία από τον Συνήγορο του Παιδιού!

Έρευνα στο διαδίκτυο για τον ρατσισμό
Με αφορμή την 21η Μάρτη, παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, απαντήστε στη διαδικτυακή έρευνα του Συνηγόρου του Παιδιού για τον ρατσισμό στα σχολεία!

Πρόκειται για 10 απλές ερωτήσεις με απαντήσεις. 
Απαντώντας, μας βοηθάτε να καταλάβουμε καλύτερα τι συμβαίνει στα σχολεία της χώρας μας, σχετικά με το ζήτημα του ρατσισμού. Παράλληλα παίρνετε και εσείς αφορμή για συζητήσεις στην τάξη σας!
Υπάρχει ρατσισμός στα σχολεία;
Λίγα λόγια για την έρευνα του Συνηγόρου του Παιδιού
10 απλές ερωτήσεις κάνει ο Συνήγορος σε μαθητές και μαθήτριες, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού (21 Μάρτη). Απαντήστε στις ερωτήσεις, διαλέγοντας μία μόνο απάντηση όταν υπάρχουν κύκλοι, και όσες απαντήσεις θέλετε όταν υπάρχουν τετραγωνάκια. Απαντώντας, μας βοηθάτε να καταλάβουμε καλύτερα τι συμβαίνει στα σχολεία της χώρας μας, σχετικά με το ζήτημα του ρατσισμού. Παράλληλα παίρνετε και εσείς αφορμή για συζητήσεις στην τάξη σας!
Σας ευχαριστούμε!
Φύλο
Η ηλικία μου:
η συνέχεια εδώ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki