Monday 23 March 2015

Παιδί 2 ετών επέζησε μετά από 101 λεπτά (!) καρδιοπνευμονικής ανάνηψης

Ως "θαύμα" χαρακτηρίζουν οι γιατροί νοσοκομείου στην Πενσιλβανία των ΗΠΑ, την περιπέτεια του 2χρονου Gardell Martin, ο οποίος εισήλθε στα Επείγοντα χωρίς σφυγμό.
Παιδί 2 ετών επέζησε μετά από 101 λεπτά (!) καρδιοπνευμονικής ανάνηψης
Όλα ξεκίνησαν όταν, παίζοντας με τα αδέρφια του, ο 2χρονος έπεσε στα παγωμένα νερά ενός ποταμού κοντά στο σπίτι του με τα ρεύματα να τον οδηγούν περίπου 300 μέτρα μακριά.
Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες εντοπισμού του από την οικογένεια, τους γείτονες και τα μέλη του συνεργείου Πρώτων Βοηθειών, ο μικρός βρέθηκε να κρατάει ένα κομμάτι ξύλου στην όχθη με το σώμα του ακόμα μέσα στο νερό.
Το πλήρωμα του ασθενοφόρου παρέλαβε τον Gardell και μόλις διαπίστωσε ότι δεν είχε σφυγμό αμέσως ξεκίνησε να του παρέχει τις Πρώτες Βοήθειες με καρδιοπνευμονική ανάνηψη (CPR). Δεν φαντάζονταν εκείνη τη στιγμή ότι αυτό θα συνεχιζόταν επί 1 ώρα και 41 λεπτά αδιάκοπα.
Όταν έφτασε στα Επείγοντα, ο μικρός ήταν σε κατάσταση υποθερμίας με το σώμα του να είναι στους 25 μόλις βαθμούς Κελσίου.
Αλλά αυτό φαίνεται ότι λειτούργησε θετικά, επειδή έριξε στο ελάχιστο τον μεταβολισμό του και προστάτευσε μερικώς τα όργανά του από τις επιπτώσεις της καρδιακής ανακοπής.
Αφότου οι γιατροί επανέφεραν τη θερμοκρασία του σε φυσιολογικά επίπεδα και συνεχίζοντας άκοπα να του κάνουν CPR επί 101 λεπτά, ο Gardell ανέκτησε τις αισθήσεις του.
Το απίστευτο είναι ότι μετά από όλα αυτά, ο 2χρονος δεν είχε κανένα απολύτως τραύμα ή άλλο ιατρικό πρόβλημα (πχ εγκεφαλική λειτουργία) και είναι υγιέστατος.
Πηγή: onmed.gr

Πώς ένας πατέρας τιμώρησε το γιο του, που άσκησε bullying στο σχολείο -Timothy Robenhorst learned son Kayden was a bully - and punished him

Όταν ο Timothy Robenhorst έμαθε ότι ο γιός του άσκησε bullying σε έναν συμμαθητή του στο σχολείο της πόλης Green Day, στο Wisconsin των ΗΠΑ, αποφάσισε να τον τιμωρήσει παραδειγματικά, για να μην το ξανακάνει.
* Timothy Robenhorst learned son Kayden was a bully - and punished him * Kayden, of Green Bay, Wisconsin, was made to do push-ups and dawn run * Also forced to apologize in front of class, and have story shared online

Τα "νταηλίκια" που έκανε στο σχολείο ο Kayden μάλλον θα σκεφτεί αν θα τα ξανακάνει, αφού η τιμωρία του περιλαμβάνει σκληρή προπόνηση, δουλειές του σπιτιού αλλά και την συγγνώμη του στο συμμαθητή-θύμα του μπροστά στην τάξη του.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την dailymail, ο "άτακτος" Kayden ξυπνάει στις 4.30 το πρωί, αφού κάνει 50 push ups με τις γροθιές του, μετά τρέχει περίπου ένα μίλι στις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν εκείνη την ώρα. Επίσης, ασχολείται με τις εργασίες του κήπου και με όποιες άλλες δουλειές προκύψουν στο σπίτι ή του αναθέσει ο πατέρας του.
Ο Timothy, μάλιστα δεν δίστασε να ανεβάσει στα social media και μία φωτογραφία εκείνου και του γιού του μαζί με ένα πόστερ που δείχνει τα στάδια της τιμωρίας και καλεί τους ανθρώπους να το "μοιραστούν".
Κατά αυτόν τον τρόπο, όπως λέει ο πατέρας, θέλει να μάθει στα παιδιά του να μην ασκούν βία αλλά και να μην έχουν άσχημη συμπεριφορά απέναντι στους άλλους και ελπίζει ότι με αυτή την "επαναστατική του μέθοδο" το φαινόμενο του bullying θα σταματήσει να υπάρχει.
madata

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki