Monday 20 April 2015

20/04/1889: Η Μαύρη επέτειος ... - Lebensunwertes Leben

Τα 52α γενέθλια του Χίτλερ και η «Επιχείρηση Μαρίτσα» (Μαρίτσα = Έβρος).
-------------------------------------
Η ναζιστική ευγονική ήταν η πρακτική εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών της ναζιστικής Γερμανίας, που τοποθέτησαν στο κέντρο της ναζιστικής ιδεολογίας τη βελτίωση της Άριας φυλής ή της γερμανικής "Ubermenschen" κυρίαρχης φυλής.
Ο «εξαγνισμός» της λευκής φυλής
από την ρυπαρότητα....
Στοχοποιήθηκαν άνθρωποι, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν "ζωές ανάξιες της ζωής" (Γερμανικά: Lebensunwertes Leben), που περιλαμβάνουν, εκτός των άλλων, ποινικούς εγκληματίες, "εκφυλισμένους", αντιφρονούντες, αδύναμους διανοητικά ή σωματικά, ομοφυλόφιλους, αέργους, παράφρονες, για να αποβληθούν από την αλυσίδα της κληρονομικότητας.
Περισσότερα από 400.000 άτομα στειρώθηκαν παρά τη θέλησή τους, ενώ 275.000 θανατώθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος T4, ενός προγράμματος ευθανασίας.

Ευχαριστώ τους Έλληνες που παραμένουν άνθρωποι

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της 33χρονης από το Καμερούν που γέννησε δίδυμα αγοράκια πάνω στο δουλεμπορικό ανοιχτά του Αγαθονησίου.

Μιλώντας στον Alpha περιγράφει την ασύλληπτη περιπέτεια που έζησε σε μια μισοβυθισμένη βάρκα μέχρι τη διάσωση της ίδιας και των νεογέννητων παιδιών της από τους άνδρες του Λιμενικού.

«Θέλω να πω ευχαριστώ στους Έλληνες γιατί ξέρουμε ότι έχετε οικονομική κρίση… Παρόλα αυτά παραμένετε άνθρωποι.
Σώσατε εμένα και τα μωρά μου και μας φροντίζετε»
λέει η 33χρονη μητέρα.

madata

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki