Friday 15 May 2015

Οι Υπερτροφές της Άνοιξης!!

Καλά είναι τα goji berry και τα acai berry, αλλά αν κάνετε μια βόλτα στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς σας θα ανακαλύψετε εγχώρια, ελληνικά προϊόντα ισάξιας ή και ανώτερης διατροφικής αξίας.

Αν θέλετε να μάθετε για οκτώ υποτιμημένες υπερτροφές που παράγονται στα ανοιξιάτικα μποστάνια,
κλικ εδώ:
πράσινο χαμομηλάκι

Justus Uwayesu: Από τους σκουπιδότοπους της Ρουάντα στο Harvard - From Rwandan Garbage Dump To Harvard

Εννέα ετών ήταν ορφανός της εθνικής γενοκτονίας και ζούσε σε ένα καμένο αυτοκίνητο στη Ρουάντα δίπλα σε σκουπιδότοπο όπου έβρισκε τρόφιμα και ρούχα.
Το πρωινά ήταν ζητιάνος δρόμο και δεν είχε λουστεί για περισσότερο από ένα χρόνο.


From Rwandan Garbage Dump To Harvard

Ο Justus Uwayesu, διασώθηκε όταν ήταν 9 από τους δρόμους της Ρουάντα και σήμερα έχει εγγραφεί ως πρωτοετής στο Harvard.
Εννέα ετών ήταν ορφανός της εθνικής γενοκτονίας και ζούσε σε ένα καμένο αυτοκίνητο στη Ρουάντα δίπλα σε σκουπιδότοπο όπου έβρισκε τρόφιμα και ρούχα. Το πρωινά ήταν ζητιάνος δρόμο και δεν είχε λουστεί για περισσότερο από ένα χρόνο.

Όταν ένας Αμερικανός εθελοντής φιλανθρωπικής οργάνωσης, ο Clare Effiong, επισκέφθηκε την χωματερή μια Κυριακή, τα άλλα παιδιά έτρεξαν μακριά του.
Βρώμικος και πεινασμένος, ο Justus Uwayesu έμεινε σταθερός στην θέση του και ο Effiong τον ρώτησε γιατί.
«Θέλω να πάω στο σχολείο»  απάντησε ο μικρός Justus.
Ετσι λοιπόν, πραγματοποίησε την επιθυμία του.

Το περασμένο φθινόπωρο, ο κ Uwayesu εγγράφτηκε ως πρωτοετής στο πανεπιστήμιο του Harvard με πλήρη υποτροφία και θέλει να σπουδάσει μαθηματικά, οικονομία, ανθρώπινα δικαιώματα με στόχο ένα καλό πτυχίο.

netakias

Sydney Engelberg: Διδάσκει με ένα μωρό στην αγκαλιά!!

professor took the child into his arms and continued
teaching – as if nothing had happened
........................
Η κόρη του, Sarit Fishbaine, είπε ότι «ο πατέρας μου διδάσκει σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα, οπότε έχει και μαθητές μεγαλύτερους σε ηλικία. Υπάρχουν πολλές νέες μαμάδες που πολλές από αυτές έχουν μικρά μωρά και τις ενθαρρύνει να τα φέρνουν στην τάξη, έτσι ώστε να μη χάνουν το μάθημα».

Όταν το μωρό άρχισε να κλαίει, η μαμά του σηκώθηκε για να βγει μαζί του έξω. Εκείνη την ώρα, ο καθηγητής πήρε το μωρό στην αγκαλιά του και συνέχισε το μάθημα σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Η κόρη του Sarit σχολίασε την ανάρτηση στο Facebook και εξήγησε ότι «ο πατέρας μου αγαπάει πολύ τα μωρά. Εχει πέντε εγγόνια. Είναι ο μόνος που κινείται μέσα στην αίθουσα και γι΄ αυτό κράτησε το μωρό, για να το ηρεμήσει, συνεχίζοντας τη διδασκαλία».

........................
περισσότερα εδώ: viralnet

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki