Monday 25 May 2015

Antoinette de Boer: Η 54χρονη Ολλανδή
που αναζητά τους Κρητικούς γονείς της

Ντοκιμαντέρ Ολλανδών για την «βρεφοδόχο του Γερωνυμάκειου»
και τα χαμένα παιδιά
βρεφοδόχος 2

Συγκίνηση για την ιστορία της 54χρονης Ολλανδής 
 που αναζητά τους Κρητικούς γονείς της
22
της Κατερίνας Μποτζάκη
 
Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες Ολλανδοί δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες και τηλεοπτικά συνεργεία προκειμένου να καταγράψουν την "ιστορία" της  βρεφοδόχου του Γερωνυμάκειου Βρεφοκομείου και τα "χαμένα παιδιά".
Μαζί τους η 54χρονη Antoinette de Boer που αναζητά εδώ και καιρό τους βιολογικούς της γονείς στην Κρήτη.
Το Ολλανδικό τηλεοπτικό συνεργείο θα καταγράψει την ιστορία της βρεφοδόχου αλλά θα αναζητήσει και τις αιτίες που οι μητέρες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν εκεί τα παιδιά τους αλλά και την ψυχολογία των παιδιών που εγκαταλείφθηκαν.
Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει η βραβευμένη σκηνοθέτης και συγγραφέας  Anneloek Sollart.
....................................

περισσότερα εδώ: candianews

Η μικρή Ραφαέλα πρέπει να σωθεί

Πουλάει το σπίτι της για να σωθεί η μικρή Ραφαέλα  
Κάνει έκκληση για βοήθεια η νεαρή μητέρα

Τον περασμένο Οκτώβριο, το μόλις 9 μηνών τότε κοριτσάκι, η Ραφαέλα, τραυματίστηκε σοβαρότατα σε τροχαίο. Η μικρή υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και χρειάστηκε να υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων στο Νοσοκομείο Λάρισας και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Το κοριτσάκι, όμως, προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, η οποία σύμφωνα με όσα έχει καταγγείλει δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα.
 
Η μεταφορά του παιδιού σε κλινική του εξωτερικού, προκειμένου να της παρασχεθεί η απαραίτητη νοσηλεία, για να αντιμετωπίσει τη λοίμωξη, καθώς και η κάλυψη των εξόδων νοσηλείας της Ραφαέλας σε κλινική της Γερμανίας χρειάζονται σχετική απόφαση από την αρμόδια επιτροπή του ΙΚΑ. Ο φάκελος με όλα τα δικαιολογητικά είναι στα χέρια των μελών της επιτροπής, όμως βρίσκονται συνέχεια εμπόδια και έτσι η μεταφορά καθυστερεί.


Τα έξοδα νοσηλείας της στην Ελλάδα αλλά και της μεταφοράς και νοσηλείας της μικρής στο Εξωτερικό είναι τεράστια και οι γονείς, που είναι άνεργοι, αφού είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης κοντά στη μικρή Ραφαέλα, δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν, κι έτσι αναγκάζονται να πουλήσουν μέχρι και το σπίτι τους στην Καλαμπάκα. 

Τα έξοδα για την μεταφορά και την νοσηλεία του παιδιού σε κλινική της Γερμανίας αγγίζουν σχεδόν τις 88χιλ. Ευρώ και γι' αυτό η οικογένεια κάνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει.

Έχει ανοιχτεί ένας τραπεζικός λογαριασμός στο όνομα της μικρής που είναι στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ έχει ξεκινήσει ραδιομαραθώνιο το Ράδιο Σταγών της περιοχής με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι μεγάλη.

Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού: 
Τράπεζα Πειραιώς 6587-127665-497 Ραφαέλα Γκαγκανάτσιου

thessaliatv

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki