Monday 1 June 2015

«Οι ψυχές του δασκάλου και του παιδιού βρίσκονται
πέρα και πάνω από τη μέθοδο»

«Αγαπήσατε το παιδί, κατεβείτε κοντά του, βάλτε το χέρι σας στην καρδιά του. Αφουγκρασθείτε τον πόνο του και τη χαρά του».
«Σκοπός του σχολείου δεν είναι – δεν πρέπει να είναι – το σοφό παιδί, αλλά το ευτυχισμένο παιδί. Κι αυτό το παιδί μόνο μέσα σε ένα δραστικό κι όχι σκυθρωπό σχολείο μπορεί να ολοκληρωθεί. Η αξία του ανθρώπου δε βρίσκεται στις γνώσεις, αλλά στην ισχυρή βούληση, στην ολοκληρωμένη προσωπικότητα, στην πνευματική καλλιέργεια, στη δημιουργία πλούσιας συναισθηματικής, ζωής, στη μέθεξή τους στην κοινωνική ζωή. 
«Οι ψυχές του δασκάλου και του παιδιού βρίσκονται πέρα και πάνω από τη μέθοδο. Όταν αυτές επικοινωνούν, βρίσκουν τη μέθοδο. Διαφορετικά κι ολόκληρο το γνωστικό ουρανό να κατεβάζει ο δάσκαλος, είναι καταδικασμένος σε αποτυχία. Άλλωστε, για τον καλλιτέχνη δάσκαλο ισχύουν οι νόμοι της τέχνης, της δημιουργίας, της φυσικότητας, της εσωτερικής διάθεσης. Αυτοί είναι που του ανοίγουν το δρόμο».
Θεόδωρος Κάστανος (1888-1932)
tvxs
Πηγή: Fresheducation

600.000 δολάρια ζήτησε ο Τόνι Μπλερ για να μιλήσει
ένα εικοσάλεπτο σε συνέδριο για την πείνα!!!

Οργή προκαλεί η είδηση ότι ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ ζήτησε 600.000 δολάρια από τους διοργανωτές του EAT Food Forum στην Στοκχόλμη, για να μιλήσει για την την πείνα.
 

Speak on hunger for 20 minutes? That'll be £330,000, said Blair
Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν καλεσμένος τους, ωστόσο ζήτησε να χρυσοπληρωθεί για μία ομιλία 20 λεπτών. Ζήτησε  για κάθε λεπτό ομιλία του…16.500 λίρες, και μάλιστα σε ένα συνέδριο με θέμα την πείνα!

Οι διοργανωτές έκαναν δεύτερη προσφορά στον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό, προτείνοντάς του τα μισά, αλλά για μήνες ο Τόνι Μπλερ ήταν ανένδοτος και η ομιλία του ακυρώθηκε.
Η πλευρά του ισχυρίστηκε ότι η ομιλία του κ. Μπλερ ακυρώθηκε γιατί είχε άλλες δεσμεύσεις.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα (καλοί υποκριτές κι αυτοί!!), ένα δις άνθρωποι ζουν με λιγότερα από 1,25 δολάρια την ημέρα. Η οργάνωση ΕΑΤ δημιουργήθηκε το 2014 από την Gunhild Stordalen και τον σύζυγό της Petter, δισεκατομμυριούχους φιλανθρώπους, οι οποίοι αναζητούν τρόπους για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της πείνας παγκόσμια.
star

Ξέρετε ποιό είναι το μυστικό της μακροζωίας; Μα, το χαμομηλάκι!!! - Chamomilla recutita

Το... ταπεινό χαμομηλάκι φαίνεται πως δεν επιβεβαιώνει τον προσδιορισμό που του αποδίδουν αρκετοί, καθώς σύμφωνα με νέα έρευνα φαίνεται πως είναι ένα από τα μυστικά μακροζωίας.

Chamomilla recutita.
 Η μελέτη αποκαλύπτει πως το αφέψημα μπορεί να μειώσει κατά 29% τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Αυτό βέβαια ισχύει περισσότερο για τις γυναίκες και λιγότερο για τους άνδρες.

  
περισσότερα στο πράσινο χαμομηλάκι, το οικολογικό

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki