Thursday 18 June 2015

Το έκζεμα στα παιδιά (ατοπική δερματίτιδα)
Atopic dermatitis (eczema)

Ο παιδίατρος-παιδοδερματολόγος Αλέξης Αλεξόπουλος μάς μιλά για το έκζεμα (Βίντεο)
Atopic dermatitis (eczema)
Έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα είναι η νόσος εκείνη που κάνει την εμφάνισή της στην τρυφερή παιδική επιδερμίδα συνήθως από πολύ νωρίς, γύρω στον 3ο μήνα ζωής του μωρού, και εκδηλώνεται με μικρά κόκκινα σπιθουράκια, που προκαλούν εντονότατο κνησμό.
ekzema
Πρόκειται για ένα πρόβλημα ιδιαίτερα συχνό κατά την παιδική ηλικία, που λόγω της «επιμονής» του κουράζει τόσο το παιδί όσο και την οικογένεια.

Για το λόγο αυτό επισκεφτήκαμε τον κ. Αλέξη Αλεξόπουλο, Παιδίατρο – με μετεκπαίδευση στη Δερματολογία Παίδων, Πανεπιστημιακός Υπότροφος στην Α' Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών «Παίδων Αγία Σοφία», για να μας εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει με το έκζεμα, αλλά και να μας δώσει κάποιες κατευθύνσεις αναφορικά με την αντιμετώπισή του.

infokids

Μπορείς, αυτή την Κυριακή, να φέρεις ένα γάλα;
Μια πάνα; Ένα μπισκότο;

Την Kυριακή, 21/6, από τις 11 μέχρι τις 5, ελάτε στο Free Thinking Zone, στην Σκουφά 64 και Γριβαίων στο κέντρο της Αθήνας.

Εδώ και καιρό τώρα, όταν μιλάμε με τις οικογένειες που επικοινωνούν μαζί μας για να τους στηρίξουμε, με συστολή και λόγια γεμάτα αξιοπρέπεια αλλά και θλίψη, μας ζητάνε αν έχουμε τρόφιμα, πάνες, είδη διατροφής.
afisa2
Το givethekids εστιάζει σε ρούχα, παπούτσια, βρεφικό εξοπλισμό. Ναι, έτσι ξεκίνησε.
Όμως δεν γίνεται να μείνουμε εκεί. Δεν μπορούμε να πούμε «δυστυχώς δεν έχουμε» στη μητέρα που δεν έχει μια πάνα, ή λίγο κρέας για το μικρό της. Δεν γίνεται να πούμε όχι. Δεν αντέχεται. Εσείς το αντέχετε;
 
Ξέρουμε δεν λύνεται κανένα πρόβλημα. Η ουσία του προβλήματος είναι αλλού, αλλά ο λόγος για τον οποίο ξεκινήσαμε είναι ο ίδιος: μα προσφέρουμε μια μικρή ανακούφιση στις οικογένειες που πλήττονται πολύ, για πολλούς και διάφορους λόγους.
Και γι' αυτό είμαστε εδώ. Και γι' αυτό σας χρειαζόμαστε.
Αυτή τη φορά, στη δράση στην οποία σας καλούμε δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε μια πανέμορφη παρέα. Μια παρέα από αγαπημένες φίλες του givethekids, που μας έχουν στηρίξει με διάφορους τρόπους ήδη. Μα τώρα γινόμαστε μια γροθιά όλοι μαζί.
 
Μαζί με τα γνωστά blogs: Alice on Board Blog, Ανθομέλι, Babytips, Bright Side of Mom, Days Of Bliss, Κids Cloud, Μy Lovable Baby, Οikaliteressyntagesmou, Owl Mommy, Share Your Likes και StatusUPdate και φυσικά το Free Thinking Zone, το πρώτο ακτιβιστικό βιβλιοπωλείο σας καλούμε να αποδείξετε πως η καλοσύνη δεν μετριέται στα λόγια αλλά στις πράξεις.
Την Kυριακή, 21/6, από τις 11 μέχρι τις 5, ελάτε στο Free Thinking Zone, στην Σκουφά 64 και Γριβαίων στο κέντρο της Αθήνας.

Με 10 ευρώ ας πούμε μπορείτε να φέρετε μια σακουλίτσα σούπερ μάρκετ με ένα γάλα, μακαρόνια, μια πάνα, ένα μπισκότο. Ή απλώς μπορείτε να φέρετε μια δωροεπιταγή για να τη διαθέσουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Η λίστα γενναιοδωρίας είναι:
Γάλα εβαπορέ
Ζυμαρικά / Όσπρια / Ρύζι
Τοματοχυμοί
Αλεύρι
Ζάχαρη / Μέλι / Μαρμελάδες
Δημητριακά / Μπισκότα / Σνακς
Πάνες
Bρεφικά / παιδικά καλλυντικά
Δωροεπιταγές σούπερ μάρκετ
 
Ίσως τελικά μετράει περισσότερο όταν δίνουμε από αυτό που δεν μας περισσεύει.
Ελάτε, θα ζωγραφίσουμε για να ντύσουμε τα πραγματάκια με την παιδική καλοσύνη, που έχουμε κι εμείς. Μέσα μας. Ατόφια.
Αν κάτι ξέρουμε καλά είναι πως η καλοσύνη των ξένων είναι άπειρη.
Κάτι που για μας είναι δεδομένο για πολλές πολλές οικογένειες είναι άπιαστο.
Σας ευχαριστούμε πολύ. Διαδώστε. Ελάτε. Με αγάπη. Και γενναιοδωρία.
Ευχαριστούμε πολύ πολύ, την Αρετή Γεωργιλή από το Free Thinking Zone, που με τόση αγάπη μας άνοιξε την αγκαλιά της. Αρετή, είσαι έμπνευση.
Και φυσικά ευχαριστούμε τις φίλες του givethekids Βέρα, Κυριακή, Κάθη και Κάλη, Σοφία, Ασπασία, Φωτεινή, Αρετή, Τόνια, Μαριάννα, Πέπη από τα παραπάνω blogs.
Χωρίς εσάς, όλα θα ήταν πιο δύσκολα. Και σίγουρα όχι τόσο εμψυχωτικά, διασκεδαστικά, όμορφα.
Με συγκινήσατε πολύ. Όλες. Σας στέλνω όλη μου την αγάπη. Χάρη και σε σας, κάποια χαμογελάκια θα ανθίσουν.
infokids

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki