Monday 13 July 2015

Daniel Cabrera: Το άστεγο αγοράκι
που διαβάζει τα μαθήματά του στο δρόμο

Αγόρι στις Φιλιπίννες εξασφάλισε υποτροφία όταν η φωτογραφία που τον δείχνει να μελετά στην άκρη του δρόμου έγινε viral και ευαισθητοποίησε το κοινό. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο, άρχισαν να συγκεντρώνουν χρήματα.

      
                   
Ένα άστεγο αγόρι από τις Φιλιππίνες "συνελήφθη" από τον φωτογραφικό φακό να κάνει τα μαθήματά του στην άκρη του δρόμου, κάτω από το φως των καταστημάτων.
Η φωτογραφία χρειάστηκε μόλις λίγες ώρες για να γίνει viral και να ευαισθητοποιήσει το κοινό, που προχώρησε σε συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να δώσει στον 9χρονο Daniel Cabrera την ευκαιρία να κάνει το όνειρο του να σπουδάσει πραγματικότητα.

Ο Daniel  ζει με την μητέρα του και τα δυο αδέλφια του, και που παρόλο που η μητέρα του κάνει δυο δουλειές αδυνατεί να τα βγάλει πέρα, με αποτέλεσμα να περνούν ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους στο δρόμο, με τον μικρό να έχει βάλει στόχο της ζωής  του να γίνει αστυνομικός.
Αυτή τη στιγμή η οικογένεια Cabrera, ζει στην αποθήκη του καταστήματος , που εργάζεται η μητέρα και κερδίζει μόλις 1.77 δολάρια την μέρα.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε από μια φοιτήτρια, που την ανέβασε στο Facebook, με αποτέλεσμα να κάνει το γύρο του κόσμου.
Χάρη σε αυτή την κίνηση η οικογένεια έχει εξασφαλίσει ένα μέρος για να ζει, μετά από τη βοήθεια της Εκκλησίας της πόλης  Cebu των Φιλιππίνων και των ιδρυμάτων που δραστηριοποιήθηκαν μετά την δημοσιοποίηση του περιστατικού.

dailymail

Δώστε ΤΩΡΑ ΤΕΛΟΣ στην κακοποίηση παιδιών και εφήβων
Δείτε το video

via-juniorsclub.gr
Με απώτερο σκοπό την εξάλειψη της βίας ενάντια σε παιδιά και εφήβους δημιουργήθηκε βίντεο, η παραγωγή του οποίου έγινε σε μεγαλουπόλεις της Λατινικής Αμερικής, με τη χορηγία της Unicef.

juniorsclub

11χρονο παιδί από Λάρισα χρειάζεται άμεσα αίμα

αιμα
Ο μικρός νοσηλεύεται με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και χρειάζεται άμεσα αίμα ανεξάρτητα την ομάδα.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6989894251

larisanew

Ιστορικά: Μπαμπά, μαμά, πείτε μου για τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο - Όλος ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος στην Ευρώπη σε ένα 7λεπτο video -World War II in Europe: Every Day

Ένα εκπληκτικό βίντεο, που απεικονίζει μέρα μέρα την εξέλιξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δημιούργησε ο γνωστός για την αγάπη του στους χάρτες, χρήστης του Youtube, Emperor Tigerstar.
Μέσα σε μόλις 7 λεπτά, δείχνει όλες τις κινήσεις των αντιμαχόμενων πλευρών και των συμμάχων τους πάνω στο χάρτη της Ευρώπης, από την ημέρα κήρυξης του πολέμου στην Πολωνία, 01 Σεπτεμβρίου 1939, μέχρι την τελική ήττα των δυνάμεων του Άξονα και την αυτοκτονία του Χίτλερ στις 30 Απριλίου 1945.

Στον χάρτη, με το μπορντό χρώμα απεικονίζονται οι δυνάμεις του Άξονα και οι σύμμαχοί τους, με το κόκκινο οι χώρες δορυφόροι των ναζί και με το ροζ, οι χώρες που κερδίζουν κατά τη διάρκεια κάθε μέρας (οι μάχες και οι εισβολές).
Με το μπλε, απεικονίζονται οι δυνάμεις των Συμμάχων και με το ανοιχτό μπλε οι μάχες και οι κατακτήσεις τους κάθε μέρα.

Με το μοβ, απεικονίζεται η Φινλανδία και οι κατακτήσεις της και με το σκούρο πράσινο, η Σοβιετική Ένωση, πριν μπει στον πόλεμο στο πλευρό των συμμάχων (με πράσινο οι περιοχές που κατακτά). Με ανοιχτό πράσινο απεικονίζονται οι μάχες και οι κατακτήσεις των Σοβιετικών.
Στο βίντεο βλέπουμε, τις αρχικές νίκες του άξονα, με την τακτική του αστραπιαίου πολέμου, τις κινήσεις της ΕΣΣΔ, πριν μπει στον πόλεμο, τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Αφρική και τα Βαλκάνια.

Δεν μπορούμε φυσικά να μην παρατηρήσουμε ότι η Ελλάδα, παρουσιάζεται να αντιστέκεται σθεναρά (σε σχέση με άλλες χώρες), με τo έπος του ’40 και να πέφτει τελικά, μετά την επίθεση της Γερμανίας, καθυστερώντας ωστόσο το σχέδιο επίθεσης των ναζί στους Σοβιετικούς.
Στη συνέχεια παρακολουθούμε την επιχείρηση “Μπαρμπαρόσα” και την εισβολή της Γερμανίας στη Σοβιετική Ένωση. Ο Στάλιν “αφήνει τους νεκρούς να προχωρούν” και μετά από λυσσαλέα αντίσταση, το γαλάζιο στον χάρτη αρχίζει να κερδίζει και πάλι έδαφος, μέχρι την τελική νίκη των Συμμάχων.

Την απεικόνιση των μαχών την παρακολουθούμε, ενώ παράλληλα ακούμε ηχητικά αποσπάσματα από την κήρυξη του πολέμου στην Πολωνία από τον Χίτλερ το 1939, την κήρυξη του πολέμου στους Συμμάχους από τον Μουσολίνι (1940), αλλά και ομιλίες του Ρούσβελτ, του Αϊζενχάουερ, καθώς και τον λόγο που εκφώνησε ο Στάλιν μετά την νίκη των Συμμάχων και την παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας.
7imeres

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki