Thursday 16 July 2015

Η 16χρονη Μαλαματένια χρειάζεται 17 φιάλες αίμα, 0 ρέζους αρνητικό.

Άμεση ανάγκη για αίμα για τη 16χρονη Μαλαματένια Λούβαρη!
Έκκληση για αίμα απευθύνουν οι οικείοι της 16χρονης Μαλαματένιας Λούβαρη.
Το κορίτσι τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα κατά το οποίο την εγκατέλειψε αβοήθητη ο ασυνείδητος οδηγός που τη χτύπησε.
Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική Μονάδα του Ευαγγελισμού και η ζωή της κινδυνεύει.
Χρειάζεται 17 φιάλες αίμα 0 ρέζους αρνητικό.

Αίμα μπορεί να δώσει κάποιος σε οποιαδήποτε νοσοκομείο της Ελλάδας αρκεί να αναφέρει ότι προορίζεται για την Μαλαματένια Λούβαρη που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό.

archangelosmichail
πηγη trikalaview.gr

Γιατί το «δεν μιλάμε σε αγνώστους»
δεν έχει αποτέλεσμα στα παιδιά;

Από παλιά αλλά  ακόμη και σήμερα οι γονείς και οι δάσκαλοι 
λένε στα παιδιά  να μην μιλάνε σε αγνώστους.
Αν το σκεφτείτε καλύτερα, ο στόχος αυτός είναι λίγο άκυρος καθώς δεν γίνεται να καθοδηγήσουμε την ζωή των παιδιών με το να μην μιλάνε σε αγνώστους. Άγνωστος είναι και ο πωλητής στο σούπερ μάρκετ, ο σερβιτόρος σε μια καφετέρια κλπ.
Δυστυχώς τις περισσότερες φορές  ο άνθρωπος που μπορεί να κάνει κακό σε ένα παιδί είναι γνωστός και όχι ο άγνωστος που του παρουσιάζουμε.

Υπάρχουν άλλοι τρόποι να εξηγήσετε τον κίνδυνο στα παιδιά σας.

Αρχικά θα πρέπει να του εξηγήσετε πως ό,τι και να συμβαίνει είτε καλό είτε κακό θα πρέπει να σας το λέει.
Πείτε του πως αν του πει κάποιος κάτι και δεν του αρέσει να το συζητήσει μαζί σας και θα το αντιμετωπίσετε μαζί.
Μην το αποθαρρύνετε και του λέτε να μην μιλάει σε αγνώστους.
Όπως έχουμε πει και σε άλλα άρθρα κάποια στιγμή στην ζωή του ένα παιδί μπορεί να χαθεί. Πρέπει να του μάθετε να ζητήσει πληροφορίες από αγνώστους αλλά και  να μάθει να αναγνωρίζει σε ποιον άγνωστο θα μιλήσει. Το καλύτερο θα ήταν να επιλέξει μια μαμά με παιδιά για να ζητήσει βοήθεια.
Να μάθουν την έννοια του «όχι.»
Προφανώς και θέλετε τα παιδιά σας να είναι ευγενικά αλλά πρέπει να μάθουν να λένε όχι όταν νιώθουν πως κάτι δεν είναι σωστό.
Μην ανησυχείτε πως η συζήτηση για τον κίνδυνο θα τους τρομοκρατήσει.
Οι περισσότεροι γονείς διστάζουν να μιλήσουν στα παιδιά τους για τον κίνδυνο μήπως εκείνα  φοβηθούν.Πρέπει να το συζητήσετε γιατί είναι καλύτερα να ξέρουν την λύση σε περίπτωση κινδύνου παρά να έχουν άγνοια κινδύνου.
Προσέξτε την ηλικία.
Από την ηλικία των 18 μηνών μέχρι τα 2 έτη πρέπει να μάθετε στο παιδί σας να αναγνωρίζει τον κίνδυνο με μια φωνή αφού δεν μπορεί να μιλήσει. Από την ηλικία των 2 εως 4 πρέπει να μάθουν να προστατεύουν τα ιδιωτικά μέρη του σώματός τους και να μην αφήνουν κάνεναν άλλο να τους αγγίξει εκτός αν είναι κάποιος που τα φροντίζει και δεν τα κάνει να πονάνε.
Τέλος μην τους δίνετε την εντύπωση πως ο επικίνδυνος άνθρωπος μπορεί να μοιάζει επικίνδυνος.
Πρέπει να ξέρουν πως ένας απαγωγέας, παιδόφιλος, κακοποιός μπορεί να μοιάζει σαν φυσιολογικός άνθρωπος και δεν προέρχεται από κάποια συγκεκριμμένη χώρα, φυλή ή είναι μόνο άντρας και όχι γυναίκα.

babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Η τηλεόραση μπορεί να διδάξει
τρομερά ψέματα στα παιδιά μας.

Μην υποτιμάτε την δύναμη της τηλεόρασης.
Μπορεί να δώσει μαθήματα ζωής αλλά μπορεί να διδάξει και τρομερά ψέματα στα παιδιά μας.


Ποια είναι τα μοντέρνα ψέματα που διδάσκει η τηλεόραση στα παιδιά μας;

* Αν είσαι παντρεμένος άντρας είσαι ψεύτης και υποκριτής.
* Τα παιδιά στην τηλεόραση δεν χρειάζεται ποτέ να διαβάζουν για το σχολείο.
* Τα παιδιά είναι πιο σοφά από τους γονείς.
* Μόνο όταν είσαι βλάφημος, τότε σε παίρνουν οι άνθρωποι στα σοβαρά.
* Η αληθινή θρησκεία των ανδρών είναι το ποδόσφαιρο.
* Η αληθινή θρησκεία των γυναικών είναι η Kim Kardashian.
* Όλες οι κοινωνικές συγκεντρώσεις χρειάζονται αλκοόλ.
* Το κάπνισμα κάθε είδους είναι κάτι φυσιολογικό.
* Η πορνογραφία δεν είναι κακή.
* Οι κωμικοί που σατιρίζουν την πολιτική επικαιρότητα μας διδάσκουν όλα όσα πρέπει να ξέρουμε.
* Να βγαίνεις ραντεβού στην ηλικία των 10 είναι φυσιολογικό εκτός είσαι «σπασίκλας».
* Ο γάμος δεν είναι κάτι κακό αρκεί να γίνει μετά την ηλικία των 30 και αφού έχεις κοιμηθεί με πολλούς ανθρώπους πιο πριν.

Αν καταλάβετε ότι τα παιδιά σας πιστεύουν κάτι από τα παραπάνω, τότε πρέπει να δράσετε άμεσα

Εξηγήστε τους πως δεν θα πρέπει να πιστεύουμε ότι μας δείχνει η τηλεόραση. Μιλήστε για την ηθική και τις αξίες της ζωής. Μιλήστε για την πραγματική θρησκεία και για το κακό που υπάρχει στον κόσμο. Γίνετε εσείς το σωστό παράδειγμα για αυτά και βοήθηστε τα να υιοθετήσουν την συμπεριφορά σας.
Μιλήστε για την αληθινή ευτυχία και αγάπη και πως μπορούμε να την βρούμε αλλά και να την μοιραστούμε με άλλους ανθρώπους.

babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Μιά μανούλα που μένει στο σπίτι…

Γράφει η Giota.
 
«Έλα μωρέ τώρα….θα μας πεις ότι κουράζεσαι κιόλας! Όλη μέρα στο σπίτι είσαι. Τι κάνεις;»
 
Βάζω στοίχημα πώς οι περισσότερες μανούλες που δεν εργάζονται και μένουν στο σπίτι το έχουν ακούσει έστω και μια φορά στην ζωή τους και συνήθως από άντρα!
Ναι, κι εγώ από αυτές είμαι και μπορώ να έχω άποψη χωρίς βέβαια να υποτιμάω τις μανούλες που εργάζονται εκτός και εντός σπιτιού!
Έτσι, λοιπόν, για την ιστορία φίλε μου που έχεις πει αυτή την φράση σε μια μανούλα θα σου πω τα εξής:
 
Μια μανούλα που μένει στο σπίτι, ανεξαρτήτως, ηλικίας του παιδιού της θα πρέπει να ξυπνήσει (και αυτή) από νωρίς το πρωί είτε για να το ταΐσει, είτε για να το ετοιμάσει για το σχολείο.
Μια μανούλα που μένει στο σπίτι δεν της φτάνουν οι 24 ώρες της ημέρας! Καθημερινά μαγειρεύει (το λιγότερο ένα φαγάκι συν γλυκά και σνακ), συμμαζεύει ότι έχουν παρατήσει απο” δω κι από κει τα υπόλοιπα μέλη του σπιτιού, καθαρίζει, ξεσκονίζει, αλλάζει σεντόνια, τινάζει, πλένει, απλώνει, σιδερώνει, είναι υπεύθυνη για τα ψώνια του σπιτιού….στο ενδιάμεσο αλλάζει μώρα, τα ταϊζει, τα κοιμίζει, παίζει μαζί τους, κάνει τον διαιτητή όταν μαλώνουν…
Μια μανούλα που μένει στο σπίτι ξέρει ανα πάσα στιγμή που βρίσκεται το οτιδήποτε και πρέπει να πάσα στιγμή να εκτελέσει το ο,τιδήποτε της ζητήσουν τα παιδιά της.
Μια μανούλα που μένει στο σπίτι δεν της «επιτρέπεται» να δείχνει κουρασμένη, αδιάθετη, νευριασμένη και κακόκεφη. Όλα τα παραπάνω πρέπει να γίνουν με ένα τεράστιο χαμόγελο κολλημένο στο στόμα της!
Μια μανούλα που μένει στο σπίτι κάνει και εξωτερικές δουλειές. Πληρώνει λογαριασμούς, πηγαίνει σούπερ μάρκετ, τρέχει να αφήσει και να παραλάβει το παιδί της από το σχολείο, από το φροντιστήριο, από τις απογευματινές του δραστηριότητες.
Μια μανούλα που μένει στο σπίτι έχει την ευθύνη (σωματική και ψυχική) ενός ή περισσότερων παιδιών. Να φάνε, να πιούνε, να μην χτυπήσουν, να είναι χαρούμενα, να διασκεδάσουν, να διαβάσουν, να μάθουν βασικούς κανόνες.
Μια μανούλα που μένει στο σπίτι «σχολάει» αργά το βράδυ αφού θα έχει κάνει μπάνιο τα παιδιά, θα τα έχει ταΐσει και θα τα έχει κοιμίσει, θα έχει βγάλει το πρόγραμμα της επόμενης μέρας…
Με λίγα λόγια μια μανούλα που μένει στο σπίτι και «δεν εργάζεται» είναι η πιο σκληρά εργαζόμενη! Δεν έχει ωράριο, δεν πληρώνεται υπερωρίες, δεν έχει αργίες, ρεπό, άδειες, διακοπές, σαββατοκύριακα, ένσημα, συνεχόμενο 8ωρο ύπνο. Είναι μαγείρισσα, καθαρίστρια, νοσοκόμα, παιδαγωγός, συντονιστής, σοφέρ, λογιστής, το παιδί για όλες τις δουλείες, είναι σύζυγος και σύντροφος, είναι μαμά και απαιτεί σιωπηλά την αναγνώριση των κόπων της από την οικογένειά της και μια γλυκιά κουβέντα!
 
Μπορεί οι μανούλες που μένουν στο σπίτι να μην έχουν τα παραπάνω εργασιακά δικαιώματα, είναι όμως οι πιο καλοπληρωμένες!!!! Όχι σε χρήματα αλλά σε συναισθήματα…σε ανιδιοτελή και αγνή αγάπη, σε παιδικές αγκαλιές και φιλάκια, σε παιδικά χαμογελαστά μουτράκια… και αυτό είναι που τους δίνει την ώθηση που χρειάζονται για να συνεχίσουν!
 
Πηγή: bloggologies.blogspot.gr

«Δε μπορεί να είμαι εγώ ο πιο τυχερός δάσκαλος του κόσμου… » Ο Στέργιος για τον Μιχάλη:
«Να μην ξεχνάς να αγαπάς»

Το φανταστικό τραγούδι που ο Στέργιος έγραψε για τον μαθητή του τον Μιχάλη, δεν ήρθε απ'το πουθενά.
Συχνά οι σχέσεις των δασκάλων με τους (φαινομενικά) λιγότερο τυχερούς μαθητές είναι στοργικές και συγκινητικές.
Αυτό που αρέσει στην περίπτωση αυτού του δασκάλου και αυτού του μαθητή στην Ρόδο, είναι πως η απόλαυση και η χαρά βιώνεται και απ' τις δύο πλευρές.
Δείτε το βίντεο:

περισσότερα:  istologio

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki