Sunday 19 July 2015

Δουλέμποροι καταδίκασαν σε θάνατο διαβητικό παιδί πετώντας την ινσουλίνη

Ρώμη, Ιταλία

Την τελευταία του πνοή άφησε δεκάχρονο διαβητικό κορίτσι από τη Συρία επάνω στο δουλεμπορικό σκάφος που ήλπιζε ότι θα την μεταφέρει στην ασφάλεια της Ευρώπης.
Όχι γιατί το πλοιάριο βυθίστηκε στα νερά της Μεσογείου που έχουν μετατραπεί σε απέραντο νεκροταφείο για χιλιάδες μετανάστες, αλλά γιατί οι δουλέμποροι, πριν αποπλεύσουν, πέταξαν στη θάλασσα την ένεση ινσουλίνης της μικρής καταδικάζοντάς στην σε θάνατο.
Το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν 335 μετανάστες έφθασε την περασμένη Τετάρτη στο λιμάνι Αουγκούστα της Σικελίας. Ταξίδευαν επί μία εβδομάδα έχοντας αποπλεύσει από λιμάνι κοντά στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Η αστυνομία της Σικελίας συνέλαβε το Σάββατο τρεις δουλέμπορους αιγυπτιακής καταγωγής που είχαν το έλεγχο του πλοίου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο Ansa.
Σε βάρος τους δεν ασκήθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία, καθώς όπως επιβεβαίωσαν και οι ίδιοι οι γονείς της μικρής δεν ήταν οι συλληφθέντες, αλλά οι δουλέμποροι στην Αίγυπτο που πέταξαν από το πλοίο την ένεση ινσουλίνης.
news

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki