Monday 3 August 2015

Πώς θα βοηθήσετε το παιδάκι σας, αν είναι ντροπαλό

Αν στην παραλία το παιδί σας κρύβεται στην αγκαλιά σας κάθε φορά που ένα άλλο παιδάκι του ζητά να παίξει με τα κουβαδάκια του ή αν στην παιδική χαρά προτιμά μόνο την κούνια, γιατί διστάζει να στριμωχτεί με τα αλλά παιδάκια στην τσουλήθρα και τα τούνελ, τότε μάλλον αυτό το καλοκαίρι πρέπει να βοηθήσετε το μικρό σας να βγει από το καβούκι του.


Πολλά παιδιά είναι από τη φύση τους πιο συνεσταλμένα και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, όμως μπορείτε να ενθαρρύνετε το παιδί σας να γίνει λίγο πιο κοινωνικό:
  • Αποφύγετε τους χαρακτηρισμούς: Σταματήστε να λέτε στον κόσμο «ντρέπεται, γι’ αυτό δε μιλάει» ή «είναι λόγο ντροπαλός/η», γιατί το παιδί ακούει και νιώθει άσχημα.
  • Μην το πιέζετε: Μην επιμένετε να πει το όνομα του στην ευγενική κυρία της διπλανής ξαπλώστρας ή στο σερβιτόρο στην ταβέρνα. Αργότερα, όταν είστε μόνοι σας, πείτε του ότι είναι ωραίο να είμαστε ευγενικοί και να χαιρετάμε ή να λέμε το όνομα μας, κλπ.
  • Κάντε εσείς την αρχή: Συνήθως ένα ντροπαλό παιδί θέλει πολύ να παίξει με άλλα παιδάκια, αλλά διστάζει. Προσκαλέστε εσείς το διπλανό παιδάκι να παίξει με το δικό σας ή ζητήστε του να σας πει το όνομα του κλπ. Μετά θα σας ακολουθήσει και το δικό σας παιδί.
  • Δώστε του πρωτοβουλίες: Αφήστε το να παραγγείλει αυτό το φαγητό του στο εστιατόριο ή να διαλέξει σε ποια παιδική χαρά θα πάτε και ενθαρρύνετέ το να μιλά και να μη διστάζει να λέει τη γνώμη του.
  • Επαινέστε τις προσπάθειές του: Κάθε φορά που το παιδάκι σας κάνει έστω κι ένα μικρό βήμα έξω από το καβούκι του, επαινέστε το και πείτε του πόσο σημαντικό είναι που κατάφερε να ξεπεράσει την ντροπή του.

Πρώην πρωθυπουργός κακοποιούσε παιδιά και η αστυνομία δεν διερεύνησε καταγγελία

Η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της βρετανικής αστυνομίας ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι θα ξεκινήσει έρευνα σχετικά με καταγγελίες ότι αστυνομικοί απέφυγαν να διερευνήσουν μια κατηγορία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου από τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Έντουαρντ Χιθ.
Edward Heath 'child sex abuse' allegation: Investigation to be held into Wiltshire police handling of alleged claim in the 1990s 

Συγκεκριμένα ο Χιθ ήταν πρωθυπουργός από το 1970 έως το 1974 και ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος από το 1965 μέχρι το 1975, όταν τον διαδέχθηκε η Μάργκαρετ Θάτσερ. Πέθανε το 2005 σε ηλικία 89 ετών.

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Καταγγελιών της Αστυνομίας (IPCC) ανέφερε ότι η καταγγελία σε βάρος του Χιθ έγινε τη δεκαετία του '90 στις αστυνομίες αρχές του Γουίλτσιρ, στη νοτιοδυτική Αγγλία.
Στην περιοχή αυτή πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ο πρώην πρωθυπουργός. Δεν δόθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις για το ποιος ήταν αυτός που τον κατήγγειλε, ούτε για την κατηγορία που του προσήψε.

«Πρόκειται για μια έρευνα για την καταγγελία ότι η Αστυνομία του Γουίλτσιρ δεν προχώρησε σε έρευνα όταν κάποιος απείλησε να αποκαλύψει ότι ο Σερ Έντουαρντ Χιθ πιθανόν να εμπλεκόταν σε αδικήματα που αφορούσαν παιδιά» γράφει στην ανακοίνωσή της η υπηρεσία IPCC.

Η αστυνομία του Γουίλτσιρ προσπαθεί από την πλευρά της να εξακριβώσει εάν υπήρχαν μάρτυρες ή θύματα που να στήριζαν τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

«Το όνομα του σερ Έντουαρντ Χιθ έχει ακουστεί σε σχέση με αδικήματα που αφορούσαν παιδιά. (Ο Χιθ) έζησε για πολλά χρόνια στο Σόλσμπερι και θα θέλαμε να ακούσουμε όποιον έχει σχετικές πληροφορίες που μπορεί να μας βοηθήσουν στις έρευνές μας ή όποιον πιστεύει ότι μπορεί να ήταν θύμα» ανακοίνωσε.

madata

Δεν είχε χρήματα να αγοράσει βιβλία ...

Αυτό το αγόρι δεν είχε χρήματα να αγοράσει βιβλία και διάβαζε διαφημιστικά φυλλάδια.
Μέχρι που μια ανάρτηση στο facebook τα άλλαξε όλα…
518970858_c_570_4111

Αυτός είναι ο Mathew Flores. Είναι δώδεκα ετών και δε μοιάζει με κανένα παιδί από όσα έχετε γνωρίσει μέχρι σήμερα. Αυτό το αγόρι λατρεύει να διαβάζει διαφημιστικά φυλλάδια. Για την ακρίβεια, λατρεύει να διαβάζει οτιδήποτε βρίσκεται στο δρόμο του!
Παρασυρμένος από τη μεγάλη του αγάπη για το διάβασμα, ο μικρός Matthew ρώτησε τον ταχυδρόμο της γειτονιάς στην πόλη Salt Lake που ζει, αν μπορούσε να του δώσει όλη την ανεπιθύμητη αλληλογραφία και τα διαφημιστικά φυλλάδια που δεν κρατούσαν οι γείτονες.
Η παράξενη ερώτηση άφησε άφωνο τον ταχυδρόμο Ron Lynch. Γι’αυτό και ζήτησε εξηγήσεις. 
Τότε το παιδί του είπε πως δεν έχει βιβλία για να διαβάσει κι έτσι προσπαθεί να βρει ό,τι μπορεί ώστε να ικανοποιεί τη μεγάλη του επιθυμία. Και στο σχόλιο του ταχυδρόμου πως μπορεί να δανειστεί βιβλία από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, ο μικρός του απάντησε πως η οικογένεια του δεν έχει αυτοκίνητο και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα του λεωφορείου.
Όπως ήταν φυσικό, η ιστορία συγκίνησε βαθιά τον ταχυδρόμο. Συνηθισμένος από τα σημερινά παιδιά, που ζητούν ηλεκτρονικά παιχνίδια, ξαφνιάστηκε από την έκκληση αυτού του αγοριού. Κι έτσι αποφάσισε να το βοηθήσει.
Δημοσιοποίησε την ιστορία στο Facebook, μοιραζόμενος τη συγκίνηση αλλά και το θαυμασμό του για το φιλομαθές παιδί, με τους διαδικτυακούς του φίλους. Η ιστορία του Matthew ταξίδεψε παντού και έκανε πολύ κόσμο να δακρύσει για το φτωχό αγόρι.
Από εκείνη τη στιγμή και μετά, η τύχη φάνηκε να χαμογελάει στο Matthew. Βιβλία άρχισαν να καταφθάνουν στο σπίτι από όλους εκείνους τους χρήστες του διαδικτύου που συγκινήθηκαν με την αγάπη του για το διάβασμα!
Η πρώτη παράδοση του φιλότιμου ταχυδρόμου περιείχε περίπου 60 βιβλία! Φανταστείτε τον ενθουσιασμό του Matthew και της μικρής του αδερφής!
11780394 10204943123117988 780407521 n Αυτό το αγόρι δεν είχε χρήματα να αγοράσει βιβλία και διάβαζε διαφημιστικά φυλλάδια. Μέχρι που μια ανάρτηση στο facebook τα άλλαξε όλα…
Κόσμος από όλο τον κόσμο, από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία ή την Ινδία ξεκίνησε να στέλνει βιβλία. Όλοι ήθελαν να επιβραβεύσουν το μικρό αγόρι για τη φιλομάθεια του! Εκεί που αγόρια της ηλικίας του απαιτούν με κάθε τρόπο πανάκριβα ηλεκτρονικά, αυτός ζητούσε απλά φυλλάδια για να έχει να διαβάζει.
Πλέον το αγόρι έχει άφθονο υλικό για να ανοίξει τους πνευματικούς του ορίζοντες. Ο κόσμος των βιβλίων είναι μαγικός. Και τα παιδιά πρέπει να έχουν απεριόριστη πρόσβαση σε αυτόν. Βοηθά τη φαντασία, την παιδεία αλλά και διαμορφώνει το χαρακτήρα τους. Όσο για το Matthew, πέρα από όλα τα άλλα, έμαθε σίγουρα πως η αγάπη και η ανθρωπιά μπορούν να νικήσουν κάθε εμπόδιο και να χτυπήσουν την πόρτα μας. Αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση.
Αν σας συγκίνησε κι εσάς η ιστορία του μικρού, φιλομαθούς αγοριού, δεν έχετε παρά να στείλετε τα βιβλία σας στην παρακάτω διεύθυνση.

Mathew Flores
c/o Sandy Post Office
8850 S 700 E
Sandy, UT 84070

Και να θυμάστε. Τα βιβλία, όσο παλιά κι αν είναι δεν πρέπει να πετιούνται ποτέ. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που στερούνται της δυνατότητας να αποκτήσουν ένα βιβλίο κι αρκούνται να διαβάζουν διαφημιστικά. Ας τους σκεφτούμε κι ας δώσουμε τα βιβλία που μας είναι “άχρηστα” σε μια δανειστική βιβλιοθήκη ή ας τα χαρίσουμε σε κάποιον που πραγματικά τα θέλει.

ΠΗΓΗ : diaforetiko.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki