Tuesday 11 August 2015

Δωδώνη toy cup: Ένα παιχνίδι για το παιδί σου και ένα δώρο για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου»

Κάποια παιδιά τρελαίνονται για ένα παγωτό που έχει δώρο ένα παιχνίδι, κάποια άλλα παιδιά όμως τρελαίνονται για πιο απλά πράγματα, όπως αγάπη, φροντίδα και ενδιαφέρον. 
Πώς μπορείς όμως να χαρίσεις και στο δικό σου αλλά και στα άλλα παιδιά αυτό που θέλουν;
-------------------------------------------------------------------------------------------------0987UY6NJMHN767YUJ
Την απάντηση σε αυτό δίνει φέτος το καλοκαίρι το toy cup της «Δωδώνη». Το toy cup είναι το ξεχωριστό κύπελλο που δημιούργησε η εταιρεία ειδικά για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου. 
Κάθε ένα περικλείει στη βάση του ένα δώρο – έκπληξη για τους μικρούς φίλους που θέλουν να συνδυάσουν το παγωτό τους με ένα παιχνίδι. Το δώρο του toy cup μεταφράζεται σε μια προσφορά ακόμη πιο ευχάριστη και απαραίτητη για τα παιδιά των «Σπιτιών Φιλοξενίας» της «Κιβωτού του Κόσμου».

-----------------------------------------------------------------------------------------098765GHJTYHΑπό το 1998, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας & Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου» δραστηριοποιείται στη μέριμνα παιδιών που ζουν σε συνθήκες στέρησης.
Μέρος των εργασιών της Κιβωτού αφορά στη λειτουργία τεσσάρων «Σπιτιών Φιλοξενίας Παιδιών» στην Αθήνα και τον Πειραιά, όπου φιλοξενούνται παιδιά από τη βρεφική τους ηλικία μέχρι και την ενηλικίωσή τους. Σήμερα, φιλοξενούνται συνολικά περί τα 130 παιδιά.
Η απόκτηση ενός σύγχρονου οχήματος μεταφοράς των παιδιών αποτελεί διαχρονική ανάγκη της Κιβωτού για τη μετακίνηση των παιδιών από τα σπίτια φιλοξενίας στα σχολεία τους και στο κεντρικό της κτήριο.
Μέσω του toy cup η «Δωδώνη» ενώνει τις δυνάμεις της με τους ανθρώπους της Κιβωτού διαθέτοντας το σύνολο του κέρδους από τις πωλήσεις του toy cup για τη συγκέντρωση του ποσού που απαιτείται για την αγορά ενός καινούργιου και ασφαλούς λεωφορείου, που είναι τόσο απαραίτητο!
Σημειώνεται πως το επιπλέον κόστος του toy cup είναι 0,60€, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές ανεξαρτήτως ποσότητας και γεύσης. Παράλληλα, για αυτούς που θέλουν να συνεισφέρουν ακόμη περισσότερο, διατίθεται και μόνο του για το σπίτι ή στο πλαίσιο ενός παιδικού πάρτι.
Παράλληλα, η «Δωδώνη» καλεί τους φίλους της να συνεισφέρουν στην προσπάθεια της Κιβωτού μέσω των τραπεζικών λογαριασμών που η ΜΚΟ διατηρεί, αιτιολογία «λεωφορείο» http://kivotostoukosmou.org/kivotos/content/view/23/43/lang,el/  
ή καλώντας στο 901 11 170 170 (3,67€/κλήση εντός δικτύου ΟΤΕ).
Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, κάθε επίσκεψη σε κάποιο κατάστημα «Δωδώνη» είναι όχι μόνο ευκαιρία απόλαυσης και χαράς, αλλά και προσφοράς στα παιδιά της Κιβωτού.

mothersblog

Η προσκόλληση στη μαμά...

Είναι φυσικό τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού να υπάρχει μια προσκόλληση στη μαμά, προκειμένου να το φροντίσει και να το προστατεύσει. 

Στον δυτικό κόσμο ονομάζεται «attachment parenting» η μέθοδος διαπαιδαγώγησης, κατά την οποία οι γονείς δημιουργούν ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς με τα παιδιά τους από μικρή ηλικία, προκειμένου να τα κάνουν να αισθάνονται ασφαλή και προστατευμένα καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής τους. 
Η αίσθηση αυτή της ασφάλειας βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν περισσότερο το ενδιαφέρον τους για τον κόσμο, να έχουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και να ξέρουν ότι έχουν πάντα πίσω τους κάποιον για να τα ενθαρρύνει και να τα προστατεύει.
Όταν τα παιδιά έχουν πάρει πολλή αγάπη από μικρή ηλικία, είναι πιο ικανά να δεχτούν τις αποτυχίες της ζωής και να νιώσουν ευγνωμοσύνη και εκτίμηση για όσα οι γονείς τους έχουν προσφέρει. Έτσι, είναι πρόθυμα να παραμένουν στο πλευρά τους, ακόμα κι όταν δεν θα τους έχουν ανάγκη. Αυτό, άλλωστε, δεν θέλουν όλοι οι γονείς; Να μεγαλώσουν ανεξάρτητα παιδιά, με τα οποία θα μπορούν κάποτε να είναι οι καλύτεροι φίλοι για πάντα;
Το «attachment parenting» ακούγεται υπέροχο ως θεωρία -έχει, όμως, και όρια ή έτσι θα πρέπει.  

Πότε, αυτοί οι ισχυροί συναισθηματικοί δεσμοί, μεταμορφώνονται σε προσκόλληση και πότε παύουν να είναι ωφέλιμοι για την φυσιολογική ανάπτυξη του παιδιού;

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια κ. Δήμητρα Βαΐτσου αναφέρει ότι η εξάρτηση της μητέρας από το παιδί -και αντίστροφα- πρέπει να είναι οριοθετημένη χρονικά και έπειτα από κάποια ηλικία (περί τα 3 χρόνια) το παιδί πρέπει σταδιακά να ανεξαρτητοποιείται. «Σε πολλές περιπτώσεις οι μητέρες στην προσπάθειά τους να προστατέψουν τα παιδιά τους καταλήγουν να γίνουν υπερβολικές, με αποτέλεσμα να δημιουργούν προβλήματα, τα οποία ‘βγαίνουν’ στην ενήλικη ζωή των παιδιών τους.» Οι βασικές αιτίες, λοιπόν, που οι μητέρες φτάνουν σε σημείο προσκόλλησης με το παιδί είναι ο φόβος και η υπερπροστασία. 


Πότε ξεκινά η σχέση εξάρτησης μητέρας-παιδιού
Συνήθως, οι σχέσεις εξάρτησης ξεκινούν στην πολύ μικρή ηλικία των παιδιών και σπανιότερα σε μεγαλύτερες ηλικίες. «Όσο μικρότερο είναι ένα παιδί τόσο πιο ευάλωτο είναι στην συναισθηματική εξάρτηση της μητέρας. Στις μεγαλύτερες ηλικίες μπορεί να επηρεαστεί, αλλά ελάχιστα, γιατί ο χαρακτήρας του έχει πλέον καθορισθεί» συμπληρώνει η κ. Βαΐτσου.
Παραδείγματα προσκόλλησης των παιδιών στους γονείς

Σύμφωνα με τους ειδικούς μερικά παραδείγματα που θα σας προβληματίσουν για το αν το παιδί σας είναι προσκολλημένο πάνω σας είναι τα παρακάτω:


-Όταν το παιδί αποφεύγει να κάνει οτιδήποτε μόνο του και ζητά την βοήθεια των ενηλίκων.
-Όταν πηγαίνει συνέχεια κοντά στην μητέρα προκειμένου να την αγγίζει.
– Όταν προσπαθεί να είναι το επίκεντρο της προσοχή.
-Όταν δεν θέλει να μείνει μόνο του καθόλου, αν δεν υπάρχει κάποιο μέλος της οικογένειας μαζί.
-Όταν αρνείται να κοιμηθεί στο δωμάτιό του και αποζητά τους γονείς.

«Οι αιτίες που οδηγούν μια μητέρα στο να προσκολληθεί στο παιδί της είναι βέβαια η υπερβολική αγάπη της σε αυτό και η επιδίωξή της να το προστατεύσει, αλλά μπορεί και να έχουν να κάνουν με την απώλεια ή απουσία του πατέρα ή και με ψυχολογικά προβλήματα που παρουσιάζουν οι ίδιες, όπως φοβίες και κατάθλιψη» αναφέρει η κ. Βαΐτσου.


Τι επιπτώσεις έχει στο παιδί η προσκόλληση με τη μητέρα
Σύμφωνα με τους ειδικούς, εξαιτίας αυτής της προσκόλλησης τα παιδιά μπορεί να αποκτήσουν προβλήματα από μικρή ηλικία, έντονο στρες, νευρικότητα εάν βρίσκονται κάπου μόνα τους (π.χ. στο σχολείο), άρνηση κοινωνικοποίησης και ένταξης σε ομάδες, δυσκολία λήψης αποφάσεων χωρίς την έγκριση του γονέα, διατροφικές διαταραχές και κατάθλιψη.

Προβλήματα, όμως, ενδέχεται να έχουν και στην ενήλικη ζωή τους:
Να δυσκολεύονται να συνάψουν ουσιαστικές σχέσεις πιστεύοντας ότι η αληθινή αγάπη βρίσκεται μόνο ανάμεσα στην σχέση μητέρας παιδιού, να μην εμπιστεύονται ανθρώπους, να μη συνάπτουν εύκολα φιλίες και να μην παίρνουν αποφάσεις μόνα τους. «Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα την υπερβολική αφοσίωση στην μητέρα και την αποκοπή από τον κοινωνικό περίγυρο με οδυνηρά αποτελέσματα για την ζωή του παιδιού» υπογραμμίζει η κ. Βαΐτσου. 


Πώς θα καταλάβετε αν είστε προσκολλημένη στο παιδί σας
Όπως λέει η ψυχολόγος, οι μητέρες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να το αντιληφθούν και επομένως να το αντιμετωπίσουν. Θεωρούν ότι κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά τους και ότι τα εφοδιάζουν με την απαραίτητη αγάπη και φροντίδα, αν και όπως φαίνεται αυτό γίνεται σε υπερβολικό βαθμό. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι συνήθως η συνειδητοποίηση των λαθών αυτών γίνεται όταν τα παιδιά είναι ενήλικα και έχουν αποκτήσει ήδη προβλήματα. «Πολλές φορές, σε συνεδρίες ψυχοθεραπείας όταν βγαίνουν τέτοιες συμπεριφορές μητέρων, επειδή δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους, σταματούν τις συνεδρίες» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Βαΐτσου.

Το προφίλ των γυναικών αυτών είναι είτε γυναίκες πολύ δυναμικές, που έχουν μάθει να ασκούν εξουσία και να έχουν τον έλεγχο των πάντων, είτε ανασφαλείς γυναίκες, που θέλουν να «γραπωθούν» από κάπου –συνήθως από το παιδί τους. 


Πώς μπορείτε να κάνετε το παιδί σας ανεξάρτητο
- Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η σχέση με το παιδί σας ξεκινά από την βρεφική του ηλικία κι έτσι θα πρέπει να αφιερώνετε πολύ χρόνο προκειμένου να του μιλάτε και να του εξηγείτε ό,τι το αφορά. Για παράδειγμα, εάν είναι η ώρα του ύπνου θα πρέπει να του εξηγήσετε ότι τα παιδιά πηγαίνουν για ύπνο συγκεκριμένη ώρα για να ξεκουράζονται και ότι πρέπει να κοιμούνται μόνα τους, στο κρεβάτι χωρίς την παρουσία των γονιών. Εάν του το επαναλαμβάνετε συνεχώς και το επιβραβεύετε για τις προσπάθειές του, το παιδί το αντιλαμβάνεται και προσπαθεί περισσότερο. 

- Καλό είναι, επίσης, να υπάρχουν ώρες μέσα στην ημέρα που το παιδί θα παίζει μόνο του και δεν θα δέχεται «καταιγισμό» ερωτήσεων ή παρατηρήσεων από εσάς. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγετε την υπερπροστατευτική συμπεριφορά, γιατί γεμίζει φόβο και ανασφάλεια το παιδί.
- Ανάλογα με την ηλικία του θα πρέπει να παροτρύνετε το παιδί σας να δοκιμάζει τις δυνάμεις του, χωρίς να ασχολείται όλη την ώρα μαζί σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά χρειάζονται χρόνο και ηρεμία προκειμένου να επεξεργάζονται τα ερεθίσματα που τους δίνονται. 

- Μάθετε στο παιδί να πιστεύει στον εαυτό του και στις ικανότητές του. Μόνο έτσι θα καταφέρει να γίνει ανεξάρτητο και δεν θα προσκολλάται επάνω σας, όσο κι αν εσείς νιώθετε την ανάγκη να το κρατάτε διαρκώς σφιχτά στην αγκαλιά σας!
enallaktikidrasi

Συνελήφθη παιδόφιλος τη στιγμή
που θώπευε αγοράκι 2,5 ετών!!

Το περιστατικό αντιλήφθηκε η γιαγιά του νηπίου που κάλεσε την Αστυνομία και τον πρόλαβαν ενώ είχε κατεβάσει το εσώρουχο του παιδιού και το χάιδευε 
Θοδωρής Παναγιωτίδης

Τελευταία στιγμή γλίτωσε τον βιασμό ένα αγοράκι μόλις 2,5 ετών στο Ρέθυμνο, όταν το εντόπισε η γιαγιά του σε γειτονικό σπίτι που έμενε ένας 30χρονος Μπαγκλαντεσιανός, ο οποίος το είχε πάρει στα γόνατα, του είχε κατεβάσει το εσώρουχο και το χάιδευε...

Το περιστατικό έγινε αργά το απόγευμα του Σαββάτου στο Ρέθυμνο. 
Ξαφνικά, η γιαγιά του παιδιού αντιλήφθηκε την απουσία του μικρού αγοριού και άρχισε να το ψάχνει. 
Λίγο πριν, ένας 30χρονος από το Μπαγκλαντές ο οποίος έμενε σε ένα σπίτι απέναντι από το σπίτι του παιδιού, μαζί με άλλους τρεις συμπατριώτες του και ενώ ήταν μόνος του εκείνη τη στιγμή στο σπίτι, μίλησε στο αγοράκι και το δελέασε να περάσει απέναντι, τάζοντάς του ένα γλυκό και παιχνίδια...
Μόλις το παιδάκι πέρασε απέναντι, ο παιδόφιλος δράστης το πήρε μέσα στο δωμάτιό του, το κάθισε στα γόνατά του και του κατέβασε το εσώρουχο, χαϊδεύοντάς το σε ευαίσθητα σημεία....
Η γιαγιά του παιδιού αντιλήφθηκε από το παράθυρο που ήταν το παιδί και κάλεσε την Αστυνομία, ενώ έβαλε τις φωνές. Στο σημείο έφτασαν αμέσως αστυνομικοί, οι οποίοι ακινητοποίησαν τον δράστη και τον συνέλαβαν, ενώ παρέδωσαν το παιδάκι στη γιαγιά του.
Κατά την ανάκριση ο δράστης παραδέχτηκε τις πράξεις του και μάλιστα άφησε άφωνους τους αστυνομικούς που τον ανέκριναν, όταν γύρισε και τους είπε πως «στην πατρίδα του συνηθίζεται αυτό και δεν είναι παράνομο»!  
Ο παιδόφιλος που εξετάζεται εάν είναι υπεύθυνος και για άλλες παρόμοιες πράξεις, οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα και αύριο θα απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή Ρεθύμνου.

news247

Όταν τα παιδιά μας συνέχεια γκρινιάζουν,
μήπως κάνουμε κάτι λάθος;

Ανακαλύψτε τι είναι αυτό στη δική σας συμπεριφορά που προκαλεί εκνευρισμό και γκρίνια στο παιδί!


Πριν γίνουμε γονείς όλοι μας πιστεύαμε ότι το δικό μας παιδί πότε δεν θα γκρινιάζει εκνευριστικά και θα χτυπιέται κάτω σαν χταπόδι για να περάσει το δικό του
Όταν όμως αποκτήσαμε παιδί διαπιστώσαμε ότι κάναμε λάθος! Το χειρότερο; Δεν είναι μόνο ότι και τα δικά μας παιδιά θυμώνουν, χτυπάνε και γενικά έχουν τα νεύρα τους από... 8 μηνών, αλλά κι ότι τις περισσότερες φορές οι μόνοι υπεύθυνοι γι' αυτή τη συμπεριφορά τους είμαστε εμείς, οι γονείς. 

Να ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε ως γονείς και έχουν σαν αποτέλεσμα αυτά τα τόσο εκνευριστικά ξεσπάσματα των παιδιών:
Βιαζόμαστε συνεχώς (και αναγκάζουμε και τα παιδιά να βιαστούν)
Πόσες φορές δεν λέμε κάθε πρωί στο παιδί «γρήγορα», «τελείωνε», «δεν θα προλάβουμε»; Όταν ξεκινάμε τη μέρα μας μέσα στο άγχος και τη βιασύνη είναι επόμενο να προκαλέσουμε και σ' εκείνο στρες το οποίο δεν πρόκειται να μείνει απαρατήρητο. Επιπλέον, όταν το πιέζουμε να κάνει πιο γρήγορα, περνάμε στο παιδί το μήνυμα ότι δεν απολαμβάνουμε ιδιαίτερα το χρόνο που περνάμε μαζί του και θέλουμε να ξεμπερδεύουμε για να φύγουμε από το σπίτι. Η λύση; Οργανώστε καλύτερα το πρόγραμμά σας ώστε να έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας να φάτε ήρεμα το πρωινό σας, να κάνετε παιχνίδια την ώρα του μπάνιου και να το ντύσετε με ήρεμες, χαλαρές κινήσεις χωρίς να βιάζεστε. 
Δεν τηρούμε πιστά το πρόγραμμα του ύπνου
Δεν χρειάζεται να έχει κανείς τεράστια εμπειρία ως γονιός για να γνωρίζει καλά πως ένα παιδί που του λείπει ύπνος δεν είναι ένα ποτέ ένα χαρούμενο, ήρεμο και καλόβολο παιδί. Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά -τουλάχιστον μέχρι και την πρώτη σχολική ηλικία- έχουν ανάγκη από πολύ περισσότερες ώρες ύπνου σε σχέση με εμάς. Ιδανικά, θα πρέπει όχι μόνο να φροντίζουμε να κοιμούνται αρκετά αλλά και να ακολουθούν ένα λίγο-πολύ σταθερό πρόγραμμα στο ωράριο του ύπνου τους. Διαφορετικά, θα υπάρχουν συνέπειες (βλ. γκρίνια) για όλους!
Παραφορτώνουμε το πρόγραμμά τους
Ζούμε σε μια κοινωνία που απαιτεί γρήγορους ρυθμούς, όμως κανείς ποτέ δεν μεγάλωσε ένα ήρεμο παιδί τρέχοντας από το ένα μέρος στο άλλο. Ως γονείς είμαστε υποχρεωμένοι να βάζουμε προτεραιότητες, ακόμα και για τα πιο μικρά πράγματα. Π.χ. είναι απαραίτητο να παραστούμε και στα δύο παιδικά πάρτι που μας έχουν καλέσει; Πρέπει να πάμε το παιδί στο μάθημα μουσικοκινητικής αμέσως μόλις γύρισε από τον παιδικό σταθμό; Τα παιδιά χρειάζονται εξίσου να μάθουν να προσαρμόζονται όσο και να περνούν κάποιο χρόνο μέσα στην ημέρα χωρίς ιδιαίτερο πρόγραμμα. Αντίθετα, όταν οι δραστηριότητες και οι αλλαγές περιβάλλοντος εναλλάσσονται καταιγιστικά, ένα λιγότερο ή περισσότερο ξέσπασμα είναι το λιγότερο που μπορούμε να περιμένουμε!
Έχουμε κακή διάθεση
Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη που έχει η δική μας ψυχολογία σ΄εκείνη των παιδιών μας. Όταν εμείς έχουμε γκρίνια, νεύρα και κακή διάθεση, το πιθανότερο είναι σύντομα να «κολλήσουν» κι αυτά. Αν, λοιπόν, θέλετε ένα χαρούμενο παιδί κάντε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να είστε μια χαρούμενη μαμά!
Δεν περνάμε αρκετό χρόνο μαζί τους
Η έλλειψη ποιοτικού χρόνου με τους γονείς έχει άμεσο αντίκτυπο στη διάθεση των παιδιών. Ό,τι κι αν έχετε να κάνετε μέσα στη μέρα, όσο πιεστικό κι αν είναι το πρόγραμμά σας, βεβαιωθείτε ότι πάντα διαθέτετε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε για να μιλήσετε, να παίξετε, ακόμα και να μαλώσετε τα παιδιά σας. Κλείστε την τηλεόραση, το κινητό και το laptop και χαρίστε τους την αμέριστη προσοχή σας. Άλλωστε, την αξίζουν!
mamamia

Έτσι απασχολούμε ευχάριστα τα μωράκια μας στο σπίτι!!

Χρειαζόμαστε μόνο καθημερινά, χρηστικά υλικά 
που υπάρχουν ήδη στο σπίτι.
αυτό για μεγαλύτερα παιδάκια
Αναζητήσαμε τρόπους δημιουργικής απασχόλησης για τα πολύ μικρά παιδάκια, μεταξύ 1 και 2 ετών, που τα μικρά τους χεράκια δεν μπορούν ακόμα να κάνουν κατασκευές, ούτε μπορούν να ζωγραφίσουν χωρίς να κάνουν όλο το σπίτι χάλια.

1. Ένα μεγάλο δοχείο με νερό
watertable
Ένα μεγάλο δοχείο με νερό και μικρά πλαστικά παιχνιδάκια και μπολάκια είναι αρκετά για να διασκεδάσει ένα πολύ μικρό παιδί. Φυσικά, αυτή η δραστηριότητα θέλει συνεχή επίβλεψη, γιατί ακόμα και ελάχιστη ποσότητα νερού μπορεί να είναι επικίνδυνη για ένα μωρό.

2. Ο νεροχύτης
Ανοίξτε για λίγο τη βρύση, βάλτε το παιδί σε μια καρέκλα, δώστε του σφουγγάρια, σκουπάκια και λίγη σαπουνάδα και έτοιμο το νέο παιχνίδι που θα το συναρπάσει!

3. Δαχτυλομπογιές στο τζάμι
tiny_toddler_activities
Βάλτε σε ένα σακουλάκι φαγητού με αεροστεγές κλείσιμο μπογιά και στερεώστε το καλά στη μπαλκονόπορτα. Το μωράκι σας θα ξετρελαθεί με το να σπρώχνει με τα χεράκια του το χρώμα από δω κι από κει και να παρατηρεί τα σχέδια που δημιουργούνται.

4. Το σουρωτήρι
pipe-cleaner-colander-fine-motor-20150412-9-800x533
Το σουρωτήρι και λίγα καθαριστικά πίπας μπορούν να κρατήσουν ένα παιδί απασχολημένο για ώρα, να προσπαθεί να βάλει και να βγάλει τα καθαριστικά από τις τρύπες.

5. Αυτοσχέδια μουσικά όργανα
Χρειάζεστε μόνο ένα πλαστικό δοχείο με απόλυτα ασφαλές καπάκι και όσπρια ή ρύζι. Μπορείτε να φτιάξετε πολλά μουσικά όργανα, με διαφορετικό ήχο το καθένα, και η ορχήστρα σας θα είναι έτοιμη!

6. Κουτί με κορδέλες
Close+Hands
Θα χρειαστείτε ένα κουτί παπουτσιών, ένα μολύβι και πολλές διαφορετικές σε χρώμα, μήκος και υφή κορδέλες. Κάντε τρύπες στο κουτί με το μολύβι και περάστε κάθε κορδέλα σε δύο τρύπες, αφήνοντας αρκετό από μήκος τους χαλαρό μέσα στο κουτί και δένοντάς κόμπους στις άκρες. Το παιδί θα τραβάει τη μία άκρη της κορδέλας και θα βλέπει την άλλη να εξαφανίζεται!

7. Δρόμος μετ' εμποδίων
P1020563e-956x1024
Κολλήστε χαρτοταινία σε διαφορετικά ύψη από τον έναν τοίχο στον άλλο στον διάδρομο του σπιτιού και προσκαλέστε το μωράκι σας να τον διασχίσει. Εγγυημένη διασκέδαση! 

Έκανε τατουάζ το κοχλιακό εμφύτευμα της κόρης του


Όταν το κοριτσάκι αυτό απέκτησε ένα νέο κοχλιακό εμφύτευμα, ο πατέρας της ήθελε να βεβαιωθεί ότι δε θα νιώθει μειονεκτικά.

Για αυτό, ξύρισε όλα τα μαλλιά του και έκανε τατουάζ ένα εμφύτευμα, ώστε να δείξει στην 6χρονη κόρη του Charlotte, πόσο πολύ την αγαπάει. Και η μικρή ενθουσιάστηκε.
Χαμογέλασε, το άγγιξε και είπε ότι ήταν τέλειο. Ο πατέρας έβαλε μια φωτογραφία του στο facebook, η οποία κοινοποιήθηκε πολλές φορές από άλλους χρήστες.
Η μικρή Charlotte από τη Νέα Ζηλανδία, απέκτησε το δεύτερο κοχλιακό εμφύτευμά της, αφού διαγνώστηκε κώφωση στο αριστερό της αυτί.  
Αρχικά, οι γιατροί πίστευαν ότι είχε ήπια προβλήματα ακοής και έχει επίσης πρόβλημα στο δεξί αυτί, στο οποίο δεν μπορούν να μεταδοθούν σωστά τα ηχητικά κύματα.
Ο αδερφός της, 8 ετών, έχει επίσης ακουστικά βοηθήματα και η μητέρα της φοράει κοχλιακό εμφύτευμα.
Έπειτα από την τοποθέτηση του πρώτου της κοχλιακού εμφυτεύματος, σε ηλικία 4 ετών, η οικογένειά της παρατήρησε αλλαγές στη συμπεριφορά της. «Δεν μιλούσε σχεδόν σε κανέναν», είπε η μητέρα της.
Ο πατέρας της θα αφήσει τα μαλλιά του να μακρύνουν, είπε όμως ότι θα τα ξαναξυρίσει είτε σε ειδικές περιστάσεις είτε όταν η Charlotte ζητήσει να το δει.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki