«Κάτσαμε στο πλακόστρωτο και ζωγραφίσαμε μαζί με τα παιδιά αλλά και με πολλούς ενήλικες. Να βλέπατε τους μεγάλους ανθρώπους, με πόση λαχτάρα ήρθαν για να ζωγραφίσουν!»
-----------------------
Στο πλευρό των περίπου διακοσίων παιδιών που βρίσκονται ανάμεσα στους πρόσφυγες από τη Συρία και το Αφγανιστάν, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί σε σκηνές στο Πεδίον του Άρεως, βρέθηκαν, και θα συνεχίσουν να βρίσκονται, έως ότου δοθεί μια λύση στο ζήτημα της στέγασής τους, καθηγητές-μέλη της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων.
Έτσι, τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, οι καθηγητές που ευαισθητοποιήθηκαν πήραν μαζί τους τα σύνεργα ζωγραφικής (μολύβια, μαρκαδόρους, κηρομπογιές, χαρτιά), αλλά και μπαλόνια και καραμέλες, τα άπλωσαν πάνω σε χαρτί οντουλέ και γύρω τους άρχισε σιγά-σιγά να βουίζει ένα μελίσσι από παιδιά, μικρά αλλά και μεγαλύτερα.
"Κάτσαμε στο πλακόστρωτο και ζωγραφίσαμε μαζί με τα παιδιά αλλά και με πολλούς ενήλικες. Να βλέπατε τους μεγάλους ανθρώπους, με πόση λαχτάρα ήρθαν για να ζωγραφίσουν!" αφηγείται η καθηγήτρια Έλενα Καραγιάννη. Όπως λένε τα μέλη της Ένωσης, στη δεύτερη συνάντηση η ομάδα μεγάλωσε, ενώ στήθηκε και έκθεση με τα έργα που δημιουργήθηκαν στις δύο συναντήσεις.
Η Ένωση, ανανεώνοντας το ραντεβού με τα προσφυγόπουλα γι' αυτή την Τετάρτη, στις 7.00 μ.μ., καλεί όσα μέλη της βρίσκονται στην Αθήνα και επιθυμούν να δώσουν το "παρών", όπως και άλλες καλλιτεχνικές ομάδες για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών (θεάτρου, χορού, μουσικής κ.λπ.), ζητώντας, από όσους έχουν τη δυνατότητα, να προσφέρουν είδη ζωγραφικής (μαρκαδόρους, κηρομπογιές, δαχτυλομπογιές, μολύβια, μπαλόνια, καραμέλες) και ό,τι άλλο αρέσει σε ένα παιδί.

avgi