Sunday 23 August 2015

Κάντε το μωρό σας να χαμογελάσει και απολαύστε τη στιγμή

Μια από τις πιο υπέροχες ανακαλύψεις σχετικά με το μωρό σας είναι η αίσθηση του χιούμορ η οποία αναπτύσσεται μαζί με αυτό! Η στιγμή που θα σας χαμογελάσει το μωρό σας είναι από τις στιγμές εκείνες που χαράζονται στη μνήμη σας και σας πλημμυρίζει από ευτυχία και μοναδικά συναισθήματα. 
Τα πρώτα χαμόγελα το μωρό σας τα χαρίζει κάπου κοντά στις 4 εβδομάδες μετά τη γέννησή του. Από το δεύτερο μήνα και μετά, τα περισσότερα μωρά ανταποκρίνονται με περισσότερη θέρμη στα άτομα που τα φροντίζουν. Δεν αργεί το μωράκι σας να καταλάβει πως τα χαμόγελα του βρίσκουν τρομερή ανταπόκριση και τότε τα χαρίζει όλο και πιο συχνά. 

Κάντε το μωρό σας να χαμογελάσει και  απολαύστε τη στιγμήΓύρω στους τρεις μήνες, το χαμόγελο είναι πλέον ένας τρόπος επικοινωνίας του μωρού σας και μάλιστα γελά σε σημαντικά πρόσωπα που νιώθει ότι το φροντίζουν και τα γνωρίζει.Το γέλιο είναι για το μωρό μια πρωταρχική μορφή επικοινωνίας σημαντική για την ψυχοσωματική εξέλιξη, γι’ αυτό και η ανταπόκρισή σας σε αυτό είναι απαραίτητη. 

Έρευνα που έχουν μελετήσει τους παράγοντες που προκαλούν το γέλιο του μωρού έχουν δείξει πως καθώς το μωρό μεγαλώνει, κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους γελά με διαφορετικά πράγματα. Παίξτε με το μωρό σας προκειμένου να του αναπτύξετε την αίσθηση του χιούμορ. Κάντε το μωρό σας να χαμογελάσει και «δεθείτε» μαζί του:
-βάλτε μουσική και χορέψτε τρελά,
-κάντε αστείες μιμήσεις την ώρα του φαγητού,
-κάντε αλογάκι το μωρό πάνω στο πόδι σας τραγουδώντας ένα γρήγορο σκοπό κ.α,
-τα μωρά αγαπούν τις εκπλήξεις, γι’ αυτό κρυφτείτε πίσω από τα χέρια σας φωνάζοντας «κου-κου τα!»
-παίξτε κρυφτό ή κρυφτείτε κάτω από ένα σεντόνι.

Αστυνομικός ξεδιψά μικρό προσφυγόπουλο

Ένας αστυνομικός ξεδιψά ένα μικρό προσφυγόπουλο... 
iefimerida.gr

Το παιδί σου προσφυγόπουλο!

Πέρα από την αλήθεια που βλέπουμε, πέρα από την αλήθεια που ψάχνουμε, πέρα από την αλήθεια που πιστεύουμε ότι ισχύει υπάρχει και μια άλλη εκείνη η αλήθεια της ανθρωπιάς που όταν έρθει και κατοικήσει μέσα μας συνειδητοποιούμε ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι, είμαστε ίδιοι , έχουμε κοινή αρχή με τη γέννηση και κοινό τέλος με το θάνατο μας.

Η ζωή του καθενός διαφέρει και παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες τόσο γεωγραφικοί , κοινωνικο – πολιτισμικοί οικονομικοί. Και όμως έρχεται η ώρα που ανατρέπονται όλα που γυρίζει εκείνος ο τροχός και σταματά εκεί όπου δεν το θέλουμε κάποιες φορές και δεν το επιθυμούμε αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Και τώρα εμείς καταδικάζουμε τους πρόσφυγες λες και απέχουμε πολύ από εκείνους.

Μια λεπτή γραμμή μας χωρίζει μόνο . Ξεχνάμε επίσης πόσες φορές οι Έλληνες έγιναν οι ίδιοι πρόσφυγες. Ξεχνάμε τους Έλληνες που πήγαν πρόσφυγες στη Συρία. Δεν ήταν μόνο μοίρα των Σύρων να γίνονται πρόσφυγες στην Ελλάδα. Και οι Έλληνες έφτασαν κάποτε κυνηγημένοι στη Συρία, Έλληνες πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, καταφεύγουν στο Χαλέπι, κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923, μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης. Τότε, 17.000 εξαθλιωμένοι Έλληνες κατέφθασαν στις μεγάλες Συριακές πόλεις για να εγκατασταθούν, πρόσκαιρα ή και μόνιμα. Oι Αμερικανοί σίτισαν 12.000 Έλληνεs. Ανάλογες σκηνές, αντεστραμμένες όμως, συμβαίνουν σήμερα στην πλατεία Συντάγματος. Η Ιστορία δοκιμάζει τον ανθρωπισμό των Ελλήνων.

Kαι ξεχνάμε τόσα άλλα που ίσως θα έπρεπε να θυμόμαστε, γιατί κανείς δεν εγγυάται το μέλλον μας. Και αν μας έχει ταράξει το capiatal control, αν μας έχουν ταράξει οι συνεχόμενες αυξήσεις προϊόντων και υπηρεσιών, οι αυτοκτονίες , η ανεργία τότε ίσως θα έπρεπε να είμαστε πιο φειδωλοί στις εκδηλώσεις ανθρωπιάς! Δεν διαλέγουν όλοι οι άνθρωποι τη μοίρα τους! Δεν θα έρχονταν αυτοί οι άνθρωποι γιατί άνθρωποι είναι πρώτα από όλα και μετά πρόσφυγες στη χώρα μας αν δεν τους ανάγκαζαν οι συνθήκες. Όταν ο θάνατος είναι ο καθημερινός σου γείτονας τότε αλλάζεις γειτονιά μήπως και ξεφύγεις. Τα μεταναστευτικά κύματα πάντα έχουν σκοπό μια καλύτερη ζωή, κάποιες φορές την ίδια τη ζωή γυρεύουν που φοβούνται ότι θα τη χάσουν αν μείνουν στη χώρα τους.

Μάτια φοβισμένα, γεμάτα απελπισία ταξιδεύουν όπως όπως να φθάσουν σε ένα άγνωστο με βάρκα στην κυριολεξία την ελπίδα. Δεν πρέπει λοιπόν για κανένα λόγο να κρίνουμε αυτούς τους ανθρώπους, τις ξεριζωμένες ψυχές έρμαια της τύχης τους. Δεν πρέπει να μένουμε ψυχροί παρατηρητές και επικριτές των αθώων παιδικών ψυχών που χαροπαλεύουν για να πιαστούν από το νήμα της ζωής. Κανείς δεν επιδιώκει να γίνει πρόσφυγας αν δεν υφίσταται λόγος. Κανείς δε θέλει να δει το παιδί του προσφυγόπουλο, καταδικάζει όμως τους άλλους, τα παιδιά των άλλων.

Οι άλλοι είναι ξένοι λέει. Μα αγαπητοί μου δεν υπάρχει πιο ξένος από τον ίδιο μας τον εαυτό. Από τη στιγμή που απέχεις και εθελοτυφλείς στα δεινά που βλέπεις γύρω σου, ζορίζεσαι χαλιέσαι και βλέπεις εχθρούς τους συνανθρώπους που έρχονται γιατί αναζητάνε ένα δικαίωμα στη ζωή τότε ετοιμάσου να γευτείς κάτι ανάλογο. Εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα έρθεις λέει μια παροιμία. Πριν λοιπόν καταδικάσουμε συμπεριφορές πριν κρίνουμε ψυχές ας κρίνουμε τους εαυτούς μας.

Κανείς δε θέλει να δει το παιδί του προσφυγόπουλο γιατί λοιπόν δε ρωτάει τους μετανάστες εκείνοι θέλουν να βιώνουν ότι βιώνουν; Η μοίρα και η τύχη των ανθρώπων κρίνεται από το μυαλό που κουβαλάνε και το μυαλό τους θα είναι πολύ φτωχό αν πιστεύει ότι σε μια βάρκα που ήδη βουλιάζει φταίνε όσοι ανεβαίνουν σε αυτή. Στις υγιής κοινωνίες δεν κολλάς κάτι απέξω. Ασχολούμαστε με το μεταναστευτικό λες και αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημα και όλα τα υπόλοιπα είναι λυμένα.

xarmpea ioannaΑν αγαπημένε Έλληνα δεν έβλεπες κοντόφθαλμα, αν έβλεπες το δάσος και όχι το δέντρο που είναι μπροστά σου θα αντίκριζες ίσως και το δικό σου παιδί προσφυγόπουλο όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν εξάλλου και τότε ίσως λύγιζες και άλλαζες γνώμη για τα προσφυγόπουλα που έρχονται στην Ελλάδα.

Γιατί αγαπητέ Έλληνα στην καρδιά του γονιού αλλά και του κάθε ανθρώπου δεν υπάρχουν προσφυγόπουλα αλλά μόνο παιδιά, δεν υπάρχουν πρόσφυγες αλλά μόνο άνθρωποι. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι δεν έχουν μίασμα πάνω τους κουβαλάνε μόνο τη θέληση για ζωή!

Χαρμπέα Ιωάννα κοινωνιολόγος/συγγραφέας
trikalain.gr

Μια φορά ήταν ... το διάστημα

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΗΤΑΝ ... ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
(ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗ - 26 ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ)
«ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ»


Il était une fois... l'Espace


Η σειρά αυτή, που προορίζετε για παιδιά, και ακολουθεί το πρώτο του είδους του,
με τον τίτλο Once Upon a Time (Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Άνθρωπος).
Ενσωματώνει σχεδόν όλους τους χαρακτήρες της σειράς και εφαρμόζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Η ιστορία αφηγείται την αντιμετώπιση πολλών μεγάλων δυνάμεων διαγαλαξιακά, με ανώτερα όντα που έχουν έρθει από το άγνωστο, καθως και αναζητηση για νέες πηγές ενέργειας, για την οικολογια και αλλα.
Το νήμα της ιστορίας ακολουθεί τις περιπέτειες του Pierrot, (γιος του συνταγματάρχη Pierre) και Pierrette πρόεδρος και ο φίλος της Psi.
Από την έναρξή τους στην αστυνομία  (Omega) και για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη σύγκρουση στα τέλη του ...
Παράγωγή του 1982, σειρά  επιστημονικής φαντασίας, συνέχεια με το τελευταίο επεισόδιο του (Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Άνθρωπος ), το οποίο ήταν φουτουριστικό στο πεδίο εφαρμογής.
Αρκετά επεισόδια της σειράς αυτής έγιναν σε μια ταινία. Σε σκηνοθεσία του Albert Barille
Έτος: 1982-1983
  1. The Planet Omega : O Πλανήτης Omega
  2. The Saurians : Οι Saurians
  3. The Green Planet : Ο Πράσινος Πλανήτης
  4. Towards Andromeda : Προς Ανδρομέδα
  5. 05 ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - The Cro-Magnons   :  Οι Κρο-Μανιόν
  6. 06 ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - The Revolt of the Robots : Η εξέγερση των ρομπότ
  7. 07 ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - The Planet Mytho   :  ο Πλανήτης μυθος
  8. 08 ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - The Long Voyage   :  Το μακρύ ταξίδι
  9. 09 ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - In Cassiopea   :  Σε αστερισμους
  10. 10 A Planet Blown to Pieces: Ένας πλανήτης κομενος σε κομμάτια
  11. 11 ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - Shipwrecked in Space   :  Ναυαγός στο Διάστημα
  12. 12 ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - The Giants   :  Οι Γίγαντες
  13. 13 ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - The Incas   :  Οι Ίνκας
  14. 14 ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - In the Land of the Dinosaurs:  Στο κρατίδιο των δεινόσαύρων
  15. 15 ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - The Rings of Saturn   :  Τα Δαχτυλίδια του Κρόνου
  16. 16 ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - The Un stoppable Menace   :  Η ασταματητη απειλη
  17. 17 ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - Earth   :  Γη
  18. 18 ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - Atlantis   :  Ατλαντίδα
  19. The Strange Return to Omega: Η Παράξενη Επιστροφή στην Omega
  20. 20 ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - The Revenge of the Robots   :  Η εκδίκηση των ρομπότ
  21. 21 ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - The Humanoids   :  Τα ανθρωποειδή
  22. 22 ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - An Hostile World   :  Ένας εχθρικός κόσμος
  23. 23 ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - City in Flight   :  Ιπταμενη Πόλη
  24. 24 ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - The Great Computer   :  Οι μεγαλοι υπολογιστες
  25. 25 ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - The Battle of the Titans   :  Η μάχη των Τιτάνων
  26. 26 ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - The Infinity of Space   :  Το άπειρο του Διαστήματος

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki