Monday 12 October 2015

Δεν φαντάζεστε πόσα μικρόβια κουβαλούν
τα λούτρινα αρκουδάκια των παιδιών…

Τρία στα τέσσερα αρκουδάκια δεν πλένονται όταν το παιδί αρρωσταίνει, ενώ ένα στα πέντε δεν έχει πλυθεί ποτέ!

Οι ειδικοί προειδοποιούν τους γονείς να πλένουν συχνότερα τα λούτρινα αρκουδάκια των παιδιών, καθώς συχνά κουβαλούν τεράστιο μικροβιακό φορτίο.

Αρκετά παιδιά συνηθίζουν να κουβαλούν το αγαπημένο τους αρκουδάκι όπου κι να πάνε ή κοιμούνται κρατώντας το αγκαλιά όταν είναι άρρωστα, καθώς τους παρέχει ένα αίσθημα ασφάλειας και ζεστασιάς.

Οι γονείς όμως συχνά αμελούν να πλύνουν το αρκουδάκι και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία του παιδιού.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, αναλύσεις που πραγματοποίησαν ερευνητές της γνωστής εταιρίας Dettol έδειξαν ότι ποσοστό έως και 80% των λούτρινων παιχνιδιών κουβαλούν βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, ενώ ένα στα τέσσερα αρκουδάκια έχει μολυνθεί με ίχνη από υπολείμματα περιττωμάτων.
Τα στοιχεία υπέδειξαν επίσης ότι το 90% των παιδιών ρίχνουν συχνά κάτω το αγαπημένο τους αρκουδάκι, οπότε έρχεται σε επαφή με διαφόρων ειδών μικροοργανισμούς.
Τρία στα τέσσερα αρκουδάκια δεν πλένονται όταν το παιδί αρρωσταίνει, ενώ ένα στα πέντε δεν έχει πλυθεί ποτέ!
Οι ειδικοί συνιστούν στους γονείς να πλένουν τακτικά τα αρκουδάκια των παιδιών τους με ειδικό αντιμικροβιακό διάλυμα για την προστασία τόσο των ίδιων όσο και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας. Καλό είναι τα αρκουδάκια να πλένονται χωριστά από άλλα ρούχα, ώστε να μην μεταφέρονται οι μικροοργανισμοί.


prismanews

Κηδεύτηκε ο μικρότερος αγνοούμενος της Τουρκικής εισβολής, ένα βρέφος μόλις 6 μηνών

Όταν βρέθηκαν τα οστά ο μικρός Ανδρέας είχε την πιπίλα του.

Μέσα σε ατμόσφαιρα ανείπωτης οδύνης τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας η κηδεία του μικρότερου αγνοούμενου της τουρκικής εισβολής, Ανδρέα Κυριάκου, ο οποίος το 1974 ήταν βρέφος, μόλις έξι μηνών. 
Μαζί κηδεύτηκαν και τα άλλα πέντε μέλη της οικογένειας του, η μητέρα του Αγγελική Κυριάκου, 25 ετών το 1974, οι θείες του Σούλα και Μάρω 11 και 19 ετών και η γιαγιά του Ελένη, 46 χρονών. 
Τα οστά όλων τους βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στο Τραχώνι Κυθρέας, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA.

Όταν βρέθηκαν τα οστά ο μικρός Ανδρέας είχε την πιπίλα του. Οι γυναίκες και το παιδί δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ. Το βρέφος είχε πληγεί και στο πόδι, πριν δολοφονηθεί. Ο πατέρας του μικρού Ανδρέα ήταν στρατιώτης την περίοδο της τουρκικής εισβολής και πληροφορήθηκε τα διαδραματισθέντα αργότερα. Κατά τη διάρκεια του πολέμου πέρασε πολύ δύσκολες ώρες και κινδύνεψε και η ζωή του. Όταν έφτασε στις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές, δεν βρήκε ούτε τη γυναίκα του ούτε το παιδί του.
Στην κηδεία επικήδειο εκφώνησαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι ευθύνη της πολιτείας είναι να δικαιώσει τη θυσία των ηρώων του '74. Είμαστε, επεσήμανε, έτοιμοι και ώριμοι, πρόσθεσε, να οικοδομήσουμε μια πατρίδα με ειρηνικό μέλλον.
Απηύθυνε επίσης έκκληση στην τουρκική πλευρά να συνεργαστεί, για να δοθεί ένα τέλος στο δράμα των αγνοουμένων. Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού τόνισε ότι ένας τρόπος υπάρχει να τιμωρηθεί το έγκλημα του 74, να αποτραπεί ο στόχος του, που δεν είναι άλλος από τη διχοτόμηση της Κύπρου.
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε ότι εκκρεμούν τα καθήκοντα όλων στον τόπο, όσο παραμένουν αδικαίωτες οι θυσίες του ηρώων του 74.


Περισσότερα: Κύπρος

12 Οκτωβρίου 1944: Η Αθήνα είναι και πάλι ελεύθερη.
Απολογισμός εγκλημάτων των Ναζί

12 Οκτωβρίου 1944, ημέρα Πέμπτη. 
Ύστερα από 1264 μέρες Κατοχής η Αθήνα είναι και πάλι ελεύθερη. 
......................
Οι ανθρώπινες απώλειες ήταν ανυπολόγιστες σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας. 

Στην διάρκεια της γερμανικής κατοχής, που κράτησε σαράντα δύο μήνες,
* Πέρασαν από τα γερμανικά εκτελεστικά αποσπάσματα και τουφεκίσθηκαν 39.000 Έλληνες! 
* Σκοτώθηκαν από σφαίρες «αδέσποτες» και άλλα «στρατιωτικά ατυχήματα 12.000
* Σκοτώθηκαν σε μάχες 70.000.
* Πέθαναν από πείνα σε ολόκληρη την Ελλάδα περίπου 600.000

* Από αυτούς τα παιδιά, που πέθαναν από την ασιτία και τις κακουχίες των μανάδων τους, ήταν 300.000, δηλαδή, μία ολόκληρη γενιά.
* Θανατώθηκαν με τρόπο εγκληματικό κι απάνθρωπο στα ναζιστικά και φασιστικά γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης κι επίσης άλλοι 60.000 Έλληνες, Εβραίοι το θρήσκευμα.
* Φυλακίστηκαν στους σαράντα δύο μήνες κατοχής 200.000 κι οι περισσότεροι πέθαναν από τις κακουχίες και τα άγρια βασανιστήρια στην φυλακή ή λίγο μετά.
* Προσβλήθηκαν άλλοι από βαριές ασθένειες ή έμειναν δια βίου ανίκανοι πάνω από 1.000.000.
περισσότερα εδώ: alfavita
-------------------------
Οι Γερμανοί υποστέλλουν τη σημαία τους από την Ακρόπολη στις 9:45 το πρωί της 12ης Οκτωβρίου ενώ την ίδια στιγμή τμήμα του γερμανικού στρατού καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ο Γερμανός αντιπτέραρχος, στρατιωτικός διοικητής Νοτίου Ελλάδος Χέλμουτ Φέλμυ δηλώνει ότι τα γερμανικά στρατεύματα αποσύρονται από την Αθήνα που έχει κηρυχθεί ανοχύρωτη πόλη. 

Το ίδιο κάνουν και τα συνεργαζόμενα με τους κατακτητές Τάγματα Ασφαλείας τα οποία κλείνονται στο στρατόπεδο στο Γουδί. 
Μικρό γερμανικό απόσπασμα παραμένει στον Πειραιά για να διενεργήσει καταστροφές.

Πριν ακόμα οι τελευταίοι Γερμανοί εκκενώσουν την πόλη, ο αθηναϊκός λαός ξεχύνεται στους δρόμους σε ένα αυθόρμητο ξέσπασμα και η Αθήνα κατακλύζεται από ελληνικές και συμμαχικές σημαίες (αγγλικές, σοβιετικές, αμερικανικές).

περισσότερα εδώ: ourathens

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki