Tuesday 13 October 2015

Το δέντρο που ήθελε να το αγαπούν!

Η διαχρονική σχέση ενός δέντρου και ενός παιδιού, όπως αυτή αποτυπώνεται σε ένα υπέροχο animation που αξίζει να δείτε.
Μια σχέσης, φιλίας, μια σχέση αγάπης, που σίγουρα δοκιμάζεται όταν το παιδί εγκαταλείπει το αγρόκτημα που ζούσε για να πάει στην πόλη…
Μια υπέροχη, τρυφερή ταινία, που αναδεικνύει τη φίλια και που φέρει τον τίτλο «Embarked», που σημαίνει «Ξεκίνησε»!

Νεαρός προς άστεγο επαίτη:
Αν πέσεις στη θάλασσα, θα σου δώσω δύο ευρώ!

Κι εκείνος έπεσε...
Κανένας από τους παριστάμενους δεν ασχολήθηκε με τον άστεγο άνδρα
Απίστευτο, άλλα συνέβη στον Βόλο, όταν στην κεντρική παραλία και μπροστά από τα πολλά καφέ, ένας 35χρονος άνδρας, πήρε φόρα και βούτηξε στην θάλασσα για δύο ευρώ, όπως αποδείχθηκε λίγο αργότερα.

Ο νεαρός αλλοδαπός, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ενώ βυθιζόταν στη θάλασσα σήκωσε το ένα του χέρι ψηλά και παρέες νεαρών που έτρεξαν στην προκυμαία για να τον σώσουν κατάφεραν να τον πιάσουν και να τον ανασύρουν ζωντανό.


Όλα συνέβησαν ξαφνικά και ενώ ο 35χρονος στεκόταν όρθιος στην καφετέρια και μιλούσε με μια νεαρή παρέα που καθόταν σε τραπέζι ζητώντας τους χρήματα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ένας νεαρός του απάντησε ότι δεν είχε χρήματα, ο δεύτερος του ζήτησε να απομακρυνθεί, ενώ ο τρίτος του είπε ότι αν πέσει στη θάλασσα, θα του χαρίσει δύο ευρώ!
Κανείς από την νεανική συντροφιά δεν μπορούσε να φαντασθεί το τι θα επακολουθούσε, καθώς είδαν ξαφνικά τον άνδρα να κατευθύνεται στη θάλασσα και να βουτά. Πολλοί υπέθεσαν ότι γλίστρησε ή ακόμη και ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.
Ο 35χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αλλοδαπός αλλά ζει αρκετά χρόνια στον Βόλο. Αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα, όπως και προβλήματα υγείας. Καταφέρνει να επιβιώνει περιφερόμενος από καφετερια σε καφετέρια και να επαιτεί, ενώ τον τελευταίο καιρό λέγεται ότι κοιμάται σε παγκάκια σε πάρκα του Βόλου.
Θαμώνες έλεγαν ότι πριν απομακρυνθεί από την καφετέρια στεκόταν παράμερα όρθιος τρέμοντας από το κρύο. Είναι άγνωστο αν είχε ρούχα να αλλάξει και πολλοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους που κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε να του δώσει καθαρά και στεγνά ρούχα.
Για το περιστατικό, όπως εγινε γνωστό, δεν είχε ενημερωθεί και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου καθώς κανένας δεν ευαισθητοποιήθηκε να τηλεφωνήσει. Όταν οι λιμενικοί απευθύνθηκαν στην καφετέρια για να δουν αν ο 35χρονος ήταν ακόμη εκεί, ενημερώθηκαν ότι είχε φύγει.
newsbeast

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki