Tuesday 3 November 2015

Ο σκυλάκος που ήθελε να πει «μαμά»,
για να φάει μια μπουκίτσα! (video)

Προσπαθεί να κάνει το παιδί της να πει μαμά.
Ο σκύλος μας άφησε άφωνους

Προσπαθεί να κάνει το παιδί της να πει μαμά.Ο σκύλος μας άφησε άφωνους
Το παρακάτω βίντεο έχει κερδίσει το διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες. Πρωταγωνιστές είναι το μωρό της οικογένειας, αλλά και ο σκύλος. Οι γονείς του μικρού αγοριού προσπαθούν να το ενθαρρύνουν να πει τη λέξη μαμά, δελεάζοντας το με μια πιρουνιά φαγητό. 
Όμως, ο σκύλος της οικογένειας αποφασίζει να μπει και αυτός στο παιχνίδι και να διεκδικήσει κι αυτός το φαγητό!

 sknews.gr

- Ποιος είμαι εγώ; - Είσαι εκείνο που σκέφτεσαι!
Μαθήματα ζωής για μας και τα παιδιά μας

Ποιος είμαι εγώ; Ρώτησε ένας νέος τον δάσκαλο του.
Είσαι εκείνο που σκέφτεσαι! Απάντησε ο σοφός. 
Θα σου το εξηγήσω με μια ιστορία.

Μια μέρα, από τα τείχη της πόλης, στο ηλιοβασίλεμα βαθιά στον ορίζοντα, φάνηκαν δυο άνθρωποι που αγκαλιαζόντουσαν.

* Είναι ο πατέρας και η μητέρα, σκέφτηκε ένα κοριτσάκι.
* Είναι δυο εραστές, σκέφτηκε ένας άνδρας τρυφερός.
* Είναι δυο φίλοι που συναντήθηκαν μετά από πολλά χρόνια σκέφτηκε ένας.
* Είναι δυο έμποροι που έκλεισαν μια συμφωνία, σκέφτηκε ένας άνθρωπος άπληστος για τα χρήματα.
* Είναι ένας άνθρωπος που αγκαλιάζει τον γιο του που γύρισε από τον πόλεμο, σκέφτηκε μια γυναίκα μεγαλόψυχη.
* Είναι μια κόρη που αγκαλιάζει τον πατέρα της που γύρισε από το ταξίδι, σκέφτηκε ένας πονεμένος άνθρωπος που έχασε την κόρη του.
* Είναι δυο ερωτευμένοι σκέφτηκε μια κοπέλα που ονειρευόταν την αγάπη.
* Είναι δυο άνθρωποι που τσακώνονται μέχρι θανάτου σκέφτηκε ένας.
* Ποιος ξέρει σκέφτηκε ένας άνθρωπος.

Κάθε σκέψη, κατέληξε ο σοφός δάσκαλος, αποκαλύπτει αυτό που Eίσαι.

Να παρατηρείς συχνά τις σκέψεις σου, μπορούν να σου αποκαλύψουν περισσότερα πράγματα για τον εαυτό σου παρά οποιοσδήποτε δάσκαλος..!!
______
by Αντικλείδι , http://antikleidi.com

Καλά, δεν ντρέπονται;

Καλά, δεν ντρέπονται που επιτρέπουν να αλωνίζει ο θάνατος;
Καλά, δεν ντρέπονται τα παντελόνια, τα φουστάνια, τις θέσεις, τις γραβάτες, τις πολυτελείς εσάρπες τους ...


Καλά, δεν ντρέπονται που ένας ψαράς τους ξεφτίλισε διεθνώς;
Αλλά τι λέω; Μήπως Ψαράδες δεν άλλαξαν τον κόσμο;
Καλά, δεν ντρέπονται, δεν έχουν τύψεις που μέρα-νύχτα εγκληματούν κατά της Ανθρωπότητας;
Αν είχαν τσίπα, θα τσακίζονταν να πάνε εκεί, μέσα στα βράχια, στα παγωμένα κύματα, να βραχούν μέχρι το κόκαλο, να νιώσουν το ρίγος, να τους σκεπάσει η σκιά του θανάτου, να απλώσουν τα βρώμικα χέρια τους να αρπάξουν κανά μωρέλι από του χάρου τα δόντια
Καλά, δεν ντρέπονται που ακόμα και τώρα, μετά από τόσους άδικους πνιγμούς, τόση δυστυχία,  εξακολουθούν να μιλάνε για λαθραίες ψυχές, λες και είναι οι άνθρωποι εμπορεύματα.
Αν είχαν τσίπα ...

Πήγε η καγκελάριος στον ερντογάν τον μεγαλοπρεπή και ποιος ξέρει τι συμφωνίες έκλεισαν;
Σιγά μη μίλησαν για τους πρόσφυγες!!

Στη Λέσβο βρίσκεται ένα παλικάρι που άφησε διδακτορικό και δουλειά και σώζει ζωές.
Τα ελληνικά προσφυγικά νησιά μας διασώζουν την Ανθρωπιά
Αυτοί, οι αναίσχυντοι, τις ομάδες κρούσης θέλανε και θέλουν να στείλουν, που αντί να διασώζουν θα κάνουν «πατητές» στους ταλαίπωρους και θα γεμίζουν τον βυθό με νεκρούς. 
Το βυθό ναι, για να μην επιπλέουν και προσβάλλουν την αισθητική τους.

Απ' όλα αυτά τι θα μείνει στο τέλος, τι θα καταγράψει στα θετικά 
ο ιστορικός του μέλλοντος;
Τα προσφυγονήσια μας.
Έναν φούρναρη,
Έναν ψαρά,
Τρεις γιαγιάδες με το μωρέλι στην αγκαλιά,
Αυτά, ναι αυτά, θα γίνουν Σύμβολα
Όλη η ντροπή και το αίσχος δικά τους....

χαμομηλάκι

Δραστηριότητες που αναπτύσσουν την ευφυΐα του παιδιού

Καλές είναι οι έρευνες, δε λέμε. Οι περισσότερες όμως ή γίνονται έτσι, για να γίνονται, ή καταλήγουν σε συμπεράσματα που απλώς επιβεβαιώνουν τα αυτονόητα. Τη συγκεκριμένη την αναδημοσιεύουμε για να πάρουμε μερικές ιδέες. 
Και μια επισήμανση: Αγαπάμε έμπρακτα τα παιδιά μας και τα απασχολούμε δημιουργικά.
---------------
Διάφορες επιστημονικές έρευνες έχουν καταλήξει σε συμπεράσματα για το ποιες δραστηριότητες αυξάνουν την ευφυΐα του παιδιού.

Η γνώμη μας είναι βέβαια ότι η ευφυΐα έχει υπερτιμηθεί στις μέρες μας. Τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος για 8 είδη νοημοσύνης και κάθε μία από αυτές παίζει ζωτικό ρόλο στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης και υγιούς προσωπικότητας.
Για παράδειγμα, η συναισθηματική νοημοσύνη θεωρείται πολύ πιο σημαντική για την επίτευξη της ευτυχίας. Εξίσου σημαντική είναι και η ηθική νοημοσύνη, για την οποία σπάνια γίνεται λόγος. 
Σε αυτό το άρθρο όμως, το οποίο είδαμε στο mama365.gr θα διαβάσετε για τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν την ευφυΐα του παιδιού, σύμφωνα τουλάχιστον με την επιστήμη.

1. Διάβασμα
Όσο και αν η τεχνολογία προχωρά και το βιβλίο αντικαθίσταται από παιχνίδια στον υπολογιστή ή ταινίες στην τηλεόραση, η αξία του στην ενίσχυση της οξυδέρκειας των μικρών μας φίλων δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί ποτέ. 
Προσπαθήστε να τους κολλήσετε το «μικρόβιο» του διαβάσματος στο παιδί από μικρή ηλικία, και μόλις μάθει και εκείνο ανάγνωση, φροντίστε να διαβάζει σε καθημερινή βάση εξωσχολικά βιβλία, αν αυτό είναι εφικτό. Προτιμήστε να μην το διακόπτετε, παρά μόνο εάν δυσκολευτεί και ζητήσει την βοήθειά σας.
Καλό θα είναι, ακόμα, να του δίνετε την ελευθερία να επιλέγει κάποια από τα βιβλία που θα διαβάζει, ακόμα και αν αυτά δεν είναι εκπαιδευτικά. Έχοντας τα αγαπημένα του κόμικ ως συμπληρωματικό ανάγνωσμα, θα μπορέσει να εκτιμήσει περισσότερο την αξία του διαβάσματος. Έτσι, θα αφήσει την φαντασία του να καλπάσει ενώ, ασυνείδητα, θα αναπτύσσει το λεξιλόγιό του και θα μαθαίνει να διαχειρίζεται πιο σωστά την γλώσσα.
2. Επιτραπέζια παιχνίδια
Ξεκινώντας από μικρή ηλικία παίζοντας με τα «κλασικά» τουβλάκια και τα παιδικά παζλ, το παιδί μπορεί να «ακονίσει» το μυαλό του. Τέτοια επιμορφωτικά παιχνίδια ενισχύουν την λογική, την παρατηρητικότητα και την προσοχή του, στοιχεία που είναι όλα εξίσου απαραίτητα για την λειτουργία του εγκεφάλου του.
3. Μαθήματα μουσικής
Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, η ενασχόληση του παιδιού με τη μουσική μπορεί να κάνει το μυαλό του πιο «κοφτερό». Όταν μαθαίνει ένα μουσικό όργανο, όχι μόνο διδάσκεται τις νότες και τα τραγούδια, αλλά ενισχύει και άλλες πνευματικές δεξιότητες.
Συγκεκριμένα, η συγκέντρωση και η πειθαρχία που απαιτεί η μουσική, το βοηθούν να μεταφέρει αυτές τις ικανότητες και στο διάβασμα του σχολείου, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις του στα μαθήματα να βελτιώνονται.
Έχει αποδειχθεί μάλιστα ότι όσα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα μουσικής, ο δείκτης IQ τους αυξάνεται μέσα σε ένα διάστημα εννέα μηνών. Επιπλέον, η ικανοποίηση και η αίσθηση της δημιουργικότητας το βοηθούν να αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση και να ανταποκρίνεται καλύτερα σε δύσκολες συνθήκες.
4. Αθλήματα
Η ενασχόληση με κάποιο χόμπι που απαιτεί σωματική δραστηριότητα, όπως το μπάσκετ, το βόλεϋ, το μπαλέτο ή το καράτε μπορεί να δυναμώσει την λειτουργία του εγκεφάλου. 
Η φυσική άσκηση, εκτός από τις κινητικές δεξιότητές του, αναπτύσσει και τις πνευματικές του ικανότητες. Το παιδί μαθαίνει να συντονίζει το πνεύμα με το σώμα, να παραμένει προσηλωμένο στο στόχο του και να επικεντρώνεται σε μία συγκεκριμένη προσπάθεια για κάποιο διάστημα.
Παράλληλα, η φυσική άσκηση βοηθά στον έλεγχο της αναπνοής και την καλύτερη διαχείριση του άγχους, με αποτέλεσμα να μπορεί να ανταπεξέρχεται καλύτερα σε στρεσογόνες καταστάσεις που είναι πιθανόν να συναντήσει στο σχολείο, όπως είναι τα διαγωνίσματα.
5. Ξένες γλώσσες
Η εκμάθηση ξένων γλωσσών θεωρείται πλέον απαραίτητη για το μέλλον του παιδιού. Εκτός, όμως, από ένα «εφόδιο» για την σταδιοδρομία του, είναι και ένα μέσο για την ανάπτυξη της οξυδέρκειάς του. 
Οι ξένες γλώσσες βοηθούν το παιδί να αποκτήσει μία ευελιξία στον τρόπο σκέψης του, ενώ οι επικοινωνιακές του δεξιότητες βελτιώνονται κατά πολύ. 
Παράλληλα, το παιδί εξασκεί την μνήμη του, μαθαίνει να είναι «πολυπράγμων», αλλά και να αξιολογεί καλύτερα τις πληροφορίες που δέχεται ο εγκέφαλός του.
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα δίγλωσσα παιδιά έχουν ανεπτυγμένο λεξιλόγιο και χρησιμοποιούν πιο σωστά την μητρική τους γλώσσα.
6. Παιχνίδια Video Games
Η περιορισμένη πάντα ενασχόληση με τα video games μπορεί να είναι επωφελής για τα παιδιά, όπως δείχνουν σχετικές έρευνες. Τα πιτσιρίκια μαθαίνουν να συντονίζουν ταυτόχρονα τις κινήσεις, την όραση και το πνεύμα τους, ενώ καλούνται να «λύσουν ένα μυστήριο» ή να βρουν έναν τρόπο να νικήσουν. 
Επιπλέον, ενδυναμώνουν τη μνήμη τους, την γρήγορη σκέψη και τα αντανακλαστικά τους. Βέβαια όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι ο χρόνος που περνούν τα παιδιά παίζοντας video games είναι συγκεκριμένος και ποτέ δεν έχουν βίαιο χαρακτήρα.
Προσπαθήστε να μην επιβαρύνετε το παιδί με πολλές δραστηριότητες που δεν προτιμά ή που το κουράζουν. Αφήστε του την ελευθερία να επιλέξει τι θέλει να κάνει για να περνά εποικοδομητικά τον χρόνο του. Έτσι, τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα!

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki