Wednesday 4 November 2015

«Πιάσε μου το χέρι»

Μια εξαιρετική ταινία μικρού μήκους για την αξία της φιλίας 
και της συμπαράστασης


Τιμητική μνεία για το σενάριο πήρε η ταινία μικρού μήκους "Πιάσε μου το χέρι" της Δώρας Μαδαρού και Ελένης Κόντη στο 6o Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κορινθιας Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ” ΒΡΑΒΕΙΑ / AWARDS - PIFF 2015.

Η ταινία μικρού μήκους προκρίθηκε και στο 10ο CYPRUS INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 23-27/9/2015 .

Η Ελπίδα, 10 ετών, περπατά μελαγχολική κάνοντας την αγαπημένη της βόλτα στη θάλασσα. Βυθισμένη στις σκέψεις της για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, βρίσκεται σ' ενα εγκαταλελειμένο ναυπηγείο. Εκεί συναντά μια άστεγη κοπέλα και ανακαλύπτει πως ο καθένας τραβά τον δικό του κρυμμένο γολγοθά. Αποκτά έτσι μια καινούρια φίλη μαθαίνοντας πως η αγάπη, η φιλία, η συμπαράσταση και η συναισθηματική υποστήριξη δυναμώνουν τη φλόγα της ελπίδας και αποτελούν το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπίσεις τα πάντα.
H Noisy Productions ανεξάρτητη εθελοντική καλλιτεχνική ομάδα παραγωγής , πρωτοτυπεί για άλλη μια φορά και δημιουργεί την μικρού μήκους ταινία “Πιάσε μου το χέρι”, σε σενάριο Δώρας Μαδαρού και Ελένης Κόντη. Εμπνευσμένοι από τους στίχους του τραγουδιού της Ελένης Κόντη που γράφτηκε για τα παιδιά του Συλλόγου “ΦΛΟΓΑ”, οι σεναριογράφοι σκηνοθετόντας πρώτη φορά ,παράλληλα δίνουν ποικίλα κοινωνικά μηνύματα.
Σε μια κοινωνία που ο αλτρουισμός τείνει να εξαφανιστεί, έννοιες οπως αγάπη, φιλία, συμπαράσταση, συναισθηματική υποστήριξή, μπορούν να δυναμώσουν τη φλόγα της ελπίδας και να αποτελέσουν το καλύτερο “φάρμακο” για όλα, ελευθερώνοντας την κρυμμένη μας ανθρωπιά.
Η πολύτιμη βοήθεια του Δημήτρη Μπόπη συνετέλεσε ώστε να ολοκληρωθεί η ταινία.
Το τραγούδι που πλαισιώνει την ταινία ολοκληρώθηκε με τη συνεργασία του συγκροτήματος NiSigma.

Τι φταίει και υπάρχουν τόσα παιδιά θύματα κακοποίησης;
Σωκράτη Αλαφούζου, “Between Black & White”:
ταινία κατά της κακοποίησης των παιδιών

Η φωνή του ΕΛΙΖΑ κατά της κακοποίησης των παιδιών ταξιδεύει μέσα από την ταινία του Σωκράτη Αλαφούζου “Between Black & White”

την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου –19:00

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός-Πλατεία Καρύτση

Τι φταίει και υπάρχουν τόσα παιδιά θύματα κακοποίησης
-Η κοινωνία ,που δεν αντιδρά όταν πρέπει.
-Οι πολίτες, που πολλές φορές ξέρουν ή υποψιάζονται κάτι, αλλά δεν μπαίνουν στη διαδικασία να το αναφέρουν γιατί φοβούνται, γιατί ντρέπονται ή γιατί διστάζουν να μπλέξουν με υπηρεσίες.
-Οι αρχές, που δεν αναγνωρίζουν εγκαίρως τα συμπτώματα κινδύνου και οι επαγγελματίες (κοινωνικοί λειτουργοί, αστυνομικοί, δάσκαλοι και γιατροί) που δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση.


Σκεπτικό πρωτοβουλίας

-Μια ταινία μικρού μήκους γίνεται όχημα για να υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια σε όλες τις μορφές κακοποίησης των παιδιών.-Το ΕΛΙΖΑ ταξιδεύει σε διακεκριμένα εθνικά και διεθνή φεστιβάλ μαζί τον Σωκράτη Αλαφούζο και την ταινία του “Between Black and White”.-Η κακοποίηση των παιδιών βγαίνει από το σκοτάδι και φωτίζεται η θετική πλευρά της ζωής μετά τη λύτρωση.
• Γνωστοποίηση της σημαντικότητας του έργου του ΕΛΙΖΑ και του αντίκτυπου των δραστηριοτήτων του που λειτουργούν με τρόπο καταλυτικό στην κοινωνία και στον κόσμο των παιδιών με αφορμή την 19η Νοεμβρίου -Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης του Παιδιού
• Ανοιχτή συζήτηση για το επείγον/κρίσιμο ζήτημα της κοινωνίας και των παιδιών-θυμάτων της κακοποίησης με τη συμμετοχή διακεκριμένων ακαδημαϊκών/ επιστημονικών συνεργατών του ΕΛΙΖΑ
• Δρ Αλεξάνδρα Σολδάτου: Παιδίατρος/ Επίκουρη Καθηγήτρια Iατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαϊας Κυριακού (σωματική/αναπτυξιακή διάσταση)
• Δρ Τίνια Απέργη-Κλινική Ψυχολόγος/ Καθηγήτρια και Συντονίστρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας του DEREE-The American College of Greece (ψυχολογική διάσταση ζητήματος)
• Δρ Ηλέκτρα Κουτσούκου: Δικηγόρος, Διδάκτωρ Δικαιωμάτων Παιδιού, Επιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (έμφαση στα δικαιώματα των παιδιών)
• Παρουσίαση της ταινίας μικρού μήκους“Between Black and White” και ομιλία του σκηνοθέτη της ταινίας και πρεσβευτή του ΕΛΙΖΑ κ. Σωκράτη Αλαφούζου
.....................
περισσότερα εδώ

51χρονος εκπαιδευτικός αποπλάνησε 10 μαθήτριες,
από 10 έως 13 ετών σήμερα (το κτήνος)

Σοκ έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης η είδηση ότι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας πέρασαν σήμερα χειροπέδες σε ένα άντρα ο οποίος εργαζόταν σε δημοτικό σχολείο της πόλης, έπειτα από καταγγελίες που υπήρξαν σε βάρος του για αποπλάνηση μαθητριών!

Ο εκπαιδευτικός, 51 ετών, βαρύνεται με τις κατηγορίες της «αποπλάνησης παιδιών», «προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας», «κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια», «ασέλγειας σε ανήλικο έναντι αμοιβής» και «απειλής».

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν έπειτα από καταγγελία ανήλικης μαθήτριας της διεύθυνσης του σχολείου στο οποίο εργαζόταν και εκπροσώπου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις οποίες ο 51χρονος προέβη κατ’ επανάληψη σε ασελγείς και ακόλαστες πράξεις σε βάρος της ανήλικης, καθώς και σε βάρος εννέα ακόμη ανηλίκων μαθητριών, ηλικίας από 10 έως 13 ετών σήμερα.
Ο δάσκαλος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον ανακριτή ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση.

Πηγή: seleo.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki