Wednesday 2 December 2015

Ayla Andrews: Αυτό το κοριτσάκι δεν φεύγει από το πλευρό του μικρού φίλου της που πεθαίνει από λευχαιμία
8 Year Old With Cancer Finds the Love of His Life

Ο 8χρονος σηκώθηκε από το αναπηρικό καροτσάκι 
για να πάει στο πρώτο τους ραντεβού.
Dying 8-Year-Old Boy Finds His True Love: 'She's Definitely Had an Impact on His Spirit,' Says Mom

Είναι από αυτές τις (πολλές) φορές που τα παιδιά παραδίδουν μαθήματα αγάπης και φιλίας στους μεγάλους.

Η 7χρονη Ayla Andrews, τα τελευταία, δύο χρόνια στηρίζει με κάθε τρόπο και με όλη της την αγάπη τον 8χρονο φίλο της David Spisak, ο οποίος πάσχει από λευχαιμία.
Το αγοράκι διαγνώσθηκε με καρκίνο όταν ήταν μόλις δύο χρονών… Από τότε άρχισε να δίνει μάχη για τη ζωή του! Οι γονείς του προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να του δώσουν δύναμη, ωστόσο όλο αυτό είχε πάρει από κάτω τον μικρούλη.

Ο καρκίνος άρχισε να εξαπλώνεται και σε άλλα σημεία (συνολικά πάσχει από τέσσερα διαφορετικά είδη καρκίνου).
Ήταν πάντα πολύ κουρασμένος ενώ για να μετακινηθεί χρησιμοποιούσε αναπηρικό καροτσάκι.
Όλα, όμως, άλλαξαν πριν δύο χρόνια, όταν γνώρισε την Ayla! Η μικρούλα μπήκε στη ζωή του και τον έκανε να χαμογελάσει και πάλι!

Μάλιστα, σηκώθηκε από το καροτσάκι για να πάει στο πρώτο τους ραντεβού, ενώ έπαιξε και μπόουλινγκ μαζί με τη νέα του φίλη, η οποία του χάρισε το πρώτο του φιλί… στο μάγουλο.
Το κοριτσάκι ξέρει ότι ο φίλος της θα πεθάνει σε λίγες εβδομάδες, ωστόσο, δεν την νοιάζει. Τον σφίγγει στην αγκαλιά της και όπως λέει εύχεται απλά να μην πεθάνει.

tilegrafima

100.000 σε όλη τη Βρεττανία και 5.000 παιδιά στην Σκωτία θα κάνουν Χριστούγεννα άστεγα

Χιλιάδες παιδιά αντιμετωπίζουν Χριστούγεννα χωρίς σπίτι, καθώς ο αριθμός των νέων σε προσωρινή στέγη έχει αυξηθεί σχεδόν κατά ένα έκτο, έχει προειδοποιήσει μια φιλανθρωπική οργάνωση.
H Σκωτία έχει εκδώσει μια επείγουσα έκκληση για δωρεές, προειδοποιώντας ότι σχεδόν 5.000 παιδιά είναι τώρα άστεγα και καρφώνει το φταίξιμο σε μια σημαντική έλλειψη στην οικονομικά προσιτή στέγαση.
Υπήρχαν 4.896 παιδιά σε προσωρινά καταλύματα στο τέλος του Ιουνίου – 626 περισσότερα από το προηγούμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευθηκαν τον Σεπτέμβριο.
Alison Watson, αναπληρωτής διευθυντής φιλανθρωπικού οργανισμού στη Σκωτία, δήλωσε: 
«Είναι εντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι στον 21ο αιώνα 100.000 παιδιά σε όλη τη Βρετανία θα περάσουν τα Χριστούγεννα άστεγα, με σχεδόν 5.000 από αυτούς στη Σκωτία.»
«Είναι ακόμα πιο καταδικαστικά ότι στη Σκωτία αυτό αντιπροσωπεύει το 15 τοις εκατό αύξηση σε σχέση με τα ίδια στατιστικά στοιχεία του περασμένου έτους – έτσι το πρόβλημα φαίνεται να επιδεινώνεται, δεν είναι καλύτερα» 
«Οικογένειες με παιδιά μπορούν να περάσουν πολλές εβδομάδες, μήνες ή ακόμη και χρόνια να έχουν κολλήσει σε προσωρινή διαμονή, περιμένοντας για ένα σπίτι»
Η Γλασκόβη αντιπροσωπεύει περίπου το ένα πέμπτο του συνόλου, με περισσότερα από 1.000 παιδιά στην πόλη αναμένεται να ξυπνήσουν άστεγα την ημέρα των Χριστουγέννων.
Συνολικά 1.230 παιδιά ζουν σε προσωρινά καταλύματα στη Σκωτία, μέχρι 13 τοις εκατό περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.
Η Γλασκόβη έχει ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων σε ενοικιαζόμενα καταλύματα, με 17 τοις εκατό των νοικοκυριών στον ιδιωτικό τομέα και το 35 τοις εκατό το Συμβούλιο ή την κοινωνική στέγαση.
netakias

Πρέπει ν’ αγαπάεις και να πονάεις ...

...
Όποιος θέλει να γίνει χριστιανός, πρέπει πρώτα να γίνει ποιητής. Αυτό είναι! Πρέπει να πονάεις. Ν’ αγαπάεις και να πονάεις. Να πονάεις γι’ αυτόν που αγαπάεις. Η αγάπη κάνει κόπο για τον αγαπημένο. Όλη νύχτα τρέχει, αγρυπνεί, ματώνει τα πόδια, για να συναντηθεί με τον αγαπημένο. Κάνει θυσίες δεν λογαριάζει τίποτα, ούτε απειλές ούτε δυσκολίες εξαιτίας της αγάπης.

Άμα αγαπάεις, ζεις στην Ομόνοια και δεν ξέρεις ότι βρίσκεσαι στην Ομόνοια. Ούτε αυτοκίνητα βλέπεις, ούτε κόσμο βλέπεις, ούτε τίποτα. Είσαι μέσα σου με το πρόσωπο που αγαπάεις. Το ζεις, το ευχαριστιέσαι, σ’ εμπνέει. Δεν είναι αληθινά αυτά; Σκεφθείτε αυτό το πρόσωπο που αγαπάτε να είναι ο Χριστός. Ο Χριστός στο νου σου, ο Χριστός στην καρδιά σου, ο Χριστός σ’ όλο σου το είναι, ο Χριστός παντού». Άλλωστε ο ίδιος μας βεβαιώνει ότι όλα αυτά δεν είναι θεωρίες, αλλά δικά του βιώματα και δική του στάση ζωής: «Μ’ αυτά ασχολούμαι. Προσπαθώ να βρίσκω τρόπους ν’ αγαπήσω τον Χριστό. Δεν χορταίνεται αυτή η αγάπη. Όσο αγαπάεις τον Χριστό, τόσο νομίζεις ότι δεν τον αγαπάεις κι όλο λαχταράεις περισσότερο να Τον αγαπήσεις. Χωρίς, όμως, να το καταλαβαίνεις, πηγαίνεις πιο ψηλά, πιο ψηλά!
...
Ἂν τὴν θλίψη σου τὴν κάνεις προσευχή, ἂν τὸν πόνο σου δὲν τὸν ἀφήνεις μέσα σου, ἀλλὰ τὸν κάνεις ἀνάταση, τότε μεταβάλλεται σὲ δύναμη.  
...
Να! Ο Χριστός μας περιμένει και μόλις εμείς του ανοίξουμε μια χαραμάδα στην καρδιά μας, μπαίνει αμέσως μέσα μας και τότε τα έχουμε όλα.
Είναι σαν τον ήλιο, παιδί μου, που όταν τραβήξεις λίγο την κουρτίνα στο παράθυρο, μπαίνει αμέσως το φως και οι ακτίνες του μέσα στο δωμάτιο και ζεσταινόμαστε.
...
Όσιος Πορφύριος Ο Καυσοκαλυβίτης Ο Διορατικός
2 Δεκεμβρίου

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki