Sunday 31 January 2016

Europol: «Εξαφανίστηκαν 10.000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα» - 10,000 refugee children are missing

Εφιαλτικά είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτονται κάτω από το ξεδίπλωμα μιας ακόμη πτυχής της προσφυγικής τραγωδίας, μετά και από την «ομολογία» ανώτατου αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας πως περισσότερα από 10.000 μικρά παιδιά που έφτασαν χωρίς συνοδεία από τις ζώνες του πολέμου, έχουν εξαφανιστεί.
10,000 refugee children are missing, says Europol
Τα στοιχεία ταυτότητας των συγκεκριμένων παιδιών έχουν ήδη καταγραφεί από την Europol και πλέον, αποτελεί σχεδόν βεβαιότητα πως, εφόσον εξακολουθούν να βρίσκονται εν ζωή, τα περισσότερα έχουν πέσει θύματα οργανωμένων εγκληματικών συμμοριών που τα εκμεταλλεύονται με κάθε τρόπο.
Μιλώντας στον βρετανικό Observer ο Brian Donald, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «μόνο στην Ιταλία αγνοούνται περίπου 5.000 ενώ ακόμη 1.000 έχουν εξαφανιστεί από το έδαφος της Σουηδίας», διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση πως πρέπει να έχουν αναπτυχθεί εγκληματικές υποδομές που έχουν θέσει ως αποκλειστικό τους στόχο το πιο ευάλωτο αυτό τμήμα των προσφύγων.
«Δεν είναι εκτός πραγματικότητας να πούμε ότι αναζητούμε περισσότερα από 10.000 παιδιά. Δεν έχουν πέσει όλα θύματα εγκληματικής εκμετάλλευσης. Ορισμένα μπορεί να είναι με μέλη της οικογένειάς τους. Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται, τι κάνουν και με ποιους είναι» σημείωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την οργάνωση Save the Children, εκτιμάται ότι 26.000 ασυνόδευτα παιδιά εισήλθαν πέρυσι στην Ευρώπη. Η Europol πιστεύει ότι το 27% των αφίξεων στην Ευρώπη ήταν ανήλικοι.

«Είτε έχουν καταγραφεί είτε όχι, μιλάμε για 270.000 παιδιά. Δεν είναι όλα ασυνόδευτα, αλλά έχουμε ενδείξεις ότι μεγάλο ποσοστό αυτών μπορεί να είναι» είπε ο αξιωματούχος της Europol.
Όπως σημειώνει ο Observer, τον Οκτώβριο αξιωματούχοι στο Τρέλεμποργκ της νοτίου Σουηδίας αποκάλυψαν ότι αγνοείται η τύχη περίπου 1.000 ασυνόδευτων παιδιών που είχαν φτάσει στο λιμάνι τον προηγούμενο μήνα. Την Τρίτη, άλλη έκθεση από την Σουηδία, ανέφερε ότι πολλά ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έχουν εξαφανιστεί και ότι υπάρχουν «ελάχιστες πληροφορίες για το τι συμβαίνει μετά την εξαφάνισή τους».
Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, στη Βρετανία ο αριθμός των προσφυγόπουλων που εξαφανίζονται λίγο μετά την άφιξή τους στη χώρα διπλασιάστηκε το προηγούμενο έτος, αυξάνοντας τους φόβους ότι τα παιδιά-πρόσφυγες πέφτουν θύματα εγκληματικών οργανώσεων.
Ο Brian Donald επιβεβαίωσε ότι η Europol διαθέτει στοιχεία ότι κάποια από τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Ο ίδιος είπε ότι σε Γερμανία και Ουγγαρία έχουν συλληφθεί αρκετά άτομα για εκμετάλλευση προσφύγων:

«Υπάρχουν φυλακές στη Γερμανία και την Ουγγαρία, όπου η πλειοψηφία των ατόμων που συλλαμβάνονται και κρατούνται εκεί σχετίζονται με εγκληματική δραστηριότητα που αφορά την μεταναστευτική κρίση» σημείωσε.

Δήλωσε, μάλιστα, ότι φαίνεται να υπάρχει μία ανησυχητική σύνδεση μεταξύ των οργανώσεων εμπορίας λευκής σαρκός και των οργανώσεων παράνομης μεταφοράς προσφύγων στην Ευρώπη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα μπουλουκάκια, τα λουκουμάκια, τα φρατζολάκια :)
Οι μαμάδες με τα στρογγυλά, παχουλά μωράκια!

Το χαμομηλάκι λέει: 
Αν τα θηλάζετε αποκλειστικά και είναι μπουλουκάκια, μην ανησυχείτε καθόλου. Θα «σουρώσουν» σίγουρα, όπως έλεγε η γιαγιά μου. 
Αρκεί να μην τα πλακώσετε μετά στις μπισκοτόκρεμες, τα γλυκάκια, τα σοκολατοειδή, τα παγωτάκια και όλα τα άλλα ανθυγιεινά τερψυλαρύγγια!!

............

Μήπως το μωρό σας έχει ένα χαριτωμένο διπλοσάγωνο
Μήπως τα μπρατσάκια και τα μπουτάκια του το κάνουν να μοιάζει με το ανθρωπάκι της Michelin; 
Μήπως τα μάγουλά του είναι τόσο μεγάλα που άνετα τα περνάει κανείς για αερόστατα; 
Αν είστε γονείς ενός τροφαντού, ροδοκόκκινου μωρού κατ’ αρχάς τα συγχαρητήριά μας –τα παχουλά μωρά είναι ό,τι πιο γλυκό μπορείς να… ζουλήξεις! Κατά δεύτερον, αυτό το κείμενο γράφτηκε για εσάς και το στρογγυλό μωράκι σας, γιατί μόνο εσείς μπορείτε να καταλάβετε…
Οι χαζές ερωτήσεις του κόσμου
Αν έχεις ένα τροφαντό μωράκι με το οποίο περήφανα κυκλοφορείς, αργά ή γρήγορα θα υποστείς τις ανόητες ερωτήσεις του κόσμου όπως:

Ααα, τι γλυκούλι! Πόσα κιλά είναι;Ααα, τι γλυκούλι! Πόσα κιλά γεννήθηκε;Ααα, τι γλυκούλι! Παχουλό είναι… Τι το ταΐζεις;
Γεγονός είναι ότι ένα χαριτωμένο, παχουλό μωρό… εγείρει τα πάθη! Αλλά στην ερώτηση, φερ’ ειπείν, 
«Τι το ταΐζεις», δυσκολεύεσαι να δώσεις μια νορμάλ απάντηση κι έτσι καταλήγεις να αμφιταλαντεύεσαι ανάμεσα στο «Θηλάζει» και στο «Το ταΐζω αποκλειστικά παγωτά και σουβλάκια».

Η χαρά των γιαγιάδων
Είναι λες και οι γιαγιάδες βγαίνουν όλες από την ίδια μηχανή παραγωγής γιαγιάδων. Όλες ανεξαιρέτως χαίρονται από τα βάθη της καρδιάς τους, όταν βλέπουν ότι το εγγονάκι/ ανιψάκι ή άσχετο μωράκι που γνώρισαν είναι παχουλό (με τον ίδιο τρόπο που όταν σου λένε «πάχυνες» εννοούν ότι ομόρφυνες!). 
Και όσο εσύ ανησυχείς και αγωνιάς για την καμπύλη ανάπτυξης του μωρού σου, η μάνα σου, η πεθερά σου και η θεία Ζίτσα χαίρονται να το βλέπουν να στρογγυλεύει.

Ο «κακός» παιδίατρος
Τα στρουμπουλά μωρά είναι ό,τι ομορφότερο μπορεί να πιάσει, να δει, να ζουλήξει και να μυρίσει ένας άνθρωπος (μαζί ίσως με τα κουτάβια). 
Και αντί η ευχάριστη και τρισχαριτωμένη παχυσαρκία ενός μωρού να γίνεται δεκτή από την επιστήμη με πανηγυρισμούς και πυροτεχνήματα, ο κακός παιδίατρος θα σου πει ότι από μια ηλικία και μετά «πρέπει να προσέξετε» και θα σου αραδιάσει νούμερα για την παιδική παχυσαρκία. Θα έχει κάθε δίκιο, θα είναι απόλυτα σωστός, αλλά, όπως και να το κάνουμε, θα είναι πολύ δύσκολο να αποχωριστείτε τα υπερτροφικά μάγουλά του.
Ο Παράδεισος είναι δυο τροφαντά, μεγάλα, απαλά και μυρωδάτα μάγουλα.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε έπη και ποιήματα, να συνθέσουμε ωδές και να γυρίσουμε ονειρεμένα βίντεο κλιπς με θέμα τα μεγάλα, στρογγυλά, αφράτα, ευωδιαστά, ζουμερά μάγουλα ενός τροφαντού μπέμπη ή μιας στρογγυλής μπέμπας! Μοιάζουν με ζεστά ψωμάκια ή με μικροσκοπικά μαξιλάρια και είναι ένα από τα καλύτερα σημεία για να δώσεις φιλιά.
Αλλά αυτό που ξέρουν όλοι οι γονείς, αυτό που είναι πραγματικά
 ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις στο μωρό σου αν έχει σούπερ μάγουλα είναι το εξής:

Παχουλό μωρό σημαίνει περισσότερος χώρος για φιλάκια!
Πιο πολλά κιλά, πιο πολύς όγκος. Πιο πολύς όγκος, πιο πολύς χώρος για φιλιά. Αν είστε μαμά ενός μωρού με... πιασίματα, τότε ξέρετε καλά ότι τα φιλιά στο τροφαντό του σώμα είναι σκέτη απόλαυση. 
Αν είστε μαμά ενός παχουλού μωρού, ξέρετε τα καλύτερα και τα πιο «ψαγμένα» σημεία για φιλιά. Ανάμεσα στο προγούλι και το λαιμό, που μυρίζει γάλα, μωρό και μαλακτικό, στις διπλίτσες που σχηματίζονται στα μπουτάκια του, στην χοντρή του κοιλιά, στο «γεμάτο» του σβέρκο. Κάθε διπλίτσα και καϋμός.
«Καλέ, τι μικρό που είναι το πουλάκι του!»
Το βάσανο της μάνας. Το γερό χαστούκι που έδωσε η μοίρα σε μια οικογένεια αναξιοπαθούντων. Το μεγάλο μαράζι. Το ηβικό λίπος. Το ηβικό λίπος είναι το λιπάκι που συσσωρεύεται γύρω απ' το πουλάκι του παχουλού αγοριού σας και κάνει το πουλάκι του να φαίνεται λιλιπούτειο. Το ηβικό λίπος είναι ο λόγος που οι γονείς ενός τροφαντού μωρού γένους αρσενικού αγωνιούν. Μη φοβού! Από προσωπική πείρα μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι τα (χοντρό)φαινόμενα απατούν -θα μεγαλώσει και θα... ξεδιπλωθεί το ταλέντο του.

Η μάχη με τα νούμερα
Μεγάλο μωρό, μεγάλα νούμερα. Να μεγαλώνεις ένα τροφαντό βρέφος σημαίνει να τρέχεις στα μαγαζιά για να αλλάξεις αυτά που οι φίλοι και οι γνωστοί του αγόρασαν. 
Ρώτησαν: «Κάνει αυτό σε μωράκι 5 μηνών;», 
«Κάνει άνετα», απάντησε η πωλήτρια. 
Γιατί η πωλήτρια δεν ξέρει ότι το δικό σας μωράκι είναι μεν 5 μηνών, αλλά έχει διάπλαση μωρού που έχει κλείσει τους 7... 

Χρειάζεσαι ένα τρίτο χέρι (ή ένα τρίτο μαστό) για να το ταΐσεις
Το καμάρι σας είναι φαγανό! 
Και όχι επειδή εσείς το πιέζετε να φάει -υπάρχουν άφθονα παραδείγματα, όπου το ένα αδερφάκι είναι σπίνος και το άλλο γίγαντας- αλλά επειδή... πεινάει! 
Όσο είναι μωρό θηλάζει με λαιμαργία και όταν μεγαλώσει γίνεται ο υπέρτατος λιγουράκος που καταβροχθίζει με χαρά όλο του το φαγητό, τσιμπάει και λίγο απ' του αδερφού του που περίσσεψε και, στο τέλος, ρωτάει χαμογελαστά «Έχουμε κανένα γλυκάκι;».

mama365

Εμείς οι ελάχιστοι πάλι αγνοήσαμε τους Μεγίστους ...

Το Σάββατο, μας κάλεσαν σε ένα «τσάι», απογευματινό. Νωρίς ήταν η πρόσκληση, αλλά τι να κάνεις, υποχρεώσεις …
Καθίσαμε, πήραμε το τσάι μας, καφέ ήθελα εγώ, αλλά δεν βαριέσαι, ήπια τσάι. Ήθελα και ένα τσιγαράκι, αλλά δεν ήταν πολιτικώς ορθόν και βγήκα έξω στο αγιάζι να κάνω το τσιγάρο μου. Ξεπάγιασα κιόλας κι όταν γύρισα, είχε χωριστεί η ομήγυρις σε δυο παρέες, η μια στον καναπέ οπού λέγανε πως ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν υπεύθυνος για όλα τα δεινά της χώρας. Η άλλη παρέα συνέχιζε να κάθεται στο τραπέζι που πήραμε το τσάι.
—Έλα, έλα να ακούσεις με φώναξαν, στο τραπέζι.
Πλησίασα και άκουσα πράγματα για τους τρεις Ιεράρχες, από μια εκδότρια, που δεν ήξερα που να τα … κατατάξω.
—Που τα βρήκατε αυτά, ρώτησα;
—Από τα κείμενα τους, μου απάντησε.
—Τα δικά τους κείμενα, ρώτησα;
—Τα δικά τους …
—Ποιο ακριβώς διαβάσατε;
—…
Μήπως διαβάσατε το «Προς τους Νέους», λέω , μήπως το διαβάσατε, και παρατηρήσατε, ότι κάνει συνοπτική αναφορά σε όλη την ελληνική φιλοσοφία; 
Μήπως είδατε πόση αγάπη τρέφει για τους αρχαίους έλληνες φιλοσόφους; 
Μήπως ξέρετε ότι ο Βασίλειος και ο Γρηγόριος σπούδασαν στην Αθήνα, στην Ακαδημία Πλάτωνος; 
Μήπως γνωρίζετε, ότι ο  Πλάτωνας αποκαλείται «θείος» από αυτούς τους «ακατονόμαστους» όπως τους χαρακτηρίζετε;
Μήπως γνωρίζετε ότι ο Ιωάννης σπούδασε στον Λιβάνιο, τον τελευταίο εθνικό νεοπλατωνιστή φιλόσοφο; 
Μήπως γνωρίζετε ότι ο Λιβάνιος ήθελε να παραδώσει την σχολή του στον Ιωάννη;  
Μήπως γνωρίζετε ότι όλη η Καινή Διαθήκη γράφτηκε στα Ελληνικά; 
Μήπως γνωρίζετε ότι όλη η Ορθοδοξία βασίσθηκε στην ελληνική φιλοσοφία και συμπληρώθηκε από τους λόγους του Χριστού;
—Εγώ διαβάζω πίσω από τις λέξεις και βλέπω άλλα πράγματα…(!!)  

Απομακρύνθηκε από την τράπεζα του τσαγιού.
Ανακατεύτηκα, από την ευκολία του διασυρμού, από την λάσπη που έριχνε αριστερά και δεξιά, άκριτα και ασυλλόγιστα, έτσι για να είναι μοντέρνα, για να κάνει εντύπωση, για να πουλάει τα βιβλία της. Και αυτή είναι η απλή εκδοχή.
Χαιρετηθήκαμε μετά από λίγο. Σηκωθήκαμε να φύγουμε όλοι. Η εκδότις ασπάστηκε τους πάντες, άπλωσα το χέρι μου και απευθύνθηκε σε μένα.
—Δεν θες να σε φιλήσω; Φοβάσαι να σε φιλήσει μια … παγανίστρια;
—Φίλα με, της λέω, αλλά πες μου σε παρακαλώ, τι υποστηρίζετε εσείς οι … παγανιστές;

—Εμείς, απάντησε, αγαπάμε τα λουλούδια, τα φυτά, την φύση, τα ζώα, αυτά υποστηρίζουμε.

—Γιατί, εμείς οι χριστιανοί δεν τα αγαπάμε; Δεν μας αρέσουν τα λουλούδια; Δεν πάμε εκδρομές; Δεν αγαπάμε την φύση; Τα ζώα; Σε συμβουλεύω να διαβάσεις την «Εξαήμερο» του Μεγάλου Βασιλείου, έναν ύμνο στη Φύση.
.................... 
Γιατί, τόσο μίσος καλοί μου φίλοι; Τι συμβαίνει; 
Τον Αϊ Βασίλη των παιδιών; Γιατί έλληνες χτυπάμε έλληνες, γιατί τους πετάμε από τα σχολεία μας, από τα ΜΜΕ, από τη δημόσια ζωή μας; 
Τι πάθαμε; Βασιλάκη τον λέγανε, ελληνόπουλο ήταν, εκεί στον πόντο γεννήθηκε, ήρθε στην Αθήνα και σπούδασε και μετά μόνασε και μετά όντας γιατρός γιάτρευε κόσμο και κοσμάκη και διάλεξε να πάει στην πιο μακρινή ελληνική γη, να κρατάει ζωντανή την Ελλάδα και τον λόγο του Χριστού και έφτιαξε την ξακουστή Βασιλειάδα, μια πόλη ολόκληρη φιλανθρωπικών ιδρυμάτων για να υποστηρίζει όλους τους αδύναμους, χωρίς διάκριση, εθνικούς ή χριστιανούς, άντρες ή γυναίκες, γέρους ή παιδιά.

—Τι πάθαμε, συνέλληνες; Τι πάθαμε;!!
..............
περισσότερα στην πρώτη ανάρτηση: Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki