Tuesday 23 February 2016

Μητέρες χτυπούν πόρτες και παρακαλούν
συλλόγους και αγνώστους για λίγο γάλα

Στην Αχαϊκή πρωτεύουσα πεινάνε 4.000 παιδιά, 
ηλικίας από 3 μηνών έως 14 ετών

Τα μεγαλύτερα και αθώα θύματα της παρατεταμένης κρίσης στην Ελλάδα και δη στην Πάτρα, είναι τα παιδιά, η πιο ευαίσθητη πληθυσμιακή ομάδα, που αντιμετωπίζει την κατάθλιψη αλλά και την πείνα.

Στην Αχαϊκή πρωτεύουσα πεινάνε 4.000 παιδιά, ηλικίας από 3 μηνών έως 14 ετών, με τις μητέρες να χτυπούν πόρτες και να παρακαλούν συλλόγους και αγνώστους για λίγο γάλα, όπως αποκάλυψε στο patrastimes.gr, ο πρόεδρος από το Φωτεινό Αστέρι, το οποίο από 400 παιδιά που είχε αναλάβει μέχρι τα Χριστούγεννα του 2015, σήμερα καλείται να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες 780 παιδιών.

Αύξηση 100% μέσα σε μόλις δύο μήνες!

Την ίδια ώρα οι κοινωνικοί λειτουργοί του συλλόγου που προσφέρουν εθελοντική εργασία, δίνουν μάχη να βγάλουν τα παιδιά από την κατάθλιψη, αλλά δυσκολεύονται, αφού το μόνο που βιώνουν είναι το δράμα της ανεργίας και της φτώχειας των άνεργων γονέων τους, την ανάγκη να τρέφονται από ξένους και πολλές φορές λόγω μη κατάλληλου πρωινού και ενδυμασίας ντρέπονται να πάνε σχολείο.

Πηγή: patrasTimes.gr

Έχετε νιώσει ποτέ τύψεις επειδή ελέγχετε το κινητό του παιδιού σας; Μια μητέρα το έκανε και κατάφερε να σώσει το παιδί της από σεξουαλική κακοποίηση.

Η προσπάθεια ενός άνδρα 36 ετών να κακοποιήσει ένα κορίτσι μόλις 9 χρονών, δεν έγινε πραγματικότητα χάρη στην «περιέργεια» της μητέρας του.
Mom monitoring Grapevine 9-year-old's phone stops accused sex predator

Την εβδομάδα που μας πέρασε, στο Texas, ένας άνδρας ονόματι Jonathan Ashley Butler πίστευε πως θα συναντήσει το μικρό κορίτσι για σεξ, τελικά όμως ήρθε αντιμέτωπος με την αστυνομία και τώρα κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου.
Το κορίτσι ζει με την μητέρα του, όμως συχνά επισκέπτεται τον πατέρα του, του οποίου ο εν λόγω άνδρας ήταν φίλος και γείτονας.
Η μητέρα είδε τα μηνύματα που έστελνε ο Butler στην κόρη της και υποψιάστηκε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει.
«Μόλις είδε τα ανάρμοστα μηνύματα στο κινητό, συνέχισε την κουβέντα σαν είναι η κόρη της.» λέει ο αστυνομικός Robert Eberling στο Fox 4 News. » Όσο συνεχιζόταν η ανταλλαγή μηνυμάτων, αυτά γινόντουσαν όλο και πιο ανάρμοστα.»
Ευτυχώς ο άνδρας δεν πέτυχε τον σκοπό του και η αστυνομία τώρα εξετάζει το κινητό με σκοπό να βρει άλλα πιθανά θύματα. 
Ο Eberling υπογραμμίζει πως αυτό είναι ένα τυπικό παράδειγμα που μπορεί να κάνει του γονείς να καταλάβουν γιατί πρέπει να βρίσκονται υπό συνεχή επαγρύπνηση, όσον αφορά στις δραστηριότητες των παιδιών, είτε στο Διαδίκτυο είτε στο κινητό.

mommyandthecity

Πρέπει να ενημερώσουμε σωστά το παιδί για τη σεξουαλική κακοποίηση - Tell Someone You Trust.

Της Δέσποινας Χατζηγρηγοριάδου
Ψυχολόγου Α.Π.Θ, ειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία

Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών αποτελεί ένα ευρέως διαδεδομένο φαινόμενο το οποίο τυγχάνει σοβαρής αντιμετώπισης και ενημέρωσης από όλους. 
Τα παρακάτω videos δίνουν την δυνατότητα σε μας και τα παιδιά να κατανοήσουμε, στο τελευταίο μέσω της ιστορίας ενός κοριτσιού, τι είναι η σεξουαλική κακοποίηση και πως μπορούν τα ίδια να προστατευτούν. 
Είναι σημαντικό, τα παιδιά να αναπτύσσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τα άτομα που τα προσέχουν-φροντίζουν, ώστε να νιώθουν άνετα να μοιραστούν τυχόν σκέψεις, συναισθήματα αλλά και γεγονότα που μπορεί να τους έχουν συμβεί.
Στη σεξουαλική κακοποίηση, σημαντικό ρόλο παίζουν η ενοχή και ο φόβος που μπορεί να νιώθει το παιδί, νομίζοντας ότι το ίδιο ευθύνεται για την πράξη ή ότι έκανε κάτι κακό.

Πως μπορούμε να προλάβουμε
• Μαθαίνουμε στα παιδιά ότι η περιοχή του εσώρουχου είναι ιδιωτική και κανείς δεν επιτρέπεται να τα αγγίζει.
Είναι καλό να γνωρίζουν όλα τα μέρη του σώματος τους και αποφορτίζουμε το αίσθημα ντροπής που περιβάλει συνήθως τα γεννητικά όργανα. Έτσι, το παιδί δεν θα ντρέπεται να μιλήσει για οτιδήποτε αφορά τα συγκεκριμένα μέρη του σώματος.
• Χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τα παιδιά απενοχοποιώντας τα από την ευθύνη της πράξης που κάποιος άλλος έκανε μαθαίνοντας τα να μιλούν για οτιδήποτε τους συμβαίνει. Όταν το παιδί δε φοβάται την τιμωρία ή την επίπληξη μπορεί πιο εύκολα να εκφράσει αυτά που του συμβαίνουν.

• Η ενημέρωση του φαινομένου κρίνεται απαραίτητη για τα παιδιά. 
Δεν μπορούμε να αποκρύπτουμε την πραγματικότητα της εποχής, εφόσον η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών βρίσκεται σε έξαρση. Τα παιδιά πρέπει να είναι ενήμερα προκειμένου να αναγνωρίζουν το φαινόμενο και να ειδοποιούν άμεσα τα άτομα που τα φροντίζουν.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki